Yetişemiyorum

Corpuss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
761
455
103
36
Öncelikle Merhaba, çalışıyorum 2 yaşında çocuğum var. Eşim ev işlerinde yardım etmiyor, yardımcı kadına da şu an için tutamıyorum. Titizim, düzen seviyorum ama bi türlü sağlayamıyorum. Her cumartesi temizlik yapayım diye girişiyorum ama sadece evleri toplamak( en çok vaktimi alan kısmı) ve süpürmek bi de çamaşır bu kadar. Bu hafta sonu kızımı gezdirdim ve canım istemediği için yapamadım o gücü bulamadım kendimde. Ya ben çok sıkıldım ya bıktım resmen. Bi de hani evim sürekli pis ve dağınık ne kadar yaparsam yapayım iki gün gitmiyor. Bu da beni çok mutsuz ediyor. Hafta içi zaten nasıl akşam oluyo anlamıyorum bi şey yapamıyorum açıkçası. Ya çocuklu çalışan bayanlar nasıl yapıyonuz hiç mi bıkmıyonuz Allah aşkına. Ben bı haftasonu bu yüzden depresyona girdim resmen. Bi Cumartesi de dinleneyim rahatça oturayım kızımla vakit geçireyim dedim ama bu defa da evin haline gördükçe sinir oldum.

Herşeyi üstüne almışsın. Bırak yemeyi, çamaşırı, ütüyü, süpürmeyi, belki o zaman poposunu kaldırır da yardım eder kocan!

Ütülü kıyafet isteyen, önüne yemek gelsin diye bekleyen ama yardım etmeyen kocalara, lütfen bunları sunmayin.

Öncelikle Merhaba, çalışıyorum 2 yaşında çocuğum var. Eşim ev işlerinde yardım etmiyor, yardımcı kadına da şu an için tutamıyorum. Titizim, düzen seviyorum ama bi türlü sağlayamıyorum. Her cumartesi temizlik yapayım diye girişiyorum ama sadece evleri toplamak( en çok vaktimi alan kısmı) ve süpürmek bi de çamaşır bu kadar. Bu hafta sonu kızımı gezdirdim ve canım istemediği için yapamadım o gücü bulamadım kendimde. Ya ben çok sıkıldım ya bıktım resmen. Bi de hani evim sürekli pis ve dağınık ne kadar yaparsam yapayım iki gün gitmiyor. Bu da beni çok mutsuz ediyor. Hafta içi zaten nasıl akşam oluyo anlamıyorum bi şey yapamıyorum açıkçası. Ya çocuklu çalışan bayanlar nasıl yapıyonuz hiç mi bıkmıyonuz Allah aşkına. Ben bı haftasonu bu yüzden depresyona girdim resmen. Bi Cumartesi de dinleneyim rahatça oturayım kızımla vakit geçireyim dedim ama bu defa da evin haline gördükçe sinir oldum.
Ben de bir suredir çalışmıyorum evdeyim ama ev toplamak bitmiyor. Sadece sunu diyebilirim. Esya sayisi azalinca bu sure cok kisaliyor. Evdeki bircok seyi azalttim. Belki de bu size cok yardımcı olur. Yardim konusunda da kocalara net seyler soylemek lazim. Malesef ustlerine alinmiyorlar yoksa. Mesela diyorum kizimizi sen uyut, banyo ettir v.s. direkt yardim etmiyorsun deyince bir sey yapmiyor. Eline bir isi tutusturmak lazim.

Cnm bunun neyini sıkıntı yapıyorsun anlamadm ama tamamen psikolojik bu söylediğin.destek amaçlı bi pskayatri doktoruna gitmeni tavsiye ederm sanırım...

İyi aferin parala kendini madalya takarlar.

Önce evladın gerisi olduğu kadar.

Bunu kabul edeceksin ya da kendini tüketeceksin.
Ya zaten bi halt olduğu yok ancak toplayıp süpürüyorum en son ne zaman toz sldığımı hatırlamıyorum. Sadece mecburi şeyleri yapıyorum yani. Ona rağmen yetişemiyorum ve de bu durum sinirlerimi acayip bozuyor. Millet nasıl yapıyor anlamıyorum

evde gereksiz ne varsa yok etmekle basla..

odadan odaya gecerken bi kac seyi yerine koy.

yemekten sonra herseyi makineye yerlestir

gerisi gelir... es yardim etmiyorsa en azindan kendi dagiltigini toplasin.

benim cam takintim var oglan sürekli ellerini oraya sürüyo les gibi oluyo iki dk da bütün camlar aynalar. her uyuduguna siliyorum uyanir uyanmaz ilk is camlari pisletmek bugün karar verdim haftada bi kere silcem. bananneee rahatsiz olan oraya bakmasin :bicak:

Herşeyi üstüne almışsın. Bırak yemeyi, çamaşırı, ütüyü, süpürmeyi, belki o zaman poposunu kaldırır da yardım eder kocan!

Ütülü kıyafet isteyen, önüne yemek gelsin diye bekleyen ama yardım etmeyen kocalara, lütfen bunları sunmayin.
O konuyu çok konuştum buralarda herşeyi denedim olmuyor şu an psikologa gidiyorum onun söylediklerini yapmaya başladım bakalım işe yararsa artık

Benim bir sürü kedim var ve aynı durumdayız. İşimi bitiremeden gece oluyor. Yarın yine aynı. Süpür, paspas et, yemek yap, kumlarını temizle kapı ,pencere silmeye sıra gelmeden gece oluyor. Bazan yatıncaya kadar iş yapıyorum. İşe giderken daha kötü tabi. Neyseki şimdi tatildeyim

Valla bizim evde 2 çocuk var, çalışmıyorum.
Hafta içi her gün kadın geliyor bana yardıma, kadın gidiyor ev rezalet.
Sabah geliyor topluyor, akşam gene rezalet.
Siz bence çok iyi yetişiyor, günü 40 saat falan yaşıyorsunuz herhalde!

evde gereksiz ne varsa yok etmekle basla..

odadan odaya gecerken bi kac seyi yerine koy.

yemekten sonra herseyi makineye yerlestir

gerisi gelir... es yardim etmiyorsa en azindan kendi dagiltigini toplasin.

benim cam takintim var oglan sürekli ellerini oraya sürüyo les gibi oluyo iki dk da bütün camlar aynalar. her uyuduguna siliyorum uyanir uyanmaz ilk is camlari pisletmek bugün karar verdim haftada bi kere silcem. bananneee rahatsiz olan oraya bakmasin :bicak:
O fazlalıkları atmayı deneyecem. Cam silme konusunda da ayda bir bile silemiyorum ben vallahi gücüm yok ya napayım olmuyor zaten misafir de almıyorum yoğun olduğum için kendimize yapıyoruö temizliği

O konuyu çok konuştum buralarda herşeyi denedim olmuyor şu an psikologa gidiyorum onun söylediklerini yapmaya başladım bakalım işe yararsa artık
Konuşmayacaksın ki tatlım, yapmayacaksın! Sen yapma bakim ne yapacak. Kıyafetlerini ütüleme, yıkama, arada bir de yemek yapma. Sal kendini biraz, evladinla uğraş. Sonra hır gür çıkarırsa ben robot değilim ki herşeye yetişeyim. Bende senin gibi çalışıyorum eve gelince yan gelip yatmiyorum de.

Konuşmayacaksın ki tatlım, yapmayacaksın! Sen yapma bakim ne yapacak. Kıyafetlerini ütüleme, yıkama, arada bir de yemek yapma. Sal kendini biraz, evladinla uğraş. Sonra hır gür çıkarırsa ben robot değilim ki herşeye yetişeyim. Bende senin gibi çalışıyorum eve gelince yan gelip yatmiyorum de.
O dediklerini fazlasıyla yaptım. Bir ay süpürge açmadım mutfağa girmedim ne yemeğe ne bulaşığa çünkü hamileydim çok hastaydım yapamadım sonuç annesini çağırdı yaptırdı yine kendi yapmadı. Şimdi de yapmayınca takmıyor temizliği sadece ütü konusunda takışıyoruz.

O dediklerini fazlasıyla yaptım. Bir ay süpürge açmadım mutfağa girmedim ne yemeğe ne bulaşığa çünkü hamileydim çok hastaydım yapamadım sonuç annesini çağırdı yaptırdı yine kendi yapmadı. Şimdi de yapmayınca takmıyor temizliği sadece ütü konusunda takışıyoruz.
Vayyyy be!!!! Bizim oranın bir lafı vardır, dur kenara ilistireyim; sıçtıgi yerde kırk yıl yaşar. Senin kocada ki de o hesap.

Back
X