- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Ay bu aseksuel olan ablamiz mi simdi taslar yerine oturdu, hem evlenmeden once bi sey yasamak istemiyor hem de evlenmek istemiyor. Su an her sey cok mantikli geliyor, konuyu anlamlandirmakta zorlanmistim.Su sevisemedigi icin cildiran sevgiliniz mi bu bahsettiginiz?
Neyin olgunlugu yahu madem durum bu? Adam acik acik sevismeden uyumayalim ama benden nikah isteme demis. Siz bu adamın sevgiliniz olduguna emin misiniz?
Ekleme: bu yorum tamamen bu konuya ozeldir, evlilik disi seks yapanlari elestirmiyorum, yanlis yorumlanmasin lütfen
Aslında saf sevgiye inanmam hiçbir zaman benimle ilgili her detaya en ufak ayrıntısına kadar önem veren, özen gösteren, üstüme titreyen birisi. Ama insan doğasında sevginin temel altında hep başka etkenler yatıyor. Zaaflar, alışkanlık, emek vermenin getirdiği bağlılık. Ama özümüzde sadece kendimiz için varız bu da her şeyden önce kendi çıkarlarımızı korumamıza yol açıyor. Bu da saplantılı ya da kontrolcü bir sevgiyi ifade ediyor olabilir elbette.
Ta kendisi kuzum. Bu adamın neyim olduğunu ben de bilmiyorum. Ama bir alışkanlıktır gidiyor işte.
Evi vs var ama evlenince sıfır eşyalar alınmasını, benim bunları talep edeceğimi ve bizim örf adetlerimiz gereği evlilik zor olduğu için kaldırayacağını söylüyor
Açıkçası onun evlenmek istediği kızda aradığı tüm krterlere sahibim hatta fazlam var. Oda bu fazlalıklar korkuyor olabilir.
Ay bilmiyorum ben o aseksuellik konusunu, ben sadece gecen gun acilan sevisme arzusuyla duvarlari tirmalayan genci anlattigi hikayeyi biliyorum.Ay bu aseksuel olan ablamiz mi simdi taslar yerine oturdu, hem evlenmeden once bi sey yasamak istemiyor hem de evlenmek istemiyor. Su an her sey cok mantikli geliyor, konuyu anlamlandirmakta zorlanmistim.
Eski konularinda bahsediyormus sanirim. Su konusundan hakimim ben de;Ay bilmiyorum ben o aseksuellik konusunu, ben sadece gecen gun acilan sevisme arzusuyla duvarlari tirmalayan genci anlattigi hikayeyi biliyorum.
Aseksuelmiymis bir de?
Merhabalar, 1 yıllık bir ilişkim var evlilik öncesi sevişmeye karşıyım. Sevgilimde bunu biliyor ve anlayışla karşılıyordu fakat son zamanlarda bekaretimi bozmadan birşeyler yaşamak istiyor. Ona da karşı olduğumu, birşeyler yaşanacaksa hakkının verilmesi ya da hiç yapılmaması gerektiğini dile getirdiğimde de bağıra çağıra tartışmalar, çoluk çocuk hareketler falan. Ayrılmak istediğimi söyleyince de ben seni seviyorum diye yalvarmalar. Ne yapacağımı şaşırdım şaka gibi her şey. Siz olsanız ne düşünürsünüz?
Merhabalar, beni her şeyimle kabullenen çok aşık olduğunu iddia eden/aslında benimde buna inandığım bir sevgilim var. Beni kaybetme korkusu yaşadığında günlerdir duygusala bağlayıp cinnet geçirir, kapımdan ayrılmaz, nerede olduğumu öğrendiğinde nefes nefese koşarak gelir. Beş dk görmek için uzak yoldan gelir, hasta olsam, üzücü bir durum olsa benden daha çok üzülür ama kafamı kurcalayan esas konu o sevişmek ya da yakınlaşmak istiyor ben nikahsız yaşamak istemiyorum.
Bunu ikimizde kabullenmiştik fakat geçenlerde arkadaş toplantısı yaptık evlilik konusu açıldı ikimizde evlenmeyi düşünmediğimiz için kendi aramızda hiç açılmamıştı konusu görüşünü bilmiyordum. Sıra bize geldi, evlilik sorusu bize sorulduğunda katiyen karşı olduğunu, ekonomik olarak zorlayacağını, o sorumluluğu asla kaldıramayacağını söyledi. Benimle yakınlaşmayı/sevişmeyi bu kadar isteyip evlenmeye katiyen karşı çıkması çok çelişkili bir durum. Çünkü nikahsız yaşamak istemediğimi, eşim dışında birine bekaretimi vermek istediğimi biliyor. Ekonomik olarak ortalamanın üstünde gelir seviyesine sahip, bunu bahane etmesi yeterince sevmediğini ya da ağır sorumluluk olarak görecek kadar olgunlaşmadığını düşündürdü bana. siz ne dersiniz?
Okuyayim bi.Eski konularinda bahsediyormus sanirim. Su konusundan hakimim ben de;
Evlenmek istediği kişi sen değilsin :) o kişi olursa koşa koşa evlenir.Merhabalar, beni her şeyimle kabullenen çok aşık olduğunu iddia eden/aslında benimde buna inandığım bir sevgilim var. Beni kaybetme korkusu yaşadığında günlerdir duygusala bağlayıp cinnet geçirir, kapımdan ayrılmaz, nerede olduğumu öğrendiğinde nefes nefese koşarak gelir. Beş dk görmek için uzak yoldan gelir, hasta olsam, üzücü bir durum olsa benden daha çok üzülür ama kafamı kurcalayan esas konu o sevişmek ya da yakınlaşmak istiyor ben nikahsız yaşamak istemiyorum.
Bunu ikimizde kabullenmiştik fakat geçenlerde arkadaş toplantısı yaptık evlilik konusu açıldı ikimizde evlenmeyi düşünmediğimiz için kendi aramızda hiç açılmamıştı konusu görüşünü bilmiyordum. Sıra bize geldi, evlilik sorusu bize sorulduğunda katiyen karşı olduğunu, ekonomik olarak zorlayacağını, o sorumluluğu asla kaldıramayacağını söyledi. Benimle yakınlaşmayı/sevişmeyi bu kadar isteyip evlenmeye katiyen karşı çıkması çok çelişkili bir durum. Çünkü nikahsız yaşamak istemediğimi, eşim dışında birine bekaretimi vermek istediğimi biliyor. Ekonomik olarak ortalamanın üstünde gelir seviyesine sahip, bunu bahane etmesi yeterince sevmediğini ya da ağır sorumluluk olarak görecek kadar olgunlaşmadığını düşündürdü bana. siz ne dersiniz?
O zaman evlilik düşünmeyen birisiyle takılsın, bence bu adamdan uzak durun, fikrinizi bile bile evlilik düşünmediğini söylemesi ilginç. Bence durumu size kabullendirmeye çalışıyor.Aslında saf sevgiye inanmam hiçbir zaman benimle ilgili her detaya en ufak ayrıntısına kadar önem veren, özen gösteren, üstüme titreyen birisi. Ama insan doğasında sevginin temel altında hep başka etkenler yatıyor. Zaaflar, alışkanlık, emek vermenin getirdiği bağlılık. Ama özümüzde sadece kendimiz için varız bu da her şeyden önce kendi çıkarlarımızı korumamıza yol açıyor. Bu da saplantılı ya da kontrolcü bir sevgiyi ifade ediyor olabilir elbette.
Ta kendisi kuzum. Bu adamın neyim olduğunu ben de bilmiyorum. Ama bir alışkanlıktır gidiyor işte.
Evi vs var ama evlenince sıfır eşyalar alınmasını, benim bunları talep edeceğimi ve bizim örf adetlerimiz gereği evlilik zor olduğu için kaldırayacağını söylüyor
Açıkçası onun evlenmek istediği kızda aradığı tüm krterlere sahibim hatta fazlam var. Oda bu fazlalıklar korkuyor olabilir.
Allah affetsin ben neden güldüm bunaE neden ayrılmiyorsunuz? Siz de evlenmeyi düşünmüyorsunuz, o da. Evlenmeden sevismiyorsunuz da.
Ne yapacaksınız? Pastane pastane gezip Elele mi tutusacaksiniz yıllarca?
Bence saçmalık. Hadi size neyse de adama da eziyet yani.
Ayrılın, o şeyinin keyfine dolaşsın, takılsın. Siz de evlenmeyi düşünecek çağa gelene kadar yalnız durun. Yazık, adamlari da ilişkiye başladığına pisman etmeyin.
Ha bir de bu güzel bir şey mi? Cinnet geçiriyor, nefes nefese koşarak geliyor falan.
İnsanlar ne saçma ilişkiler yasiyor, anlamakta zorlanıyorum
Beni kaybetme korkusu yaşadığında günlerdir duygusala bağlayıp cinnet geçirir, kapımdan ayrılmaz, nerede olduğumu öğrendiğinde nefes nefese koşarak gelir.
Nasıl bir ilişki bu, nereye gidiyor, ne olacak... Bu soruları ikimizde çok soruyoruz ama cevabı yok. Ben ona açık açık sevişmek seninde hakkın ayrılalım diyorum sana çok aşığım başkasıyla yapamam diyor. Bir ara evlenmek istiyordu ama bizim yörenin şartları ağır, her şeyi erkek yapıyor ve altın isteniyor. Bunları duyunca korktu.İkiniz de evlenmek istemiyorsunuz, siz cinsellik yaşamak istemiyorsunuz nasıl bir ilişki bu? Yani bunun bir gidişatı olur, fikirler davranışlar hayattan beklentiler uyar, ciddileşirsin sonra da resmiyete dökersin. 26 yaşında bir erkeğin yıllarca cinsellik yaşamaması mümkün mü, aldatılmak mı istiyorsunuz? Cinsellik yaşayın yoksa aldatır demek istemiyorum düşüncenize saygı duyuyorum. Adam normal değil sorunlu. Cinnet geçirmeler kapıda yatmalar, nefes nefese koşarak yanınıza gelmeler... Evlenmeye hiç niyeti yok derken bu kadar emin olmayın. O kadar hızlı evlenir ki şaşkınlıktan ağzınız açık kalır.
Evlilik istemiyorsunuz, sevişmek istemiyorsunuz ne istiyorsunuz peki?
Seçeneği olmayacak birisi değil aslında ama aşırı görselci birisi ve ben de bunu söylüyorum diye yanlış anlaşılmak istemem anonim hesapla övünecek değilim ama oldukça alımlı çevremde oldukça beğenilen biriyim ya da onun aradığı kriterleri taşıyorum da diyebiliriz. Aradığu kriterleri taşıyan başka biri ile karşılaşınca tabiki vazgeçecek.Bu adam 1.5 yıl sizinle teletabiler gibi el ele geziyorsa, nikahsız katiyen sevişmemenize rağmen gitmiyorsa çok fazla bir seçeneği yok demek ki. Ya da çatır çatır aldatılıyorsunuz ruhunuz duymuyor. Sevgi sandığınız yokluktur belki de. Bu arada siz sizinle evlenmek istemiyor diye istemiyorsunuz. Zorunlu bir seçim yani. Şimdi yüzüğü verse gelinlik bakmaya başlarsınız.
Haklısınız galiba fark etmeden hep egomu tatmin etmişimSiz istiyorsunuz ki duygusal hiçbir çaba sarf etmeyim ama egom sonuna kadar tatmin olsun.
Başkasına sevgini gösterip erkek arkadaşına aynı olamıyorsan bir sevgi eksikliği rahatsız eden bir şey var diğer durumları es geçerek söylüyorum. Sadece bu konuda seninle benzer durumdayım kafamı kurcalıyor benim de son 2-3 haftadır. Sanırım son belliNasıl bir ilişki bu, nereye gidiyor, ne olacak... Bu soruları ikimizde çok soruyoruz ama cevabı yok. Ben ona açık açık sevişmek seninde hakkın ayrılalım diyorum sana çok aşığım başkasıyla yapamam diyor. Bir ara evlenmek istiyordu ama bizim yörenin şartları ağır, her şeyi erkek yapıyor ve altın isteniyor. Bunları duyunca korktu.
Seçeneği olmayacak birisi değil aslında ama aşırı görselci birisi ve ben de bunu söylüyorum diye yanlış anlaşılmak istemem anonim hesapla övünecek değilim ama oldukça alımlı çevremde oldukça beğenilen biriyim ya da onun aradığı kriterleri taşıyorum da diyebiliriz. Aradığu kriterleri taşıyan başka biri ile karşılaşınca tabiki vazgeçecek.
Haklısınız galiba fark etmeden hep egomu tatmin etmişimduygusal çaba konusunda vicdan azabı çekiyorum kendimi zorluyorum ama olmuyor. Yakın arkadaşlarıma, dostlarıma, aileme karşı sevgi pıtırcığı gibiyim ama erkek arkadaşlarıma karşı olmuyor.
Her rahatına düşkün evlenmeseydi evli çift kalmazdı ülkede.sanki sadece çok erdemli özellikleri olan insanlar evleniyor da.basıyorlar nikahı saldım çayıra mevlam kayıra.bırak evlenmeyi ne rahatına düşkünler çoluk çocuk yapıyor da doğru dürüst bakmadan büyütüyor gidiyor.Konuyu uzatıp sıkmamak için belirtmedim aslında. İkimizde çalışıyoruz o banka da iyi düzeyde memur ailesinin durumları oldukça iyi İstanbul'da bir apartman daireleri var. Ben özel sektörde kendi okuduğum bölüm üzerine çalışıyorum. Yaşlarımız ikimizin de 26.
Evlenme düşüncem yok açıkçası ama katiyen karşı çıkması ve bunu belirtmesi tuhaf geldi. Sorumluluktan ve masraftan kaçınması rahatına düşkün olduğundan sanırım. Hem rahatıma düşkün olacağım hem çok aşık olduğumu iddia edecem tuhaf. Bunları dile getirince de ama şunu yaptım şuraya arkandan koştum, buraya günlerce koştum peşine düştüm falan diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?