- 25 Aralık 2024
- 514
- 143
- 18
- 28
- Konu Sahibi cansukaran
Hayır, 3 ay düzenli denememize ragmen olmadı(ovülasyon testi vs.) yurtdışındaydım o ara değerlerime bakıldı d vitamini eksikliğim vardı baya ciddi düşüktü yani değer. Bu sürede 1 sene ara ara denedik( düzenli olmadığı için yazmadım) ama yine olmadı. Takviyelere de geç başladım bazı sebeplerden dolayı. Ama ne zaman düzenli kullanmaya başladım, folik asitede başladım . Değerlerim yükseldi hamileydim. O yüzden yazdım. Duyduğumu değil başımdan geçeni yazıyorum. Tek başına etkili değildir ve herkeste aynı olacak diye bir şey yok. Fakat vitamin eksikliği tamamen alakasız değil3 ay gecikmeli süre değil ki zaten. Normal bir zaman. 1 yıl değil, 3 yıl değil. Aldığınız D vitamininin metabolizmaya yansıması ve tam etki göstermesi zaten 6 ay. Kaldı ki D vitamini eksikliği bugün ülkemizde toplumda yüzde 90 oranlarında. Yumurta kalitesi üzerine etkisi var ama gebeliği kolaylaştırıcı etkisi yok. Alakası var demişsiniz alakasını biyokimyasal yolaklarla anlatırsanız sevinirim sağlık alanında 12 yıllık akademisyenim beslenme üzerine doktora yaptım ben bilmiyorum demek ki.