yeterli buyuklukde yumurta olusmayip tedavisi yarida kalan var mi `?

adanor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
80
1
86
İzmir
yeterli buyuklukde yumurta olusmayip tedavisi iptal olan ve adet gecikmesi yasiyan var mi icinizde?

evet var benim...

ilk tedavim yarıda kesildi ...
bir sonraki adet dönemimde ikincisini yaptık ve şimdi sonuç bekliyorum 24 şubat test günüm...çok üzüldüğünü biliyorum ama kendini üzüp onmaz yaralar açma ruhunda ve vucudunda bence ...

hiç bi işe yaramayacak üzülmen...

şimd kendini bir sonrakine hazırla...

hayirli sonuclar sana ,yok o kadar uzulmedim hazilarmistim saten her duruma kendimi ,peki tedavin iptal edildikden sonra adet gecikmesi yasadin mi ben asil bunu merak ediyorum ,ben bu sorunlar karsi karsiyayim simdi

hayirli sonuclar sana ,yok o kadar uzulmedim hazilarmistim saten her duruma kendimi ,peki tedavin iptal edildikden sonra adet gecikmesi yasadin mi ben asil bunu merak ediyorum ,ben bu sorunlar karsi karsiyayim simdi
Merhaba adanor,
Benim gerçi tüp bebek değil ama adet gecikmesi diye yazınca bende cevaplamak istedim.
İki ay önce benim aşılamam yapılacaktı. Doktorum iğne yazmıştı. Fakat yumurtalarım tedaviye yanıt vermedi ve hiç büyüme göstermediler. Zaten son birkaç aydırda adetlerimde düzensizlikler başlamıştı. (Normalde 28 günde bir adet görürken, 33 günde bir görmeye başlamıştım.) Yumurta rezervinde azalma olduğunu söylemişti doktor. O nedenlede vakit kaybetmeden aşılama yaptıracaktık. Aşılama iptal olunca bir sonra ki tedavi için adet gününü beklemeye başladık. Son adet günümün üstünden 55 gün filan geçti ve hala adet olmayınca doktor Farlutal yazdı. Farlutal bittikten 2 gün sonra da adet oldum. Adetin 2. günü kontrole gittiğimde doğum kontrol hapı verdi. Şimdi oda bitti tekrar tedaviye başlamak için beklemedeyim.
Benim adet aralığım çok uzun ama sizde aynı olmayabilir. Yine de çok arası uzarsa doktorunuza danışırsanız iyi olur sanırım.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

ya yazmadan edemedim,
1. cisi, yumurtlama rezervi azalan kişiye aşılama yapmak zaten oyalamak , az kalmış rezervi yerine koymak zaten mümkün değil doğada böyle birşey yok, olanı ortaya çıkartmak ve en iyisini seçmek gerekiyor,
dr larınıza ve gittiğiniz merkezlere lütfen iyice sorun sorgulayın ,

2.cisi topıc sahibi ne,
canım, üzülme, bu hep olan birşey, bende oldu, lucrinleri verdikleri zaman cevap vermedi büyüme olmadı ve yarıda kesilde, sonra ki aylarda menagonla oldu yumurta ve hamile kalmıştım ama kalp atışı 8. haftada durdu,

şimdi 1 yıldır deniyoruz, bir ara gene yarın kaldı, büyümedi dediler, şimdi bitkiseller ile ve özel karışım ile, güçlendirmeye çalılşıyorum ve farklı bir prof e gidiyorum.

tedavi yarıda kesilince insan cok kötü oluyor tabi ama, illaki sonraki aylarda yumurta oluşuyor , oluşabiliyor,
üzme kendini ki vücudun iyice baskılayıp kasmasın hücrelerini,

sevgilerrr

merhaba ppatyam cevap icin tesekkurler .,benim tarihlerim cok duzenliydi ,igneyi kesdikden sonra degisti ,doktoruma sordum bazen geciklemer olabiliyor onumuzdeki haftaya kadar bekleyin diyor ama ben gene de buraya yazip benim durumumda olanlar var mi merak ettim ,umarim benim de ilac kullanmam gerekmez ,neyse hayirlisi

nazenin74 sana da merhaba cevap icin de tesekkurler umarim yeni profla iyi sonuclar alirsin ,ve bu sefer bebegini kucagina alirsin ,benim de ikinci denemede hamile kalmistim ama 10 haftalikken kabettim o yuzden seni cok iyi anliyorum .

Merhaba nazenin74,

İlgilendiğin ve bilgi verdiğin için teşekkür ederim.
Aslında hata bende biraz kısa geçtim yazımı soru adet gecikmesi olunca detaylara girmedim aslında.
Benim tedavi sürecim, aşılama serüvenim (başka ne diyim bilemedim) adetimin 15 gün gibi bir süre uzaması ile başladı. Buda benim tedavim için bir vesile oldu aslında. 34 yaşımdayım, adet günümde uzayınca doktora muayene olmaya gittim. Muayenede herhangi bir probleme rastlanmadı. Bu arada ben muayeneye gidince doktor benden hormon tahlili istedi. Tahlilleri yaptırdığımda sonuçlarım yüksek çıktı. FSH: 41.34 - E2 :71 - LH: 34.37 - PROLAKTIN: 11.77 idi. Doktorumda bu sonuçları görünce bana menopoza giriyor olabileceğimi söyledi. Ben inanamadım tabii ilk başta. Çünkü adetim gün şaşmazdı. 28. gün de mutlaka olurdum. Sadece o ay adet günüm çok uzun sürmüştü ve doktora gitme sebebimde buydu. Neyse doktorum yumurta rezervimin azalmış olacağını ama hormon tahlillerini adetin 3. günü tekrar yaptırmamı kesin sonucun o zaman belli olacağını söyledi. Bende 3. günü tekrar ettirdiğimde sonuçlarım normal çıktı. Ama muayenede solda hiç yumurta olmadığından sağda da 3 yumurta olduğundan bahsetti ve tedaviye başladık. Lucrin iğne sonra 11 gün Merional iğne kullandım. Yumurtalarım gelişmedi ve iptal oldu. Bu arada ben doktorumu değiştirdim. Hem evime ve işime çok uzaktaydı hemde tam bir iletişim sağlayamamıştık kendisi ile. Yeni tedavime başlamadan önce araştırma yaptım. İşime ve evime yakın bir merkez olmasına da özen gösterdim. Yeni merkezde muayeneye gittiğimde, yumurta rezervim ile ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi. Hatta bir önceki adetimde irili ufaklı birçok yumurtam olduğundan bahsetti. Ben aşılama mı? tüp bebek mi? benim için daha iyi olur diye de sordum hatta. Tüp bebekte şansın çok daha yüksek olduğundan bahsetti. Biraz bize bıraktı aslında. Bizde ilk aşamada maddi anlamda zorlanacağımız için ilk denemeyi aşılamadan yana kullanmak istedik. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.
Bugünde regl oldum ve kontrole gittim. Doktorum herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Ve adetimin 3.günü Femara'ya başlayacağım. Haftaya C.tesi de kontrolüm var. Çok heyecanlıyım. Bakalım inşallah Rabbim gönlümüzdekini hayırlısı ile verir.

Sevili nazenin74,
Seninde dediğin gibi tedavi yarım kalınca gerçekten çok üzülüyorsun. Ama hayırlısı için dua ediyoruz hep demek ki değilmiş diyorsun. İnşallah yeni tedavilerimiz bizler için hayırlsıdır.

Sevgili adanor ,
İnşallah ilaca başlamana gerek kalmadan adet olabilirsin canım.
İyi haberlerini bekliyoruz.

Sevgiler.

Back
X