Yetiskin kedi sahiplenme. Bir fikir verin lutfen.

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Merhabalar. Size danismak istedigim birsey var.
Bizim esimle birlikte cok sevdigimiz bir kedi var. Bizim sokakta yasiyor. Cok guzel cok akilli bir kedi. Bir senedir hergun onu sevmek icin cikiyoruz evden. Bazen oyun oynuyor bizimle. Pesimizden kosuyor. Bazen cok bunaltiyoruz diye patisiyle vuruyor yavasca. Bir iki kere de esimi cizdigi oldu tirnaklariyla.
Hayatimizda yer etti iyice. Isim bile koyduk.
Biz bu kediyi sahiplenmek istiyoruz. Ama dogru bir karar mi bilemiyorum. Veterinerle de gorustuk hatta ama dusunuyorum halen.
Bir de size danisiyim dedim.
Havalar cok soguk oldugu icin eve almak istiyorum. Rahat etmesi icin. Ama o memnun olur mu bundan. Sonucta soramiyorum bizimle yasamak ister misin diye. Rizasi olmadan alip aşı yaptirmaya goturecegiz.
Bir de evde kedi bakmanin zor yanlari var midir.
Cok istiyorum bizimle yasamasini. Sizce dogru bir karar mi.

Kesinlikle hoşlanır. Bir süre alıştıktan sonra baharda falan arada dışarı bıraksanız bile geri gelir . Kış günü dışarda kalmak onlar için çok zor. üşümemek için nerelere giriyorlar. Memnun olmaz mı hiç. aşılarını yaptırdıktan sonra size bir zararı olmaz. Lütfen alın eve, en azından kış geçene kadar. Şuan 4 kedi bakıyorum ama dışarda gördüğüm her kediye gözlerim doluyor. keşke hepsine bakabilsem. Zor yanları ise tatile falan giderken evde yalnız kalmaları oluyor. Gün aşırı eve uğrayabilecek bir tanıdık varsa çevrede o da sorun sayılmaz. Onun dışında bir zorluğu yok, evde arkadaş oluyorlar.

Benim kişisel gözlemim bu itiraz eden arkadaşlar çıkabilir belki. Ama bana göre kediler köpekler kadar bağlanmıyor bulundukları yere. Köpeği geçici süreyle sahiplenip sonra sokağa bırakırsan sudan çıkmış balığa dönüyor adapte olamıyor tekrar. Kediler havalar ısınınca bir yol bulsam da dışarı çıksam moduna giriyor, güneş altında yatıp ısınmak, sokaklarda
fink atmak hoşlarına gidiyor. O yüzden şimdi kış vakti eve alırken çekinmeyin bütün düzenini değiştirmiş olacağız diye canı isterse gider zaten o bahar zamanı anında kurar kendine yeni düzen.

ne güzel kış günü ne büyük sevap...

canım benim. tabi ki sever dilleri yok ki konussunlar :(

bizim de kedimiz var can parçam o benim iyikim.. onsuzluğu düşünemiyorum..
kedi huzurdur, aşktır...

bir arkadasım tam 9 yasında yetiskin bir kedi sahiplenmişti evde birbirlerine hemen kaynaştılar sanki bebeklikten beri birlikte gibilerdi siz de alın... :KK60:

Alın alın.bende burdaki arkadaşların desteği ile aldım. Hayvanları seviyordum ama buna bayılıyorum.

Kış günü hele bayılacaktır. Günlerce guruldar mutluluktan. Ama baharda dışarı çıkmak isteyecektir muhtemelen. Sokağı tanıyan kediler evde olsalar dahi yazın sokakta gezmeyi seviyorlar.

Harika olur özellikle soğuk günlerde inanılmaz mutlu olur kedicik ama şöyle de bir şey var, belki arada bir dışarı bırakabilirsin bir boy gezer geri gelir. Belki öyle bile olmaz hemen adapte olur eve. Çok da emin olamadım. Tek bildiğim sahiplenmek harika bir fikir. Bir de sana bir sey soyleyeyim konu sahibi, birbirinize alıştıktan sonra kedisiz geçen günlerine pişman olacaksın çünkü güzelliğiyle, şirinliğiyle, şapşallığıyla, karakteriyle kedin seni büyüleyecek:)

Bende kısa bir süre önce sokaktaki bir kediyi sahiplendim, evimizin önünde dolanırdı hep. Şimdi bütün dertlerimi sıkıntılarımı bana unutturdu, öyle oyuncu ki:KK68: ve hemen evimize adapte oldu, keyfine diyecek yok.. Bence hemen sahiplenin derim:)) insana huzur veriyor:KK16:

Ben de yetişkin bir kedi sahiplenmiştim.. Aşılarını falan da yatırmıştım..
Sarman; sokaktalarda büyümüş ve de sokaklarda yaşamaya alışkın olduğu için, tüm gün evde tutamıyordum. Kapıyı acmamız için önünde miyavlıyor, sonra da çıkıp gezip geliyordu. Ama illaki kış gecesi evde yani sıcakta bizimle oluyordu.. :) Kızgınlık döneminde uzun süre görünmezdi bir de..
Sorun yasadığımız bir diğer konu ise; ısrarla halıyı pisletmesiydi. 6-7 kez temizlemeye gitti halı, 3-4 kez de biz yıkadık.. En sonunda halıyı kaldırdık.
Bir diğeri; çok sevemez, dokunamazdık üzerine, pati atardı. Sinirden ayak parmaklarımızı ısırırdı. (Ama o agresif hallerine bile bayılırdık tabi..) Yani aramızdaki ilişkinin mesafesini her daim Sarmam belirlerdi, biz değil.
3 yıl kadar bizimle yaşadı Sarman.. ve herşeye rağmen evimizin maskarası oldu.. çoook özlüyorum onu.. Yazarken bile gözlerimden yaş aktı..
Sahiplerinin konu sahibi, madem ki yüreğinizde bu sevgiyi taşıyorsunuz, hiç pişman olmazsınız.

Son düzenleme:
Kisin eve alin gitmek isterse gider zaten ama sokağa alışmış bir kedi evde zor durur onu soyleyeyim. Ilk zamanlar iyi olsa da zaman gectikce disari cikmak isteyebilir. Kisir degilse kizginlik doneminde mutlaka gitmek isteyecektir.
Mahallemizin cok tatli bir kedisi vardi mekani bizim evin bahcesiydi ben bakardim kisin da kedi evinde kalirdi bahcede zaten. Benim kedimin en sevdigi arkadasiydi. Ayni sokakta oturan bir adam her gun ise giderken onu severdi. Bir gun baktim bizimki yok ara tara meger o adam almis eve goturmus ama iki gun zor durmuş hayvan disari cikmak istemis. Disari cikar cikmaz da dogru bizim bahceye :anne:

Merhaba, ben iki kedimi de sokaktan sahiplendim. İlk sahiplendiğim kedim 2 3 yaşlarında çok uysaldı. Uysallığı hala değişmedi ve hiç sokağa çıkmak istemiyor. Pencere kenarında ve balkonda vakit geçirmeye bayılıyor. Kışın da petek üstleri vazgeçilmezi... Demem o ki, yuvanızı o şirin cana açarsanız ne şahane olur. Siz de mutlu olursunuz, o da.

Benim sokaktan sahiplendiğim bir kedim var. O zaman 6 yaşında filandı. Şimdi 11 yaşında kısır. Kışın kaloriferin üzerinde eriyerek geçiriyor zamanını yazın balkon, başka evin çatısı filan oralarda eriyor. Yazın gündüzleri eve çişi geldiğinde veya acıktığında geliyor, gece de yatmaya geliyor kahvede takılan amcalar gibi. 4 ev değiştirdim. Ne kayboldu, ne dışardan bir şey yedi. Kediler zaten akıllı hayvanlar bir de sokak tecrübesi eklenince iyice cevval olur. O kendi kendine bakar zaten. Size tuvaletini temiz tutmak, mamasını koymak gibi birazcık hizmet etmek düşer. Ama öyle mutlu ediyorlar ki insanı... bence kapın gelsin. Bakamayacağınıza karar verirseniz bile kışı sıcak yerde atlatmış olur, rahat günler geçirmesini sağlamış olursunuz

Kedi için de sizin için de çok iyi olur. Aşılarını yaptırın ve kısırlaştırın mutlaka. Sonrasında istediği zaman eve girip çıkabilsin. Sokakta macerasını yaşar canı sıkılınca eve gelir uyur. Böyle yaşamak çok mutlu ediyor kedileri diye düşünüyorum. İstediği zaman dışarı çıkıp istediği zaman eve dönebilmeyi seviyorlar. Bazıları da ev hayatını çok sevip dışarı çıkmak istemiyor.

Ben sokakta ölmek üzere bir yavru kedi bulmuştum. Evde baktım. Sürekli veteriner kontrolleri, ilaçlar, iğneler derken kendine gelmesi aylar sürdü. Ev hayatına alıştığı için sokağa çıkarmıyorum. Sürekli sokağı izliyor biraz üzülüyorum ama ne yapayım.

En azında kışı gecirse evinizde cok rahat eder bence. Zaten sokagi bilen yetiskin bir kedi havalar isininca gitmek isterse gidebilir.

Back
X