yetişkinlerde uyku sorunları

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.698
37.029
1.123
39
merhaba herkese,
kendimi bildim bileli uyku sorunu yaşarım. uykuya zor dalarım, sabaha kadar sayısını bilemediğim kadar uyanırım vs... son zamanlarda iyice arttı, gün içinde halsizlik, huysuzluk gibi sorunlar da yaşamaya başladım.
bugün bir psikiyatr ile görüştüm, önerdiği tedavi şeklini uygulayacağız yalnız doğum kontrol hapı kullanıyorum kist tedavisi sebebiyle, şu an bırakamam.
dr dkhapının şu durumda olumsuz etkileri olabileceğini, kendi vereceği ilacın etkisini azaltacağını söyledi ama bir süre deneyeceğiz.dediğim gibi hapı bırakamam çünkü.
uyku hijyeni diye bir konudan bahsetti, hepsini araştırdım , okudum, inceledim içime sindirdim:)
merak ettiğim daha yaşanmış sorunlar şu an.
benim gibi bu sorunu yaşayanlar var mı, bu sorunu aşanlar var mı?
neler yapıyorsunuz, nelerden fayda görüyorsunuz?
şöyle şöyle yaptığım gün rahatça uyuyorum dediğiniz şeyler var mı?
çok fazla değil benim istediğim, 5-6 saat deliksiz uyuyabilmek istiyorum sadece.

ne yani hepiniz fosur fosur uyuyor musunuz yoksa:KK54::KK31:

doğum kontrol hapını 10 gündür kullanıyorum, uykusuzluğum 10 yıldır var malesef.
keşke ondan olsaydı, bırakır kurtulurdum.

S sevdasinemalarda hep ilaçla mı uyuyorsun? sürekli mi?

benimde vardı sabah 6 ya kadar yatakda deli gibi döner dururdum 6 yaşındaki yeğenim adam etti beni biraz da :))
bitkisel çaylar kullanıyorum melisa çayını özellikle öneririm günde 1 bardak da süt içiyorum gece kaçta yatarsam yatayım en geç 10 da kalkarım zorla öyle yapınca düzene girdim şuan gece uyuyup gündüzden faydalanıyorum.
Uyku düzeniyle birlikte halsizlik falan vardı tahlil yaptırdım B12 bide D3 eksikliği çıktı 1 ay düzenli ilaç kullandım değerlerim normale döndü şimdi gece 12 gibi uyumuş oluyorum.

bende kafama bişey takıldığında uyuyamam. hatta gün içinde olmuş bir olayın etkisini bilinçaltı unutmuyor biz unutsak takmasak bile o hatırlıyor. sonra uykumuz kaçıyor bizde neden uyuyamıyorum diye kara kara düşünüyoruz.
10 yıl olmuş bence psikolojik olabilir arkadaşım. melisa çayı dene yatmadan önce. klasik müzik ve doğa sesleri indir netten. çok rahatlatır. ve kafandaki düşünceleri bir kurcala

çok düşüncesi olanlar uyuyamazmış diye duydum. resmen ayakta uykudan sızacak kıvama geliyorum kafamı yastığa koyduğum an dınn diye açılıyor gözler ayakta uyuyan sanki ben değilmişim gibi 3-4 e kadar dön dur yatakta oluyor belirli br saatten sonrada tam uyku halinde değilde yarı uyanık vaziyette sözde uyuyorum

Sadece çok yorgun olduğumda uyuyamam ama o bile bana yetiyor sinirlerim alt üst oluyor
Allah kolaylık versin diyorum çok zor bir durum

Uyku probleminiz için doktora gittiniz mi peki,belki bir sağlık probleminiz vardır.

Su an telefondan giriyorum tek tek alinti yapamadim, hepinize yorumlarınız için cok tesekkur ederim.
yakin zamanda olmak uzere kan tahlili vs yaptirdim.onlarda herhangi bir sorun cikmadi.
Yasadigim sey tam olarak elifsfk adli arkadasin yazdigi gibi.
yatakta don dur saatler geciyor, sonra da uyuyup uyumadigimi anlamadan sabah oluyor.
Doktorun dedigine gore beynim kesintisiz uykuyu unutmus, onu ogretecekmisiz.
e hadi insallah:)
bitki cayi pek içemiyorum. Ama melisa var evde bugün tekrar içmeye baslayayim.
kararliyim uyumaya:)
bir de uyku hapi degil antidepresan verdi dr, uyku haplari bagimlilik yapiyormus ama bu hap yapmiyormus.

ne yani hepiniz fosur fosur uyuyor musunuz yoksa:KK54::KK31:

ben uyuyorum..
dolunay olan geceler uyuyamam bi tek.
ne derdim olursa olsun kafamı yastığa koyunca uyurum :)
başka evde bile olsam, yatak rahatsız bile olsa uyurum.
bebekken bile gece 10 da yatırırlarmış sabah 7 de uyanırmışım.
hayatım boyunca kaliteli uyku uyudum.
ama 10 saat falan uyuyorum ben de :(
7 ye düşürmeye çalışıyorum.
bugün 7 saat uykuyla işe gittim kafam çalışmadı resmen !

yatmadan önce süt içerdim uzun yıllar boyunca her akşam.
şimdi de arada içiyorum yatmadan.
bi de kitap okumaya başlarsam hemen uyuyorum.

melatonin diye bir hormon var, gece uyurken salgılanıyor.
ama yatak odasında ışık olmaması gerek, ışık varsa salgılanmıyor.
uyuduğunuz ortamda telefonunuz bile bulunmasın.
bi de iyi havalandırın yatak odanızı.
iyi uykular :KK51:
(benim uykum geldi de)

Su an telefondan giriyorum tek tek alinti yapamadim, hepinize yorumlarınız için cok tesekkur ederim.
yakin zamanda olmak uzere kan tahlili vs yaptirdim.onlarda herhangi bir sorun cikmadi.
yatakta don dur saatler geciyor, sonra da uyuyup uyumadigimi anlamadan sabah oluyor.
bir de uyku hapi degil antidepresan verdi dr, uyku haplari bagimlilik yapiyormus ama bu hap yapmiyormus.

bana da en başta öyle dendi ama 3 yıl olacak hala bırakamıyorum içmeden uyuyamıyorum bi daaha düşün derim, aynısını ben de yaşıyorum uyuduğumun farkında değilim kalktığımda düşünüyorum aceba ne kadar uyudum halsizliği zaten söylemiyorum bile

Gece yatmadan önce bir kase yoğurt yiyebilirsin,yoğurt uyku yapar.

sağolun arkadaşlar.
dun ılaçlı iki geceyi yarıda bıraktım.(yarım içtim bu gece tama geçiyorum)
çay , kahve gibi çok sevdiğim içecekleri hayatımdan çıkardım.
yatmaya yakın melisa içtim, yoğurt yedim, hatta süt içtim( ağzıma sürmem normalde)
sonuç, yine uyuyamadım yine uyuyamadım.
hala 2-3 saatlik süreyi aşamıyorum.
yatmadan önce gözümden yaş geliyor esnemekten, o derece uykum var.
ama 2 saat geçiyor hala dalamıyorum.
nasıl düzelecek bilmiyorum.
bu gece tam alacağım ilacı, bakalım ne olacak.

Back
X