• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yılbaşı gecesi

senin açından bir sıkıntı yok. görümcen de dönekmiş önce tamam olmasın bence de diyor, sonra babası ile takışınca ne var başın açık vs ye getiriyor konuyu çok ayıp. bunun kafanı açma ile ne ilgisi var tercih meselesi. sigara gibi birşey içki de. evimde sigara içilmesini istemiyorum demekle aynı şey madem o zaman gelip püfür püfür içsinler

Pardon bunu anlayamadım.

Evinde alkol alınmasını istemez, amenna saygı duyarım da. Piknikte başkalarının alkol alıp almayacağına kim nasıl karar verecek?

Özgürlük ve saygıdan bahsederken şu keseri hep karşı tarafa yontmasak?

Alkol içmemek nasıl bir tercih ve özgürlük ise içmek de aynı şekildedir.

Ne diyecek? Ben pikniğe geliyorum ama alkol alınmayacak mı?

Oldu...

kendisi bilir mesela ben alkol olacak ise o pikniğe gitmiyorum.beni isteyen alkol almayacak.al bu da benim özgürlüğüm.

cahillik bu baska sey degil
öneclikle MUSLUMANLAR NOEL KUTLAMAZ
25 Araliktir noel
31 Aralik gecesi yeni yil kutlanir
bunun DINLE ALAKASI YOKTUR
ayrica cok terbiyesizlik
size ne icki icsinler icmesinler
siz icmeyin yani
koskaca insanlara evinize gelip ne icip icmeyeceklerinimi söylersiniz
ayip bu
kustahlik
ayrica görümcenizin lafinida yabana atmayin derim
sevgiler
kendi evimizde kendi kurallarımıza saygı gösterilmesini bekleyemezmiyiz?
evde ikram edilmediği halde öye ellerinde poşetle getirip içkilerini içebilirler mi yani?
bu poşettekinin içiki dışında farklı bişey olduğun bir hayal edin. genel görgü adaba aykırı.
ben kimsenin içmesi ile zerre kadar ilgilenmesem de evinde içki servis etmeyi uygun görmeyen bir insana küstah demek çok fazla.
herkesin yaşantısının sınırları vardır ve bu en doğal hakkıdır.
konu sahibini ise evinde bu şekilde yılbaşı kutlaması yaparken olabilecekleri düşünmemesi açısından acemice davranmış şeklinde yorumladım.kestirememişler karı koca olarak.bence eşi en azından ailesinin davranışını tahmin ederek bu tür bir tatsızlığı engelleyebilirdi.
hem yılbaşı kutlaması için davet verip hem de şart koşmak,alışkanlıkları bu yönde olan insanları germiş haliye.
herkes dilediği gibi kutlar veya kutlamaz.
burada fikri uyuşmazlık bilindiği halde ortak payda aranmış ama doğal olarak bulunamamış:))

kendisi bilir mesela ben alkol olacak ise o pikniğe gitmiyorum.beni isteyen alkol almayacak.al bu da benim özgürlüğüm.
E bunun adı özgürlük degil olsa olsa ayıp olur ama.

Karşındaki insanın iyi niyetine, efendiliğine güvenip onu dedigini yapmaya zorlamak, duygu sömürüsü yapmak sizin şu yaptığınızın adı.

İçki mi ben mi gibi bi mantık iki ucu boklu degnek bildiğin. Karşı tarafa seçim hakkı bırakmıyosunuz ki. Tabi ki gönül kırmamak adına sizi sececekler, kötü niyetlilik en hafif tabirle bu.

Ne diyeceksiniz e sen gelme o zaman dediklerinde? "Iki sise birayı bana tercih ettiler böhühü" mü.

Her türlü karşı tarafı suçlayacaksınız o zaman.

bereket kaçarmış nerde yazıyor bunlar nerden uyduruyorsunuz ya Allah aşkına.
ben içki içmedim yanımda içti diye benim evimin bereketi kaçacak he HADİ dini onu bunu bırakın da beynen algılayın bu dediğiniz zırvalık

düşüncesi saçma bile olsa orası onun evi ne inancına ne de evinde ne yapılacağına biz karışamayız. onun gibi davranmak istemeyen gitmez olur biter. ben burda görümceyi suçlu gördüm. kaynına söylememiş içki içilmeyeceğini o da belli ki arızalı bi tip , kardeşinin nasıl davranacğını tahmin etmeliydi

E bunun adı özgürlük degil olsa olsa ayıp olur ama.

Karşındaki insanın iyi niyetine, efendiliğine güvenip onu dedigini yapmaya zorlamak, duygu sömürüsü yapmak sizin şu yaptığınızın adı.

İçki mi ben mi gibi bi mantık iki ucu boklu degnek bildiğin. Karşı tarafa seçim hakkı bırakmıyosunuz ki. Tabi ki gönül kırmamak adına sizi sececekler, kötü niyetlilik en hafif tabirle bu.

Ne diyeceksiniz e sen gelme o zaman dediklerinde? "Iki sise birayı bana tercih ettiler böhühü" mü.

Her türlü karşı tarafı suçlayacaksınız o zaman.

yok senin dediğin gibi olmuyor zamanla kendine göre bir çevren oluyor.

3 aylık evliyim, kayınvalidemler bana 2 saat uzakta oturuyorlar. Benim ailem biraz daha muhafazakar olduğu için bu yaşıma kadar ne noel ne de yılbaşı kutladık ama eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar. Bu yılbaşıda bize geleceklermiş tamam gelsinler dedim ama görümceme evime alkol sokmak istemediğimi bunu kaynıma ve kayınbabama uygun bir dille anlatmasını istedim, görümcemde bence de ya alkol olmasın tamam ben halledeceğim dedi. Neyse geldi yılbaşı, o kadar çok hazırlık yapmışım ki sırf onlar için, kutlamasam bile onlara ayak uydurmaya çalışıyorum. Kaynım geldi elinde bir torba dolusu içki var hiç sesimi çıkarmadım görmemezlikten geldim. Ben mutfakta çorbanın yağını hazırlarken bi baktım içerde tüm aile birbirine girmiş, kaynım bana söylemediniz bilmiyordum bilseydim gelmezdim diyor, insanda bi mahçubiyet olur bilseydim getirmezdim değil gelmezdim diyor. Kayınbabam ve kaynım bir olmuşlar ya içeriz ya gideriz diyorlar ben hiç olaya müdahale etmedim hatta içeri bile gitmedim, kaynım konusunda emin değilim ama kayınbabam bile bile geldi sonra da ya içeriz ya gideriz diye tehditler savurmaya başladılar. Bi rica etseler o saaatten sonra zaten tamam derim olayda o kadar büyümez, eşime ilk söyledikleride ya içeriz ya gideriz olduğu için onada pek diyecek bir şey bırakmadılar. Kaynanam geldi mutfağa eşimle beraber yok misafirlerinde yok senin evinde ben de dedim ki bu saatten sonra zaten bana diyecek laf kalmadı içsinler dedim. Onlarda bu saatten sonra içmeyiz demişler. Neyse yemeğe oturduk ama kaynım benim yaptığım hiç bir şeyi yemiyor kaynanamın yaptığı pilav ve emeği yiyor, yemekten sonra çerez, pasta, cips çay getirdim. Çayı zorla bir bardak içtiler kaynım, eltim ve kayınbabam kalkıp gittiler, kaynanam ve görümcem kaldı. Ertesi gün ise görümcem yok sen yeni gelinsin kayınbabana nasıl böyle bir şey söylersin ben olsam söyleyemezdim diye tutturdu, ben kayınbabama ya da bi başkasına hiç bir şey söylemedim sadece sana rica et evime sokmak istemiyorum dedim sen de bana tamam dedin bile bile geldiler ve durup dururken tartıştınız ve gittiler, ben kimseye karşı saygısızlıkta yapmadım, eğer sen bana deseydin yok sorun olur içerler zaten ben de toplanmazdık sizde toplanırdık dedim ama anlamamakta direniyor. Kim haklı kızlar evime içki sokmak istemeyen ben mi yoksa saygısızca tehditler savurup çekip giden onlar mı? Ben içki kötü şu bu demedim sadece evimin bereketi kaçmasın istiyorum dedim , görümcemin bana söylediği laf ise kafan açık geziyosun evin bereketi kaçmıyorda içki sokunca mı bereket kaçıyor dedi. Anlamıyorlar beni ve şuan kötü gelinim yani anlayacağınız dakka bir gol bir oldu.
Evine cagrma ben olsam evi terk eder ne halin varsa gor derdim

İlk olarak görümcenizin ailesine söylediğine emin misin ? Belki söylememiş olabilir ve en başından amacı ortalığı karıştırmak istemişte olabilir. İlk başlarda sana ''Tamam alkollü olmasın'' derken ve yılbaşı gecesi size söyledikleriyle çok çelişkili ve belli ki ortalığı karıştıran da o..

Ertesi gün görümcenizle konuşmalarınıza bakacak olursak, ''sen de bana tamam dedin bile bile geldiler'' ''GELDİLER'' kısmını getirdiler diye söyleyebilirdin.. getirmek ve geldiler arasında çok fark var ve geldiler kısmında yanlış yapmışsın.

Ayrıca saygısızlık etmediğini düşünebilirsin fakat senin mutfağa geçip hiç birşey söylememen yanlarına gitmemen daha bi' yanlış. Sessiz kalmasaydın görmemezlikten geldim yerine direkt söyleseydin bunlar olmazdı. Hatta uyarını görümcenden aktarmalı değil de, kendin söyleseydin daha bi' makbul geçermiş.

Ayrica boyle bir sorun yasandigi iyi olmus.
Yoksa her yilbasinda onlara uymak zorunda kalip sen mutsuz olacaktin.
Simdi hoslanmadigini acikca belirtmis oldun.

Karşılıklı olarak saygı duymayı bir öğrenebilsek toplumca, hiç sorunumuz kalmayacak da ... Herkeste bir bencilliktir almış başını gidiyor.

Benim eşimin ailesi oldukça kalabalık. Çekirdek aile olarak toplansak bile çocuklarla en az 25 kişi oluyoruz. Eşim, görümce ve en küçük kayınbirader hariç alkol alan yok. Gelinlerde de ben ve en küçük eltim içeriz.

Geri kalanların bir bölümü namazında, niyazında. Umre'ye giden, sohbetlere katılan kişiler.

Yılbaşında da, tatilde de, piknikte de... Ne kimse bize "içemezsiniz" dedi, ne de "içerseniz biz yokuz" dedi.

İçkinin sağlığa zararını da dinen sakıncasını da bilecek yaşta ve kültürdeyiz çok şükür. İsteyen içkisini içer, isteyen namazını kılar, isteyen hiç birini yapmaz. Aile olmak, dost olmak, toplumda yaşamak bunu gerektirir. Ben nasıl neden kafanı kapatıyorsun demiyorsam onlar da bana neden içiyorsun demezler. Herkes birbirine saygı duyar.

3 aylık evliyim, kayınvalidemler bana 2 saat uzakta oturuyorlar. Benim ailem biraz daha muhafazakar olduğu için bu yaşıma kadar ne noel ne de yılbaşı kutladık ama eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar.

sebatiye güzel bir sonuca ulaşmış bence.İşte bu yüzden herkes kendi çevresine göre kişilerle evlenmeli.
Konu sahibi,farklı çevrelerden değiliz demişsin ama konunun başında farkı yazmışsın zaten.
Bunları bilerek ya daha hoşgörülü olacaktınız veya "yılbaşının" evinizde kutlanmasına izin vermeyecektiniz.

sebatiye güzel bir sonuca ulaşmış bence.İşte bu yüzden herkes kendi çevresine göre kişilerle evlenmeli.
Konu sahibi,farklı çevrelerden değiliz demişsin ama konunun başında farkı yazmışsın zaten.
Bunları bilerek ya daha hoşgörülü olacaktınız veya "yılbaşının" evinizde kutlanmasına izin vermeyecektiniz.

sen de insanların dereyi geçene kadar gavura dayı deyip sonradan da ben müslümanım sen gavursun dediklerinin bir nevi rol yaptıklarının altını çizmişsin.

Çevrenizi istediginiz gibi insanlardan oluşturmakta özgürsünüz. Zaten kendi görüsünüze uygun insanlarla birlikteyken bu konular sorun olmuyodur.

Ama hayat kendi cevrelerimizden ibaret degil. Ister istemez farklı insanlarla iş, eş, okul vasıtasıyla ya da sosyal bi etkinlik icin bir araya geliyoruz.

Ve o insanlara sizin düsüncenizi uygulamak baskı ve emrivakiden baska bi sey degil.

İş yerindekilerin bi yemek verdigini düsünün örnegin. Ay icki icerseniz ben gelmem demek insanları bilerek zor duruma sokmaktan baska bi sey degil. Ya benim dediğimi yaparsınız ya da böyle vicdan yaparsınız demekten baska bi sey degil.

Ki vicdan yapacak da bi sey yok aslında ama iste bu gözler önce içki varsa ben gelmem deyip sonra da beni dışarda bırakıyosunuz sırf inançlıyım diye (hoop milleti inancsız ilan etti mesela ama güler misin aglar mısın) ağlayan insan da gördügü icin cok yanlıs buluyorum ben su görüsünüzü.

3 aylık evliyim, kayınvalidemler bana 2 saat uzakta oturuyorlar. Benim ailem biraz daha muhafazakar olduğu için bu yaşıma kadar ne noel ne de yılbaşı kutladık ama eşimler her yılbaşı tüm aile biraraya gelirler alkollü bir şekilde kutlarlar. Bu yılbaşıda bize geleceklermiş tamam gelsinler dedim ama görümceme evime alkol sokmak istemediğimi bunu kaynıma ve kayınbabama uygun bir dille anlatmasını istedim, görümcemde bence de ya alkol olmasın tamam ben halledeceğim dedi. Neyse geldi yılbaşı, o kadar çok hazırlık yapmışım ki sırf onlar için, kutlamasam bile onlara ayak uydurmaya çalışıyorum. Kaynım geldi elinde bir torba dolusu içki var hiç sesimi çıkarmadım görmemezlikten geldim. Ben mutfakta çorbanın yağını hazırlarken bi baktım içerde tüm aile birbirine girmiş, kaynım bana söylemediniz bilmiyordum bilseydim gelmezdim diyor, insanda bi mahçubiyet olur bilseydim getirmezdim değil gelmezdim diyor. Kayınbabam ve kaynım bir olmuşlar ya içeriz ya gideriz diyorlar ben hiç olaya müdahale etmedim hatta içeri bile gitmedim, kaynım konusunda emin değilim ama kayınbabam bile bile geldi sonra da ya içeriz ya gideriz diye tehditler savurmaya başladılar. Bi rica etseler o saaatten sonra zaten tamam derim olayda o kadar büyümez, eşime ilk söyledikleride ya içeriz ya gideriz olduğu için onada pek diyecek bir şey bırakmadılar. Kaynanam geldi mutfağa eşimle beraber yok misafirlerinde yok senin evinde ben de dedim ki bu saatten sonra zaten bana diyecek laf kalmadı içsinler dedim. Onlarda bu saatten sonra içmeyiz demişler. Neyse yemeğe oturduk ama kaynım benim yaptığım hiç bir şeyi yemiyor kaynanamın yaptığı pilav ve emeği yiyor, yemekten sonra çerez, pasta, cips çay getirdim. Çayı zorla bir bardak içtiler kaynım, eltim ve kayınbabam kalkıp gittiler, kaynanam ve görümcem kaldı. Ertesi gün ise görümcem yok sen yeni gelinsin kayınbabana nasıl böyle bir şey söylersin ben olsam söyleyemezdim diye tutturdu, ben kayınbabama ya da bi başkasına hiç bir şey söylemedim sadece sana rica et evime sokmak istemiyorum dedim sen de bana tamam dedin bile bile geldiler ve durup dururken tartıştınız ve gittiler, ben kimseye karşı saygısızlıkta yapmadım, eğer sen bana deseydin yok sorun olur içerler zaten ben de toplanmazdık sizde toplanırdık dedim ama anlamamakta direniyor. Kim haklı kızlar evime içki sokmak istemeyen ben mi yoksa saygısızca tehditler savurup çekip giden onlar mı? Ben içki kötü şu bu demedim sadece evimin bereketi kaçmasın istiyorum dedim , görümcemin bana söylediği laf ise kafan açık geziyosun evin bereketi kaçmıyorda içki sokunca mı bereket kaçıyor dedi. Anlamıyorlar beni ve şuan kötü gelinim yani anlayacağınız dakka bir gol bir oldu.

baştan kabul etmeseydin madem ki kardeş.
Adamların huyunu biliyorsan yılbaşı gününde neden sizde toplanmalarına izin verdin .
Kocana söyleyip o şekilde iletseydin görümcene ya da direk kocan muhatap olsaydı .
Hatayı başta yapmışsın

Çevrenizi istediginiz gibi insanlardan oluşturmakta özgürsünüz. Zaten kendi görüsünüze uygun insanlarla birlikteyken bu konular sorun olmuyodur.

Ama hayat kendi cevrelerimizden ibaret degil. Ister istemez farklı insanlarla iş, eş, okul vasıtasıyla ya da sosyal bi etkinlik icin bir araya geliyoruz.

Ve o insanlara sizin düsüncenizi uygulamak baskı ve emrivakiden baska bi sey degil.

İş yerindekilerin bi yemek verdigini düsünün örnegin. Ay icki icerseniz ben gelmem demek insanları bilerek zor duruma sokmaktan baska bi sey degil. Ya benim dediğimi yaparsınız ya da böyle vicdan yaparsınız demekten baska bi sey degil.

Ki vicdan yapacak da bi sey yok aslında ama iste bu gözler önce içki varsa ben gelmem deyip sonra da beni dışarda bırakıyosunuz sırf inançlıyım diye (hoop milleti inancsız ilan etti mesela ama güler misin aglar mısın) ağlayan insan da gördügü icin cok yanlıs buluyorum ben su görüsünüzü.
Bir kurs sonrasi yemegimizde hocamiz sinifta sadece 2 kisinin hassasiyeti olmasina ragmen ickisiz mekan secimi yapti. Bence saygi budur, Insanlari istemedikleri bir ortamda bulunmaya zorlamak, onlar bulunmayacaklarini bildirdiklerinde de vicdan yaptirmakla suclamak degil.
Ne kadar da basit size gore, bir insan istemiyorsa istemiyordur, kimsenin gonlu hos olsun diye hayat stilini degistirecek degil.
Yaparsaniz gelmem demesinde sakinca yok, sakinca yapmayin da geleyim demektir . Kimse kimseyi zorlamasin.

sen de insanların dereyi geçene kadar gavura dayı deyip sonradan da ben müslümanım sen gavursun dediklerinin bir nevi rol yaptıklarının altını çizmişsin.

Düşünsene aynı dinden oldukları halde görüş farklılıkları var.Bir de diğer aile gerçekten noel kutlasaydı ne olurdu acaba ?

Ben evlilikte aile yapılarının uygun olmasına önem veriyorum.
Bazı konularda önemli değil,ailesiyle evlenmiyorsun filan deniyor ama işte görüldüğü gibi küçük farklar bile büyük sorunlara yol açabiliyor.
Hoşgörü varsa hepsi hallolur ama keskin sınırlar varsa,baştan ona göre seçim yapmak daha doğru geliyor.
Kimse sırf o aileye gelin veya damat olmakla bilmem kaç senelik aile yapılarını değiştiremez.

Hic alttan alicam gönülleri ni alicam diye uğraşma. Tepkini göster. Gayet resmi ol.iceceklerse evlerinde icsinler.seno böyle kabullenmeleri gerekiyor.

Bir kurs sonrasi yemegimizde hocamiz sinifta sadece 2 kisinin hassasiyeti olmasina ragmen ickisiz mekan secimi yapti. Bence saygi budur, Insanlari istemedikleri bir ortamda bulunmaya zorlamak, onlar bulunmayacaklarini bildirdiklerinde de vicdan yaptirmakla suclamak degil.
Ne kadar da basit size gore, bir insan istemiyorsa istemiyordur, kimsenin gonlu hos olsun diye hayat stilini degistirecek degil.
Yaparsaniz gelmem demesinde sakinca yok, sakinca yapmayin da geleyim demektir . Kimse kimseyi zorlamasin.
Ne güzel söylemişsiniz kimse kimsenin gönlü hoş olsun diye hayat stilini degistirecek degil.

E sizin örnekte o 2 kisi dısındaki tüm kurs öğrencileri hayat stillerine aykırı davranmak zorunda kaldı. Saygı bunun neresinde?

Sanki içki içmeleri utanılacak, saklanacak bi şeymiş gibi kurs arkadaşlarıyla yemekte bi seyler icemediler. O insanlar da icki olmazsa biz gelmeyiz, biz birlikte iki tek atmak istiyoruz dese ne olacak? Ki hakları degil mi sizin mantıgınıza göre, içilmicekse gelmem demek.

Halbuki hem alkollü hem de alkolsüz iceceklerin oldugu bi yere gidilse ve herkes kendi istegine göre bi seyler icse, kimse de birbirinin ne içtigine bakmasa o zaman gercekten herkes birbirine saygı göstermiş olurdu.

Sizin örneginizde saygı gösterilmemiş, 2 kisiye ayrıcalık tanınmış digerlerinin de hakkı gasp edilmis.

Back
X