- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
bulunur güzelim hiç canını sıkma31 aralıgı atlatalım bakalım sora takıcak neler bulucaklar![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bulunur güzelim hiç canını sıkma31 aralıgı atlatalım bakalım sora takıcak neler bulucaklar![]()
Hz. Ibrahim, ya da esas adi ile Abraham Milattan once 2000 senelerinde yasamis cok degerli bir insan, zamanin peygamberi, hatta peygamberlerin atasi diye bilinir her uc hak dinde de.. Benim cocuklugumdan beri bildigim hikayesi soyle: Ilk oglu Ishak(Isaac) dogmadan once Allahtan bir evlat istemis, oyle cok istemis ki gerekirse buyudugunde Allah yoluna onu kurban edecegini vadetmis.. Allah ona istedigi evladi vermis, ama oglan bulug cagina geldiginde ruyasina girip vaadini hatirlatmis. Hz. Abraham mecbur sozunu yerine getirmek icin cocugunu alip kurban edecegi yere goturmus, kurban kesilecegi yeri (altar) hazirlamis. Tam bicagi oglunun boyuna dayadigi sirada durmasi emredilmis, Allahin melekleri ona bir koc indirmis. Incil'in Old Testament versiyonunda Genesis suresi 22 ayet'de anlatiyor(buraya kopyaliyorum), New Testament John 1:29 ise buradaki koc yerine Isa'yi koyuyor, Isa dunyadaki tum Musevilerin gunahini temizlemek ugruna kendini kurban ettiriyor. Butun Hristiyan aleminin inanci bu sekilde. Biliyorsunuz o carmiha gerilmisti, mezari yoktur, cesedi yokolmus, goge yukseldigine inanilir.Bu tip topiklerde kavga çıkmasa da kapatılmasa, çünkü bilmediğim şeyler öğreniyorum. Mesela senin bildiğine göre kurban olayını merak ettim, nedir? zahmet olmazsa...
Ona bakarsan Noel baba diye taninan Aziz Nicholas da hayali kahraman veya hurafe degildir, hem sen Bilgece ile iyi anlasirdin, niye simdi cahil diyorsun kiza?diğer topikte hızır a.s'a hurafe dediler,konu kapanmış yazamadım
bu nasıl cahilce bir konuşmadır ya
Allah kitap de ama hızır a.s.'ı reddet
daha ne kadar sapıtacaksın acaba,saçma saçma konuşmalar!
Hıdırellez günü hurafedir sadece,hızır as değil.
Bir gavur Izmirli de burda..''Bu bayram bir can bağışlayın'' diye bir makale paylaşmıştım kurban bayramında burda da bir dövmedikleri kalmıştı beni
Gavır İzmir'li ben![]()
Kuran'da kurban edilecek ogul belirtilmez, Tevrat'ta ise acik secik Isaac olarak belirtilmistir. Yani Hz. Ibrahim'in ilk ve o zamana kadar dualarla edindigi tek oglu. O yuzden de sinavi daha zor olmustu, ilk ve tek oglunu Allah icin kurban etmeye kalkmasi gibi.. Muslumanlar Islamin Hz. Ismail soyundan geldigine inandiklari icin kurban edilecek ogulun da o olduguna inanmak istemislerdir, ikinci ogul, hepsi bu. Yani varsayim.yılbaşının kutlanmasıyla,kurban bayramı ne alaka,kurban bayramı gelenekmidir
kuranda bi kaç ayette geçer kurban olayı,Yahudiliğin,Hristiyanlığın aslı bozulmuştur
fakat bazı emirler aynıdır,sonuçta hepsi Allah'ın göndermiş olduğu din
kurban kesmek Hanefi mezhebine göre vaciptir,istemeyen kesmez diye bir şey yok
durumu olmayan kesmez sadece
diğer mezheplere ise sünnettir
hz.İbrahim,hz.İshak'ı değil,hz.İsmail'i kurban edecekti
Yahudi ve Hristiyan kaynaklarında ishak diye geçer.
Ona bakarsan Noel baba diye taninan Aziz Nicholas da hayali kahraman veya hurafe degildir, hem sen Bilgece ile iyi anlasirdin, niye simdi cahil diyorsun kiza?![]()
bu konuda tartışacak değilim,herkes kendi fikrini beyan ettti o kadar.Kuran'da kurban edilecek ogul belirtilmez, Tevrat'ta ise acik secik Isaac olarak belirtilmistir. Yani Hz. Ibrahim'in ilk ve o zamana kadar dualarla edindigi tek oglu. O yuzden de sinavi daha zor olmustu, ilk ve tek oglunu Allah icin kurban etmeye kalkmasi gibi.. Muslumanlar Islamin Hz. Ismail soyundan geldigine inandiklari icin kurban edilecek ogulun da o olduguna inanmak istemislerdir, ikinci ogul, hepsi bu. Yani varsayim.
Hahaha.... Sevgilin sana herhalde "kizinca cok guzel oluyorsun" filan diyor ki rahatca boyle heryerinden duman cikartabiliyorsun..derim tabi birşeyi insan bilipte konuşmalı,yada susmalı
aciz kalmamalı,herşeyi ben biliyorum,ben dedim oldu gibi bir şey bu
herkes her yere biliyormuşçasına yorum yapmamalı
bildiği şeylere konuşmalı
ne zaman onla karşılıklı diyaloğumuzu gördün de , anlaştığımıza kanaat getirdin?
o nasıl aynı görüşte olduklarıyla,bazı görüşte fikir ayrılıkları olunca
eleştiri yapıyorsa,bende yapabilirim,benim aynı görüşte olduğum insanlarla
bazı fikirlerim uyuşacak diye bir şey mi var?
o kadar fikir ayrılığı yaşıyoruzki bazen,bu sizde de oluyor
yani herkes herşeyde aynı şeyi düşünmeyebilir
yanlış birşey deyince evet haklısın mı diyeyim?
ve ben böyle dini konularda kafadan konuşan insanların,diğer söyledikleri hiçbirşeyide ciddiye almıyorum artık
islam düşmanlarına bu kadar kızmıyorum,niye adam zaten inkar ediyor
ama ,inanıpta saçmalayanlara sinir oluyorum
bilmem anlatabildim mi
hem niye bu konu seni rahatsız ediyor,sanane yani :)
sen işine baksana,git yeni yılını falan kutla :)
noel baba hakkında fikir beyan etmedim ben!
git edenlere sor,noel babanız beni ilgilendirmiyor
ister gerçek olsun ister yalan banane ondan.
terbiyesizliğin alemi varmı,heryerinden duman çıkartabilyorsun diyorsunHahaha.... Sevgilin sana herhalde "kizinca cok guzel oluyorsun" filan diyor ki rahatca boyle heryerinden duman cikartabiliyorsun..Neyse.. Ayni zat Noel baba icin de hayali demisti de ondan onu da lafa kattim.. Hem bu konu niye beni ilgilendirmesin ki, sen ne kadar cevap veya yorum yazma hakkina sahipsen burada ben de o kadar hakka sahibim, hatirlatayim da bir daha ayni lafi etme..
![]()
ben size kutlayın yada kutlamayın demedim banane ya !Hemi de zaten bu konu senden daha cok ilgilendirir beni Ebedi... Sonucta yilbasi kutlayanlara demis "kutlamayin" diye, sen ise zaten kutlamiyorsan esas seni niye ilgilendirir ki bu konu?![]()
Doktora git doktora... Eger sende asiri sinirlilik hastaligi yoksa o zaman cok fazla kabasin demektir, kabaligin ozru de yok..terbiyesizliğin alemi varmı,heryerinden duman çıkartabilyorsun diyorsun
sen çıkartıyorsun galiba :) konuşmaya bak !
o zaman bana değil,söyleyen kişiye sor
konuya yorum yapacaksın,benim konuştuğum kişiye değil,herkes haddini bilmeli ki,sende bu lafı etme
yahu git başımdan ya annem yaşındasın geliyorsun,sabahtan akşama çocuğun yaşındakilerle uğraşıyorsun burda :)
off valla sıktın bi git başımdan rica ediyorum![]()