Yetişme Tarzlarımızın Farklı Olduğunu Anlasaydım Bu Evlilik Olmazdı Diyen Koca

cemre_83

İnsanlar tercihleri ile kaderlerini imzalarlar...
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
1.211
564
123
41
Öncelikle herkese merhabalar.İşte konu başlığında yazdığım cümleyi 2 yıllık eşim bana söyledi ve dünyam başıma yıkıldı.Ailesinin eşimi doldurmalarına, gerçekten çok farklı iki ailede yetişmemize,annesi ve babasının herşeyimize karışmasına rağmen evliliğim için herşeyi yapıp geldiğim nokta konu başlığında okuduğunuz gibi.Sevseydi böyle düşünmezdi.İnsanlar farklı dinden ırktan insanlarla evlenip mutlu olurken sevgileri için herşeyle mücadele ederken eşimin aileler arasındaki siyasi görüş farklarına kadar herseyi sorun olarak görmesi beni cok yordu.Kv Kp okumamış benim ailem üniversite mezunu kv kp x partinin görüşleri ile bir ideoloji benimsemiş benim ailem y.Eşim ve ailesi hiç kitap okumayı sevmez ben ve ailem çok severiz bunlar ilk anda aklıma gelenler.(Bu farkları konu daha iyi algılansın diye acıkladım).Eşimin annesi babası eşimi itaat kültürüyle yetiştirmişler.Anne baba ne derse doğru diğer fikirlerin hiç önemi yok.Tabi ki bir kadınında eşinden farklı görüşleri olamaz kadın robot zaten insan değil çalışsın eve para getirsin evi temizlesin yemek yapsın kocasına tam itaat etsin tek amacı kocasını mutlu etmek başka türlüsü düşünülemez.Bir de kv kp geline sürekli kendi görüşlerini empoze etmeye calıssın gelin ağzını acıp da en ufak bir yorum yapamasın çünkü kadınların ve gelinlerin beyni yok.Arkadaşlar gördüğünüz gibi çok doluyum ve anlatmaya calısıyorum yasadıklarımı benim yetişme tarzım evet bu saydıklarımın tam tersi. Malesef ben de anlayamadım eşimle bu kadar farklı yetişme tarzlarımız olduğunu ama ANLADIĞIM ZAMAN DA HİÇ DÜŞÜNMEDİM keşke bu adamla evlenmeseydim diye ama eşim düşünmüş şimdi siz söyleyin beni gerçekten sevseydi dermiydi konu başlığındaki gibi.Dünden bu yana içim yanıyor.

bu sözde pek birsey yok
çok abartmayın aileleri de bu kadar içinize katmayın.

Valla yanlış anlamayın da o iş öyle olmuyor. Sevseydi hiçbir şeyin önemi olmazdı diyorsunuz da yetiştirilme tarzı hayat görüşü çok cook önemli, hatta evlilikteki eb önemli şey. Bir insan bunlara bakarak evlenmiyorsa başka neye bakar bilemiyorum. Ben sevemem gibi geliyor hayat görüşü farklı olan birini.
Aşıkken evlenmeyin diye boşa demiyorlar.

sana katılıyorum. bu evlilik olmazdı lafı keşke olmasaydıya kadar gider. gitmiyorsa da usturuplu konuşmayan adamla olmaz zaten.
ah bazen oluyor öyle insanlar göre göre bile bile evleniyorlar ama bazen insanın ağzı dili bağlanıyor.
siz ne olursa olsun keşke demeyin. her şeyin bir hayrı vardır. her yaşanan bir şeyler katar insana.
geleceğiniz ne olur bilmiyorum o karar size ait ama bu kadar anlattıklarınız bana pek gelecek vaat etmedi.
kısa süre için çocuk düşünmeyin kısmını kesinlikle tavsiye ediyorum.

Kadınlar şu yıkılmayı, ölmeyi bitmeyi bırakıp cevap versinler, başlarını dik tutsunlar.

Bakın, siz dicektiniz ki : Ben , seni cahil olduğunu bile bile kabul etmişken sen kim benimle evlenmemek kim...evli kalmak istemiyorsan kimse seni kolundan zorla tutmuyor , işte kapı. Duracaksan edebinle dur istemiyorsan da eyvallah. Hata bende seni adama saydım.

Bu kadar.

Cahil, ezik tipleri kocam kocam diye başınıza çıkarıyorsunuz sonra da tepenize çıkıp inmiyorlar. Biraz kişiliğinizi , onurunuzu korumayı öğrenin yahu. Sevgi, aşk da bir yere kadar biri bana hakaret etse 100 yıllık kocam olsa gözünün yaşına bakmam haddini bildiririm. Siz kıyamıyorsunuz ama adam sizi aşağılamakta hiçbir sakınca görmüyor. Tez elden haddini bildirin.

Bir kzım var 13 aylık eşimle sevgi evliliği yaptık birden böyle bir cümle duymak çok zoruma gitti

İstediğin kadar okul oku okuma geri kafalı insan çok öyle sanane x - y partisinden sorun yaratıyon yazdıklarına katılıyoru cnm geri kafalı insanlarda şu bemimsenmiş gelinler kısaca tüm kadınlar erkek ne derse o olur. Kadınları KÖLE olarak görürler eziyet ederler ama en çok onlar namusludur. En çok onlar adamdır saygı isterler

Şimdi eski konularınıza da bir göz attım da, bence siz yeteri kadar anlayış gösterip katlanmışsınız bu insanlara...Bir mesleğe de sahipsiniz, boşansanız maddi olarak zorlanacağınızı sanmam en azından kafanız rahat olur. Sizi asimile edip kendileri gibi bir insana dönüştürmeye çalışıyorlar ve böyle giderse de başaracaklar. Bu kadar psikolojik baskı yapılmaz insana. Sağlığınızda da olursunuz demedi demeyin.

Bence hayatınızdan cıkartın bu insanları...

asıl o cümleyi senin söylemen lazım allah askına bizimde görüslermiz farklı ki senin ki baya üst düzey bende esime diyorum gerci benim esim kendini sakladıgı icin kızıyorum ben hatta insanın esiyle aynı görüsü olup esinin ailes farklıysa bile evlenmemeli insan cünkü dügünü var bayramı var bunun herkez aynı kültürüyle yöresiyle evlenmeli bence

Hayatımın hiçbir döneminde hiç kimseye karşı kırıcı olmadım hele ki sevdiğim insanlara karşı o yüzdendir belki çok keskin acıtıcı cevaplar vermeyişim cok naif bir yapım var karsımdakini kırmaktan hep korktum ama bu bir zaaf olarak görülüyor malesef eşim beni kırmaktan çekinmedi

Öncelikle zaman ayırıp geçmiş konularımı okuduğunuz için teşekkürler.Aynen durum anlattığınız gibi asimile olmamak için mücadele veriyorum psikolojik bir savaş bu.Karşı geldiğim zaman eşimle sorunlar yaşıyoruz dün olduğu gibi.

Aynen öyle.

Ben de dahil, kadınlar sevince kırmaktan çekiniyor (ki doğrusu bu). Lakin karşınuzdaki kırmaktan çekinmiyor, mesele orda işte. Siz de karşı ateş yapmalısınız bence. Eşinize diceksiniz ki, sana da okuması yazması olan kadın gelmezdi zaten beğenmiyorsan kapı orda. Sizin ses etmemenize alışmış bir gösterin kapıyı bakalım ne diyecek.

Önceki konularınıza göz attım, siz bu insanlar tarafından çok baskılanmışsınız. Yerinizde olsam karşı koyardım. Baskıya daha fazla sessiz kalmayın derim.

Böyle nereye kadar diye bir düşündüm de... Gerçekten ruhum daraldı... Bebeğiniz ve sizin için çok üzüldüm. Bebeğinizin böyle bir ortamda büyümesini istemem şahsen. Bence oturun bir düşünün, bu insanlar değişmeyecek ve siz onların yanında olduğunuz sürece ya onların istediği gibi bir insana dönüşeceksiniz ya da şavaşarak böyle böyle kendinizi yiyip bitireceksiniz. Çok zor bir durum. Hani elle tutulur bir yanı olsa, gerçekten değişecek olsalar, ya da sizin kuruntunuz falan olsa tüm bunlar, ortada ciddi bir mesele olmasa, asla boşanın demem, bu en son çare olarak düşünülmeli. Ama bu insanların değişeceğini hiç sanmam.

Allah yardımcınız olsun gerçekten...

Teşekkürler zaman ayırıp okuduğunuz için cok baskılandım ama sorunlarımdan biri de bu eşimin bunun farkında bile olamaması veye farkında değilmiş gibi yapması babası bana çemkirirken öyleyece susup bakması yada ortamı terk etmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…