Yıldım!!!

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Sözlüyüm, yakın tarihte düğün yapmayı düşünüyoruz ama her şey burnumdan gelecek gibi.

Hazırlıklar için çalıştığım yerden memlekete geldim ve başladı sıkıntılar. Kendi başıma hareket ediyormusum, babamın işleri duzelmeden kendi başıma karar vermemem gerekiyormuş.(kesinlikle duzelecegine ihtimal vermiyorum cok sıkıntı yaşadık zamaninda ve sorumlusu kendisidir o yüzden ona bağlı olduğumu düşünmüyorum) Neyse, kınayı da oğlan evi yaparmış, sözde takılan üç beş altını getirmediğimden eksiklerim alinmiyormus, benim paramla bana düğünde altın takmak zorundalarmis. Bugüne kadar maddi anlamda hazırlık yapmamaları benim suçum değil ama son yazdığımı anlarım. Maddi anlamda bişey yapmayin desem bile her şeye laf vuruyor. Sözde ayakkabı aldirmamisim bı elbiseyle geçiştirmisim -ki yeni ayakkabılarımdan giymistim bir suru ayakkabim var ve ihtiyacım yoktu,almadım. İkramliklari taze taze bol bol onlar getirmişti misal bundan hiç bahsetmiyor. Nerdeyse eksiklik oradan vuruyor ben anlamadım. Diyorum bu ticari bi anlaşma değil, ben evleniyorum ve durum ne gerektiriyorsa onu yapiyorum. Tayin durumumuz olduğundan mevcut şehirde eşya almadık yeni yapili temiz bı daireye yerleştik, ceyizsiz gidiyorsun hicbisey yapmadan alınmadan diyor. Cildiricam yahu!!! Bu laflara karşı koyamayip sinirleniyorum sesimi yukseltiyorum sonra pişman oluyorum.. 7bine yakın param var onu vereceğim, benim paramla bana taki takacaklar, ben de buna laf soyleyeyim o zaman.

Sözlüyüm, yakın tarihte düğün yapmayı düşünüyoruz ama her şey burnumdan gelecek gibi. Anneme laf anlatamiyorum. Tamam hakli yanlari olabilir ama hep olumsuz seylere dikkat cekiyor.

Hazırlıklar için çalıştığım yerden memlekete geldim ve başladı sıkıntılar. Kendi başıma hareket ediyormusum, babamın işleri duzelmeden kendi başıma karar vermemem gerekiyormuş.(kesinlikle duzelecegine ihtimal vermiyorum cok sıkıntı yaşadık zamaninda ve sorumlusu kendisidir o yüzden ona bağlı olduğumu düşünmüyorum) Neyse, kınayı da oğlan evi yaparmış, sözde takılan üç beş altını getirmediğimden eksiklerim alinmiyormus, benim paramla bana düğünde altın takmak zorundalarmis. Bugüne kadar maddi anlamda hazırlık yapmamaları benim suçum değil ama son yazdığımı anlarım. Maddi anlamda bişey yapmayin desem bile her şeye laf vuruyor. Sözde ayakkabı aldirmamisim bı elbiseyle geçiştirmisim -ki yeni ayakkabılarımdan giymistim bir suru ayakkabim var ve ihtiyacım yoktu,almadım. İkramliklari taze taze bol bol onlar getirmişti misal bundan hiç bahsetmiyor. Nerdeyse eksiklik oradan vuruyor ben anlamadım. Diyorum bu ticari bi anlaşma değil, ben evleniyorum ve durum ne gerektiriyorsa onu yapiyorum. Tayin durumumuz olduğundan mevcut şehirde eşya almadık yeni yapili temiz bı daireye yerleştik, ceyizsiz gidiyorsun hicbisey yapmadan alınmadan diyor. Cildiricam yahu!!! Bu laflara karşı koyamayip sinirleniyorum sesimi yukseltiyorum sonra pişman oluyorum.. 7bine yakın param var onu vereceğim, benim paramla bana taki takacaklar, ben de buna laf soyleyeyim o zaman.
Anneni haksız gördüm. O zaman sende altın konusunu başına kalk

Boş ver

He de geç

Ver parayı da taksın takıyı susar belki gerekirse sonra bozdurur alırsın eksiğini

Erkek tarafından kıl kopartmak bile kar ya onun için böyle yapıyor

Düğünde onun saçını mutlaka erkek tarafı yaptırsın yani gerekirse parayı sen ver ama X verdi o yaptırdı olsun adı

Sözlüyüm, yakın tarihte düğün yapmayı düşünüyoruz ama her şey burnumdan gelecek gibi. Anneme laf anlatamiyorum. Tamam hakli yanlari olabilir ama hep olumsuz seylere dikkat cekiyor.

Anneniz çok mantıksız konuşuyor. Sizin paranızla size takı takmaları çok komik. Eksiklerinizi tamamlayın, sonra da param kalmadı deyin. İlla 7 bin TL’lik takı takmalarına gerek yok. Resmen gösteriş. Çok istiyorlarsa makul 1 bilezik taksalar yeter.

Anneniz çok mantıksız konuşuyor. Sizin paranızla size takı takmaları çok komik. Eksiklerinizi tamamlayın, sonra da tuh param kalmadı deyin. Üstünüze gelirse sözlümün ailesi ona hiç böyle yapmıyor, onlardan biraz örnek alın deyin.

Ya gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum buraya gelince. Her şeye bı laf, malesef altınları unuttum evde. Birdahaki geliste Hepsini verip kurtulayım yahu. Affedersiniz boşanmış kadın gibi gidiyorsun lafını bile yedim ya. Burnumdan geldi. Eşim olacak kişiyi tabiki dusunucem , niye fuzuli zarara sokayim bir türlü anlamıyorlar ya.

Ya gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum buraya gelince. Her şeye bı laf, malesef altınları unuttum evde. Birdahaki geliste Hepsini verip kurtulayım yahu. Affedersiniz boşanmış kadın gibi gidiyorsun lafını bile yedim ya. Burnumdan geldi. Eşim olacak kişiyi tabiki dusunucem , niye fuzuli zarara sokayim bir türlü anlamıyorlar ya.

Madem o altınlarla eksiklerinizi alacaklardı, siz altınları bozdurup eksiğinizi kendiniz alın. Ben hallettim dersiniz.

Nişanlınla onun ailesi ile şu süreçte aranız nasıl ?

Bazı annelerin maddiyatçı hallerini aklım almıyor , kızın huzurlu mu olacak o ailede bir onu düşün ..

Valla gayet iyi, her sey yapılır edilir diyorlar. Eşya almadigimz halde takı su bu salon 60 70bin para çıkacak yani onlardan da, biz ne harcadık. Eğer karşılıklıysa bunlara bakmak lazım. Ben böyle deyince elleri savunuyor oluyorum. Neymis komşunun kızı hem nişanı hem düğünü hem kınayı erkek tarafına salon tutturup yapmış. Bana bunları söylüyor . Ben de ellerin ailesi para biriktirip kızlarına harcıyor dedim.. sonra üzülüyorum işte...

Hazırlıklar için çalıştığım yerden memlekete geldim ve başladı sıkıntılar. Kendi başıma hareket ediyormusum, babamın işleri duzelmeden kendi başıma karar vermemem gerekiyormuş.(kesinlikle duzelecegine ihtimal vermiyorum cok sıkıntı yaşadık zamaninda ve sorumlusu kendisidir o yüzden ona bağlı olduğumu düşünmüyorum) Neyse, kınayı da oğlan evi yaparmış, sözde takılan üç beş altını getirmediğimden eksiklerim alinmiyormus.bugüne kadar maddi anlamda hazırlık yapmamaları benim suçum değil ki. 15bine salon tutacak erkek tarafi, istiyor ki kinayi da yapsinlar biz hic masraf etmeyelim.Sözde ayakkabı aldirmamisim bı elbiseyle geçiştirmisim -ki yeni ayakkabılarımdan giymistim bir suru ayakkabim var ve ihtiyacım yoktu,almadım. Bunlari soyluyor, ikramliklari taze taze bol bol onlar getirmişti misal bundan hiç bahsetmiyor. Nerdeyse eksiklik oradan vuruyor ben anlamadım. Diyorum bu ticari bi anlaşma değil, ben evleniyorum ve durum ne gerektiriyorsa onu yapiyorum. Tayin durumumuz olduğundan mevcut şehirde eşya almadık yeni yapili temiz bı daireye yerleştik, ceyizsiz gidiyorsun hicbisey yapmadan alınmadan diyor. Cildiricam yahu!!! Bu laflara karşı koyamayip sinirleniyorum sesimi yukseltiyorum sonra pişman oluyorum.. 7bine yakın param var onu vereceğim, benim paramla bana taki takacaklar, ben de buna laf soyleyeyim o zaman.
sen yetişkin bir insansın, senin aklın yokmu ki başkalarının sözüyle hareket edeceksin...türk adetlerine göre, anne baba çocuğunu evlendirmekle mesuldur...evliliklerde geçimsizliklerin çoğu oğlan yada kız annelerinin çeneleridir zaten...zamanında kendilerine yapılmayan şeyleri, kızlarına yapılsın istiyorlar, kompleksleri bu yani...1 yıl nişanlılık yaşadım, annem en ufak bir yorum dahi yapmadı. nişanlımın ailesi, taktıkları yada getirdikleri hediyeler açısından. 2 insan mutluysa paranın, eşyanın , malın , mülkün bir önemi yoktur...çok basit olan şu evlilik olayını, öyle stresli bir hale sokuyorki aileler...

Kınayı kız tarafı yapmaz mı benim bildiğim? Kina Salonu tutsunlar diyor

kendı paranla eksıklıklerını al
takı takmasalar da olur
sen kendı esyanı kendın al
takı taksınlar dıye annene para verme

Boş boş mu gecirecegiz düğünü sözde takilanlari verseydin bilezik yapar takardim diyo . Hem mahcup olmayı istemeyip hem herseyi erkeğe yüklemek.. bilmiyorum..

Sen ve müstakbel eşin neyi ne kadar yapabiliyorsanız onu yapın.
Ne erkek tarafından ne de kız tarafından maddi bir beklenti içine girmeyin ki yarın öbür gün aldıkları tek bir kürdanın bile lafı yapılmasın. Anladığım kadarı ile çalışıyorsunuz. Gözünüz yükseklerde olmadan minimum bütçe ile evlenin ve mutlu olun. (Bunu sözlünüzü sevdiğiniz ve aslında erkek tarafından bir sorununuz olmadığı varsayımı ile yazıyorum)

Eşimin de benim de ailelerimiz maddi olarak gayet iyi durumda idiler ancak ikimiz de onlardan tek bir "çöp" bile istemedik evlilik sürecimizde. İkimiz de çalışıyorduk, kendimiz yaptık her şeyimizi. İki taraftan da bir şey almak isteyen oldu ise teşekkür ederek kabul ettik ancak bunun beklentimiz olmadığını hep hissettirdik.

17 senedir ikimizin de kafası rahat.

Boş boş mu gecirecegiz düğünü sözde takilanlari verseydin bilezik yapar takardim diyo . Hem mahcup olmayı istemeyip hem herseyi erkeğe yüklemek.. bilmiyorum..
erkek tarafının her eksıgını basınıza kalkan bırı bos mu gecırecegız dıye sana sormamalı :) anne olarak ustune ne dusuyorsa elınden ne gelıyorsa yapmalı . bukadar takılıyorsa ayrıntıya senın paranla sana takı almamalı bı kere

sen dogru dusunuyorsun aynen devam et . asla paranı verme sonra pısman olursun. kımın parasıyla kımı kandırıyor ne sacma senden para alacak ele gune karsı yapmıs gıbı duracak ama erkek tarafının bır eksıgını yuzune vuracak. kayınvalıden kendısı gıbı degıl daha dogru yolda demek kı

annen bıle olsa yanlısa yanlıs de ve onun agzıyla hareket etme derım. herseyı erkekten beklemek cok yanlıs ya evlenır evlendıkden sonra kendınız yaparsınız herseyı borclanır karı koca borcu odersınız ya da aıleler ellerınden geldıgı kadar ustlerıne dusenı yapar olan bu derler zamanla sız cıft olarak eksıgı tamamlarsınız

cocuktan parayı alıp ele gune karsı ben evlendırdım oyunlarına gırmek cok ayıp ve haksızlık

Çeyizimi sermeye gittiğimizde öz ablam resmen beni kıskandı. (Tabi o zaman ben anlamadım) haftasına kına gecem ve düğünüm vardı. Kına gecemde gereksiz yere tartışma çıkardı ve ben salak gibi ablamları savundum. Şimdi şimdi anlıyorum ki ne gereksiz bir muhabbetmiş ve ben ne kadar yanlış yapmışım. Velhasıl kelam takılmayın ,nişanlınızı üzmeyin ve mutlu olun ..

erkek tarafının her eksıgını basınıza kalkan bırı bos mu gecırecegız dıye sana sormamalı :) anne olarak ustune ne dusuyorsa elınden ne gelıyorsa yapmalı . bukadar takılıyorsa ayrıntıya senın paranla sana takı almamalı bı kere

sen dogru dusunuyorsun aynen devam et . asla paranı verme sonra pısman olursun. kımın parasıyla kımı kandırıyor ne sacma senden para alacak ele gune karsı yapmıs gıbı duracak ama erkek tarafının bır eksıgını yuzune vuracak. kayınvalıden kendısı gıbı degıl daha dogru yolda demek kı

annen bıle olsa yanlısa yanlıs de ve onun agzıyla hareket etme derım. herseyı erkekten beklemek cok yanlıs ya evlenır evlendıkden sonra kendınız yaparsınız herseyı borclanır karı koca borcu odersınız ya da aıleler ellerınden geldıgı kadar ustlerıne dusenı yapar olan bu derler zamanla sız cıft olarak eksıgı tamamlarsınız

cocuktan parayı alıp ele gune karsı ben evlendırdım oyunlarına gırmek cok ayıp ve haksızlık
Cok guzel yazmissiniz,Şu yazdiginizi okutmak istiyorum resmen o kadar haklisiniz o kadar hakliyim ki..

Back
X