yılbaşı menüsü

kızlar ben bu konuyu gecen hafta acmıştım ordada var örnek bakabılırsınız.
Ayrıca lıstemızı dun kesınlestırdık
Yayla çorbası
Börek
rus ve mantar salatası patates püresınden civciv yapıcaz
Arnavut cıgerı kuru bıber dolması ve yaprak sarması
Et şiş ve tavuk kanat pilav
Tatlıda eslerımızın ıstegı uzerıne fırında sutlaç yapıcaz

Menu çok oldugu ıçın yarın aksamdan yapıcaz bır kısmını

canım sana kendi yapacagım bir pasta tarifi vereyim
normal kek kalıplarından al hazır keklerden yani istedigin sekilde pastanı yap kremasını fln bu kalıbı cam ağacı seklinde kes sakın yapamam deme inanılmaz basit hemen ortaya cıkyor sekil
üzerine beyaz krema sür onun üzerinede toz fıstık dök yemyeşil olsun bak foto ekleyeyim ben çok sık yaparım ama üzerini lokumla şeker hamuru yapıp süslüorum

benimde yaptıgım var bebe biskuvisiyle krm santiyi karsıtırp buzluga atıyosun donduktan sonra uzerine cikolata sosu dokuyosun gusel oluyo

ayy hepsi de birbirinde güzel benim yapıcağım pasta hem yılbaşı hemde doğum günü pastası olcak
yaptığım zaman resmini eklerim artık

benim de misafirim var yılbaşı akşamı yemeğe kardeşlerim gelecek:asigim:

mecburen onların en sevdikleri şeylere göre hazırladım menümü.

yayla çorbası,

zeytinyağlı sarma (çarşamba akşamından yapıp atıcam dolaba sarmayı)

ıspanaklı içli köfte

mantarlı börek

et ve patates püresi

amerikan salatası,çoban salata

pasta olarak da amonyaklı pasta yapıcam ama sizin eklediğiniz pasta tariflerine de bakıcam çok güzel görünüyolar.

çerez,peynirler vs. alkolle alınması için o işlere eşim bakıyo :roflol:

içli köfteyi haşhaşlı yapmayı planlıyodum ama alkolle falan iyice kafayı buluruz diye korktum bişi değil zehirlenecez diye tırstım:roflol:

Bizde arkadaşımda kutlayacağız yılbaşını.Bende bişiler yapıp götürcem.Ev sahibine yüklenmek olmaz dimi ama.Menüyü paylaştık bakalım.Bizimde menümüz:
Karnıyarık Poğaça
Patates Salatası
ıtalyan Salatası
Çiğ Köfte
Pembe soslu ıceberg Salatası
ıncirli Pasta
Kabak Tatlısı
Meyve-Kuruyemiş
Ya aslında biraz klasik oldu menümüz ama aklımıza başka bişi gelmedi.Bu arada herkesin Yeni Yılı Kutlu Olsun Şimdiden. a.s.

seninde yeni yılın kutlu olsun opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

şeyy pembe soslu ıceberg salatasını nasıl yapıyosun

kırmızı biber közlemesi bende seviyorum ekliyim hemen birine içli köfte yaptıracağım tavuk ve garnitürlü pilav ana yemeğim paçanga böreği süper olur hani şu içine kaşar ve pastırma koyuyoruz bide kabak tatlısı düşünüyorum

seninde yeni yılın kutlu olsun opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

şeyy pembe soslu ıceberg salatasını nasıl yapıyosun

Canım çok basit aslında.İcebergi yıkıyosun iyice kuruluyosun, doğrayıp salata tabağının altına yayıyosun.Geleliim pembe sosa.Yoğurt, mayonez ve kırmızı toz biberi karıştırıyosun.Tabaktaki iceberglerin üstüne döküyosun.Yoğurt sosun üzerine küp küp doğranmış beyaz peynir ve ceviz serpiyosun.En son olarakta elinle kırdığın cipsleri salatanın ortasına koyuyosun.Bu kadarcık...Çok ilginç ve değişik bir salatadır.

kızlar günaydın canım salata tarifi için saol o pembe sosu deneyebilirim
akşam krepli pastayı denedim kızlar ben yarı ölçüyle az yaptım ama olmadı
üst üste koyduklarım durmadı kesilmedi
lezzeti güzeldi ama cokacimcoook görüntü çokk kötü oldu
o yüzden başka bişi denemem lazım

benim menümde iç pilav,hünkar beğendi yada baharatlı tavuk tam karar verenmedim hala
ortaya güzel süslenmiş karışık salata paçanga böreği,zeytinyağlı yaprak sarma,arnavut ciğeri ve soğan piyazı,rus salatası,köz biberrli salata,humus,tarator
yetiştirebilirsem mantı:icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…