Yıldım!!!

Sözlüyüm, yakın tarihte düğün yapmayı düşünüyoruz ama her şey burnumdan gelecek gibi. Anneme laf anlatamiyorum. Tamam hakli yanlari olabilir ama hep olumsuz seylere dikkat cekiyor.

Hazırlıklar için çalıştığım yerden memlekete geldim ve başladı sıkıntılar. Kendi başıma hareket ediyormusum, babamın işleri duzelmeden kendi başıma karar vermemem gerekiyormuş.(keske duzelse ama ben duzelecegine ihtimal vermiyorum cok sıkıntı yaşadık zamaninda ve sorumlusu kendisidir o yüzden ona bağlı olduğumu düşünmüyorum) Neyse, kınayı da oğlan evi yaparmış, sözde takılan üç beş altını getirmediğimden eksiklerim alinmiyormus.bugüne kadar maddi anlamda hazırlık yapmamaları benim suçum değil ki. İstiyor ki kinayi falan da yapsinlar biz hic masraf etmeyelim.Sözde ayakkabı aldirmamisim bı elbiseyle geçiştirmisim -ki yeni ayakkabılarımdan giymistim ihtiyacım yoktu,almadım. Bunlari soyluyor, ikramliklari taze taze bol bol onlar getirmişti misal bundan hiç bahsetmiyor. Nerdeyse eksiklik oradan vuruyor ben anlamadım. Diyorum bu ticari bi anlaşma değil, ben evleniyorum ve durum ne gerektiriyorsa onu yapiyorum. Tayin durumumuz olduğundan mevcut şehirde eşya almadık yeni yapili temiz bı daireye yerleştik, ceyizsiz gidiyorsun hicbisey yapmadan alınmadan diyor. Cildiricam yahu!!! Bu laflara karşı koyamayip sinirleniyorum sesimi yukseltiyorum sonra pişman oluyorum.. 7bine yakın param var onu vereceğim, benim paramla bana taki takacaklar, ben de buna laf soyleyeyim o zaman.

Ben nasıl davranmali, ne yapmayalim bu süreçte
Ne erkek tarafı ne de ailen bir iğne almak zorunda değiller. Kendi yağınızda kavrulun.

Ah ah herkes hemen hemen geçti bu yollardan sıkıntı illa ki oluyor şu dönemde he he deyip geç kendi bildiğini oku yani. Ayrıca paranı da takı taksınlar diye verme kendi ihtiyaçlarına harca. Ben aileme vermedim onlar da yarım tam ne isterlerse taktılar, he arkamdan lafı yapıldı mı çok yapıldı kızın anası babası az takti diye ama umrumda mi hayır. Kendi paramı evime harcadım mutluyum

kendi elimizle hayatimizi zehir ediyoruz. dugun öncesi gelenek adı altındaki gereksiz masraflar karı koca ve aile arasını bozmaktan başka bi işe yaramıyor.

Bugün konuşmaya gelecekler bakalım nasıl olacak

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence nişanlınızla siz ödeyin masrafları. Yoksa aileniz onun ailesine yaptıracağa benziyor. Bu da ileride ilişkinize zarar verir. Ne yazık ki kimsenin ağzı torba değil. Sizin aileniz için yapmadılar falan bir ton laf. Gerek yok. Aileler gönüllerinden geçen hediyeleri taksınlar. Siz de maddi dırumunuza göre düğün, eşya gibi ödemeleri yaparsınız.

Annenizi değiştiremezsiniz, dinlemek zorunda da değilsiniz bu konuda. Çünkü mantıklı konuşmuyor. Aynısını bir arkadaşım yaşadı, önceden nikah yapmışlardı. Eşi bana "nikahlı olmasaydık bu iş biterdi" dedi. Kendi gücünüzün yettiğini yapın, borca girip de yıllarca sıkıntı çekmeye değmez. Kimseyi memnun da edemezsiniz, boşuna uğraştığınızla kalırsınız. En önemlisi karşı tarafı annenizle muhatap etmeyin, eşiniz olacak kişiye bunu mümkün olduğunca yansıtmayın.

Sözlünüz bu zamanda sizin gibi düşünen bir kadınla birlikte olduğu için şanslı adam, bunu da arada hatırlatın :)

Annenizi değiştiremezsiniz, dinlemek zorunda da değilsiniz bu konuda. Çünkü mantıklı konuşmuyor. Aynısını bir arkadaşım yaşadı, önceden nikah yapmışlardı. Eşi bana "nikahlı olmasaydık bu iş biterdi" dedi. Kendi gücünüzün yettiğini yapın, borca girip de yıllarca sıkıntı çekmeye değmez. Kimseyi memnun da edemezsiniz, boşuna uğraştığınızla kalırsınız. En önemlisi karşı tarafı annenizle muhatap etmeyin, eşiniz olacak kişiye bunu mümkün olduğunca yansıtmayın.

Sözlünüz bu zamanda sizin gibi düşünen bir kadınla birlikte olduğu için şanslı adam, bunu da arada hatırlatın :)

Ahah teşekkür ederim düşünceniz için. Bazen yansıtıyor olabilirim ya sözlüme, istemsizce oluyor yani..

Çok zor işler valla..

Boş boş mu gecirecegiz düğünü sözde takilanlari verseydin bilezik yapar takardim diyo . Hem mahcup olmayı istemeyip hem herseyi erkeğe yüklemek.. bilmiyorum..
Anneniz kendi evlenirken de mi böyle yaptı acaba merak ettim. Düğünü boş boş geçirmeyi gururuna yediremiyorsa bunu yıllar önce düşünüp az ya da çok bir kenara altın yapıp bırakmalıydı, hem karnım doysun hem pastam dursun diyor anneniz. Üstelik sorumluluklarını düşünmemiş şimdi size yükleniyor ve suçluyor, sizin paranızla takı da takmasın bir çöp de almasın sonra ben neyini eksik ettim altınını da eşyanı da aldım der. Para, altın hiçbir şey vermeyin eksiklerinizi kendiniz alın.

Anneniz kendi evlenirken de mi böyle yaptı acaba merak ettim. Düğünü boş boş geçirmeyi gururuna yediremiyorsa bunu yıllar önce düşünüp az ya da çok bir kenara altın yapıp bırakmalıydı, hem karnım doysun hem pastam dursun diyor anneniz. Üstelik sorumluluklarını düşünmemiş şimdi size yükleniyor ve suçluyor, sizin paranızla takı da takmasın bir çöp de almasın sonra ben neyini eksik ettim altınını da eşyanı da aldım der. Para, altın hiçbir şey vermeyin eksiklerinizi kendiniz alın.

Ya vallahi sürekli başa dönüyoruz, bı tamam diyorum oldu her şey güzel gidecek..sonra yine aynı şeyler. Kina için Salon bulduk çokta cüzi bir fiyat bence, herşeyi içinde nerdeyse. Ben tutacağım kenara attığım para ile. Bı onaylıyor , bı bana vermezsin o parayı diyor. Sözde takılan üç beş altin şimdi olsaydı alırdık yapardık birşeyler vs. Ben karşı çıkınca aman evlen de git herkes kendi evinde dursun başımın etini yemesin oluyor . Kafayı yicem gerçekten ya. Salona kına yakmaya geleceklerse salon ortak tutulsun vs. Hadi cerezler neyse ama yapilacaksa da yaparim ne yapayım. Kimseden para pul istemedgm halde bu lafları isitiyorum

Ya vallahi sürekli başa dönüyoruz, bı tamam diyorum oldu her şey güzel gidecek..sonra yine aynı şeyler. Kina için Salon bulduk çokta cüzi bir fiyat bence, herşeyi içinde nerdeyse. Ben tutacağım kenara attığım para ile. Bı onaylıyor , bı bana vermezsin o parayı diyor. Sözde takılan üç beş altin şimdi olsaydı alırdık yapardık birşeyler vs. Ben karşı çıkınca aman evlen de git herkes kendi evinde dursun başımın etini yemesin oluyor . Kafayı yicem gerçekten ya. Salona kına yakmaya geleceklerse salon ortak tutulsun vs. Hadi cerezler neyse ama yapilacaksa da yaparim ne yapayım. Kimseden para pul istemedgm halde bu lafları isitiyorum
Sözde takılan altınlarla birşey yapacaksa hiç yapmasın annenizin derdi size katkıda bulunmak olmalı ama maalesef siz umrunda değilsiniz tek derdi gösteriş yapmak onu da elini cebine atmadan yapmak.

olgunlugun cok hos. saygi duydum sana. bosver bi sekilde idare et anneni, anlayis gostermek sana dusuyor maalesef. mutluluklar dilerim!

Boş boş mu gecirecegiz düğünü sözde takilanlari verseydin bilezik yapar takardim diyo . Hem mahcup olmayı istemeyip hem herseyi erkeğe yüklemek.. bilmiyorum..

Anneniz erkek tarafının size taktığı altını bileziğe çevirip, düğünde tekrar size mi takmak istiyor? Doğru mu anladım?
Eğer öyleyse yerinizde olsam hiçbir şeyi teslim etmem aileme. Elalemin parasıyla alınmış şeyi düğünde tekrar takmaya utanmayacaksa hiçbir şey takamayınca da utanmasın.
Siz o parayı eksiklerinize harcayın. Kızlarına yardımcı olmak istiyorlarsa, takmak istedikleri ne varsa kendileri alıp taksınlar.

olgunlugun cok hos. saygi duydum sana. bosver bi sekilde idare et anneni, anlayis gostermek sana dusuyor maalesef. mutluluklar dilerim!
Valla alttan alamıyorum direk parliyorum, her şeyi Cat çat soyleyip hemen üzülüyorum. Yine asi ben oluyorum

Anneniz erkek tarafının size taktığı altını bileziğe çevirip, düğünde tekrar size mi takmak istiyor? Doğru mu anladım?
Eğer öyleyse yerinizde olsam hiçbir şeyi teslim etmem aileme. Elalemin parasıyla alınmış şeyi düğünde tekrar takmaya utanmayacaksa hiçbir şey takamayınca da utanmasın.
Siz o parayı eksiklerinize harcayın. Kızlarına yardımcı olmak istiyorlarsa, takmak istedikleri ne varsa kendileri alıp taksınlar.

Aynen öyle anladınız. Destek değil köstek gibi geliyor bazen. Ama bunun farkinda değil mi bilmiyorum.İstiyor ki hiç para çıkmasin ,kızı veriyoruz bir de para mı çıkacak. Evet durumu müsait değil anlarım ama ben ne yapabilirim. Atandım kendimi kurtardım, herkes kendi hayatından mesul değil mi... Mutluluk dile sadece bunları değil diyorum.

Back
X