yıllardır mutlu evliliğe sahip olanlar anlatsın

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
içimizde mutlaka yıllardır mutlu evliliğe sahip olanlar vardır. Gunumuzde bosanmalar artmisken, sizler neler yaparak, hangi yontemleri uygulayarak basarili bir evlilik yurutuyorsunuz anlatir misiniz? Anlatin ki biz de birseyler ogrenelim.

Evlendiginiz kisiyle cok mu uyumlusunuz, kariyer, kultur, dusunce yapisi?

Cok uyumlu olmasaniz da ikiniz de hosgorusu genis mi?

Yoksa siz bu kadar fedakarlik yaptiginiz icin mi esiniz de insafa geliyor?

Esinizin size sevgisi hic bitmedigi icin mi?

Zor yollardan gecip birbirinizin kiymetini daha iyi anladiginiz icin mi?

Esinizi evlenmeden once iyi tanidiginiz icin mi?

Evlenmeden once iliskiyi yipratmadiginiz icin mi?

Nedir siz soyleyin :)

ilk ben yazayım,allah nazardan saklasınnn ben çokkk mutluyum ama bunun en başlı sebebi eşimkaydirigubbakcemile3 sanırım bana ancak o dayanabilir,o olmasa bu kadar mutlu olamazdık sanırımhihoyyyto kadar sabırlı o kadar anlayışlı bense aksine o kadar hırçın o kadar inatçı:jeyyar:genelde her zaman alttan alan o dur,aramızda 9 yaş var belki bi sebebide budur:teselli:zaten huy olarakta çok yumşak ve uysaldır,bizimde kavgalarımız olmadı degil ama evliligimizin ilk başlarındaydı,şimdide kavga ediyoruz fakat azaldı,yinede ben eşimle çokkkkk mutluyum,mutlulugumun asıl sebebide biricik aşkımmm eşimmmmm:asigim:seni çoook çok çokkkkkkkkkkk kocaman seviyorummma.s.bana dayandıgıniçinde çok teşekkür ederimmmmŞeniz

mutlulugunun devamını dilerim
hep aldatilma vs ic karartici olaylar okumaktan bunaldim boyle guzel seyler duyabilecegimiz bir konu acayim dedim

teşekkür ederim,kötü şeyleri okuyunca bende çok üzülüyorum,rabbim herkeze mutlu olucagı yuvalar verir inşallah:Saruboceq:

Eee başka kimse yokmu mutlu evliliğin sırlarını anlatacak? :içelim:

Allah herkesin mutlulugnu daim etsin...fakat ben öyle cok dört dörtlük mutlu olan bir ciftin oldugnu inanmiyorum...

Uzun seneler birlikte olmak bircok zorluguda yasamaktir....aci tatli gecen her yil biraz daha o evliligin kenetlenmesine yada zedelenmesine sebeb olur...

Buda tamamile evlilerin hedeflerine bagli.....a.s

Bence Evlilikte önemli olan tek sey ayni hedeflerin olmasi...bir sandal gibi düsün....o sandali yürütebilmek icin ayni yöne kürek cekmek lazim...sen oraya o buraya cekerse o sandal yürümez...fakat ayni yöne cekerseniz en siddetli firtinalarda bile sandaliniz batmaz herzaman gitmek istedigniz yere gidersiniz...o yolculukta cektigniz zorluklarda sizi kenetler ....zedelemez...

evlilik öncesi çok uyumlu dahi olsa çiftler, evlendikten sonra değişebiliyor haliyle.karşında çok farklı bi adam duruyo o zamn sanki.bence sabır en önemli şey.biz yeni nesil sabır bilmiyoruz herşeyi mahvediyoruz o yüzdende.

susmayı, karşımızdakinin gerekçesini dinlemeye bile sabrımız yok.
ailelerden kopamıyoruz.çiftin değilde ailelerin fikri yürütüyo evliliği maalesef.
eş ve anne kıyas halinde.oğula beğendirme çabası var hep.

bunlara tahammül edenlerin mutluluğu gayet yerinde.tahammül edemeyenlerin sonucunda hüsran geliyo.ben değil biz olmak gerekiyo , eşe saygı gerekiyo.maalesef öğrenemediğimiz sürecede mutsuzluğa mahkumuz. karşılık beklemeden yapılmalı herşey.herşeyi eş bilmemeli, herşeyde gizlenmemeli.

deneyimim henüz çok az olan evlilik hayatımda bunları yapmam gerektiğini öğrendim.yapmadım mutsuz oldum, yapıyorum mutluyum ...

benimde eşimle bı problemım yok..eşimle mutluyum.eşim cok uyumlu sabırlı hemen sinirlenmez..bense tam tersi ona hemen bozuluyorum sinirlenırsem hemen bellı edıyorum o bu kadar alttan almasa kesınlıkle bende mutsuz olurdum..eşimi cok seviyorum hele bu aralar yeniden aşık oldum resmen kocama

7 yıl oldu ben ve sen kavramını BıZ yapalı. ve 7 yıldır hiç keşke demedim. gülsümsultan ın da dediği gibi evlilikleri bazı şeyler yıpratırken bazı şeyler de kenetliyor. evliliğimin ilk yılarında bebek istemememiz ve sonrasında ise olmaması nedeniyle eşimin halalarının bu gelin kısır diyerek bana yapmadıkları kalamaması bizi daha çok kenetledi birbirimize. ve aynı yönde aynı sandal da aynı kürekleri çektik ve çekiyoruz. 7 yıllık beraberliğimize BıZ den olma bi can daha katmak için. Sevgi Saygı ve Sadakat genel ilkemiz. 7 yıllık evliliğimde bir gün olsun ne eşim nede ben acaba ...? diye başlayan cümleler kurmadık. her ay aldığımız negatif sonuçları da, zaman zaman yaşadığımız ölümleri de , doğumları da, düğünleri de hep beraber göğüsledik. karı-koca olmanın dışında 2 arkadaş olduk. birbirimizin dertlerini , sevinçlerini paylaşmanın yanında ; birbirimizin sevmediğimiz yönlerimizi tartıştık. her tartışmamız tıpkı sevişmemiz gibi hep 4 duvar arasında ve hep seviştiğimiz yerde oldu. hayatımda bir defa eşimi boşamak istedim. o da 2. tüp bebekten sonra aldığım negatif test sonucundan sonraydı. baba olmalıydı , babalık ona çok yakışacaktı ve o baba olmayı fazlasıyla hak eden bi eş ti. böyle düşündüm. ama eşim aldı ve bambaşka örneklerle bu fikrimin ne aptalca olduğunu gösterdi bana. Rabbim herkese ahlakı güzel, dini bütün, ve vicdan sahibi eş nasip eylesin. ve isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip etsin. herkesin mutluluğunu daim etsin. mutluluğu olmayana da mutluluh nasip etsin. kimselerin emek emek kurduğu yuvayı yıkmayı nasip etmesin. nazar değmesin BıZ e

Son düzenleme:
Evlilik aslında zor zanaat. Öncelikle beklentilerimizi çok yüksek tutmamalıyız.
Hiçbir şey masalladaki gibi değil çünkü. Biz 13 yılındayız. Bugüne karşı eşime,
evliliğime dair bir kez bile keşke demedim. Hep hayattaki en doğru kararım olduğunu
düşündüm. İlk yıllar biraz daha sancılı bence. Biz flört yaşamadan evlendik. Tanımaya
çalıştık birbirimizi, o zamanlar bir dolu bazit şeyden tartıştığımız oldu. Zamanla taşlar
yerine oturuyor sanırım. Gerçi flört etsen de; bir kafede aynı masayı, birkaç saati
paylaşmakla; aynı evi, aynı sofrayı, aynı sorunları, aynı yatağı paylaşmak arasında
kesinlikle çok fark olduğunu düşünürüm. Aşkın verdiği heyecan belki zamanla azalıyor,
yerini sevgi bağlılık alıyor. Ne olursa olsun; eşler asla yüzgöz olmamalı, kavga etsede
seviyesini kaybetmemeli, daha sonra pişman olacağı sözler etmemeli bence.

kariyer, kültür, eğitim olarak evet birbirimize denk durumdayız...düşünce yapımız çok benzer.. eşim herşeye güzel bakar...güzel düşünür...
birbirimize hoşgörülüyüz, kusurlarımızı birbirimizin yüzüne vurmayız...
o benim en yakın dostum... aklına ve yüreğine çok güvenirim...
konuşacak çok şeyimiz vardır... sohbetinden keyif alırım, boş konuşmaz...
fedakarlık ya da çekmek değil ama gerektiğinde alttan alırım, o da alır...
birbirimizin duygularına saygı duyarız, öfkesine, kırgınlığına, yalnızlığına... öyle sevgimizle boğmayız birbirimizi...isteklerine önem veririz...
ben eşimle evlenmeye karar verdikten sonra hemen evlendim... beklemedim daha iyi tanıyım diye...güvendim ona güvenilir bir adam olduğu için değil güvendim işte...
lişkiden ziyade birbirimizi yıpratmadık biz... yıpratmayızda umarım...istersek olur...
bunun yanında ikimizde çok zor kişilikleriniz...ama birbirimizi alt etme çabamız olmadı hiç... böyle...

merhabaler bende mutlu yuvamdan sözetmek istiyorum....bende 5,5 senelik evliyim ve RABBıM bozmasın çok mutluyum ve benim mululuğumun kaynağı biricik eşim beni sevdiğini her hareketinden davranışından en önemlisi gözlerinden her daim hissettiriyo bende onu çok seviyorum ve bu 5,5 senede hiç keşke demedim bazen kendi kendime beni eşimden başkasının çekemeyeceğinide düşünmüyor değilim ben biraz kaprisli huysuz biriyim ama aşkım benim bu olumsuz davranışlarıma gık bile demiyo ben bu dünyaya bir daha gelsem yine onunla evlenirdim bazen çevremdeki insanlar siz birbirinize çok bağlısınız birbirinizi çok seviyorsunuz söylüyor buda iyi değil diyorlar o yüzdende çok korkuyorum:çok üzgünüm: ve burdan haykırmak istiyorum eşim benim depresyonda olduğum hayattan bıktığım bir anda karşıma çıktı ve elimden tuttu o günden bu zamana kadar bana en güzel yıllarımı yaşattı onu çoook seviyorum iyiki hayatımda ve iyiki var....:asigim:

Son düzenleme:
a.s.selam kızlar bende aranıza yeni katıldım süprizzzzz ve böyle bir konuyla karşılaşınca çok mutlu oldum .bulundumuz zaman diliminde evliliklerin çocuk oyuncagı gibi üç veya beş ay sürüp sonra herkes anne ve babasının evine dönmesi beni çok üzüyor ve düşündürüyor:çok üzgünüm: konuya böyle bir giriş yaptıktan sonra kendimdende bahsedeyim bende 21 yıllık evliyim 2 kız annesiyim ve eşimin ve evlatlarımın bana ALLAH,ın en büyük lütfu olduğunu biliyorum biz her zaman aynı fikirleri savunmadık ama her zaman birbirimizin görüşünü sonuna kadar dinleyip kendi gördümüz yanlışları aktarıp bir ortak paydada buluştuk hiç bir zaman birbirimizi değiştirmeye çalışıp ben merkezci olmadık çünkü o zaman (BİZ) olamazdık ! inanın hayat insanın aklına gelmeyen şeyleri başına getiriyor her ne olursa olsun aillesi insana tabiki en büyük destektir ama belkide o sıkıntılarda bana eşim benim yanımda oldunu hissetmemi saglamasaydı belki bende o mutsuz insanlar arasında olurdum şu an yine çok büyük bir acı yaşıyorum agbimi 53 gün önce daha 42 yaşında kaybettim çok acı çektim ve halada çekiyorum :çok üzgünüm:biliyorum unutmanın imkanı yok inanın belki aklımı kaçırabilirdim o günlerde birgün eşimi yatak odasında dua ederken aglarken gördüm ben aklımı kaçırmayım ve ALLAHIM karımı başımdan eksik etme nolur diye ağlıyordu.şu an yine aglıyorum ben mutlaka iyi bir insanımki bana böyle bir eş nasip etti. mutlaka her insan evlenirken bir ömür hayal ederek evleniyor onun için şu formülü bir abla nasihati olarak deneyin(sevgi saygı dialog biz olabilmek) inanın pişman olmazsınız

Ablacim basin sag olsun...yattigi yer nur mekani cennet olsun abiciginin..:Saruboceq:

Rabbim bir 21 yil daha esinle seni bir yastikta kocatsin insallah...cok dogru iletisimsiz bir evlilik bitmis bir evliliktir...

biz 11 yıldır birlikteyiz
5 yıldır evliyiz
ve tartışmadan geçen günümüz o kadar azdır ki...
tartışma sebebi herhangi bir şey olabilir
üzerinde itinayla durduğumuz bir konu yok.
o kadar ayrı kişilikte iki insanız ki
aynı sofrada aynı yemeklerden bile aynı tadı alamayız.
ama şuda bie gerçek ki
evlendiğimiz günden beri iş yemeklerine dahi birlikte gider
yemek bitsinde dedikodu yapalım diye bekleriz.
yani
evlilikte mutluluk ne istediğinlede alakalı
biz birlikte yaşamayı ve
birlikte eğlenmeyi ve ağlamayı başardık.
ve kavgalarımız o kadar lezzetli hale geldiki
artık hiç yormuyor.

13 yıllık evliyim ve Allhıma şükürler olsun eşimden Allah razı olsun diyorum.Onun hayat önceliği benim evde herşeyden üstün hep beni tutar hatta zaman zaman kızımızdan bile..Asla bana hayır demez elinden geleni yapar ve onunla konuşacak o kadar çok şeyimiz varkiii bensiz sigara biel içmez illlaa ben de olacam yanında..o mükemmel bir eş..va sanırım bana hala aşık..:asigim:
ee bende tabii işte bile onu çok özlüyorum..o ne yaparsa yapsın hep arkasındayımm aşkım o benimmm:asigim::asigim:ŞenizŞenizŞeniz

Ne kadar güzel..
Maşallah maşallah..
Allahım hiç bozmasın yuvanızı inşallah..:Saruboceq:
Diyecek başka sözüm yok,çok etkilendim..a.s.

bence çifler önce kafalarından şunu silmeliler "yürümezse boşanırım dünyanın sonumu? herkes boşanıyo? neden ömrümü çürüteyim" düşüncesi olmamalı
artık bulundukları konuma odaklanmalı ,geride bıraktıkları evi dönüş yolu olarak görmemeliler o bi güvence olmamalı...
bu yola çıktıysam mutlu olmak zorundayım diye kendizi adapte etmelisiniz
öyle her problemde denir ya "incir çekirdeğini doldurmaz" misali kapıyı çekip gidilmemeli veya hemen yatak ayırmasına başvurulmamalı diye düşünüyorum...
herşey bizlerin elinde karşılıklı anlayış saygı ve sevgi varsa her problem birlikte aşılır
benimsemek sahiplenmek çok önemli
nasıl annemize darıldığımızda annelikten red edemiyo veya kin beslemiyosak
eşte öyle görülmeli ozaman o aradaki bağ hiçbirzaman kopmaz dahada sağlamlaşır ve karşılıklı güven artar

ben daha 3 yıllık evliyim
bizimde çok preoblemlerimiz oldu birbirimize alışana kadar
kolay diil hiç tanımadığın bi insanla hayatını paylaşıyosun
ama ben hep mutlu olmak zorundayım dedim kendime
evliliklerde önemli olan aradığını bulmak diil aranılan da olabilmektir
ben hep bunu kendime aşılamışımdır ve öyle davranmaya çalışmışımdır
aslında çalışmakta diil insanın içinden geliyosa her yaptığını bir mecburiyet değilde severek zevk alarak yapar ...
bilmiyorum seneler sonra hayat bize neler getirir neler götürür
ama eşimin gözünde hep böyle kalmak isterim ve onun mutlu etmek ona saygınlığını hissettirmek çok hoşuma gider, karşılığınıda görürüm
eşinizi değiştirmeye çalışmak değilde ona doğruları gösterip kararı ona bırakmak sanırım en doğru yol
bu konuda uğraşı gösterirseniz kendinizi yıpratırsınız herkesin karekteri farklıdır çünki

dörtdörtlük bi evlilik olduğuna bende inanmam ama eşimle kendimin dörtüçlük olduğunu düşünüyorum :))))))

Evlendiginiz kisiyle cok mu uyumlusunuz, kariyer, kultur, dusunce yapisi?çoğu konuda eşimle uyumluyuz kariyer olmasada..aldığımız eğitim ahlak seviyemiz kültür seviyemzi kafa yapımız aynı ,yediğimiz,içtiğimiz ,giydiğimiz düşüncelerimiz,sevdiğimiz filmler vs. her zevkimiz aynıdır..

Cok uyumlu olmasaniz da ikiniz de hosgorusu genis mi?çok uyumlu olduğumuzu düşünüyorum ve ayrıca hoşgörüde var eşimin bana karşı özellikle baya hoşgörüsü çok ben bazen naz yaparım ama abartmam

Yoksa siz bu kadar fedakarlik yaptiginiz icin mi esiniz de insafa geliyor?fedakarımdır evet eşim de bunun farkındadır onunla bebğim gibi ilgilenirim bu davranışımıda asla bi guru meselesi haline getirmem yada başına kakmam severek yaparım yaptıklarımı

Esinizin size sevgisi hic bitmedigi icin mi?çok şükür sevgimiz hiç azalmadı aksine arttı tek duam hiç bir zamn bitmemesi

Zor yollardan gecip birbirinizin kiymetini daha iyi anladiginiz icin mi?evet bazı şeylerin farkına vardık ve birbirimize daha çok bağlandık ve dahada güvendik

Esinizi evlenmeden once iyi tanidiginiz icin mi?eşimi evlenmeden önce sadece 9 ay tanıdm ve evlendim hiçte pişman olmadım

Evlenmeden once iliskiyi yipratmadiginiz icin mi?evet bu çok önemli... evlilik öncesi tüketmedik bazı duyguları,yıpratmadık,

Son düzenleme:
a.s çok teşekkür ederim canlarım .aminn rabbim herkesin yuvasını korusun sevdiklerimizle mutlu sağlıklı bir ömür nasip etsin. ömür hızla geçiyor önemli olan zorluk ve mutlulukları paylaşabilmek KEŞKE yerine ıYıKı diyebilmek hayatın karşınıza hep iyiki seni bulmuşum diceğiniz insanları ve olayları çıkarmasını temenni ederim.

Rabbim herkesi yuvasında daim etsina.s.
ben 18 yıllık evliyim benim nacizane tavsiyelerim şunlar
ilk önce eşinizi olduğu gibi kabul edeceksiniz değiştirmeye çalışmayın çünkü değişmezler onu her haliyle sevin
ailesi hakkında olumsuz konuşmayın o onun ailesi,
iki tarafta birbirinin ailelerini sevmek zorunda değil ama saymak zorunda
her türlü sorununuzu konuşun
sorunlarınızı mutlaka çözün çözmezseniz içinizde birikir daha zor olur
her sorunda boşanırım şöyle yaparım böyle yaparım demeyinkötükedihüsobunu ne kadar çok derseniz güven ortamı yıkılır zamanla
sevginizi her fırsatta gösterin ona :teselli:
ve ne olursa olsun ayrı yatmayın
evlilik bir günlük değil bir ömürlüktür
birde onu akşamları karşılayın ve sabahları uğurlayın
şimdilik bu kadar ...................
çenem düştü sanırım:bbo:
Rabbim hepimize mutluluk ve huzur versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…