yeterince su içemiyorum :((

utopya06

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
16.912
28
408
Ankara
hamileyim ve ben bahsedildiği gibi günde 2-3 litre su içemiyorum
çok zorlarsam eğer 1-1,5 litre içiyorum en fazla
hamilelik öncesi hiç su içmezdim
şimdi bu kadarını zorla içebiliyorum
sizce çok mu zararlı?
ve tavsiyeniz var mı su içebilmem için?
ıhlamur kuşburnu falan içiyorum
onlar da su yerine sayılabilir mi acaba?

evet su yerine geçer ama çok fazla bitki çayı içme bence söktürmesin bebeği

bide sakız çiğnemenin susattığını söylüyorlar bi dene istersen

evet su yerine geçer ama çok fazla bitki çayı içme bence söktürmesin bebeği

bide sakız çiğnemenin susattığını söylüyorlar bi dene istersen

teşekkürler yorum için
çok içmiyorum zaten günde 1-2 bardak
doktoruma da sordum
kuşburnu ve ıhlamurun hiçbir zararı olmayacağını söyledi
sakız da çiğniyorum ama yok
susadığımda da 2 yudumla kanıyorum zaten suya

limonlu falan iç çalışıyorsan koy masana yarım litreyi bitirmeye çalış bende öyle yapıyorum yoksa kesinlikle içemiyorum

eşimede tembihledim bana devamlı su ver diye , yatağımın kenarına 3 tane yarım litre diziyor, canı sıkıldıkca su getiriyor,

(hamileleliğim biraz sorunlu olduğundan evde olduğum sürece yataktayım ben)

ben öğretmenim
masama çıkarıyorum ama içmeye pek vakit kalmıyor
branş matematik olduğundan sürekli tahta başındayım
içmeyi de canım istemeyince tabi bahane oluyor
inşallah bir yolunu bulurum
ben de sürekli şişeyle geziyorum
ama olmuyor işte 2 litre içemiyorum

İçebildiğin kadar iç 2 lt diye şartlarsan zor gelir.Ben de hiç su aramazdım hamile olunca mecburen içtim.Özellikle 30 lu haftalarda daha önemli kasılmaları önlemede etkili.Şöyle düşün 9 ay boyunca midesi bulanıp da az su içenler gayet sağlıklı doğum yapıyo.Mümkün olduğu kadar iç ama kendini sıkma bence.

Hamileleikte su binbir derde deva. İdrar yolu iltihaplarını azaltıyor. Mg içeriyor. Tansiyonu düzenleyip ödemi azaltıyor. Ama günde 2-3 litre illa su olacak diye bir kaide yok. Ayran içersin. Çorba içersin meyve suyu içersin. Olmadı damak tadına göre süt içersin.

Bir de suyu ihtiyaç değil alışkanlık haline getir. Benim 20. haftada ödemim çıkınca mutfağın önünde geçince ve tuvalete gittikten sonra az da olsa su içmeyi alışkanlık haline getirdim. Çok faydasını gördüm.

ben de hiç sevmem
28. haftada su azalmış deyince doktor
korkuyla zorladım biraz
o hafta kustum bile kaç kere
neyseki şimdi normal dedi
ama hala 2 lt olmasa da içmeye çalışıyorum
iki yudum iki yudum da olsa iç şişe hep yanında olsun
birden yüklenince kötü yapıyor

su icmek benim icinde cok zordu.simdi bir kac gündür alistim.Sabah kalkar kalkmaz 6 bardak su iciyorum.sonra aralarda birer bardak derken baya oluyor.ve insan az biraz alisiyor.bende carsambadan beri iciyorum.Insallah bu düzen böyle gider.

hamileliğimden önce günde 2 3 litre içiyordum hemde severek ve isteyerek fakat hamilelikte aşırı bulantılarım olunca hiç su içmedim diyebilirim belki yarım bardak anca onuda çıkartıyordum ve hala çıkartmaya devam ediyorum ama yavaş yavaş su içmeye başladım tabi eskiyle kıyaslanamaz. bence bu kadar kafaya takmayın tabiki suyun faydası çok fazla ama zorlayıncada başka yoldan çıkıyor vücut ihtiyacı olunca zaten anlıyorsunuz ben şuanda anlıyorum içebiliyorum çünkü yavaş yavaş

bende 1 litreden fazla içemiyordum geçen hafta bazı riskler taşıdığımı söyleyince doktor bol bol su iç dedi.10 gün oldu günde nerdeyse 3 litre içiyorum.bebeğim sağlıklı beslensin de ben 1 damacana bile içerim

Mrb
bende su içemiyorum gündüz 3 4 bardak anca midem cok bulanıo içince ama gece içmeye calışıyorum sürekli uynaıp su içiyorum ozamn bulantım olmuyo cok raht içebliyorum çalışıyorum bide mide bulantımı artırmamak için içemiyorum pek

hamileliğimin ilk 4 ayı çok sorunlu geçtiği için değil su yemek bile yiyemedim serumla beslendim desem yeri şimdi yeni yeni rayına oturdu ama suyla yine hiç aram yok suyum azalacak die korkuma masama yarım litrelik şişeden koyuyorum yudum yudum içiyorum akşama kadar 1 litre anca gidiyor yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…