Yetim aylığı kesilmesi hangi durumlarda oluyor ?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.548
198
688
- Yurtdışı
Nette çok şey okuduk ve kafamız karıştı..Bir arkadaşım 28 yaşında , ölen annesinden dolayı emekli sandığından yetim aylığı maaşı alıyormuş..
Ssk lı olarak işe başladı 1 ay önce asgari ücretten yatırıyorlarmış ssksını....şimdi bu durumda yeni kanunlara göre maaşı kesilecek mi ? kesilme şartları neler ?
ve kesilmesi gerekiyorsa işe başladığını maaşının kesilmesi gerektiğini nasıl bildiricek internet üzerinden olabiliyor mu ? yardımcı olabilirseniz seviniriz..
(rahmetli annesi memur emeklisiymiş bilmiyorum buna göre değişiyor mu )

Son düzenleme:
arkadaşınızın yetim aylığı maaşını kesiyor devlet . ankara ssk müdürlüğüne dilekçe yazıcak şu tarihte işe başladım gerekenin yapılmasını isityorum diye yazıcak gönderecek maaş kesilecek eğere bildirmezse aldıklarını cezalı olarak geri öder bana öyle olmuştum umarım yardımcı olabilmişimdir

arkadaşınızın yetim aylığı maaşını kesiyor devlet . ankara ssk müdürlüğüne dilekçe yazıcak şu tarihte işe başladım gerekenin yapılmasını isityorum diye yazıcak gönderecek maaş kesilecek eğere bildirmezse aldıklarını cezalı olarak geri öder bana öyle olmuştum umarım yardımcı olabilmişimdir

nette şöyle bir şeye rastladık eğer emekli sandığından alıyorsa yetim aylığını (yani vefat eden kişi memur emeklisi ise ) , çalışsa da kesilmiyor maaşı..ancak evlenince ya da memur olarak işe başlarsa kesilecekmiş..yani ssklı olarak çalışırsa kesilmeyecek..

bu doğru mu , bunu doğru mu anladık acaba ?

Back
X