Yetersizlik Hissi

badesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
827
3.038
63
30
Herkese merhabalar
Direkt mevzuya girmek istiyorum.Okulumu yeni bitirdim.Yeni mezunum.İşime başladım.Yarin tam 1 ay olucak.
Sorunuma gelince...Sorunum yetersizlik hissi.Kendimi asla yeterli hissetmiyorum,bazen o kadar dikkatsiz salak birsey oluyorum ki saniyorum ki herkes farkinda,herkes bu konuda konusuyor.Aşırı saçma evet ama öyle.
Ailemr, dostuma bu konuyu açtığımda daha yeni mezunsun tecrübe kazanirsin zamanla,işverenin -ki kendisi 37 yillik bir tecrübedir- de farkındadır falan diyor ama beni asla tatmin etmiyor.Mesleğimi çok seviyorum ama sırf bu yüzden işe gidesim gelmiyor.Bugün ne yapicam acaba diye.

Aslında genel itibariyle de kendimi çoğu konuda yetersiz hissederim,hep daha iyisini yapmaliydim diye kendime yüklenirim.Yani resmen özelestirinin dozunu kaçırıp kendime psikolojik şiddet uyguluyorum gibi.Bundan nasıl kurtulucam onu da bilmiyorum.Bu sorunuma da bir fikir belirtirseniz sevinirim.Ve şu anki asıl sorunuma dönersek size sormak istediğim,mezun olduktan sonra girdiginiz ilk işinizde,ilk ayınızda nasıldınız?Herkes böyle bir süreçten geçiyor mu yoksa zehir gibi miydiniz vs.
Şimdiden tesekkürler cevaplariniz için.

Herkese merhabalar
Direkt mevzuya girmek istiyorum.Okulumu yeni bitirdim.Yeni mezunum.İşime başladım.Yarin tam 1 ay olucak.
Sorunuma gelince...Sorunum yetersizlik hissi.Kendimi asla yeterli hissetmiyorum,bazen o kadar dikkatsiz salak birsey oluyorum ki saniyorum ki herkes farkinda,herkes bu konuda konusuyor.Aşırı saçma evet ama öyle.
Ailemr, dostuma bu konuyu açtığımda daha yeni mezunsun tecrübe kazanirsin zamanla,işverenin -ki kendisi 37 yillik bir tecrübedir- de farkındadır falan diyor ama beni asla tatmin etmiyor.Mesleğimi çok seviyorum ama sırf bu yüzden işe gidesim gelmiyor.Bugün ne yapicam acaba diye.

Aslında genel itibariyle de kendimi çoğu konuda yetersiz hissederim,hep daha iyisini yapmaliydim diye kendime yüklenirim.Yani resmen özelestirinin dozunu kaçırıp kendime psikolojik şiddet uyguluyorum gibi.Bundan nasıl kurtulucam onu da bilmiyorum.Bu sorunuma da bir fikir belirtirseniz sevinirim.Ve şu anki asıl sorunuma dönersek size sormak istediğim,mezun olduktan sonra girdiginiz ilk işinizde,ilk ayınızda nasıldınız?Herkes böyle bir süreçten geçiyor mu yoksa zehir gibi miydiniz vs.
Şimdiden tesekkürler cevaplariniz için.

Mesleki olarak yeteriz hissetmeniz çok normal ,bazı seyler zamanla tecrübeyle kazanılıyor ama bu duygu da zaman icinde azalır kaybolur gider .

Ama her konuda böyleyseniz ve de kendinize psikolojik şiddet uyguladiginizin farkındaysanız uzman desteği alın derim .Zira ilerleyen zamanlarda daha büyük sorun yaratabilir .

Aynen öyle yapıyorum çok haklısınız.Ya bunda da hata yaptım olabilir deyip geçemiyorum.Dibe çekiyorum kendimi kendi elimle
Bende de var o mükemmeliyetçilik
En ufacık hatamda saatlerce agladıgımı bilirim ama tecrübe edindikce rahatlayacaksın hatta kendinle dalga gececeksin emin ol

Ben öğretmenim 22. yılım.Ilk göreve başladığımda tecrübem az enerjim çokmuş şimdi ise tam tersi tecrübem çok enerjim az.Dörtdörtlük olamamışım maalesef ama bir gercek var ilk senemi tamamladığım günden beni hep istenilen sevilen bir öğretmen oldum,ufak tefek sorunlar dışında hiç büyük sorunlar yasamadım.Mükemmel olmadım ama işime hep özen gösterdim.Meslegimi tecrübe ederken başkalarının uyarilarini aklini fikrini hep aldım halen daha dinlerim.Eksik yetersiz yanlarimdan cok şey öğrendim.Aferin dedirtmek gibi bir beklentim olmadı.Kendimi gelistirmek gibi baktım her zaman o nedenle eleştirileri vs beynim hep yapıcı sohbetler olarak algıladı.Genel olarak hayatimda da böyleyimdir.Siz eger genel olarak kendinizo yetersiz hissediyorsaniz muhakkak terapi alin yok sadece mesleki bir yetersizlik hissiyse kendinize biraz zaman verin.Zamanla hatalarinizdan cok sey ogreneceksiniz.

Back
X