yıllardır bitmeyen anksiyete-panik atak..

nanemolla3593

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
549
332
123
32
suan 24 yasındayım ve 18 yasından berı yasıyorum bu hastalıgı.ilaç tedavısı oldum fakat tamamen gecırmıyor ılac kullandıgım anlarda rahatım fakat bırakınca yıne gelıyor.yaklasık 5-6 aydır ılacsız ıdare edıyorum.2 aydırda psıkologa gıdıyorum hala ıstedıgım rahatlıga huzura ulasamadm.kendımı ılaca baglamak ıstemıyorum.çok şükür bi derdim de yok.ama ıcımde hep bı huzursuzluk var.yenı bırıyle tanıssam acaba bu benı tehtıt edermı bana zarar verır mı gıbı korkular oluyor.eskısı gıbı acıle gidip igne vurulcak kadar agır ataklarda gecırmıyorm bu bıle buyuk ılerleme benım ıcın ama şu ıcımdekı huzursuzluk kalp çarpıntısı mıde bulantısı benı cok yoruyor.bu durumda olanlar nasıl başa cıkıyorsunuz ?

Kendimi motive etmeye çalışıyorum ben. Psikolog şart evet, gerekirse ilaç, evet ama onlar da bir yere kadar iyi geliyor. Hatta bana bir etkisi olmadı diyebilirim.
"Her şey güzel olacak. Bu sadece bana beynimin bir oyunu. Korkmuyorum. Ben güçlüyüm"
Beynini ve korkularını sustur. Senin beynin, senin düşüncelerin, senin iraden. Sen izin vermezsen var olamazlar.

Kendimi motive etmeye çalışıyorum ben. Psikolog şart evet, gerekirse ilaç, evet ama onlar da bir yere kadar iyi geliyor. Hatta bana bir etkisi olmadı diyebilirim.
"Her şey güzel olacak. Bu sadece bana beynimin bir oyunu. Korkmuyorum. Ben güçlüyüm"
Beynini ve korkularını sustur. Senin beynin, senin düşüncelerin, senin iraden. Sen izin vermezsen var olamazlar.
bende sizin dediginiz cümlenin aynıısını kendıme defalarca söyuyorum fakat panık anındaysam hıcbır ıse yaramıyor.anca ıyıyken kendıme olumlamalar yaptıgımda ıse yarıyor ama cok haklısınız ..

Bende panik yoktu. Ama korku cok vardi.
Ilaclari 2,5 sebe ictim. Ve ilaclari birden birakmamak gerek çünkü hemen giri geliyor. Yavaş yavaş bırakmak lazım. Ben öyle yaptım. Ben 1 seneden sonra dozunu düşürdüm. Yavaş yavaş bıraktım. Şimdi çok iyim şükütler olaun. İnşallah sendr iyi olursun. Yavaş yavaş bırak ve hayatına renk katacak bir şeyler bul veya arkadaş edin. Evde durma. Çık gez dolaş. Yavaş yavaş çık dışarıya.

Geçmiş olsun. Psikoloğa gitmeye devam edin uzun vadede emin olabilirsiniz çok faydasını göreceksiniz. Bu sırada tabiki kişisel çabanız da çok önemli mesela nefes terapilerini de araştırmanızı öneririm. Doğru nefes alma anksiyete için çok faydalıdır, bunun dışında yoga ya da çeşitli meditasyon tekniklerinden de faydalanabilirsiniz, bu şekilde deneme yanılma yoluyla size iyi gelen rutinler oluşturmaya çalışın. Ayrıca kafeinden uzak durun.

Bende panik yoktu. Ama korku cok vardi.
Ilaclari 2,5 sebe ictim. Ve ilaclari birden birakmamak gerek çünkü hemen giri geliyor. Yavaş yavaş bırakmak lazım. Ben öyle yaptım. Ben 1 seneden sonra dozunu düşürdüm. Yavaş yavaş bıraktım. Şimdi çok iyim şükütler olaun. İnşallah sendr iyi olursun. Yavaş yavaş bırak ve hayatına renk katacak bir şeyler bul veya arkadaş edin. Evde durma. Çık gez dolaş. Yavaş yavaş çık dışarıya.
cok gecmıs olsun ne guzel sız kurtulmussunuz. ben ztn 20 mg kullanıyorsum 5 ayda dusure dusure bıraktım.elımden geldıgı kadar cıkıyorum evde durmamaya calısıyorum durursam zaten bıseyım yoksada dusune dusune daha beter oluyorum

Geçmiş olsun. Psikoloğa gitmeye devam edin uzun vadede emin olabilirsiniz çok faydasını göreceksiniz. Bu sırada tabiki kişisel çabanız da çok önemli mesela nefes terapilerini de araştırmanızı öneririm. Doğru nefes alma anksiyete için çok faydalıdır, bunun dışında yoga ya da çeşitli meditasyon tekniklerinden de faydalanabilirsiniz, bu şekilde deneme yanılma yoluyla size iyi gelen rutinler oluşturmaya çalışın. Ayrıca kafeinden uzak durun.
cok tesekkur ederım.psıkologa evet devam.nefes terapısıne yenı basladım hatta 4 gundur unutmustum yapmayı ıyı odu hatırlatmanız .yogayı dusunuyorum.kafeın hayatımda yok denecek kadar az.

cok tesekkur ederım.psıkologa evet devam.nefes terapısıne yenı basladım hatta 4 gundur unutmustum yapmayı ıyı odu hatırlatmanız .yogayı dusunuyorum.kafeın hayatımda yok denecek kadar az.

Bence gayet doğru adımlar atmışsınız. Sabırla hergün rutinlerinizi bozmadan devam edin, gayet iyi sonuçlar alacağınıza inanıyorum:dua:

Benimde var bu rahatsizlik.. bi ara duzelmisti ilac kullanmiyordum, ama is yerinde yasamis oldugum sorunlardan dolayi, yine basladi ve su an iyi degilim.. :( bunada sukrediyorum..

2014 te 6 ay kullandım bıraktım. Uzun zamandır da iyiyim fakat bu anne-baba hastalığı sebebiyle nüksetmrk üzere. Bi bıraksam kendimi her gece ağlayacağım. Çok korkuyorum

Anksiyete cok kotu :KK43:
Ben nefes alamiyordum kendimi en yakin saglik kurulusunda bir dr un odasina zor attigim gunleri biliyorum.
Kisa sureli ilac tedavisiyle gecti,yani simdilik iyiyim diyebilirim.

Ben de geçirdim bu rahatsızlığı gündüz vakti bile olsa kesinlikle eve tek başıma giremiyordum korkudan sürekli ağlıyordum güneş doğana kadar uyumadım aylarca, panik atak krizi geçirdim defalarca
İlaç kullanmadım yan etkilerinden dolayı çok direndim
Her gün en az yarım saat mümkünse açık havada koşun ben düzenli spor yaparak tedavi oldum şu an hiç bir şeyim yok çok şükür
He bi de bitkisel ilaç kullandım kore ginsengi onun da faydası oldu

sanirim.suam teshisimi koydum ..panik.atagim ben;( ayni mide bulanstisi kalp atmasi ic.sikimtisi felakat tellalligi..dua beni de tek rahatlatan sey siddetle tavsiye ederim

hanımlar bu panik atak durumu (krizden değil olayın kendisinden bahsediyorum) ortalama ne kadar sürede geçiyor? ya da geçmiyorsa bile ne kadar zaman alıyor iyileşmek, iyiyim diyebilmek? mesela ilaçlı tedaviyse...

Ben kendi atlatma şeklimi anlatayım: Düzenli olarak terapiye gittim; önce her hafta, sonra iki haftada bir, sonra üç haftada bir, bundan sonra da sadece ihtiyaç duydukça. Terapistimin bana öğrettiği nefes ve kas egzersizlerini yaptım, kendimi çok rahatsız hissettiğim dönemlerde her gün, sonra da ihtiyaç duydukça ve hatırladıkça. Her gün açıkhavada yürüyüş yaptım, 1-1 buçuk saat kadar. iTunes'da Brainwaves ye bir app var, oradaki rahatlan ve doğrudan anksiyete için olan sesleri dinledim kaygılı olduğum zamanlarda. Mümkünse nefes ve kas egzersizlerimi onlar eşliğinde yaptım, meditasyon gibi. Bir de kendimi diyaframdan nefes almaya alıştırdım. Bunun yöntemlerini araştırabilirsiniz, zamanla otomatikleşiyor. Alternatif düşünce üretmeyi ve kendimi telkin etmeyi alışkanlık haline getirdim. İkinci aydan sonra panik ataklarım çok hafifledi ve seyreldi, bir iki nefesle savuşturulabilir hale geldi. Devamlı kaygılı ruh halinden kurtuldum. Bu süreçte hiç ilaç kullanmadım. Rahatlatıcı bitki çayları içtim, anti stres karışımları var mesela. Onları bulamasanız da melisa, papatya... En önemlisi, bir an önce geçsin diye beklemek yerine kendinize zaman tanımalısınız.

Benimde var bu rahatsizlik.. bi ara duzelmisti ilac kullanmiyordum, ama is yerinde yasamis oldugum sorunlardan dolayi, yine basladi ve su an iyi degilim.. :KK43: bunada sukrediyorum..
hep zaten bırsey tetıklıyorda boyle tekrara tekrar yasıyoruz..cok gecmıs olsun

2014 te 6 ay kullandım bıraktım. Uzun zamandır da iyiyim fakat bu anne-baba hastalığı sebebiyle nüksetmrk üzere. Bi bıraksam kendimi her gece ağlayacağım. Çok korkuyorum
cok gecmıs olsun Allah sıfa versın.bben hasta olmadıkları halde bıle kafamda kurup kendımı hasta edıyorum.anne babanız ıcın guçlu olmanız lazım daha kötu hıssedersenız bence sızde baslayın .

Anksiyete cok kotu :KK43:
Ben nefes alamiyordum kendimi en yakin saglik kurulusunda bir dr un odasina zor attigim gunleri biliyorum.
Kisa sureli ilac tedavisiyle gecti,yani simdilik iyiyim diyebilirim.
oh cok sukur aman ıyı olun da .bende hep ıgne vurulutdm yaklasık 1 yıldır ıgne vurulmadım

Ben de geçirdim bu rahatsızlığı gündüz vakti bile olsa kesinlikle eve tek başıma giremiyordum korkudan sürekli ağlıyordum güneş doğana kadar uyumadım aylarca, panik atak krizi geçirdim defalarca
İlaç kullanmadım yan etkilerinden dolayı çok direndim
Her gün en az yarım saat mümkünse açık havada koşun ben düzenli spor yaparak tedavi oldum şu an hiç bir şeyim yok çok şükür
He bi de bitkisel ilaç kullandım kore ginsengi onun da faydası oldu
sızın korkularınz benden daha agırmıs ne guzel yenmıssınız cok sevındım ınsallah bır daha gelmez.kosmayı yapamıyorm ama gunde 1 2 saat yuruyorm..bıde bende kılo alamama problemı var 44 kıloyum onada cok takıyorm.bıtkısel ılaclara ben cok guvenırım.sızın dedıgınızıde arastırıcam :)

sanirim.suam teshisimi koydum ..panik.atagim ben;( ayni mide bulanstisi kalp atmasi ic.sikimtisi felakat tellalligi..dua beni de tek rahatlatan sey siddetle tavsiye ederim
dua olmazsa olmaz zaten sureklı edıyorum ama sızde de bular varsa ınsallah ılerlemez sonu kotu oluyor cunku Allah korusun daha kotu hıssedersenı hemen bı dr lazm bence :(

hanımlar bu panik atak durumu (krizden değil olayın kendisinden bahsediyorum) ortalama ne kadar sürede geçiyor? ya da geçmiyorsa bile ne kadar zaman alıyor iyileşmek, iyiyim diyebilmek? mesela ilaçlı tedaviyse...
mesela ben ılac kullanırken 2 yıl cok rahat yasadım ılla ara aara ufak sıkıntılr yasıyordum tabı ama bas etmesı kolay oluyordu.ilaca ılk basladıktan sonra 1 ay ıcınde rahatlamaya baslıyorsun.ılacsızda en fazla 6 ayı gorebıldım.aslında dayansam dayanırım dun gece berbat haldeydım suan mutluluk perısı gıbıyım

Ben kendi atlatma şeklimi anlatayım: Düzenli olarak terapiye gittim; önce her hafta, sonra iki haftada bir, sonra üç haftada bir, bundan sonra da sadece ihtiyaç duydukça. Terapistimin bana öğrettiği nefes ve kas egzersizlerini yaptım, kendimi çok rahatsız hissettiğim dönemlerde her gün, sonra da ihtiyaç duydukça ve hatırladıkça. Her gün açıkhavada yürüyüş yaptım, 1-1 buçuk saat kadar. iTunes'da Brainwaves ye bir app var, oradaki rahatlan ve doğrudan anksiyete için olan sesleri dinledim kaygılı olduğum zamanlarda. Mümkünse nefes ve kas egzersizlerimi onlar eşliğinde yaptım, meditasyon gibi. Bir de kendimi diyaframdan nefes almaya alıştırdım. Bunun yöntemlerini araştırabilirsiniz, zamanla otomatikleşiyor. Alternatif düşünce üretmeyi ve kendimi telkin etmeyi alışkanlık haline getirdim. İkinci aydan sonra panik ataklarım çok hafifledi ve seyreldi, bir iki nefesle savuşturulabilir hale geldi. Devamlı kaygılı ruh halinden kurtuldum. Bu süreçte hiç ilaç kullanmadım. Rahatlatıcı bitki çayları içtim, anti stres karışımları var mesela. Onları bulamasanız da melisa, papatya... En önemlisi, bir an önce geçsin diye beklemek yerine kendinize zaman tanımalısınız.
harıka valla okurken bıle ıcım rahatladı dıyebılırım :) ılacsız aşan ınsanları gorunce cok mutlu oluyorum sızın ıcın.benım terapıde 5. seansım bıttı.gercekten ıyı gelıyor.nefes egzersızlerını ogrendım.bitki cayı zaten ıcıyorum gercekten ıyı gelıyor.yuruyus yapmaya bayılıyorm ama 44 kıloyum kılo vermeyım dıye cokta yapamıyorm(kıloda alamıyorm bu ayrı problem benm ıcın ) . alternatıf dusunce ıcın 13 soruluk bı lıste verdı terapıst.onları yazarak cevaplayınca bıle benım atak yarıya dusuyor nerdeyse kendı kendıme cozum buluyorum.bırde bu konu hakkında kıtap okumaya basladım sanırım oda ıyı gelmeye basladı

"Endişelerinizden kurtulmak istiyorsanız,yaşamaktan en çok korktuğunuz şeyin bir gün başınıza geleceğini kabul edin." Sokrates

İlaç olayı kötü bir yerde.
İlacı kullandığın süre içerisinde hiç bir şeye odaklanamıyorsun.
Kafam bi dünya geziyorsun. Bilmiyorum ama dayanılmaz boyuta gelirse mecbur kullanacağım

Back
X