Yiğenimin obezite olma tehlikesi

allah bagışlasın canım benım kızlrını..
bende o yüzden ugraşıyorum.süt sagm makinama kadar verdim ama malesef kaynanası sagmasına izinde v:20:ermiyor

Teşekkürler canım.seninkini de.
Kaynanası niye izin vermiyor .
Ne zararı vrmış ona.

bebek mama yedigi icin anne sütünü reddediyor.
bencede gec kalmis sayilmaz mamayi kesip anne sütünü vermeli birden olmaz tabiki yavas yavas azalticak.
bebek sussun diye mamayi dayamamali agzina gercekten obez olabilir ilerleyen zamanda.

onane:19: neye izin vermiyormus:20:

evet caanım haklsın ama nasıl alışdırıcak bılemıyorum.kaynanasıgıle oturuyor.
her şeye karışıyorlar.ne kendılerı bısey yapıyor ne bane yardım etmeye izin veriyorlar.ben bu yollarda daha yeni gectim nerdeyse 20 aylık oglum var.sankı bu daha cok bişey biliyor.bana diyorkı sen alışdırdın makinaya ondan sutunu dogru duzgun gelmıyor.kendımı zor tutuyorum zaten.senin sütunde ondan kesıldı dıyor ne konuştugunuda bılmıyor asabımı bozuyor zaten.o yuzden cok dusundum boyle olmz bun bır care bulmak lazım dıye konu acttım.yorumlarınız ıcın tşk ederim...

benim eşim doğduğunda oratalama 5 kiloymuş ve çok iştahlı bir bebekmiş, şimdide öyle
ama hiç bir zaman kilolu olmadı, hatta biz tanıştığımızda boyu 1.85 75 kiloydu şimdide 1.90, 100 kilo boyu için normal yani

Teşekkürler canım.seninkini de.
Kaynanası niye izin vermiyor .
Ne zararı vrmış ona.

cok sagol bitanem.
sacma sapan konuşuyor işte yaa eskikafalı.
guya sutu kesıyormuş muş da falan fılan.
ya aslında o kadar ıyı makına kı oyle bıeyınde olacagını sanmıyorum her kes kullanıyor hıc oyle bısey oldugunu ne duydum ne gordum.
direk emzirsin diyor bende kalanı makınaayla cıkarsında ateş yapıyor sonraa dedım saklımız yok ki sozumuz gecsın

evet caanım haklsın ama nasıl alışdırıcak bılemıyorum.kaynanasıgıle oturuyor.
her şeye karışıyorlar.ne kendılerı bısey yapıyor ne bane yardım etmeye izin veriyorlar.ben bu yollarda daha yeni gectim nerdeyse 20 aylık oglum var.sankı bu daha cok bişey biliyor.bana diyorkı sen alışdırdın makinaya ondan sutunu dogru duzgun gelmıyor.kendımı zor tutuyorum zaten.senin sütunde ondan kesıldı dıyor ne konuştugunuda bılmıyor asabımı bozuyor zaten.o yuzden cok dusundum boyle olmz bun bır care bulmak lazım dıye konu acttım.yorumlarınız ıcın tşk ederim...

cok zor bi durum.
süt sagma makinasi sütümü kesermis canim:25:
allahim yardim etsin sabir versin sizlere.
en iyisi bi cocuk doktoruna gitmek.

benim eşim doğduğunda oratalama 5 kiloymuş ve çok iştahlı bir bebekmiş, şimdide öyle
ama hiç bir zaman kilolu olmadı, hatta biz tanıştığımızda boyu 1.85 75 kiloydu şimdide 1.90, 100 kilo boyu için normal yani

canım benım ne bılıyem korkuyor işte.o daha cok kucuk.kıyamıyor kotu bışey olmasından.
zaten babasıda kılolu 100 kılo boyuda.1.75.
aannesıde 1.65 boyu
kılosu 65

cok zor bi durum.
süt sagma makinasi sütümü kesermis canim:25:
allahim yardim etsin sabir versin sizlere.
en iyisi bi cocuk doktoruna gitmek.

amin canım kendısı gıtmıyıcek ben yarın gıdıpte dr konuşucam.malum evden cıkamzda evdekılerının bu durumdan haberi yok

Ayy cok minikmis daha. Ama 100 ml cok fazla 10 ar milim azaltarak mamanin uzerinde yazan miktara gelsin. Anne sutu alsa iyiydi ama benimkide emmedi fazla ciyak ciyak bagirirdi emerken fazla yoktu sutum. Hazir mamalar cocuklari zaten sisiriyor birde fazlasini verip iyice sisirmesin melegini :(

68 günlük oğlum henüz bahsettiğiniz 5,7 kilolara ulaşamadı bile ama kilosuna normal diyor doktorlar buna kıyasla biraz fazla evet bebişin kilosu.bi doktora danışmakta faydavar. mama bebekleri şişiriyor gerçekten keşke anne sütü verebilse biraz da olsa sütü varsa mamayı azaltarak anne sütünü artırmayı denese.bu arada bebek doymayacak belki ağlayacak ama sabır lazım bebiş de bakıyo ki doymuyo anne memesine daha azimle sarılır belki süt artabilir bile çok geç kalmış sayılmaz arkadaşım.38. haftamın içinde sezeryan oldum nerdeyse ilk 10 gün sütüm yok denecek kadar azdı bebek açlıktan ağladı ben ona kıyamamaktan ama azmettim vermedim mamayı bebeğim de azimli çıktı gerçi sütü çeke çeke tüm gün memede dura dura getirdik sütü .inş. tüm doğum yapanların göğüsleri sütle dolsun da bebekler o mucize besinden mahrum kalmasın.

Ayy cok minikmis daha. Ama 100 ml cok fazla 10 ar milim azaltarak mamanin uzerinde yazan miktara gelsin. Anne sutu alsa iyiydi ama benimkide emmedi fazla ciyak ciyak bagirirdi emerken fazla yoktu sutum. Hazir mamalar cocuklari zaten sisiriyor birde fazlasini verip iyice sisirmesin melegini :(

68 günlük oğlum henüz bahsettiğiniz 5,7 kilolara ulaşamadı bile ama kilosuna normal diyor doktorlar buna kıyasla biraz fazla evet bebişin kilosu.bi doktora danışmakta faydavar. mama bebekleri şişiriyor gerçekten keşke anne sütü verebilse biraz da olsa sütü varsa mamayı azaltarak anne sütünü artırmayı denese.bu arada bebek doymayacak belki ağlayacak ama sabır lazım bebiş de bakıyo ki doymuyo anne memesine daha azimle sarılır belki süt artabilir bile çok geç kalmış sayılmaz arkadaşım.38. haftamın içinde sezeryan oldum nerdeyse ilk 10 gün sütüm yok denecek kadar azdı bebek açlıktan ağladı ben ona kıyamamaktan ama azmettim vermedim mamayı bebeğim de azimli çıktı gerçi sütü çeke çeke tüm gün memede dura dura getirdik sütü .inş. tüm doğum yapanların göğüsleri sütle dolsun da bebekler o mucize besinden mahrum kalmasın.

amin canım.kızlar allahım nazarlardan saklasın hepimizin yavrusunu.cok zor bir durum.dr gittmişdi ablam dr cok normal demişdi ama nerden bıle bılırık mamayla bu kadar kılo aldıgını?

ama şöyle de bir durum var zaten doğum kilosu iyi.bebekler ilk aylarda 1000 g kilo alırlar bu normaldir. sizin bebiş. yaklaşık 1200 kilo almış ilk ayında çok da abartı almamış aslında

ama şöyle de bir durum var zaten doğum kilosu iyi.bebekler ilk aylarda 1000 g kilo alırlar bu normaldir. sizin bebiş. yaklaşık 1200 kilo almış ilk ayında çok da abartı almamış aslında

aslında cok olmaya bılır ama ben ilerisi icin dusunuyorum bunun sonu kotu olur dıye soyledım.60 cc başladı 80 sonrada 100 cc almaya başlamış bu normal mi?.dr ilk dogdugunda şoktaydı neyle besledınız falan dedı aslında ablam haaaamılelıkde bızı resmen bıktırttı yemek yimiyordu sdece en fzl yedıyı pttes kızrtmsı.ılk dogdugund solunum rhtsızlıgı oldu kılodn dolyı şekerden şubhelendı cok şükür öyle sorunu olmdı

haklisin arkadasim 1 ayda aldigi mama iki katina cikmis bi danis bakalim doktorlara tahlil ister seker yokmus tiroidlere bakar belki

normal deil 600-900 gr arasında alması normal.
mamadan dolayı gereksiz kalori almış
kilosu fazla
kaynanası bebeğinden önemli mi
sallamasın boş tipleri

hayırlı olsun bebeğiniz.
aslında doğum kilosu aşırı fazla değil.
endişelenmeniz gereken yeğeninizin obez olma ihtimali değil, anne sütünün emsalsiz faydalarından yararlanamayacak olması.
ilk 6 ay yalnızca anne sütü denmesinin asıl nedeni anne sütü yanında su süt mama vs verilmesi durumunda anne sütünün tüm faydalarını yoketmesi.
yeğeninizin ağlamasının nedeninin açlık olduğunu zannetmiyorum.yenidoğanlarda emme güdüsü fazladır.sürekli emmek istediği için tepkisini gösteriyordur.
bence ablanızın sütü yeterliyse mamayı kesip direkt ve sadece anne sütüne yönelmesi çok iyi olur.hem çoookkk faydalı hem her zaman taze ve sıcak hem de hazırlama zahmeti yok.
mama öylemi suyunu kaynat ılıştır, biberonu hazırla bebeği doyur biberonu yıka dezenfekte et, hadi sudan ya da biberondan dizanteri kapmasın diye 3,5 at.of of, mama işi çok zor.
annelik mücadelesi kolay değil daha el kadarken bizleri parmaklarında oynatmaya başlıyor kuzucuklar:)
ablanız yılmasın bebeğine her ağladığında anne sütünü versin.gerekirse emmesi 1-2 saat sürsün zamanla düzene girer zaten.hem aralarındaki bağ da kuvvetleniyor bu şekilde.

................Arkadaşlar konu açayım derken buraya yazmışım yazacağımı çok özür dilerim yya şaşkın ben, kafamı kaldı :/

Son düzenleme:
aslında bence 4600 doğan bir bebeğe göre çok kilo almamış.normal gibi geldi bana.benim oğlum 3700 doğdu bir aylıkken beş kiloydu.iki aylıkken yedi kilo olmuştu.bende takmaya başlamıştım.çok şişman olacak diye.zira ilk ayında bile gece yatarken 100 ml mama yerdi.diş çıkmaya başlayıncaya kadar böyle toplu oldu.diş çıkardı.yürüdü derken kilo falan kalmadı.her bebek farklı demekki.kızımda bir yaşında o şimdi anca 150 ml içiyor.oğlum şu anda 4.5 yaşında boy ve kilo gelişimi çok güzel. 5.5 yaş standartında.kızımda az yemesine ve 9 aylık yürümesine rağmen 1.5 yaş standartında.benim çocuklar anne ve babaları gibi uzun boylu ve yapılı olacaklar belli ki.bunu neden anlattım.örnek olsun.benim aklım gidiyordu oğlum yedikçe iki saatte bir 100ml ne demek bir iki aylık bebek için.siz tedbiri elden bırakmayın yinede ama henüz loğusa olan anneyide çok telaşlandırmayın bence.zaten evdeki stres sütünü etkiler.rahat olsun ben hep dedim ki.hiç sütü yetmeyen hayvan var mı doğada.aç halleriyle bile yavrularına sütleri yetiyor.hiç takmasın.protein ağırlıklı beslensin.bol su içsin.annenin stresi bebeye de yansıyor.huysuzlaşıyor..yeğeninize sağlıklı huzurllu bereketli bir ömür diliyorum.
:9::16::16::16::16:

Back
X