yıllık kart aidat ücretleri hakkında yardımm lütfennn

bisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
202
1
66
Diğer
kızlar nereye yazmam gerektiğinide bilemedim yanlış yerde açmışsam konuyu kusuruma bakmayım.benim sorum bu kredi kartlarında yıllık kart aidat ücretlerini ödemek zorunda mıyız? benim bi kartımın aidat ücretini geçen sene ödemek istemiyorum deyip iptal ettirmiştim telefondaki kızıda bi güzel paylamıştım biraz uzun mesele anlatıpta sizi yormak istemem kısacası annemin kartına 60 tl geldi aidat ücreti aradık ödemek istemiyoruz diye öyle bi hakkınız yok dendi haberlerde bile bas bas bağırıyolar ödemeyin arayıp iptal ettirin diye kafam karıştı hepten bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirm.

canım bildiğim kadarıyla mecbur değilsin ... normalde hiç bir şekilde o ucreti alma hakları yok yasal olarak ama yasayı kim takar modundalar bankalar ... ve bu durumda sen mecburen odemek zorunda kalıyorsun ... ha ben odemicem inadım inat diceksen ... yasal yolla hakkını aramak zoundasın yani dava acıcaksın ... yani onla ugrascaksın varolan yasaya guvenerek ama sonucunda senmi haklı cıkarsın onlarmı bilemicem ... malum bizim yasalarımız bir yandan adamı teşvik ederler diger yandan seni suclu cıkarırlar ... yani astarı yuzunden pahalı gelecek bir dava seni bekler ... gerisini sen iyi dusun ugrasamam diyorsan ode iptal ettir kurtul ...

biz geçen sene de bu sene de aradık bankayı iptal ettirdik canım sorun çıkarmadılar:31:

canım bildiğim kadarıyla mecbur değilsin ... normalde hiç bir şekilde o ucreti alma hakları yok yasal olarak ama yasayı kim takar modundalar bankalar ... ve bu durumda sen mecburen odemek zorunda kalıyorsun ... ha ben odemicem inadım inat diceksen ... yasal yolla hakkını aramak zoundasın yani dava acıcaksın ... yani onla ugrascaksın varolan yasaya guvenerek ama sonucunda senmi haklı cıkarsın onlarmı bilemicem ... malum bizim yasalarımız bir yandan adamı teşvik ederler diger yandan seni suclu cıkarırlar ... yani astarı yuzunden pahalı gelecek bir dava seni bekler ... gerisini sen iyi dusun ugrasamam diyorsan ode iptal ettir kurtul ...

soyledıklernde cokkk cokk haklısın canım gercektn astarı yuzunu gecer ya adı g ıle baslayn malum banka ıptal etmıyms oyle seyler saydıkı telefondkı kadın ınan hıcbırını hatırlamıyorm yanı az bı parada deıl bu turkıye sartlarında 60 mılyonun nelere yarıcagını saymama gerek yok heralde neyse ıllakı bı yerden cıkar bu haksız alınan seylerın hesabı:47::47:

kızlar nereye yazmam gerektiğinide bilemedim yanlış yerde açmışsam konuyu kusuruma bakmayım.benim sorum bu kredi kartlarında yıllık kart aidat ücretlerini ödemek zorunda mıyız? benim bi kartımın aidat ücretini geçen sene ödemek istemiyorum deyip iptal ettirmiştim telefondaki kızıda bi güzel paylamıştım biraz uzun mesele anlatıpta sizi yormak istemem kısacası annemin kartına 60 tl geldi aidat ücreti aradık ödemek istemiyoruz diye öyle bi hakkınız yok dendi haberlerde bile bas bas bağırıyolar ödemeyin arayıp iptal ettirin diye kafam karıştı hepten bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirm.

Merhaba,
kredi kartı için 60Tl.lik yıllık aidat ücretini sizden talep etmelerinin hiçbir yasal dayanağı yok,hatta bu konuyla ilgili dava açan banka müşterileri davayı kazanmış,diğer mağdurlara emsal teşkil etmiştir.

Siz eğer bankanın baskısına dayanamayarak bu parayı ödediyseniz,ekte vereceğim dilekçeyi noktalı yerlerini annenizin k.kartı bilgilerine göre doldurarak ilgili bankanın genel müdürlüğüne postayla yollamalısınız,hatta aynı dilekçeden bir tane daha yazın ve 60 tlnin talep edildiği banka hesap ekstresinin fotokopisini çekin,banka eğer size zorluk çıkarırsa size en yakın tüketici hakem heyetine giderek durumunuzu anlatın,bankaya dilekçe yolladığınızı ama bir sonuç alamadığınızı belirtin onlar sizi yönlendirecek,sonuç almanızı sağlayacaklardır.
Bankaya parayı hala ödemediyseniz yine tüketici hakem heyetine giderek ödeme yapmamak için ne yapmanız gerektiğini danışabilirsiniz.

................ Bankası Genel Müdürlüğü'ne,

Konu:Kredi Kartı Yıllık Aidat Ücreti

Bankanız ........ Şubesi ........... ........ Hesaba bağlı .......Kredi Kartı hamiliyim.
.../.../.... son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan ...... TL. tutarlı kredi kart yıllık üyelik ücreti talebiniz bankanız tarafından hiçbir hizmet karşılığı olmaksızın şahsımdan tahsil edilmiştir.

4822 Sayılı Kanun ile Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ''Sözleşmedeki Haksız Şartlar'' başlıklı 6.maddesine ve 5464 Sayılı Banka ve Kredi Kartları Kanunun 24. maddesine göre bankanızın almış olduğu kart ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından ve de söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış,özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilemeyip;müzakere edilemediğinden haksız bir şarttır.

Ayrıca 5464 Sayılı yasanın 44. maddesinde yapılan atfa binaen,uyuşmazlıkların Tüketici Hakem Heyeti'nde ve/veya Tüketici Mahkemesi'nde çözümleneceği hüküm altına alınmıştır,denilmektedir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle hakkaniyet ve mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde bankanız tarafından tahsil edilen ..... TL. kart bedelinin,diğer haklarım saklı kalmak kaydı ile tarafıma iade edilmesini;bundan sonra da bahse konu üyelik aidatı adı altında kart ücreti alınmamasını,aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne iade için müracatta bulunacağımı arz ve talep ederim.

...../...../.....

İsim Soyad

İmza

Back
X