• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetişme Tarzlarımızın Farklı Olduğunu Anlasaydım Bu Evlilik Olmazdı Diyen Koca

Siz kendinizi kaybetmissiniz hanimefendi
Istemediginiz, size uymayan her seye razi gelmissiniz, mutlu musunuz hayattan?

Bir de degismek zorunda olan neden sizsiniz, neden kocaniz size uymadi mesela? Ya da neden ortayolu bulmadiniz biraz siz biraz o?
Yorumların o kadar güzel ki. Ya da ben de sizin gibi düşündüğüm için böyle. Önceki yorumumuzu da beğendim .
Böyle insanlara yazmak ıstemiyorum çünkü tercih ediyorlar her şeye tamam diyorlar. Bir sorun olunca da neden böyle oldu diyorlar. Mutluluk da mutsuzluk f insanın kendi tercihidir. Bile bile gelen o davet edilen kötü olaylar gelince bir zahmet katlanmasini da bilecek insan.
Neyse yorumuna +1 godzilyon

Kadınlar şu yıkılmayı, ölmeyi bitmeyi bırakıp cevap versinler, başlarını dik tutsunlar.

Bakın, siz dicektiniz ki : Ben , seni cahil olduğunu bile bile kabul etmişken sen kim benimle evlenmemek kim...evli kalmak istemiyorsan kimse seni kolundan zorla tutmuyor , işte kapı. Duracaksan edebinle dur istemiyorsan da eyvallah. Hata bende seni adama saydım.

Bu kadar.

Cahil, ezik tipleri kocam kocam diye başınıza çıkarıyorsunuz sonra da tepenize çıkıp inmiyorlar. Biraz kişiliğinizi , onurunuzu korumayı öğrenin yahu. Sevgi, aşk da bir yere kadar biri bana hakaret etse 100 yıllık kocam olsa gözünün yaşına bakmam haddini bildiririm. Siz kıyamıyorsunuz ama adam sizi aşağılamakta hiçbir sakınca görmüyor. Tez elden haddini bildirin.

:KK9::KK9::KK9:

Yorumların o kadar güzel ki. Ya da ben de sizin gibi düşündüğüm için böyle. Önceki yorumumuzu da beğendim .
Böyle insanlara yazmak ıstemiyorum çünkü tercih ediyorlar her şeye tamam diyorlar. Bir sorun olunca da neden böyle oldu diyorlar. Mutluluk da mutsuzluk f insanın kendi tercihidir. Bile bile gelen o davet edilen kötü olaylar gelince bir zahmet katlanmasini da bilecek insan.
Neyse yorumuna +1 godzilyon

Erkek isteğine göre açılmayı/kapanmayı çok doğru bulmasam da bir noktaya kadar anlayabilirim.

Öte yandan, mesela arkadaşlarınla görüşme ne demek? Böyle bir şey önermenin mantığını da, kabul etmeyi de asla anlayamadım mesela. Evlilik bence hayat ortaklığı, ir ömrü paylaşmak. Diğer insanın kişiliğini elinden almak, ya da kişiliğinden olmak olmamalı. Evlenmek için mesleğinden , karakterinden, hobinden, hayatından sırf beriki kafasına göre istiyor diye vazgeçmek bana koca deliliği geliyor vallahi. Adam nikahı yapsın da isterse Mars'a gideyim hiç önemli değil kafası geliyor. Bu kadar evlenme aşkı varsa, olduğu gibi sevecek kabul edecek erkek de elbet bulunur yani dünyada tek bir erkek yaşamıyor ya.

Şu evli olmayan ama coluklu çocuklu insanlara hemen "boşan" diyenleri anlamıyorum. Aldatma ve şiddet yoksa daha yapıcı yorumlar yapılmalı. O işler öyle hemen olmuyor bi anlasalar. .

Bundan bosanilmaz sadece burnunu surtmek lazim.cahil inssnlar sizin iyi niyetonizi eziklik olarak algilarlar cok yasadim bunlari.aile o ksdar onemli ki ama insan maalesf evlenirken bunu onemsemiyor.

Bütün konularınizi okudum ve bir kadın neden kendine bu kadar kötülük yapar ki diye sordum.
Kendi ellerinizle hayatınızı mahvetmissiniz kv kp berbat insanlar ve siz bu insanları dibinize sokup çocuk baktirmissiniz.
Kusura bakmayın ama evde kuru ekmek yerim gene de çalışmaz evimden sepetlerdim böyle insanlari.
Ayrıca her şeyi neden içinizde tutuyorsunuz ki eşiniz bana anlatma dedi diye .
Benim eşim de şunu yapma bunu yapma der ama ben onun kölesi olmadığım için canım ne isterse onu yaparım mesela.
Anası babası sizi huzursuz ediyorsa kusura bakmasın bi zahmet sizi savunacak derdinizi dinleyecek bana anlatma ne demek ?(eski konulari genel olarak butunleyip yazdım)

Bence siz bu laftan önce hayatınıza ne yapıyorsunuz bi bakın derim .

Kadınlar şu yıkılmayı, ölmeyi bitmeyi bırakıp cevap versinler, başlarını dik tutsunlar.

Bakın, siz dicektiniz ki : Ben , seni cahil olduğunu bile bile kabul etmişken sen kim benimle evlenmemek kim...evli kalmak istemiyorsan kimse seni kolundan zorla tutmuyor , işte kapı. Duracaksan edebinle dur istemiyorsan da eyvallah. Hata bende seni adama saydım.

Bu kadar.

Cahil, ezik tipleri kocam kocam diye başınıza çıkarıyorsunuz sonra da tepenize çıkıp inmiyorlar. Biraz kişiliğinizi , onurunuzu korumayı öğrenin yahu. Sevgi, aşk da bir yere kadar biri bana hakaret etse 100 yıllık kocam olsa gözünün yaşına bakmam haddini bildiririm. Siz kıyamıyorsunuz ama adam sizi aşağılamakta hiçbir sakınca görmüyor. Tez elden haddini bildirin.
tebrikler tamda benim dusuncelerim cok guzel yazmissiniz..

hala yetistirilme tarzına takılacak kadar aileci, o zihniyetten cıkıp adam olamamıs bir cocuk. sizin bagımsız bir birey, kendi basınıza dusunmenizi hazmedememis. yazık..

Bu kadar.

aynen ya iste bu. helal olsun

Biz de esimle cok farkliyiz,ben de sizin gibi evlendikten sonra daha iyi anladim farkli olduğumuzu..Esim de aileye körü körüne itaat edenlerden.Ben ucu farkli yöne gideceğini anladığım,fikir çatışmasına gireceğimiz konularda direkt konuyu kapatıyorum,uzaklasiyorum.Ailesine gelince hep soylerim mesafe iyidir.Bizim ailelerimiz de mesafelidir o yuzden rahatız.

Eşimi seviyorum diye üst üste belirtince bütün konularını ve yorumlarını okudum ve gerçekten uğraştım bu adamın neyini seviyosun diye, bulamadım.
Bu kadar pasif olan, birey olamamış, gıkını çıkaramayan, ödünler veren, karşıdakine kendini adayıp kendini unutan kadınlara da öfkeliyim. Onun senin değerini bilecek kapasitesi bile yokken, ailene karşı seni adam olup savunamamışken nasıl sevebildiğinizi de çözemiyorum. Üzülüyorum sadece sizin için. halbuki eğitimli akıllı bir kadınsınız bu kadar pasif olmayın allah aşkına

Esin dogru demis bi insanin yetisme tarzida egitimide onemli.bende bunu gec anlayanlardan oldum.vaktiyle onemli olan His tir merhamet tir dedim.iyi halt yedim.ayni kosullarin insani olmak egitimini tamamlamis insanlarla olmak lazim.kesinlikle.son kararim.

Bu kadar.

Arkadaşım senin beynini öperim yaa .. ha şöyle yaa...

Öncelikle herkese merhabalar.İşte konu başlığında yazdığım cümleyi 2 yıllık eşim bana söyledi ve dünyam başıma yıkıldı.Ailesinin eşimi doldurmalarına, gerçekten çok farklı iki ailede yetişmemize,annesi ve babasının herşeyimize karışmasına rağmen evliliğim için herşeyi yapıp geldiğim nokta konu başlığında okuduğunuz gibi.Sevseydi böyle düşünmezdi.İnsanlar farklı dinden ırktan insanlarla evlenip mutlu olurken sevgileri için herşeyle mücadele ederken eşimin aileler arasındaki siyasi görüş farklarına kadar herseyi sorun olarak görmesi beni cok yordu.Kv Kp okumamış benim ailem üniversite mezunu kv kp x partinin görüşleri ile bir ideoloji benimsemiş benim ailem y.Eşim ve ailesi hiç kitap okumayı sevmez ben ve ailem çok severiz bunlar ilk anda aklıma gelenler.(Bu farkları konu daha iyi algılansın diye acıkladım).Eşimin annesi babası eşimi itaat kültürüyle yetiştirmişler.Anne baba ne derse doğru diğer fikirlerin hiç önemi yok.Tabi ki bir kadınında eşinden farklı görüşleri olamaz kadın robot zaten insan değil çalışsın eve para getirsin evi temizlesin yemek yapsın kocasına tam itaat etsin tek amacı kocasını mutlu etmek başka türlüsü düşünülemez.Bir de kv kp geline sürekli kendi görüşlerini empoze etmeye calıssın gelin ağzını acıp da en ufak bir yorum yapamasın çünkü kadınların ve gelinlerin beyni yok.Arkadaşlar gördüğünüz gibi çok doluyum ve anlatmaya calısıyorum yasadıklarımı benim yetişme tarzım evet bu saydıklarımın tam tersi. Malesef ben de anlayamadım eşimle bu kadar farklı yetişme tarzlarımız olduğunu ama ANLADIĞIM ZAMAN DA HİÇ DÜŞÜNMEDİM keşke bu adamla evlenmeseydim diye ama eşim düşünmüş şimdi siz söyleyin beni gerçekten sevseydi dermiydi konu başlığındaki gibi.Dünden bu yana içim yanıyor.
Tabi ki kırıcı bir durum. Hem de çok. Ama inanin ülkemin gerçeği bu. Gelinen nokta bu . Sevdiklerinle siyaset yapma kaybedersin diye bir söz var. Tabi esas mesele bu değil eğitim ve kültür bu hep olacak aranızda. Ama yılmayin benim kv kp de eşime söyleniyor işte kadın kısmı konusmaz falan diye . Hatta ilk fırsatta kavga çıkarırlar ne yapsam boş. En son kavga sebebim görülmemiş şey . En güzeli cahille munakasyaa girmemek. İnan değişmezler. Eşin de sinirle söyledi belki bir süre açma konuyu sonra kendi anlar yaptığı hatayi inşallah.
Tabi genel bir durum değilse yani sürekli ailesini savunuyorsa o ayrı. Altta kalma. Ama bu durumda sinirle dmeisse o ayrı.

Tabi ki kırıcı bir durum. Hem de çok. Ama inanin ülkemin gerçeği bu. Gelinen nokta bu . Sevdiklerinle siyaset yapma kaybedersin diye bir söz var. Tabi esas mesele bu değil eğitim ve kültür bu hep olacak aranızda. Ama yılmayin benim kv kp de eşime söyleniyor işte kadın kısmı konusmaz falan diye . Hatta ilk fırsatta kavga çıkarırlar ne yapsam boş. En son kavga sebebim görülmemiş şey . En güzeli cahille munakasyaa girmemek. İnan değişmezler. Eşin de sinirle söyledi belki bir süre açma konuyu sonra kendi anlar yaptığı hatayi inşallah.
Tabi genel bir durum değilse yani sürekli ailesini savunuyorsa o ayrı. Altta kalma. Ama bu durumda sinirle dmeisse o ayrı.
Aynen sana katiliyorum

Aynı cümleyi dün gece ben eşime söyledim hem de çok saçma bir tartışma yüzünden.
Hiç de pişman değilim, doğru çünkü.
Onun bana söyleyeceklerine fırsat vermeden, tıkıveriyorum ağzına lafı.
Oturup salla baş yapmaya, ay kocacım kocacım diye gezinmeye hiçbir zaman niyetim yok, biterse biter giderse gider kafasındayım.
Çünkü bu türlerin genetiğinde, susmayı kabulleniş olarak algılama söz konusu.
Sustukça da sindirme ve yerme politikası baş gösteriyor.
Sevdiğim MissCherryBlossom MissCherryBlossom un dediği gibi kapı orada, herkes için geçerli bu.

Son düzenleme:
Ammaaannn zırt deyin geçin.. ben de diyorum bunu bazen eşim hiç takmaz ama.. yani evlenmişiz bitmiş.. o bana saygı duyar ben ona.. yoksa canınızı yakmak için söylediğini sanmıyorum.. kendimden biliyorum çünkü..

Eşim de der bana sen önceden böyle değildin fikirlerin çok değişti farklı bi insan oldun diye.. hiç alınmadım.. hatta ben diyorum böyle olucağımı bilsen evlenmezdin benle di mi diyorum ama o ısrarla hayır diyo :)) yani insanız okuyarak değişiyoruz gelişiyoruz..

Yani insanız elbette ara ara pişmanlıklar yaşayabiliriz.. daha farklı olabilirdi diye düşünebiliriz.. bu kadar minik şeyler için yıpratmayın kendinizi..

Şunu da eklemeden geçemiycem.. eşinizin kafası ne kafası ya?? Kadının aklı yok fikri olmaz ne demektir.. çok sinir oldum.. karısını dinlemeyen kocaları da görüyoruz afedersiniz burunları b.ktan çıkmıyor pehh

x partiye siz y partiye eşiniz diyelim. Net olarak konuşuyorum y partiden biriyle asla evlenmem. Aşk sevgi bir yere kadar. Hayattan zevk alamam ee ben almazsam ona da aldırmam. Eminim aynı kanalları izlemekten bile zevk almıyorsunuz. Eşinizle sohbet edeceğiniz ortak bir konu da yoktur. Geleceğinizi düşünerek evliliğinize devam mı tm mı kararı verin. Hayır'lısı olsun sizin için.

Back
X