• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı-Noel kutlatmayın!

O değil de noeli falan geçtim bir tek ben miyim bu yeni yıla dair hiçbir heyecanı olmayan
Herkesler bir plan, kutlama peşinde, istemiyorum arkadaşım istemiyorum gelmek falan :KK47:
Benim tek hayalim mısır patlatıp ayaklarımı uzatıp film izlemek :KK45:

O değil de noeli falan geçtim bir tek ben miyim bu yeni yıla dair hiçbir heyecanı olmayan
Herkesler bir plan, kutlama peşinde, istemiyorum arkadaşım istemiyorum gelmek falan :KK47:
Benim tek hayalim mısır patlatıp ayaklarımı uzatıp film izlemek :KK45:
aynen bende bi heycansız bi heycansız
yaşlanıyoruz galiba :)

yilbasinda hristiyanlarin noel(25 aralik) geleneklerini uygulayan bir turkler var sanirim.
noel baba, agac susleme, ev isiklandirma, hindi yeme, hediyelesme falan
hepsi 25 araliga ozel
burada yabancilar yilbasinda havai fisek patlatiyor, iciyor egleniyor, 10 dan geri falan sayiyor da, noel baba kostumu giyenini gormedim.
sanirim amerikan filmlerinin turkiyede yanlis algilanmasindan ortaya cikti bu.
hristiyanlar gorse bir taraflariyla gulerler heralde turklerin yaptigina.

her sene yılbaşına doğru şener şenin milyarder filmi aklıma gelir, bak yine geldi:KK48::KK48:
her sene de film mutlaka olur tv de:KK53:

Peki 9 yaşındaki bir kız çocuğunu nikah altına almak, onu cinsel bir varlık olarak görebilmek neyin propagandası onu da bi bileydik?

Her yılbaşı birilerinin çıkıp bu tip beyanatlar vermesi bana komik geliyor, halkın büyük çoğunluğu asgari ücretle geçiniyor, dışarda yılbaşı kutlayacak kesim bellidir, geri kalan insanlarda evde ya ailece televizyon seyreder, ya 3-5 eş dost çağırır, bir kısmı da belli ilçelerde yapılan sokak eğlencelerine katılır, yılbaşında hindi yiyebilen var mı ki? Bütün hindi 100-150 lira, asgari ücretli adam nasıl alsın hindiyi.
Millet evde eşofmanını giymiş koltuk tepesinde iki eğlence olsa da kafa dağıtsak derdinde.

Neyin propagandası? İnsanın imanı sağlamsa karşısına Hz.İsa dikilse dönmez, hem o kadar korkuyorlarsa o zaman bu ülkede yalnızca müslümanlar yaşayabilir deyip sınırları kapamaları, tüm yabancıları topraklardan çıkarmaları, diğer bütün ibadethaneleri kapatmaları, hiçbir yabancı menşeili ürünleri ülkeye sokmamaları gerekir, yapabiliyorlar mı? Yapamazlar, o zaman yılbaşından korkmasınlar, tvde iki dansöz seyredip birkaç stand-up seyretmeyle insan imanından olmaz.
Yok hayır biz halkın imanından korkuyoruz, halkın inancına güvenmiyoruz diyorlarsa o zaman yekten söylesinler.

Yapmayın ağalar, millet yılın 12 ayı geçim derdiyle boğuluyor, birgüncük olsun eğlensinler evlerinde, ki zaten çoğu gariban yorgunluktan külçe gibi olup yatağa dar atıyor kendini, geceyarısı 00:00'a 1 dakika kala 10'dan geriye saymaya mecali olmuyor, onlar için yılbaşı yorulan vücutlarını dinlendirebilecekleri birgün yalnızca, propaganda falan görmüyor gözleri.

Helal olsun doğru söylemiş.
Hıristiyanlar kutlasın ama müslümanlara hiç yakışmıyor kutlamayı ne niyetle yaparsa yapsın iman tehlikede .
Müslüman kendi dini vecibelerini yerine getirir son ve hak dindir.
Müslümanım diyen dinini detaylı bilen öğrenen zaten bu kutlamaların nelere yol açacağını bilir.

biz sadece aile içinde veya dışarda arkadaslarla kutluyoruz şömünemizin önüne hediye bırakılmasını beklemıyoruz kı:KK53:

Kim ne derse desin Yilbasi gecesi bu ulkede yillardir kutlanan gunler veya bayramlar arasinda en eglencelisi,.. O gunu kutlayan herkes ailesi veya dostlari icin en en guzel sofrayi hazirlayip gecenin tadini en guzel sekilde nasil cikartabileceklerinin planini yapar. Televizyon kanallari en guzel eglence programini hazirlamak icin birbiriyle yarisa girer, o gece televizyona kimler cikacak, neler olacak gunler oncesinden reklami yapilir.. Restoranlar, gazinolar, tavernalar ozel program ayarlar, ozel eglence gecesi programlari hazirlanir her yerde...:KK75: Hatta caddelerde... Hatta meydanlarda...Yeni yil butun yurtta cosku ile karsilanir, yeni umutlar vadeder, yeni heyecanlar, hayata acilan yeni bir yil, yeni bir sayfa saglik ve mutluluk dilekleriyle..

Yeni bir yili karsilamanin normal psikolojide bir insana hissettirdikleri bunlar... Herseyin icinde din, ibadet arama takintisi olanlarin boyle hisleri olmasi beklenmiyor tabii, hatta o gun saat onikide iki rekat namaz kilip sabaha kadar dua etmeyi oneren capslar var internette...:confused: Hayatinin merkezine din olgusunu koymus ve diger butun herseyi bununla ilistirmeden yasayamayanlar icin iyi bir oneri de sayilabilir, o gunu de ibadet gunune cevirmek isteyenlere duyurulur, tavsiye edilir... Yilbasi gecesi din iman elden gidecek korkusu ile yasayanlar o gunun her ne dini vecibesi varsa bizim bilemedigimiz, madem kendileri biliyor, yerine getirsinler istedikleri kadar... O gunu dini ibadet gunu gibi goremeyip gonlunce eglenen insanlara ilismesinler de ne yaparsalar yapsinlar...
Kisacasi dusun yakamizdan...:KK47:

Back
X