• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yillik iznimde is buyuran is arkadaslari

Bence hala olmamış konu sahibesi hala özür diler gibi değil de, sizin planlarınız daha önemli benimkiler değil isterseniz değiştiririm şeklinde.

Sen izin aldın mı? Aldın. Şefin işlerin aksamadan gidebileceğine kanaat getirdi mi? getirdi. O zaman izindesin kimseye dert atma, mail atma vb bir yükümlülüğün yok. Gitar dersin var şuyum var buyum var şeklinde gerekçe sunmana zaten hiç gerek yok, izin bir yasal hak ve sen onu kullanıyorsun. Kimseye gerekçe sunmana gerek yok ki. :KK51:

Yani konu sahibesi yasal işleri burda sana öğütleyen kişi neden benim avukat olan sen değil miydin kardiş:olamaz::sampiyon: Yasal hakkını kullanmayı sana neden ben tembihliyorum :olamaz: Hiç avukat gibi değilsin kız, sen daha önce dava avukatlığı yaptın mı? Tanıdığım avukatların hepsi gırtlak sıkan cinsten

o tanıdıkların da başkalarının gırtlağını sıkar da kendine gelince susar

bir arkadaşım vardı büronun tüketici hakları avukatı

ayakkabıdan çivi çıktı ayağıma değdi desen uğraşır öyle bir tip

ama saçını boyatmış iki renk olmuş demedin mi dediler hık mık

ertesi gün yanına arkadaş alıp da gitti yine de adam bunları ikna etmişti

özetle başkasının hakkını savunmak kolaydır kendi hakkını savunma zordur

Cicero dan başka kimse kendi hakkını savunamaz diye öğrettiler bize yıllarca

şaka bir yana içinde olunca savunmak zordur

o tanıdıkların da başkalarının gırtlağını sıkar da kendine gelince susar

bir arkadaşım vardı büronun tüketici hakları avukatı

ayakkabıdan çivi çıktı ayağıma değdi desen uğraşır öyle bir tip

ama saçını boyatmış iki renk olmuş demedin mi dediler hık mık

ertesi gün yanına arkadaş alıp da gitti yine de adam bunları ikna etmişti

özetle başkasının hakkını savunmak kolaydır kendi hakkını savunma zordur

Cicero dan başka kimse kendi hakkını savunamaz diye öğrettiler bize yıllarca

şaka bir yana içinde olunca savunmak zordur

Katiliyorum... Benim Turkiye'deki arkadas cevremin yuzde 70i avukat. Cogu Istanbul'daki ticaret hukuku burolarinda birlesme devralma banka finans yapiyor. Bir arkadasimin evlendiginin ertesi sabahinda cok acil is istediler. Fazla mesai kavramlari yok, ofiste sabahliyorlar, izinlerinde mutlaka sabah aksam ulasilabilir olmalari lazim vs vs. Hepsi boyle calisiyor neden bilmiyorum ustelik asiri mobbing var.

Avukatligi da biraktiran ofiste sabahlamak, yazdigim makalelere ismimin yazilmamasi, her haftasonu calismak... vs vs idi zaten...

Mailimin bu kadar kibar olmasinin sebebi: gecen hafta insanlar kampta sabahladi, gercekten acil bir durum mevcuttu, bu yuzden esnek olmaya calistim, belki gercekten ihtiyaclari vardir diye. Ama belirttim "izin gunumde calismak istemiyorum" yazdim acikca, ccde supervisorum var.

hiç ofiste sabahlamadım mesela neden mi sabahlamayacağımı bildikleri için evet işim yetişmedi sabahladım ama asla çaktırmadım evde sabahladım üstüme yapışırdı yoksa nasılsa damdan yapıyor olurdu

ha biz de haftada 2 şehir dışına giderdik bir dönem hatta arkadaşımız evlenecekti onu gönderme dedik de haftada 3 gidemezsiniz diye kabul etmedi amir

neyse evet işiniz zor ve yoğun ama izninde çalışırsan tüm sene hiç dinlenemedim diyeceksin

yine söylüyorum kafandan at kapa şu telefonu

göle düşsün

amirimle yeni izin günü ayarlarım vs de gereksiz

amir ihtiyacı varsa arayıp o rica etsin ki etmeyecek

çünkü amir dediğin izin verir çekilir

geride kalanların idare etmesi gerekir

onlar da sen nasılsa yardımcı olursun zaten ülkesine de gidemedi modunda

Budur yani isin ozeti. Siz niye is arkadasinizin telefonuyla istiyorsaniz iznimi iptal edip doneyim diye mail atiyorsunuz ki? Ölüm kalım durumu varsa arar sefiniz, böyle böyle biliyorum izindesin ama cok zor durumdayız, destegin lazim, bu seferlik yardimci olur musun bize der. Is arkadasinizin lafiyla niye hareket ediyorsunuz

Haklisiniz ya. Ama soyle bisey yaptim ccye sefimi koydum. Bunu sefim mi istedi yoksa o arkadas mi ayarladi bilmiyorum. Sefimin de haberi yoksa ogrenmis olur.

Katiliyorum... Benim Turkiye'deki arkadas cevremin yuzde 70i avukat. Cogu Istanbul'daki ticaret hukuku burolarinda birlesme devralma banka finans yapiyor. Bir arkadasimin evlendiginin ertesi sabahinda cok acil is istediler. Fazla mesai kavramlari yok, ofiste sabahliyorlar, izinlerinde mutlaka sabah aksam ulasilabilir olmalari lazim vs vs. Hepsi boyle calisiyor neden bilmiyorum ustelik asiri mobbing var.

bak evlilik deyince

Pazar düğünüm vardı

Cuma günü gelinliği alacağız

akşam 8 oldu daha biz toplantıyı yeni bitirdik

Pazartesi toplantı saatini de ayarlayalım damdan hanım size kaç uyar dedi patron

ben yokum o tarihte izinliyim size uyan saate ayarlasınlar benlik bir durum yok dedim :)))

akşam 8 den sonra gidip gelinlik aldık

ben Cumartesi 14.00 te mesai bitiminde halen ofisteydim de dalga geçiyorlardı kız senin düğünün yok mu yarın diye

arkadaşımın da akşam kınası vardı 13.00 e kadar ofisteydi neyse kınada geç oluyor yakalım kınayı dediler işte annesi de doğru kızlar yarın işe gider dedi gelin kız ben de gideceğim dedi ve sabah o da geldi işe

lakin şimdi yazınca garip geliyor da o zaman bunlar çok olağandı

yaşlanmışım şimdi gözüm açılmış

Bence mailiniz pek çok açıdan gayet akıllıca.
İkinci paragrafta da şık bir rest! demişsiniz.
Kimse görmez o resti, rahat olun...
İyi tatiller :)

Hakkini aramayan birinin baskasini savunmasi cok komik geliyor,herkes sizi sevmesin ,siz herkesi mutlu edemezsiniz

Bence mailiniz pek çok açıdan gayet akıllıca.
İkinci paragrafta da şık bir rest! demişsiniz.
Kimse görmez o resti, rahat olun...
İyi tatiller :)

Ya sey demeye calistim aslinda: evet, su aralar cok mesguluz, elimden gelen yardimi da yapmaya hazirim... Ama bana ihtiyaciniz varsa cidden, sefime soyleyin cunku hem izin kullanip hem calismak istemiyorum gibi gorunuste isbirligine hazir ve fedakar ama kibarca sinir cizen bir imaj vermeye calistim. Bilmiyorum isyerinde ilk sinir cizisim isin acemisiyim :D :P

Kurumunuzdaki isleyisi bilmiyorum ama izin alirken isleri resmi olarak bir is arkadasina devretmiyor musunuz? Ben de orta capli bir ekip yonetiyorum ve izin alan kisiden mutlaka isi devredecegi biri ile anlasmasini ve otomatik cevaplamaya 'Su tarihe kadar izindeyim, internete kisitli erisimim var. Acil durumlar icin lutfen X kisisine ulasin' yazmasini istiyorum. Supervizorunuzu cc'lemek iyi bir hamle olmus. Bu durumda ben supervizor olarak cc'lenmis olsam sizden tatildeyken is isteyen kisiye is yukunun bir anda mi agirlastigini, yardim ihtiyacinin nereden olustugunu sorardim. Cunku zaten ongorulebilir bir yogunluk olsa calisana bastan izin vermezdim, ongorulemeyen bir yogunluk olduysa da is planini bastan duzenlemeyi tercih ederdim. Eger once bana gelinmediyse bu durumla ilgili hos karsilamazdim is arkadasinizin tavrini.

Kurumunuzdaki isleyisi bilmiyorum ama izin alirken isleri resmi olarak bir is arkadasina devretmiyor musunuz? Ben de orta capli bir ekip yonetiyorum ve izin alan kisiden mutlaka isi devredecegi biri ile anlasmasini ve otomatik cevaplamaya 'Su tarihe kadar izindeyim, internete kisitli erisimim var. Acil durumlar icin lutfen X kisisine ulasin' yazmasini istiyorum. Supervizorunuzu cc'lemek iyi bir hamle olmus. Bu durumda ben supervizor olarak cc'lenmis olsam sizden tatildeyken is isteyen kisiye is yukunun bir anda mi agirlastigini, yardim ihtiyacinin nereden olustugunu sorardim. Cunku zaten ongorulebilir bir yogunluk olsa calisana bastan izin vermezdim, ongorulemeyen bir yogunluk olduysa da is planini bastan duzenlemeyi tercih ederdim. Eger once bana gelinmediyse bu durumla ilgili hos karsilamazdim is arkadasinizin tavrini.

Evet devretme planimi yaptim coktan ve herkese gonderdim, otomatik cevaplamayi da ayarladim, herkes biliyor izinde oldugumu. Birimimdeki diger is arkadasim dogum izininde oldugu icin sadece bazi isleri, benim pozisyonumla dogrudan alakali isleri devredemedigimden uzaktan yapiyorum (bunu da sefime soylemistim) ama benden istedikleri bu isin benim birimimle alakasi yok.

Evet devretme planimi yaptim coktan ve herkese gonderdim, otomatik cevaplamayi da ayarladim, herkes biliyor izinde oldugumu. Birimimdeki diger is arkadasim dogum izininde oldugu icin sadece bazi isleri, benim pozisyonumla dogrudan alakali isleri devredemedigimden uzaktan yapiyorum (bunu da sefime soylemistim) ama benden istedikleri bu isin benim birimimle alakasi yok.

Gerci henuz dogum iznine cikmadi doktoru evden calismasini istedi sadece sefimle de oyle anlastilar ama hamileyim yorgumunum vs diye evden de calisamadigi icin kendi birimimle ilgili isleri yine de ben kendim bizzat yapiyordum ama baska birimleri de yapamam yani.

bak evlilik deyince

Pazar düğünüm vardı

Cuma günü gelinliği alacağız

akşam 8 oldu daha biz toplantıyı yeni bitirdik

Pazartesi toplantı saatini de ayarlayalım damdan hanım size kaç uyar dedi patron

ben yokum o tarihte izinliyim size uyan saate ayarlasınlar benlik bir durum yok dedim :)))

akşam 8 den sonra gidip gelinlik aldık

ben Cumartesi 14.00 te mesai bitiminde halen ofisteydim de dalga geçiyorlardı kız senin düğünün yok mu yarın diye

arkadaşımın da akşam kınası vardı 13.00 e kadar ofisteydi neyse kınada geç oluyor yakalım kınayı dediler işte annesi de doğru kızlar yarın işe gider dedi gelin kız ben de gideceğim dedi ve sabah o da geldi işe

lakin şimdi yazınca garip geliyor da o zaman bunlar çok olağandı

yaşlanmışım şimdi gözüm açılmış

Bu durumlar,
Seriatin kestigi parmak acimaz,
Sozumuzun kapsaminda bence.

Evet hakkiniz yenmis ama sistem tarafindan, herkesin hakki yenmis, bir sekilde kabullenilmis.

Ama konu sahibinin durumu kisisel, kendi amirinin bir talebi olmamis ki.

Kamuda calistigim donem, izinde olan bir aekadasimiza ihtiyac olmustu. Amir de arayip sorun demisti. Ben de izindeki kisiyi arayamam isterseniz siz arayin demistim. Kendisi de aramisti, bosver o zaman demisti 😜

Kafamda insanlara hayır diyemeyen, sevgi açlığı yaşayan bir insan canlandı.
Hâlâ doğru mu yaptım diye kendinizi sorguluyorsunuz, lütfen yapmayın bunu kendinize.
Herkesi memnun etmek zorunda değilsiniz, bırakın biraz da başkaları sizi memnun etsin.
Gerçi ilk adımı atmış gibi gözüküyorsunuz umarım devamı gelir.

Back
X