Yıl sonu düğünüm var, hiçbir şeyim yok.

Almak mesele değil temel ihtiyaçları bilince 1 haftada halledersin her şeyi ama maalesef bir günde bile çok zam geliyor. 1 hafta arayla baktığım beyaz eşyayı 10 milyar zamla almak durumunda kaldık ürünler tamamen aynıydı. Burada tek sorun her an her şeye zam gelmesi yoksa beğenip almak çok zor mesele değil. Bence almaya başla aradan çıksın stresin azalır

Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte 😂) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya 🥺 Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya :KK14:
Topluca satılan bir mağazaya git temel ihtiyaclari al gerisini ihtacina göre yaşadıkça halledersin. Ama lazer ışını erteleme bence dünyanın en güzel seyi her zaman pürüzsüz olmak😍gecelik vs onlar bir tikla kapında 😂 ama sakın 5 li saten gecelik alma çekmecede kalıyor daha çeşit çeşit sexi ve günlük olacak şekilde parçalar seç.

Kızlar üç beş parça mutfak eşyasından başka hiçbir şey almadım. Onlar da pişirme grubunun en temel gereçlerinden ibaret. Ne gecelik, ne elbise, ne ev eşyası. Büyüklü küçüklü hiçbir şeye elim gitmiyor, içimden mi gelmiyor bilmiyorum ama daha başlamadan strese giriyorum. Nasıl halledicem bilmiyorum. Lazere başlicam başlicam dedim bu zaman oldu düğüne kalmış dört beş ay hâlâ başlamadım. Az biraz Trendyol'da geziyorum sıkılıyorum içim daralıyor. Benim yerimde olan kızlar gelinlikçi gelinlikçi geziyor bense amaan hallolur modundayım ama gözüm de kesmiyor. Bir yerden de başlamak lazım. Nişanlımı çok seviyorum. Çok da sevildiğimi hissettiğim, kavuşmayı karşılıklı olarak beklediğimiz bir ilişkideyim (burda maşallah diyoruz hep birlikte 😂) gel gelelim vaziyet bu. Benimle aynı tarihte düğün yapacak insanlar her gün eve eli dolu çeyizle geliyor ben nasıl motive olucam ya 🥺 Ailem maddi manevi çok destekler her şeyini hallederiz diyorlar ama onlarda da bi heves bi hareketlilik yok herkes hemen hallolur başlayınca diyor da biz ne zaman başlicaz geç mi kalıyorum noluyor bana ya :KK14:
Bizim birikim.vardi 1 ayda herseyi halledip evlendik. Ama vaktim olsa yavas yavaş zamana yayip almak isterdim. Aceleye geldi baya seçimlerim. Baslayin bence gecikmeyin gelinlik bile 1 aya dikiliyor nerdeyse

Kızlar ödemelerin bana düşen kısmı yani kız tarafının alacağı şeyler peşin olacak yine de ne bilim alınması gerek sanki artık bitirmeye yaklaşmış olmam gerekiyor sanki
İlla yumurta kapıya dayanacak yani.

Şimdi ben de bir korktum. Ben de her haltı son dakikaya bırakanlardanım. Demek ki evlilik durumum olsa fenalık geçireceğim.

Teşekkür ederim konu sahibi 🤧

Bende ayniydim buyuzden çoğu eşyamı evlendikten sonra aldım 😁 ve hala aynıyım sitelerde alışveriş için bakıyorum ihtiyacım var almak için arastircam 10dk içinde sıkılıp bırakıyorum bende anlamadim

Kızlar ödemelerin bana düşen kısmı yani kız tarafının alacağı şeyler peşin olacak yine de ne bilim alınması gerek sanki artık bitirmeye yaklaşmış olmam gerekiyor sanki
Neden?🤣 şimdi alıp nereye koyacaksınız beyaz eşyayı falan, ev hazır mı? Ben çoğu şeyi 1 ay kala aldım. Peşin alacağım diyorsunuz demek ki para da var. O zaman sıkıntı yok.

Çok iyi yapıyorsun, an a bırakan insan anı yaşayıp mutlu olandır. Her şeyi planlı ve en iyisi olsun diye isteyenler. En iyisi olunca bile keyif almaz. Evde fazla eşya daha fazla uğraş temizlik, zaman kaybıdır. Evliliğin ilk zamanları sorumluluk az olsun ki keyif alın.

Tabak, tencere, çatal kaşık tarzındaki alınacak her şeyi yıllar öncesinde (nerdeyse 10 yıl) almıştım ama evlenmemiştim. Sonra nişanlandım pandemi girdi araya, nişanlım işsizdi. Pandemi bitmeye yakın işe girdi, benim için beklediğimiz mülakat sonucu vardı olmadı. Annem dedi bu böyle olmaz siz evlenin orda iş bulman daha kolay olur. (İkimiz farklı şehirdeydik)

Eylül'de tamam evlenelim dedik Kasım'da düğün yaptık. Herkes saçmalama yetişmez gelinlik mobilya o bu şu dedi her şeyimiz tam evlendik. Kimse inanamadı.

Gelinliğimi pazartesi aldım, çarşamba düğün oldu. Hiiiiç bir şeyi stres yapmadım. Eksik olsa da evlenecektim tam olsa da...

Şu an eksik olan şeyleri misal çalışma masası, misal değişik mutfak gereçleri, ne bileyim evdeki herhangi bir eksiği kocamla seçip alıyoruz. Her şeyi tam yapmaya çalışmayın.

Kocanız sizi, siz kocanızı sevin geri kalan her şeeey ufak detay.

Para sıkıntısı yoksa her şey hallolur.
Bir şeyler almak birkaç saniye artık, sizi tek zorlayacak şey ev bulmak ve eşyası olabilir.
En azından oda takımları hakkında bilginiz olsun, teslimat süreleri uzun.
Diğerleri hiç önemli değil.

Eğer birikimini varsa, peşin alabilme imkanın varsa rahat ol. Evinizi tuttuktan sonra aldığın ürünleri direk kendi evine sipariş eder kolayca yerleştirirsin. Ivır zıvır eşya doldurmaktansa az öz eşya al yeter.

Önce en önemli ve gereklileri yaz bir kenara.yeni evlilerden yardım alabilirsin.Ocak ,çamaşır,bulaşık makinası,süpürge,fırın,yatak odası, oturma odası,nevresim,battaniye,günlük çatal bıçak takımı,tencere takımı,çaydanlık,plastik bir iki kap,günlük kullanılacak yemek takımı,havlu,perde,halı,mutfak masası ve sandalyeleri.aklıma gelen en temel ihtiyaçlar bunlar.Atıyorum yemek odası , konsol olmasa da olur.ya da ya tv ünitesi olmaz da tv yi duvara monte ettirirsin.bu ihtiyaçların kendine düşen kısmına başla bir an önce.en büyükten küçüğe doğru git.çünkü ıvır zıvır minik şeylerle uğraşma.tost makinesi kahve çay makineleri sonra da olsa olur.Yeter ki para olsun.İnan bir haftada bile hallolur.Ama sen o kadar sıkıştırma.mobilyayı çok geçe bırakma .en az bir ay sürüyor.yapımı gelmesi filan.yanlış gelebiliyor bazen.yeniden gönderip yeniden bekliyorsun filan.

Lazere de iyi bir yerde gerçek lazere başla.ben Nisan ayında soprano ıce ve alexandrite lazere başladım.tüm vücut.ilk seansta bile farketti %70 azaldı.paket alacak kadar maddiyat ayıramazsan bile düğünden önce 2 seans gir en azından.çok farkeden.tabi benim kıl yapıma göre bu aletler iyi geldi.uygulayandan kıl yapısına kadar değişiklik gösterebilir lazer.

Sen bir an önce başla.Dediğim gibi en acil en büyükten küçüğe doğru git.

Son düzenleme:
Bir hayatı boyunca zayıf olup evlendikten sonra kilo alan insanları anlayamiyorum bir de evleneceğim diye yarın yokmuşcasina çeyiz alan insanları.
Hele bir gir eve iki tabak iki bardakla, ne ihtiyacin varsa sipariş ver,iki güne gelir zaten. Bu ne kıtlık psikolojisi, sanki koca evinde bir kuruş parasiz kalacak da her şeyi hemen o an halletmesi lazım olacak.
Çok saçma .
Bosver, alırsın elbet zamanla. Zaten o çeyiz diye alınan çoğu şey boş, bir kere bile kullanilmayan camdan limon sikacaklari, bir kere bile içine çikolata konmayan fondü kaplari, evde yer kaplamaktan başka bi poha yaramayan waffle - katı meyve suyu sıkma makinaları... Bir sürü saçma sapan şey.
Tamamıyla tüketim çılgınlığı. Başka da bir şey degil
Evlendikten sonra kilo alanlardan biri de benim. Benim sebebim şu, belki en azından bir grup kilo alanı anlamana yardımcı olur, annemin evinde getir, yemeksepeti gibi uygulamalar yasaktı. Hazır yemek yasaktı, dışarıdan yemek söylemek yasaktı. Gerçekten yasaktı, annem çok katı bir kadın. Eve sokmazdı o eve girdikten sonra sipariş veremezdin. Ama kendi evimize çıktıktan sonra ipini koparan danaya döndük. Gece lahmacunlar, pizzalar. Cipsler çikolatalar. Annem eve cips de sokmazdı. Bir de pcos ve insülin direncimle ipini koparmış halim kombo yaptı. Gerisini hesap et. Annemin yemek otoritesi lazım bana şu an.

Valla ben daha ortada evlilik yokken aldım çalışmaya başlar başlamaz çeyiz esyalarimada başladım annem sagolsun hemen başlamıştı beraber çıkıp almıştık çok şükür hiç öyle derdim olmadı ama para varken hersey mümkün alabilirsin ama hızlı davran bence daha ev temizliği gelinlik nisanlik ev yerleştirme kıyafet bakma şunun eksiği bunun eksiği derken dugun geliveriyor

Amannnnn olabilecek en az eşyayı al bence

Mobilya geç geliyor onu erken almak lazım. Ötekiler de para varsa alınır bir şekilde. :KK14:

Son dakikaya birakmayin . Zaten dügün isi stresli insani geren birsey. Bir de dandirik urun gönderen satici, Kargo iadesi vs ugrasmazsiniz yavas yavas alin. Ben mesela evlenmeden yillar once saten nevresim takimlarimi diktirdim zevkime gore , cünkü zevkim rengim bellidir. Marine set mutfak esyalarimi , tefal fritoz vs almistim ve kullandim da evlenene kadar

Back
X