- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
Iyide bunlar senin düsüncelerin. Mesela bir ebeveyn olarak çoçuklarini istedigin sekilde yetistirebilirsin fakat bir milli-egitim müdürü bu sekilde konusamaz. Hiristiyanlik propaganda lafi bile çok yalnis birsey. Sanki ülkede hiristiyan yok mu bi sefer?
Avrupa ülkelerindede milli egitim müdürü "artik kurban bayramlarinda çoçuklara ile bu gün üzerine birseyler yapilmayacak, bunlar hepsi islam propaganadasi" dese ne olurdu? Herkes hakli olarak küplere binerdi. Milli egitim müdürü, adi üstünde egitim ile ilgilenmesi gerekiyor. Hangi dersler, nasil en iyi bir sekilde çoçuklara verilir,.. düsünmesi lazim. Yani kültürün yozlasmasi üzerine konusmak onun hakki degil.
Söyledigi laflar son derece rencide edici. Herkes istedigi sekilde yasayabilmeli. Ben mesela agaç kuruyorum çünkü o isiklar, süslemeler bu karanlik günlerde bana huzur veriyor. Ayni zamanda ben bayramlarda güzel giyinip kusanip, büyüklerin ellerini öperim. Bu benim seçimim. Baskasina agaç saçma gelebilir, daha baskasina göre büyüklerin el öpmesi saçma gelebilir. Ama hiç kimseye benim seçimlerime, çoçuklarimin egitim sekline laf düsmez! O milli egitim müdürüde benim hiristiyanlik propgandasini takip ettigimi söyleyemez!
Ki Türkiyede noel bile kutlanilmiyor. Sadece süsler var ve yilbasi kutlaniliyor. Türkiyede onca yolsuzluk, fakirlik, diplomali issizler, kadin haklarin olmamasi, egitim sistemin sadece sinavdan ibaret olmasi, özel okul/devlet okulu ayrimciligi,... varken (ki varda var), neden insanlar bi iki süse bu kadar takiliyor anlamadim?![]()
Çok alakasız gelebilir ama misal v yerine w, k yerine q, ç yerine ch falan kullanınca insanlar işte dilimizi koruyalım dil elden gidiyor dediklerinde (her ne kadar bu tarz konuşmalara uyuz olsam ve ağızlarına bir tane patlatma isteği gelse de) bana abartı geliyor. Koskoca dil bunlarla mı yozlaşacak diyorum. Ama bu tip şeyler zarar veriyor. O yüzden ben yeni yıl kutlamasına karşı değilim tabiki de ama bunu Christmas tadında kutlamaya hoş bakmıyorum. Ha insanlara bir şey dikta edemem. Hani kimseye qanka ne ya adam gibi yazın şunu diyemeyeceğim ya da silah zoruyla düzgün yazdıramayacağım gibi ne diye ağaç süslüyorsunuz deme lüksüm yok. Ama dilin ya da kültürün yozlaşması üzerine bir iki şey söyleyebilirim diye düşünüyorum. Ha milli eğitim bakanı bu konuda bir şey deme lüksüne sahip mi? Bilmem. Milli eğitim bakanı v yerine w kullanmayalım. Adam gibi kendi harflerimizi kullanalım deme lüksüne sahip mi? Ya da kültür bakanı mı sahip çıksaydı kültürel değerlere.
Açıkçası benim de hoşuma gidiyor demiştim süslemeler. Benim amacım sadece başka bir açıdan bakmaya çalışmaktı. Beyin fırtınasıydı.