yılbaşı menüsü....

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
yarın eşimin arkadaşları yemeğe gelecekler.şimdilik görünürde 2 kişi gelecek.çocuklarla birlite 6 kişi oluyoruz.menü için bişeyler düşündüm ama karar veremedim.öneride bulunursanız sevinirim.

menü:

çorba (çeşidine karar veremedim)
yaprak sarma
kuru biber dolması
cipsle panelenmiş tavuk dilimleri
kıymalı
belki nohut yemeği
salata
turşu
mezeler...

çok karışık bi menü ama görünürde sadece yemek olarak kıymalı var.nohutu pişirsemmi karar veremedim.ne dersiniz???

Menü gayet iyi ama nohut cok gereksiz görünüyor. Karbonhidrat eksiği var firin makarna tarzı bir yemek eklerseniz menünüz tamamlanmış olur :)

Bence biraz karmaşık bir menü olmuş. Zaten yılbaşı yemeğinde lokanta usulü meze ile başlamak, çorba servis etmemek daha uygun. Çorba eğer içki içiliyorsa sabah karşı verilebilir.
Kıymalı dediğiniz nasıl bir yemektir bilmiyorum ama hem kıymalı hem tavuk da gereksiz.
Şöyle yapın siz:
Başlangıç birkaç çeşit meze (Sarma veya dolmadan birini seçip mezeler ile birlikte servis edin, ikisine birden gerek yok)
Ardından az miktarda pilav ile birlikte ya tavuk ya et yemeği, yanında salata
Yemek faslı bitince yenmeye devam edilen mezeler masada kalır, sofraya meyve ve kuruyemiş servisi yaparsınız
Arkasından pasta veya tatlı (zaten saat 12 olmuş olur, yeni yıl pastası olur)

yaprak sarması,kuru biber dolması,panelenmiş tavuk masada meze olarak duracak zaten.yemek olarak verilmeyecek.çorba ve kıymalı pide var.diğerlerinin hepsi meze türü şeyler olacak...tabi yemekten sonra bide çiğköfte yapılacak...puufffsss ne yapsam ben yaa:(((..içki olmayacak sanırım.içki olursa kaynanama hemen haber uçururlar.gelinin içki içiyo diye:))). riske girmemek lazım dimi ama:17::17:

Bence biraz karmaşık bir menü olmuş. Zaten yılbaşı yemeğinde lokanta usulü meze ile başlamak, çorba servis etmemek daha uygun. Çorba eğer içki içiliyorsa sabah karşı verilebilir.
Kıymalı dediğiniz nasıl bir yemektir bilmiyorum ama hem kıymalı hem tavuk da gereksiz.
Şöyle yapın siz:
Başlangıç birkaç çeşit meze (Sarma veya dolmadan birini seçip mezeler ile birlikte servis edin, ikisine birden gerek yok)
Ardından az miktarda pilav ile birlikte ya tavuk ya et yemeği, yanında salata
Yemek faslı bitince yenmeye devam edilen mezeler masada kalır, sofraya meyve ve kuruyemiş servisi yaparsınız
Arkasından pasta veya tatlı (zaten saat 12 olmuş olur, yeni yıl pastası olur)

aynen katılıyorumm

çok karışık bi menü oldu ama gelecek misafir çok fazla yemek seçiyomuş.bu yüzden bi çok çeşit yapmak zorunda kaldım.

menü:

çorba
yaprak sarması
panelenmiş çıtır tavuk
et kavurması
kıymalı pide
salata
mezeler
ordövr tabağı gibi bişiler hazırladım(rus salatası,pembe sultan,kaşar,tereyağ,kuru üsüm,incir)

çok saçma bi menü oldu.hiç içime sinmedi.her telden çalıyo.çocuklarında karnı doysun diye böyle yaptım:(((

Back
X