Sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfaları okumadım ama yazmış olduğunuz birkaç yoruma dayanarak yazacağım.
Şunu belirteyim evli değilim ve bir erkekle (ailem dışında yani) aynı evde nasıl yaşanır, tecrübe edinmediğim için yorumumu ne kadar dikkate alırsınız bilmiyorum. Kendimce sadece yazdıklarınıza istinaden izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
Her ne kadar eş de olsanız, aranızdaki ilişkide saygı ile yüz göz olma durumu arasındaki ince çizgi korunamamış, bazı sınırlar tam çizilememiş gibi geldi. Birbirinize rahatça bağırabiliyor, "geri zekalı" "sana bi koyarsam" o sensin gibi cümleler kurabiliyorsunuz. Şahsen şu an evli olsam eşimle aramızda böyle muhabbetlerin geçmesine izin vermezdim. Aranızda geçen ve burada aktarmış olduğunuz diyaloglar sanki daha yeni ergenlikten çıkıp düşünmeden evlenilmiş izlenimi verdi bana. Yani kişiler yeterince olgun değilmiş gibi... Kk sayesinde erkeklerin ailelerini eşlerinden bile önde gördüğünü ve evlendikten sonra nedense ailelerini ayrı bir baş tacı ettiklerini yeterince öğrendim çok şükür (!) maalesef ki evlenmeden önceki aile ile yeni kurulan aile arasındaki denge konusunda bir çok erkek sorun yaşıyor ve eşlerini kendi egolarını tatmin aracı olarak kullanıyorlar, bunun sebebi de sorumluluk almak onlara ağır geliyor ve kendilerini şiddetle daha kolay ifade edebileceklerini zannediyor olmaları...
Birçok evli çiftte görülen iletişim problemini sizin de yaşadığınız kanısına vardım, insanlar konuşarak anlaşır bağırarak değil, eğer ki eşinizin sizi anlamadığını düşünüyorsanız, alır karşınıza ben şu konuda şöyle düşünüyorum ve bu konuda senin beni anlamana ihtiyacım var derseniz, tabii bağırmadan sakin bir tavırla, sanırım eşiniz daha ılımlı davranır. Bu küslük mevzuuna hiç girmek istemiyorum çünkü çok çocukça, bana göre... Siz evlilikle ilgili sınırlarınızı oturup konuşarak çizmeniz gerek, kendi ailenizde u an yaşadığınız bazı durumları görmemişsiniz çünkü onlar size saygı duymuş, birey yerine koyup kararlarınızı kendiniz verme şansı tanımışlar. Sırf eşiniz izin alıyor diye izin almak zorunda değilsiniz, eşinize bunu net bir şekilde baş başa konuştuğunuzda söyleyin. Tamam eşler birbirinden haberdar olmalı ama hesap verme manasında değil sadece merak etmemek için haber verme benim dediğim. Ama işe ailelerin girmesi çok saçma... Bunu eşinizle konuşmanız lazım ve daha önce de bahsettiğim gibi yeni kurmuş olduğunuz yuva ile ilgili sadece ikinizi ilgilendiren sınırlar çizmelisiniz.
Uzun oldu farkındayım umarım anlatım bozukluğu da yapmamışımdır ama yazmış olduklarınıza istinaden bunları ifade etme gereği duydum. Saygılar...