• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yillik iznimde is buyuran is arkadaslari

Bu pandemi döneminde uzaktan çalışma çıktığından beri izinlerde bu sıkıntıyı yaşayanları çok duyuyorum. Ben telefonları direk açmıyorum. Duruma göre 15-20 dk sonra dönüyorum. WhatsApp’dan mesaj gelmişse hemen okumuyorum bekletirim. Zaten çok acilse tekrar arar diyorum:KK70: Bakıyorum arama yok dönüyorum ve izinde olduğumu zaten müsaitte olmadığımı söylüyorum bunu yapınca gerçekten tekrarı olmuyor. Lütfen kendinizi ezdirmeyin bir işe yardım ettim diye sonra o iş benim üstüme kalmıştı. Ve işi zehrina yaptı denmedi ben yaptım dendi. Ben o günden sonra tırnaklarımı bir çıkardım artık geri çekmedim. Çalışkanlığınızı ve iyi niyetinizi kötülere karşı koz olarak kullanın harcama olarak değil.

Sizinle aynı alanda ancak Türkiye'de çalışan biri olarak belirtmeliyim ki iş temponuz yoğun, evet yorucu ancak kendi hakkınızı savunmalısınız. Bu alanda proje bazlı-çok fazla istihadam oluşturan bir alan olduğu için biri giderse bütün iş kalır diye bir şey yok. İnsan haklarıyla uğrasıyorsunuz, yeri geliyor aç birinin o gün karnını doyurmanız lazım, siz olmayacaksanız aç mı kalacak ? HAYIR. Herkes biribirinin bir yerlerde ucundan da olsa işini tutabilir, başka projede çalışan veya farklı bir şeyle ilgilenen biri de destek atabilir, günlük işleyişe. Hiyerarşinin nadir olduğu alanlardan biri sivil toplum. O yüzden çoğu insan bir diğerine iş kitleyebiliyor, çalışma sartları ve maaslar yüksek olduğu için en azından türkiye de aman işten gitmeyim ama sorumlulukta almayayım kafası olabiliyor ne yazık ki. Bu sene covid sebebiyle bizlerinde tatilleri çakıştı. Bir kısım evde bir kısım ofiste, ofiste olanlar kendi işlerine koşturuyor yetişmiyor. Gitmeden önce bütün işleri devreden bir haftalığa neyi nasıl yürütüleyeceğini acil olmayan veya sadece benim yapabildiklerimi belirten bir mail attım ben. Yöneticim ve bütün koordinatörlerim cc deydi. Eski projemde böyle arkadaşlarım vardı ne yazıkki. Ben tatildeyken yine beni aradılar iş hattım-mailim kapalı kişiselden. Açmadım. Acil mi diye sordum, telefona bakamayacağımı net olmadığnı belirttim. Bir sıkıntı varsa yöneticiye belirtmesini başka destek istemesini yazdım. Kendi paşalar gibi yapmış dönünce öğrendim. Kimse maalesef sizi umursamıyor. Kendinizi umursamalısınız. Ben yerinizde olsam yöneticimle bu durumu paylaşırdım, ben benzer sıkıntıları yaşadığım için farklı bir projeye geçtim. Kafam rahatladı, huzurluyum en azından.

Ben bir isverenim buna ragmen izinde telefonumu kapatirim. Calisanlarimida izinde olduklarinda olum kalimlik bir sey olmadikca aramam. Sizde kapatin telefonunuzu olsun bitsin. Sarjim bitti telefon bozuldu vs vs bahane mi yok.

Aslinda dedim, sadece kendi onceden kontrol ettigim ailelerse yaparim ama tum gunumu alacak bir seyse yapamam izindeyim, eger cok acilse soyle iznimi iptal edeyim bari dedim. Yok yok cok az 10 dakikani alir dedi, 68 ailenin geri donus dosyasini incelememi ve onaylamami istiyormus. Artik evet demis bulundum, ama eger tum gunumu alirsa yazip bugunku iznimi kullanmamis sayin diyecegim sonraki isleri de reddedecegim.
İş işten geçtikten sonra arasan ne değişir, şimdi ara ve söyle. Zaten işi yapmışsın niye izinini uzatsınlar.

göle git dediğimde telefonu da kapat demiştim değil mi

şaka bir yana kapat telefonu, aileni ara de ki kapatıyorum haberiniz ola

uçak modu yap, bir şey yap işte

50 kişilik bir ofiste çalışıyordum

en üst kademede vs değil benim üstümde iki kademe daha aynı eğitimi alan ve benden tecrübeli arkadaş, benimle aynı konumda da en az 3-5 kişi daha olan bir dönemde tatile gittim

amirim aradı bu adamların işini daha önce sen yapıyordun bu adama numaranı vereyim vs

bu adamlar dediği borsada hisseleri olan kocaman şirket ve yeni işlerinin benim daha önce yaptığım iş ile de ilgisi yok

dedim ki o işi orada şu yapabilir, bu yapabilir hiç olmadı benden çok ikimizin de amiri olan X hanım bilir

neyse ertesi gün bir daha aradı ve öğleden sonra aradığımda neden telefonunu duymuyorsun dedi

dedim ki plaja gidiyorum ve telefonu götürmüyorum da ondan

sonra neyse konuştum adamla ve aslında bir iş dahi yokmuş

adamı dinleyip hee öylemi tamam tamam onu da hallederiz deseler yetecekmiş

hatta adama damdan izinde gelsin yapar deseler dahi adam tekrar aramayacakmış ama kimse derdini dinlemediği için o da çılgınca ofisi aramış

bu arada takip eden yıllarda da o telefon elimde iken çalsa da açmadım ofisten arayana

bir de manyak birisine vermişlerdi numaramı tatildeyim dedim gelince görüşürüz

neyse sonraki hafta için ofisi aramış randevu alayım diye tatilde demişler de hanfendi inanmamış o kadar uzun tatil mi olur diye bir de bana sorayım demiş

çıldırmıştım 15 gün iznim var ona da sen mi göz diktin diye

özetle çenem düştü derdim depreşti kapa telefonunu

bu arada bir yerde çalışmanın da kıymetini bil

ben 2 günlük tatilde dahi yanımda bilgisayar götürüp iş yapıyorum, kendi işin olunca ve süreli yapmam diyemiyorsun

Yani hayır diyemeseniz de diyebileceğiniz tonla şey var. İnternet/bilgisayar erişimim yok. Varsa otobüsüm kalkacak buradan ayrılacağım gideceğim yerde internet erişimim yok. Orada da olacaksa şarjım az yetmeyecek ve şarj edebileceğim bir yer yok. Ofiste veya evinizde çalışma ortamınızda değilken milyonlarca bahane bulabilirsiniz. Evinizdeyseniz de kimsenin bunu bilmesine gerek yok :D

Butun mesajlari okudum kesinlikle cok haklisiniz hepiniz. Onerileri uygulayacagim ve gelismeleri yazacagim. Benim sucum bir de cocuk gibi tepkiler veriyorum sinirleniyorum iyice pasif agresif laflar sokuyorum cildirip cocuk gibi. Bu sefer yetiskin gibi hakkimi koruyacagim.

Butun mesajlari okudum kesinlikle cok haklisiniz hepiniz. Onerileri uygulayacagim ve gelismeleri yazacagim. Benim sucum bir de cocuk gibi tepkiler veriyorum sinirleniyorum iyice pasif agresif laflar sokuyorum cildirip cocuk gibi. Bu sefer yetiskin gibi hakkimi koruyacagim.

kendine de çok yüklenme

insan hep yaptığı işleri aman ne olacak yapıveririm iki dakika gibi görüyor

ama önemli olan kafayı boşaltmak

yani o işi yapmak değil o işi düşünmek

beynim iş yaparken değil o işleri hangi sıra ile yapacağım diye düşünürken yoruluyor

hayatımdaki 3-5 şey birleşip gece rüya oluyor

bu nedenle tatilde en azından işi bırakmak lazım ki birazcık da dinlenilsin

yani şimdi sen istersen 3 değil 5 saat yüz ama çıkınca kim aramış olacak acaba diye düşünürsen beynin dinlenmez tatilin de sana mental faydası olmaz

Atasozu oldugu icin hadsizlik etmiyorumdur umarim,
Ama atalarimiz bildirmis:
Essek olana semer vuran cok olur.

Maalesef bu is boyle, siz hayir demediginiz surece bu is boyle devam eder. Sirket degistirsaniz, ulke degil kita degistirseniz bu yine olur.

Aslinda dedim, sadece kendi onceden kontrol ettigim ailelerse yaparim ama tum gunumu alacak bir seyse yapamam izindeyim, eger cok acilse soyle iznimi iptal edeyim bari dedim. Yok yok cok az 10 dakikani alir dedi, 68 ailenin geri donus dosyasini incelememi ve onaylamami istiyormus. Artik evet demis bulundum, ama eger tum gunumu alirsa yazip bugunku iznimi kullanmamis sayin diyecegim sonraki isleri de reddedecegim.
Bence bu kadar uzun sürecek bir iş olduğunu bilmiyordum öğleden sonra programım var başkasından ister misin deyip hala yirtabilirsin. Neden kendini mecbur hissediyorsun ki hayır demeyi erteleme bence ilk defa demek zordur ama bir kez tavrını koyunca sonra onlar da çekinir.

Soyle bir mail attim:

Dedim ki bugun yapabilirim ama yarin ve Persembe gunu gitar dersim ve kariyer seminerlerim var, takimin bana bu hafta ihtiyaci olacaksa soyleyin planlarimi degsitireyim ve sefimle izin gunlerimi yeniden ayarlayayim. Cunku yillik izin gunlerimde uzaktan calismak istemiyorum yazdim.

Ve gonderilenlerde baskentteki ofisten de biri var.

Bence kibar ve profesyonel oldu acikcasi pisman da degilim.

Soyle bir mail attim:

Dedim ki bugun yapabilirim ama yarin ve Persembe gunu gitar dersim ve kariyer seminerlerim var, takimin bana bu hafta ihtiyaci olacaksa soyleyin planlarimi degsitireyim ve sefimle izin gunlerimi yeniden ayarlayayim. Cunku yillik izin gunlerimde uzaktan calismak istemiyorum yazdim.

Bence hala olmamış konu sahibesi hala özür diler gibi değil de, sizin planlarınız daha önemli benimkiler değil isterseniz değiştiririm şeklinde.

Sen izin aldın mı? Aldın. Şefin işlerin aksamadan gidebileceğine kanaat getirdi mi? getirdi. O zaman izindesin kimseye dert atma, mail atma vb bir yükümlülüğün yok. Gitar dersin var şuyum var buyum var şeklinde gerekçe sunmana zaten hiç gerek yok, izin bir yasal hak ve sen onu kullanıyorsun. Kimseye gerekçe sunmana gerek yok ki. :KK51:

Yani konu sahibesi yasal işleri burda sana öğütleyen kişi neden benim avukat olan sen değil miydin kardiş:olamaz::sampiyon: Yasal hakkını kullanmayı sana neden ben tembihliyorum :olamaz: Hiç avukat gibi değilsin kız, sen daha önce dava avukatlığı yaptın mı? Tanıdığım avukatların hepsi gırtlak sıkan cinsten

Soyle bir mail attim:

Bence hiç olmadı :olamaz:

Soyle bir mail attim:

Bu da olmamis :(
niye planlarınızı değiştiriyorsunuz? Tekrar plan yaptığınızda yine iş istemeyecekleri ne malum?

Siz hayir dememişsiniz ki. İstiyorsanız iznimi iptal edip geleyim demişsiniz

Bence hiç olmadı :olamaz:

Ben katılıyorum. Konu sahibesi gitar kursu gibi :olamaz: profesyonel veya yasal olarak alakası olmayan konuları yazmak yerine şunu yazacaktı:

İş arkadaşı Bey/Hanım, biliyorsunuz ki yıllık izindeyim. Elimizde sadece benim yapabileceğim nitelikte bir iş yok, eğer böyle bir iş olduğunu düşünüyorduysanız da keşke Şef Bey/Hanıma daha önce bildirseydiniz, ben de iznimi ona göre ayarlardım. Artık izne çıkmış bulundum lütfen işle ilgili aramayın ve yasal hakkıma saygı duyun.

cc: Şef

Bence hala olmamış konu sahibesi hala özür diler gibi değil de, sizin planlarınız daha önemli benimkiler değil isterseniz değiştiririm şeklinde.

Sen izin aldın mı? Aldın. Şefin işlerin aksamadan gidebileceğine kanaat getirdi mi? getirdi. O zaman izindesin kimseye dert atma, mail atma vb bir yükümlülüğün yok. Gitar dersin var şuyum var buyum var şeklinde gerekçe sunmana zaten hiç gerek yok, izin bir yasal hak ve sen onu kullanıyorsun. Kimseye gerekçe sunmana gerek yok ki. :KK51:

Yani konu sahibesi yasal işleri burda sana öğütleyen kişi neden benim avukat olan sen değil miydin kardiş:olamaz::sampiyon: Yasal hakkını kullanmayı sana neden ben tembihliyorum :olamaz: Hiç avukat gibi değilsin kız, sen daha önce dava avukatlığı yaptın mı? Tanıdığım avukatların hepsi gırtlak sıkan cinsten

Stajdan sonra avukatlik yapmadim. Kactim o dunyadan topuklarimi vura vura. O yuzden avukatim diyemem degilim cunku. Alakam kalmadi. Avukatligi da biraktiran ofiste sabahlamak, yazdigim makalelere ismimin yazilmamasi, her haftasonu calismak... vs vs idi zaten...

Mailimin bu kadar kibar olmasinin sebebi: gecen hafta insanlar kampta sabahladi, gercekten acil bir durum mevcuttu, bu yuzden esnek olmaya calistim, belki gercekten ihtiyaclari vardir diye. Ama belirttim "izin gunumde calismak istemiyorum" yazdim acikca, ccde supervisorum var.

Bu arada mailimi ekliyorum bilmiyorum cok mu ezik ama bana net geldi. Gerci acele ve sinirden cumle filan kuramamisim bok gibi olmus ama mesaj net en azindan.

Eklentiler

• InkedWhatsApp Image 2020-09-02 at 2.26.19 PM_LI (2).webp
    InkedWhatsApp Image 2020-09-02 at 2.26.19 PM_LI (2).webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 53
Stajdan sonra avukatlik yapmadim. Kactim o dunyadan topuklarimi vura vura. O yuzden avukatim diyemem degilim cunku. Alakam kalmadi. Avukatligi da biraktiran ofiste sabahlamak, yazdigim makalelere ismimin yazilmamasi, her haftasonu calismak... vs vs idi zaten...

Mailimin bu kadar kibar olmasinin sebebi: gecen hafta insanlar kampta sabahladi, gercekten acil bir durum mevcuttu, bu yuzden esnek olmaya calistim, belki gercekten ihtiyaclari vardir diye. Ama belirttim "izin gunumde calismak istemiyorum" yazdim acikca, ccde supervisorum var.

Bu arada mailimi ekliyorum bilmiyorum cok mu ezik ama bana net geldi. Gerci acele ve sinirden cumle filan kuramamisim bok gibi olmus ama mesaj net en azindan.

Yok yahu, İngilizcesi bakınca o kadar kötü durmuyor da 1.cümleyi söylemeseydin keşke bugün niye dosya okuyasın ki kız tatildesin deli misin :KK51:

Şimdi panpa gerçekten ihtiyaç varsa o zaman şef izin vermemeliydi, bak en büyük kkcım bu hafta sıkışık durumlar olabilir 1 hafta ertelesen derdi misal. Şef gidebileceğine kanaat getirdiyse, bu senin değil onun problemi. Bir insan yönetici sıfatını, parasını ve ayrıcalılarını alıyorsa ona göre yönetmeli. Başkasının yönetememesi /işini yapamaması senin derdin değil ki. İnsan kaynaklarını yönetmek de yöneticinin görevleri arasında, adam eşşek değilse işi yapacak başka kişiler olduğunu da görüyordur zaten sana da ona sebep izin vermiştir. Sana ihtiyacı mı var? O zaman izin vermicekti. Peki şef gel ihtiyacım var dedi mi? Hayır, y.vşak işarkadaşın işi senin üstüne yıkmak için sana saygısızlık edip aradı. tatilini iptal etmen gereken bir durum var mı? Yok. Sen bu y.vşak iş arkadaşına yerini göstermelisin öncelikle, işbölümü yapmak ona düşmez.

merhaba yoğun çalışan ve anladığım kadarıyla duyarlı birisiniz. Ancak emin olun ömrünüz boyunca kimse sizi izinde iş yaptığınız için kendinizden tatilinizden fedakarlık ettiğiniz için ödüllendirmeyecek aksine bunları yapmayı alışkanlık haline getirdiğiniz taktirde bu sizin özveriniz değil görevinizmiş gibi algılanacak. (kendimden biliyorum)
acilen ne hissediyorsanız 'tatildeyim ilgilenecek kişi ben değilim, yada izinliyim işe vakit ayıramam size kolay gelsin' gibi cümleler kurma zamanınız gelmiş.
Ayrıca son mailinizi de mükemmel olmayan ingilizcemle okudum bugün 'as much as i can' kalıbını kullanmışsınız elimden geldiğince anlamında hiç gerek yok neden tatildeyken elinizden geldiğince iş yapıyorsunuz. ayrıca planlarınızı özel hayatınızı anlatmak ya da iş yoğunlugunu soyleyin ona göre planımı değiştireyim vs. gibi cümleler kurmuşsunuz. Ben işveren ya da talep eden kişi olsam ' zaten kendi tatilini bizim için değiştirebilir ya da iptal edebilir o zaman ne lazımsa gönderin yapsın.' derim.
kimsenin onayına kimsenin sen işini iyi yapıyorsun ona güvenmiyorum demesine aldanmayın siz köle değilsiniz.

Peki şef gel ihtiyacım var dedi mi? Hayır, y.vşak işarkadaşın işi senin üstüne yıkmak için sana saygısızlık edip aradı.
Budur yani isin ozeti. Siz niye is arkadasinizin telefonuyla istiyorsaniz iznimi iptal edip doneyim diye mail atiyorsunuz ki? Ölüm kalım durumu varsa arar sefiniz, böyle böyle biliyorum izindesin ama cok zor durumdayız, destegin lazim, bu seferlik yardimci olur musun bize der. Is arkadasinizin lafiyla niye hareket ediyorsunuz

Back
X