Mutfak Püf Noktaları Yıllardır yaparım, lezzeti şaşmaz deddiğiniz bi sade kek tarifiniz var mı?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Yıllardır yaparım, lezzeti şaşmaz dediğiniz bi sade kek tarifiniz var mı?:26::26:

Son düzenleme:
İnternetten bulamadın mı canım :26:Sade yapmam ben yemediğimiz için limonlu yapıyorum:31:

ya canım nette tarif çokta, illa kk daki üyelerden tarif alcam, sorcam, cevap alcam, ona göre tekrar yapcam vs..:34:

pekte anlama bu işlerden çünkü, elim yatkın değildir

Selam benden sana kek tarifi;
Bi su bardagimdan azcik fazla seker ve 3 yumurtayi bi guzel blenderla cirp rengi beyaza yaklasimcaya kadr cirpmaya devam et. Sonra bir su bardagimdan iki parmak daha az sivi yag, bir su bardagi sut yavas yavas un eleyerek dok onunla beraber kabartma tozu ve vanilya ele. ( un 1,5 su bardagi) kalibini yagla hafif un dok kaliba yapismasin diye. 170 derrce firinda 40 dakika pisirmelisin. Afiyet olsun.

Bi su bardagimdan azcik fazla seker ve 3 yumurtayi bi guzel blenderla cirp rengi beyaza yaklasimcaya kadr cirpmaya devam et. Sonra bir su bardagimdan iki parmak daha az sivi yag, bir su bardagi sut yavas yavas un eleyerek dok onunla beraber kabartma tozu ve vanilya ele. ( un 1,5 su bardagi) kalibini yagla hafif un dok kaliba yapismasin diye. 170 derrce firinda 40 dakika pisirmelisin. Afiyet olsun.

teşekkür ederim canım paylaştığın için:13:

ben de aynen böyle yaparım ve bi çimdik tarçın atarım içine hafif aroma versin diye..
beğenilir..
tavsiye ederim..

Havuçlu tarçınlı kek.,.......3 yumurta,1 su bardağı şeker,3 su bardağı un,2 tane rendelenmiş havuç,1yemek kaşığı tarçın,2 paket kabartma tozu,2 paket vanilya,1 su bardağı sıvı yağ,,yarım bardak ceviz,yarım bardak fındık çekilmiş olsun.......,sırasıyla şeker,yumurta,vanilya,kabartma tozu,yağ en son yağ ve tarçın bu tarifi herkes beğenerek yedi ayrıcada istedi 160 derecede 40dakika pişirin bayatlayınca daha bir lezzetli olurkes beğenerek yedi ayrıcada istedi 160 derecede 40dakika pişirin bayatlayınca daha bir lezzetli olur

GARANTİ TUTAR
4 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağı
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vaniya

-Her malzeme ekleyişinizde mutlaka çırpın ve yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
-170 derece fırında 30dk.da hazır ama fırına göre değişebilir bu yüzden kürdanla kontrol edersiniz.
-ve kek çıkınca nemli bezle kalıbın üzerini örtüp soğumasını bekleyin.

işte sana harika 2 kek tarifi biri tatlı biri tuzlu ikisinide yiyen arkadaşlarım mutlaka tarifini istemiştir benden
1. TARİF:İRMİKLİ ELMALI KEK
3elma rendesi-1sb. şeker-2yumurta-1sb.un-1sb irmik-1sb. süt-yarım sb. sıvıyağ-2 kabartma tozu-1 vanilya-yarım sb. ceviz içi(dövülmüş) 1 tk. tarçın
2. TARİF: DEREOTLU PEYNİRLİ KEK
3 yumurta-yarım sb. sıvıyağ-1çayb. süt-1 sb. kaşar rendesi(isterseniz kuru peynir)-1 yk. beyaz peynir-3-4 dal dereotu-1 kabartma tozu-1 tk pulbiber-un- çörekotu
herzaman önce sıvılar karışır 180derecede pişiriyoruz ilk 20 dk kapak açılmıyor kesinlikle çıkınca fırından 10 dinlendiriyoruz afiyet olsun mutlaka deneyin hanımlar

Öyle belli bir tarifim yok, değişik zamanalrda değişik kekler denerim. Genelde de güzel kabarır. Ben size tüm kekler için geçerli püf noktalarını sayayım.
* Yumurtaları oda sıcaklığında kullanın.
* Yumurtaları tüm malzemerden ayrı olarak mikserle kabartın. İlk hacimlerinin 2-3 katı olana kadar bir çimdik tuz ile çırpın. İyice köpük köpük olunca diğer malzemelere karıştırın.
* Köpüren yumurtalarla diğer malzemeleri karıştırıken çok nazik olun, kesinlikle mikser kullanmayın.
* Kabartma tozunu direk karışıma koymak yerine önce unla harmanlayın ki un zerrecekleri, kabartma tozu zerreciklerinin etrafını sarsın.
* Fırın bilinenin aksine sıcak olmalı.
* Tepsiyi yağlarken sadece tabanının değil kek kabardıkça temas edeceği yan yüzeylerini de yağlanmasına dikkat edin.
* Biraz tarçın her tür keke çok yakışıyor, deneyin.

Öyle belli bir tarifim yok, değişik zamanalrda değişik kekler denerim. Genelde de güzel kabarır. Ben size tüm kekler için geçerli püf noktalarını sayayım.
* Yumurtaları oda sıcaklığında kullanın.
* Yumurtaları tüm malzemerden ayrı olarak mikserle kabartın. İlk hacimlerinin 2-3 katı olana kadar bir çimdik tuz ile çırpın. İyice köpük köpük olunca diğer malzemelere karıştırın.
* Köpüren yumurtalarla diğer malzemeleri karıştırıken çok nazik olun, kesinlikle mikser kullanmayın.
* Kabartma tozunu direk karışıma koymak yerine önce unla harmanlayın ki un zerrecekleri, kabartma tozu zerreciklerinin etrafını sarsın.
* Fırın bilinenin aksine sıcak olmalı.
* Tepsiyi yağlarken sadece tabanının değil kek kabardıkça temas edeceği yan yüzeylerini de yağlanmasına dikkat edin.
* Biraz tarçın her tür keke çok yakışıyor, deneyin.

ayrıca kek kalıbını zeytinyağı ile sıvayın ki kekiniz sorunsuz çıksın ,unutmayın eğer unu elekten geçirmeden yaparsanız kekiniz kabarmaz

şu kek yapmayı ben de bir becerebilsem :26:offf
ama pandispanyayı yapabiliyorum da kek hamur kalıyor ya
neyse artık burdaki tarif ve püf noktalarına göre tekrar denemelere başlayacağım
paylaşımlar için teşekkür ederim bayanlar:16:

canım,benim yıllardır yaptığım bir kek var istersen dene:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
3 yumurta,kabartma tozu,vanilya
istersen kakaoluda yapabilirsin,çikolata sosuda dökebilirsin üzerine
30 dk pişirmek yeterli

aynı benim kekimi yazmışşın ölçüler bile aynı...
ama ben sade sevmiyorum yumurta kokuyo gibi geliyo.
limon kabuğu rendesi yada kakao ile daha hoş oluyo bence....

Back
X