• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı-Noel kutlatmayın!

canım bu tartışmalar bitmez bizde ramazan ayı geldiğinde neler konu oluyor bilmiyormusun:)
Ben artık siyasete girmemeye karar verecegim cunku esimi soru yagmuruna tutuyorum hahayt:)))ama bizim turkıyede hristiyanlar vardı yaa yanlış hatırlamıyorsam..

Ben artık siyasete girmemeye karar verecegim cunku esimi soru yagmuruna tutuyorum hahayt:)))ama bizim turkıyede hristiyanlar vardı yaa yanlış hatırlamıyorsam..
diğer bölümler var tatlım onlara bakarsın..:KK19:

Çok alakasız gelebilir ama misal v yerine w, k yerine q, ç yerine ch falan kullanınca insanlar işte dilimizi koruyalım dil elden gidiyor dediklerinde (her ne kadar bu tarz konuşmalara uyuz olsam ve ağızlarına bir tane patlatma isteği gelse de) bana abartı geliyor. Koskoca dil bunlarla mı yozlaşacak diyorum. Ama bu tip şeyler zarar veriyor. O yüzden ben yeni yıl kutlamasına karşı değilim tabiki de ama bunu Christmas tadında kutlamaya hoş bakmıyorum. Ha insanlara bir şey dikta edemem. Hani kimseye qanka ne ya adam gibi yazın şunu diyemeyeceğim ya da silah zoruyla düzgün yazdıramayacağım gibi ne diye ağaç süslüyorsunuz deme lüksüm yok. Ama dilin ya da kültürün yozlaşması üzerine bir iki şey söyleyebilirim diye düşünüyorum. Ha milli eğitim bakanı bu konuda bir şey deme lüksüne sahip mi? Bilmem. Milli eğitim bakanı v yerine w kullanmayalım. Adam gibi kendi harflerimizi kullanalım deme lüksüne sahip mi? Ya da kültür bakanı mı sahip çıksaydı kültürel değerlere.
Açıkçası benim de hoşuma gidiyor demiştim süslemeler. Benim amacım sadece başka bir açıdan bakmaya çalışmaktı. Beyin fırtınasıydı.

Egitim bakani egitim üzerine konusabilir. Sonuçta ögrenciler kelimeleri yalnis yaziyorsa ve bu sinavlarda belli oluyorsa, evet bir problem olur. Egitim bakani bu konuda birseyler yapmaya çalisabilir fakat ögrencilerin mesela özel hayatinda kullandiklari cümlelere, attigi tweetleri, mesajlara karisamaz.

Konu aslinda bu, yine bir özel hayat müdahalesi. Sonuçta sende, bende biliyoruz ki bu adam için kültür felan önemli degil. Yadirgamak önemli. Yolladigi mesaj insani yadirgiyor. Yani hakikatten, hiristiyan propagandasi nedir allasen?

Kültür yozlasmasi nedir? Türk kültürü nedir? Kim bunu belirler? Ve mecburen korunmasi gereken birsey mi? Bi 50 yil öncesine göre kadinlarin çalismasi, bosanmasida kültürün yozlasmasi olarak kabul edilirdi. Yada ne bilim, mcdonalds'in Türkiyede olmasi, avm'lerin olmasi, milletin fastfood yemeside kültür yozlamasi olarak kabul edilir bazelerine göre.

Senin için agaç kurmak felan, yilbasi kutlamak yozlasmak anlamina geliyor, benim için degil mesela. Benim fikrime göre zaten kültür dedigin sürekli degisen birseydir. Dedigim gibi mesela 50 yil once gerdek gecesinde kanli çarsifini göstermek, 3 gün dügün yapmak Türk kültürün bir parçasi olmustu fakat simdi geri baktigimizda çag disi gibi görünüyor degil mi?

Benim fikrime göre herkes hayatini istedigi gibi yasamasi lazim. Kültür elden gidiyor sifati ile kimseye zorlama gelemez, kimse yadirganamaz.

agacıda suslerim yılbasınıda kutlarım zaten senede kac defa egleniyoruz yaw:KK45: dogum gunu sevgililer gunu ve benzerleri kutlarsan batı ozentiside olursun :KK47: cokda tın herkes kendini biliyor yılbasını kutluyorum diye hıristiyanlıga ozendigimizi soyleyenleride hiiiiiiiiiiiiiiiiiic umursamıyorum acıkcası

of yine laf olsun diye konuşmuş birileri, haddi olmayan açıklamalar.

Sanırsın noel kutluyoruz, istavroz çıkarıp hediyeleri veriyoruz ağacın dibinde :KK53:

Ayrıca tombala da bize ait değil onu da yasaklasınlar, İtalyan icadı yani HRİSTİYAN İCADI :KK17: oynaya oynaya yozlaştık mı acaba tombala oynadığımız için de ağaç süslemeyi hoşgörüyoruz yoksa eyvaaah :mad:

of yine laf olsun diye konuşmuş birileri, haddi olmayan açıklamalar.

Sanırsın noel kutluyoruz, istavroz çıkarıp hediyeleri veriyoruz ağacın dibinde :KK53:

Ayrıca tombala da bize ait değil onu da yasaklasınlar, İtalyan icadı yani HRİSTİYAN İCADI :KK17: oynaya oynaya yozlaştık mı acaba tombala oynadığımız için de ağaç süslemeyi hoşgörüyoruz yoksa eyvaaah :mad:
T.C de hep yeni gelen yıl kutlanır..noel değil..milli piyango ile ilgili şener şenin filmi vadrı..oradada tv karşısında kutlarlardı..30 sene önce bile vardı bu..ortalığı karıştırmanın alemi yok..noelle yeni yılı ayırt edemeyecek kadar cahil değiliz..noelde ecnebilerin dini bayramı sanırım onlarda onu kutluyorlar..ülkenin başka derdi kalmadı ya bu mevzu oldu..

Valla agacımıda susledım,her yıl oldugu gibi..deli gıbı yanıp sönüyor içerde ooohhh..ooh ohhh:))

Back
X