• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yiğenimin geleceği için akıl verin nolursunuzzz

Denemişsiniz fikirlerini düzeltememişsiniz, fikirlerini düzeltebilecek biri bulun onunla görüştürün. Çocuğu düşündürecek,etkileyecek sıkmadan bunaltmadan onunla bu konuda ilgilenecek birini bulun. Henüz çok büyük sayılmaz o yüzden şimdi düşüncelerini düzelttiniz düzelttiniz, düzeltemezseniz büyüdükçe daha zorlaşır düzeltemezsiniz. Tabiki bu konuyla ilgilenmesi gerekenler en başta annesi ve babası.. Ama onlar bu durumun ciddiyetinde değillerse,siz ilgilenin başarırsanız mükafaatıda büyük olur rabbim tarafından.. Çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun...

14 yaşındayken ben napıyordum diye düşündüm, üniversiteye hazırlandığım dönemlerdi bir gün rockçu oluyordum bir gün ateist bir gün solcu oluyordum bir gün pesimist... o dönemde kimseyi duymuyor, dinlemiyor burnumun dikine gidiyordum. Annem naaptı? Hiç baskı kurmadı, zorlamadı, masamda hep değişik kitaplar bulurdum akşamları (sevdiğim iki şeyden biri kitap okumaktı) ama bunlar dini kitaplar filan değildi, gelişim kitaplarıydı, bir gün richard bach'ın martı kitabını okudum hani derler ye hayatımı değiştiren kitap diye... benim hayatımı değiştirdi ufkumu açtı. Bir de annem arkadaşlarımı çok kontrol ederdi ama bunu da sözde çaktırmadan yapardı. Beni akşam üstlerim boşa gitmesin diye bir derneğe yazdırmıştı sevdiğim ikinci şey de müzikti çünkü onu keşfetmişti gidip orada enstrüman çalmayı öğreniyordum ve dünya ile ilişkimi kesiyordum dersem yeridir... Sonuç mu çok şükür bugünüme ve doğru yolu bulduran Anneme ve Rabb'ime..

Size diyeceğim ilgi alanlarını keşfedin, bu dönemde her şeyi keşfedecek sorgulayacak baskı kurdukça uzaklaşacak ergen işte, ama kontrolü doğru sağlamalısınız, ürkütmeden, tartışmadan tatlılıkla.. ve bir gün doğru yolu bulacak, dualarım sizinle..

Sakın çocuk da hem "İslam hoşgörü dinidir." diyip hem de her türlü baskıyı hatta kalbinin neye inanıp inanmaması gerektiği konusunda bile baskıyı kendinde hak gören müslümanlardan sonra bu yolu seçmiş olmasın? Artık devir değişti her türlü bilgi elimizin altında çocuk da araştırıyor bakıyor müslümanlık veya din adı altında yapılan saçma şeyleri farkediyor sorular soruyor bundan normal bişey yok. Daha yaşı küçük ilerde düşünceleri şekillenir. Ateist olmayı da seçse müslüman olmayı da seçse hatta hıristiyan olmayı bile seçse karışamazsınız böyle bi hakkınız yok. Bence sevinmelisiniz çocuk en azından araştırıyor sorguluyor sizin gibi ateizmi kedi kesmekle bağdaştırıp neye karşı olduğunu bilmemesinden iyidir. Annesine mi cahil demiştiniz??

.................

Son düzenleme:
Sakın çocuk da hem "İslam hoşgörü dinidir." diyip hem de her türlü baskıyı hatta kalbinin neye inanıp inanmaması gerektiği konusunda bile baskıyı kendinde hak gören müslümanlardan sonra bu yolu seçmiş olmasın? Artık devir değişti her türlü bilgi elimizin altında çocuk da araştırıyor bakıyor müslümanlık veya din adı altında yapılan saçma şeyleri farkediyor sorular soruyor bundan normal bişey yok. Daha yaşı küçük ilerde düşünceleri şekillenir. Ateist olmayı da seçse müslüman olmayı da seçse hatta hıristiyan olmayı bile seçse karışamazsınız böyle bi hakkınız yok. Bence sevinmelisiniz çocuk en azından araştırıyor sorguluyor sizin gibi ateizmi kedi kesmekle bağdaştırıp neye karşı olduğunu bilmemesinden iyidir. Annesine mi cahil demiştiniz??

siz çokmu biliyorsunuz... nasıl bi durumla karşı karsıya oldugumuzu bilmiyorsunuz. boşuna dememişler sınanmadık acı üzerine konusmak herzaman kolaydır diye. acna yaz. sen yaz zaten kafa yorun insanlar var. bidefa ben ateizmle kediyi (heleki kedi kesmek gibi bi kelimeyi hiç kullanmadım) bagdatıstırmadım bugun ateist oldum diyenin yarında sanatist olmasından korktugumu belirttim ama sizin okusanızda anlama kabiliyetiniz işte bukadar. lütfen siz yorum yapmayın benim konuma. anlamıcaksan okuma OKUYORSAN ANLADA KONUŞ

14 yaşındayken ben napıyordum diye düşündüm, üniversiteye hazırlandığım dönemlerdi bir gün rockçu oluyordum bir gün ateist bir gün solcu oluyordum bir gün pesimist... o dönemde kimseyi duymuyor, dinlemiyor burnumun dikine gidiyordum. Annem naaptı? Hiç baskı kurmadı, zorlamadı, masamda hep değişik kitaplar bulurdum akşamları (sevdiğim iki şeyden biri kitap okumaktı) ama bunlar dini kitaplar filan değildi, gelişim kitaplarıydı, bir gün richard bach'ın martı kitabını okudum hani derler ye hayatımı değiştiren kitap diye... benim hayatımı değiştirdi ufkumu açtı. Bir de annem arkadaşlarımı çok kontrol ederdi ama bunu da sözde çaktırmadan yapardı. Beni akşam üstlerim boşa gitmesin diye bir derneğe yazdırmıştı sevdiğim ikinci şey de müzikti çünkü onu keşfetmişti gidip orada enstrüman çalmayı öğreniyordum ve dünya ile ilişkimi kesiyordum dersem yeridir... Sonuç mu çok şükür bugünüme ve doğru yolu bulduran Anneme ve Rabb'ime..

Size diyeceğim ilgi alanlarını keşfedin, bu dönemde her şeyi keşfedecek sorgulayacak baskı kurdukça uzaklaşacak ergen işte, ama kontrolü doğru sağlamalısınız, ürkütmeden, tartışmadan tatlılıkla.. ve bir gün doğru yolu bulacak, dualarım sizinle..

haklısınız ilgi alanları keşfetmek önemli. ya anne baba ayrı oldugu için anne çocuk ne isterse alarak ilgilendigini sanıyor baba deseniz kendi havasında. halalarıda calısıyor yani hepimiz sadce hafta sonları görebiliyoruz. ama anladık hata yapmışız. bizdede suc var ilglenemedik ve şimdide telafi etmeye ugrasıyoruz :(

Çocuktan neden hasta gibi bahsediyorsunuz ki :ssz:

Daha o yaşta "öyle bir ailede" büyüyen bir çocuk bir şeylere körü körüne inanmaktansa araştırıp sorup sorgulayarak kendi doğrularını bulmaya çalışıyor. Akıllı olduğunu siz söylüyorsunuz o zaman kendi aklıyla bırakın çocuğu o kendisi bulur doğruyu yanlışı..

not:ateist değilim, bir yaradanın olduğuna her zaman gönülden inanırım..

Merhaba canm.. Ben 20 yaşındaym şimdi hatırlıyorum da 14 15 yaşlarımda bunları sorgulamak aklıma gelmezdi.. Ne bilim hayatımı yaşıyordum :9: Ama 15 16 yaşlarımda kitap okuma merakım gelişti ve dini kitaplara yöneldim.

Aklımda bir kitap ismi var. Halit Ertuğrul yazarı. Kitabın adı Kendini arayan adam. Adam ateizm bu tür sorulara karsı cevaplar var yazarın bizzat yaşadıklarını anlatıyor. Orda bütün cevaplar yer alıyor sanırım o kitabı okuyunca cevaplarını bulacaktır ondan sonra Yine Halit Ertuğrulun kitabı Düzceli mehmet diye bir kitabı daha var oda boşluktaydı yazarla tanışınca hayatı değişti..

Ama o kitap var ya o kitap insanı insandan alıyor sürüklüyor ilk işiniz kitapçıya gidip bu kitapları almanız okutmanız olacaktır öncelik düzceli mehmet olsun..

İnan ki çok işe yarayacaktır. Değişecektir düşünceleri değişmezse ben birşey bilmiyorum :)

Son düzenleme:
bence ona Kur'anda yazilan olaylari gösterin veya okuyun ardindan o olayin gerçekleştigini gösterin, ne bileyim mesela dünyanin güneşin etrafinda döndügü yaziyor, bunun gibi birçok bilgiyi kanitlayabilirsiniz

Merhaba canm.. Ben 20 yaşındaym şimdi hatırlıyorum da 14 15 yaşlarımda bunları sorgulamak aklıma gelmezdi.. Ne bilim hayatımı yaşıyordum :9: Ama 15 16 yaşlarımda kitap okuma merakım gelişti ve dini kitaplara yöneldim.

Aklımda bir kitap ismi var. Halit Ertuğrul yazarı. Kitabın adı Kendini arayan adam. Adam ateizm bu tür sorulara karsı cevaplar var yazarın bizzat yaşadıklarını anlatıyor. Orda bütün cevaplar yer alıyor sanırım o kitabı okuyunca cevaplarını bulacaktır ondan sonra Yine Halit Ertuğrulun kitabı Düzceli mehmet diye bir kitabı daha var oda boşluktaydı yazarla tanışınca hayatı değişti..

Ama o kitap var ya o kitap insanı insandan alıyor sürüklüyor ilk işiniz kitapçıya gidip bu kitapları almanız okutmanız olacaktır öncelik düzceli mehmet olsun..

İnan ki çok işe yarayacaktır. Değişecektir düşünceleri değişmezse ben birşey bilmiyorum :)

aynen arkadasin dedigi gibi size en büyük yardimci halit ertugrulun düzceli mehmet kitabi. kitap ateist bir gencin üzerine. soru cevaplarla dogru yolu buluyor. ve cevaplarda öyle uzun ve öyle aciklayici ki gercekten mantikli cevaplar var. kitap zaten kalin degil ben bir gecede bitirdim 100 küsür sayfa. allah yardimciniz olsun.

"okyanusum" diye bir site var. Orada bilimsel bir çok video ve makale bulabilir yeğeniniz.

Hemen hepsi de yurtdışından veriler...

Ateistler boşuna ateist olmuyor. Gerçekten İslâmı bizden iyi araştırıyorlar. Tabi ki aldıkları cevaplardan tatmin olmuyorlar. Gerçekçi ve bilimsel konuşmak gerek.

Küçük çocuk değil ki, buna böyle inan demekle inansın. Ama araştırması vs. çok güzel bence, doğru kaynaklara ulaşırsa şayet hakikati bizlerden daha net görür ve kavrar.

Bak canım ona şu örneği ver bence işe yarayacaktır:boş bi alan düşün bu alanda yumurta,un,süt ve şeker var bi rüzgar esiyor un dökülüyor sonra bi rüzgar daha yumurta kırılıyor daha sonra diğerleri...sonra kek oluyor. Böyle bir şey mümkün mü? :) ne kadar saçma değilmi :) kesinlikle olamaz imkansız...yani diyeceğim o ki ateistler her şeyin kendiliğinden olacağını düşünüyorlar ama verdiğim örnekdede olduğu gibi sadece bir kekin bile kendiliğinden olması mümkün mü asla olamaz birde dağları bulutları ağaçları düşün.bu da ateistlerin teorilerini tamamen yıkıyor.ilkel insanlar bile belki düşünemezken kendilerine ateşde olsa hayvanda olsa bi tanrı düşünmüşler kaldıki bu zamanda bu kadar şey varken etrafımızdaki herşeyy Allah'ın varlığının bir kanıtı bunları anlat yiğenine.Daha sonra müslümanlığı anlaması için Kuran'ımızın mucizelerini anlat eminim aklına yatacaktır.ayrıca bilgisayarla fazla vakit geçirmemesini sağla çünkü tüm bunları onun yüzünden öğreniyordur.umarım yardımcı olurum.. :)

Bak canım ona şu örneği ver bence işe yarayacaktır:boş bi alan düşün bu alanda yumurta,un,süt ve şeker var bi rüzgar esiyor un dökülüyor sonra bi rüzgar daha yumurta kırılıyor daha sonra diğerleri...sonra kek oluyor. Böyle bir şey mümkün mü? :) ne kadar saçma değilmi :) kesinlikle olamaz imkansız...yani diyeceğim o ki ateistler her şeyin kendiliğinden olacağını düşünüyorlar ama verdiğim örnekdede olduğu gibi sadece bir kekin bile kendiliğinden olması mümkün mü asla olamaz birde dağları bulutları ağaçları düşün.bu da ateistlerin teorilerini tamamen yıkıyor.ilkel insanlar bile belki düşünemezken kendilerine ateşde olsa hayvanda olsa bi tanrı düşünmüşler kaldıki bu zamanda bu kadar şey varken etrafımızdaki herşeyy Allah'ın varlığının bir kanıtı bunları anlat yiğenine.Daha sonra müslümanlığı anlaması için Kuran'ımızın mucizelerini anlat eminim aklına yatacaktır.ayrıca bilgisayarla fazla vakit geçirmemesini sağla çünkü tüm bunları onun yüzünden öğreniyordur.umarım yardımcı olurum.. :)

çok teşekkür ederim. mutlaka anlatacagım bu dediklerinizide. bahsi gecen kitap isimlerinide not ettim yarın ilk işim almak olacak. az önce annesiyle görüştüm sosyal bi aktiviteye katılması için bi yerlere yazdırıcaz onu. vaktini evde pc karsısında gecirmemesi için ne gerekiyosa yapcam. umarım bi faydası dokunur.

Dün akşam kimliğindeki dini bölümünde yazan islam yazısını kaldırmak istedigini ve bunun için ikna cabalarına girmesi bi başka şok etkisi yarattı bizde :/ nolcak bu cocugun sonu

Son düzenleme:
Dün akşam kimliğindeki dini bölümünde yazan islam yazısını kaldırmak istedigini ve bunun için ikna cabalarına girmesi bi başka şok etkisi yarattı bizde :/ nolcak bu cocugun sonu

olabilir neden endişeleniyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. kimlik bilgilerinde din kısmının olmasını istemiyor demek ki kendisini tanımlarken buna ihtiyaç duymuyor. ama reşit olmadığı için şimdi yapamaz bunu reşit olduktan sonra ancak dilekçe vererek sildirir. onun fikirleri karşısında siz böyle panikledikçe çocuğu sadece kendi fikirlerinizden değil kendinizden de uzaklaştırırsınız yeğeninizin sizden uzaklaşmaması için saygı duymak zorundasınız.

zaten reşit olmadığı için bunu yapamaz boşuna endişeleniyorsunuz ayrıca önemli olan bi insanın dini düşüncelerinden ziyade insan olması iyi bir birey olarak yetişmesi o kötü yola sapmadığı sürece bırakın istediğine inansın yaşı büyünce kendini bulacaktır
bu yaşlarda duygu ve düşünceleri daha çok değişir bu kadar baskı yaparsanız onu tamamen kaybedersiniz

aklı yerinde olduğuna göre din hakkındaki düşüncelerinde özgür. bence bu konuda baskı yapmayın. belki de aklına yatmıyor din düşüncesi. benim eşim de son bir kaç yıldır din hakkında sorgulamalar yaşıyordu. en sonunda ateizmi seçti. ona sadece saygı duyabilirim.

kedileri seviyor diye kesip yiyecek değil merak etmeyin :) ateizmle satanizmin yakından uzaktan ilgisi yok. düzgün ve ahlaklı bir insan olarak yetişmesi için illaki bir dine inanmasına da gerek yok.

ekleme: eğer ateist olmasını din bilgisinin eksik olmasına bağlıyorsanız islamiyet ile ilgili yaşına uygun bir kitap alıp kendisine hediye edebilirsiniz.

''düzgün ve ahlaklı bir insan olarak yetişmesi için illaki bir dine inanmasına da gerek yok'' bu yorumunuz özellikle dikkatimi çekti

Din demek ahlak demektir Allah doğru yolu göstermedikçe doğru yolu bulamazsınız diyor Levh-i Mahfuz' da .

Umarım doğru yolu Allah size de gösterir sizde çevrenize ışık olursunuz Allah yar ve yardımcınız olsun

anlamadığım müslüman olmayan herkes kötü mü ahlaksız mı???
dünyada milyonlarca iyilik sever insanlar var bir de ülkemizde müslüman olduğu halde hak yiyen bunlara ne diyeceksiniz??
çocuk zaten küçük fazla üstüne gitmeyin zamanla öğrenecektir bşyleri diyoruz
insan sadece allahtan korktuğu için mi iyilik yapar??? bence hayır kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma kendini o kişinin yerine koy bu bile kötülük yapmamak için iyi bi sebeptir bence...insanlar önce bunu öğrenmeli daha etkili olacağına eminim...
yoksa sadece kendini düşünüyorsan,kendin için bşyler yapıyosan bu bencillikten başka bşy değildir...

Bence bu konularda daha fazla üstüne varmayın, restleştikçe daha çok ateizme yakınlaşıyor...

Size böyle konular açtığında konuşmak istedinde her şeyin kendiliğinden oluştuğunu ölümden sonrasının olmadığını söylediğinde şunu da söyleyebilirsiniz;

İnsanları düşünmesini söyleyin, iyi insanları, kötü insanları, acı çekenleri düşünsün hepsi ölüyor ve sonrası yok, kötülük yapanın cezasını çekeceği bir yer yok, acı çekenin acılarının son bulacağı sonsuz bir huzurla yaşayacağı yer yok. Herkes aynı yere gidiyor toprağın altına sonrası yok, böyle bir dünya adaletli geliyor mu ona?

çocuğun ailesiyada ailesinden biri abdest alsın çocuktan gizli celceletüye duasını okusun enaz çocuğun yaşı kadar yani 14 defa ve her dua bitiminde çocuğuma hakikatlerigöster desin bir süre izlesin
bunu sabah namazına denk gelicek şekildeyapsın

Back
X