Merhaba bende uzun bir süredir böyleyim.. 36
cok gecmıs olsun sızede
Moralini bozmak istemem ama bu hastalık bende 3 yıl var asla geçmiyor dönem dönem ataklar azalıyor sadece dolaşmadığım nöroloji dahiliye kalmadı tahliller hep iyi çıkıyordu en son endokrinoloji ye gittim prof bana psikolojin bozuk fiziksel hiçbir şeyin yok dedi: (
benım bu neredeyse 6. yılım ve dedıgın dogru gecmedı azaldı vok sukur bı suredır rahatım yıne.
Üniversite 1.sınıfta yaşamıştım yıl 2004 6 ay ilaç tedavisi+ psikolog ben de sadece panik atak vardı, sigaraya başladım kafa dağıtmak için yeni çılgın arkadaş grupları edindim (allah beni korumus cidden) bi de eski beni geren arkadaşlarımdan tamamen uzaklastim bağlarımı kopardım. Mutlaka sizi etkileyen birileri vardır çevrenizde dikkatli bakın kimse durduk yere hastalanmiyor bence. O kişiyi bulup ilişkinizi bitirin.
bnım psıkolojımı bozan olay ve kısı zaten belı yıllar oncesınde kaldı gorusmuyorum tabıkıde ama neye yarar gıttı bnm pskolojı :) sızde ıyı atlatmıssınız bravo ve masallah :)
Kizlar ben Cok rahat, dingin bir insandim,hala da oyleyim ama ozellikle gece yatinca ve gun icinde Korku/kaygi oluyor. Yalniz Ben 4 ay once dusuk yaptim. Ondan sonra bu durum olustu. Gecici midir, yoksa panik ataga yol mu aliyorum?
cok gecmıs olsun bence sızın durumunuzda bunları yasamak bır sure normal.gecıcıdır dıye dusunuyoum
Panik atak ömür boyu kalıyor bence sadece nelere nasıl tepki verdiğinizi ve nasıl sakinlestiginizi öğreniyorsunuz. Böylece kriz gecirmiyorsunuz hafif el uyuşması ve carpintiyla atlatiyorsunuz.
bende bunları ogrenmeye basladım terapıyle.olan korkularımın ustune gıtmeye basadım ve bu rahatlattı benı daha cok
Bende sürekli huzursuz ve takıntılı bir şekilde aynı korkuları düşünen birisiyim daha önce hiç yardım almaya çalışmadım çünkü bu yeni yeni başladı. Pazartesi randevu aldım. Umarım bende ıyi olurum. Annem okb hastası ve genetik etki edebiliyormuş..
Şu anda mesela bir konuya taktiğim için uyuyamiyorum
merhaba ben foruma gıremedır bı suredır dr ne dedı acaba merak ettım
Bende birisine anlatmak istiyorum o sırada ama gece geç... bazen yakın arkadaşıma anlatıyorum. Boşuna üzme kendini diyor. Evet boş ama takıntılı olmak kötü. Anlamıyorlar
bunu yasamayan ne anlar nede duzgunce dınler arkadasım.onlara gore takma bısey yok sen buyutuyorsun..klasık cevap
Al benden de o kadar ..la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim...benim sığınağım bu..hersey Allah tan
bende bu duayı cok okurum ve ıyı gelıyor gercekten
Psikologlar ateş pahası..1 seferle bitse tamam..valla artık eşime şuyum var diyemiyorum..utaniyorum artık.sen kafayı yetmişsin diyo.
izmirdeysenız onerebılecegım bır psıkolog var fıyat olarak dıgerlerıne nazaran bıraz daha uygun
Çok zor küçücük beyne hükmetmek çok sinirim bozuluyo..
bununla ılgılı kıtap okumaya b asladım ınsallah bı ıse yarar
Valla ben devlet hastanesindeki psikiyatr ve psikologtan yarar göremeyince özel bir kliniğe gittim. Test yaptılar görüştüler vs derken toplam 450 lira verdim. Dedim olmaz olsun böyle terapi. Ben bu parayı verince psikolojim daha çok bozulacak.
hahah bende de o oldu yaa gıden parayada uzuldm ama cok ıyı geldı bana
Ben de gittim devlete bi kaç ay önceydi ilaç vermedi psikologa yolladı yine devlette vardı.o da nefes egzersizi verdi..evet daraldığım da yapıyorum ise yaramıyo değil.. bildiğin diyafram nefesi ama ilgi yok ya.tatmin olamadım bir türlü.
nefes egzersızlerı gercekten ıyı gelıyor
Ben de yaptım o egzersizi. Devlet hastanesinde psikiyatrın yönlendirdiği psikolog öğretti değil mi.. Bana işe yaramadı malesef. Egzersiz de terapi de.. Yarım saatlik bir seans.. Ben adama her şeyi anlattım. "Senin kadar kendini tanıyan bir hasta daha görmedim. Ne yapacağını biliyorsun ama yapamıyorsun" dedi. Bir kez daha gidip bıraktım o doktoru da. Evet doktora mutlaka gitmeli böyle durumlarda ama bazen hiçbir şey işe yaramıyor malesef. Ben terapiyi de ilacı da bıraktım 7 ay oldu kendi başımın çaresine bakıyorum. Bıktım doktordan ilaçtan diyebilirim
7 ay gayet ıyı bır surec masallah ıyı dayanmıssınız