• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine aynı konu !

papatyaskk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2020
238
21
48
Kızlar iyi geceler geçenlerde aileye gitme sıklığı die konu açmıştım yine aynı konu ailem şehir dışında yaşıyor ve eşim 3-4 gün gider durur gelirsin diyor şaka gibi çok sinirlendim kendisi ailesiyle aynı şehirde gününü gün etsin bana gelince dediği kısıta bakın ..

Bu neden hep böyle oluyor
Yani neden evlenip eş ailesinin olduğu yere kadınlar gidiyor
Erkekler gitsin bi kere de.
Sonra burdaki kadınlar bile "ailene bu kadar sık gitme,eşini bu kadar uzun yalnız bırakma " die akıllar veriyor.

Eğer eşim ailesinden ayrılamıyorsa ben de ayrılamıyorum hadi bakalım.

Istediğiniz kadar gidin istediğiniz kadar kalin ailenizde.

Evleniyoruz diye kendi ailemizi atıp eşimizin ailesiyle dip dibe olmak zorunda değiliz.

Hep kadınlar fedakarlık yapıyor hep kadınlar.

Erkekler zahmet buyurup kayınpederlerinin hatrini bile sormaz ama bize dayatmalar bitmiyor.

Sonra burdaki kadınlar bile "ailene bu kadar sık gitme,eşini bu kadar uzun yalnız bırakma " die akıllar veriyor.

Evleniyoruz diye kendi ailemizi atıp eşimizin ailesiyle dip dibe olmak zorunda değiliz.

Erkekler zahmet buyurup kayınpederlerinin hatrini bile sormaz ama bize dayatmalar bitmiyor.

Kızlar iyi geceler geçenlerde aileye gitme sıklığı die konu açmıştım yine aynı konu ailem şehir dışında yaşıyor ve eşim 3-4 gün gider durur gelirsin diyor şaka gibi çok sinirlendim kendisi ailesiyle aynı şehirde gününü gün etsin bana gelince dediği kısıta bakın ..
Gitmisken biraz daha uzun kalırım vs diye konuştunuz mu

Siz 2-3 ayda bir 15 gun ailenizde kalacaksanız neden evlendınız ? 15 günde eşinizin ihtiyacı olmayacak mı size çocuğunuza ? Çocuğun düzeni bozulmayacak mı bu şekilde . 2 ayda bir üstelik yani hani sene de bir gitmediğinizi 2-3 ayda bir gidip 3 hafta kaldığınızı yazmıştınız önceki konunuz da ?

Ben aynen öyle yaptım eşimi getirdim 😂 yoksa olmaz dedim 😂 aileyle görüşme dayatmasına karşıyım onu da baştan konuştum. Sen de istemediğinde görüşmek zorunda değilsin ben de. İstediğinde git kal gel bana dayatma, aynı sekilde benim ailemle aynı şehirdeyiz diye her gün görüşmek zorunda değilsin dedim. Aynı mahallede oturmamiza rağmen 1 kez bile eşime emrivaki yapmadım ama ben de. Ailem de habersiz asla gelmedi. Ailemle ayni sehirde olmamıza ragmen eşimin rahatsız olacağı sekilde davranmamaya ozenliyim. Bazen kadinlar da işin suyunu çikartabiliyor. Bu karşılıklı konuşulmalı en baştan. Çok önemli bi konu ama işte aşk sevgi herseyi çözer diyip başka şeylere yeterince bakmıyoruz ya da görmemeyi seçiyoruz değişir zamanla diye. Sonradan acısı çıkıyor

Siz 2-3 ayda bir 15 gun ailenizde kalacaksanız neden evlendınız ? 15 günde eşinizin ihtiyacı olmayacak mı size çocuğunuza ? Çocuğun düzeni bozulmayacak mı bu şekilde . 2 ayda bir üstelik yani hani sene de bir gitmediğinizi 2-3 ayda bir gidip 3 hafta kaldığınızı yazmıştınız önceki konunuz da ?
Ama ailem de çocuğumu özlüyor hep görüntülü de mi görsünler kendi ailesi her hafta görürken

Ama ailem de çocuğumu özlüyor hep görüntülü de mi görsünler kendi ailesi her hafta görürken
aynı şehirde olsan Senın ailende her hafta görürdü, hatta emınım daha çok görürdü .
Özlüyorsa az da aileniz gelsin gitsin .madem bastan evlenmeseydınız aileden kopamıyorsanız uzak şehire .

Eşinizde çokta yalnız bırakmamaya bakın sonra Allah esirgesin çoçuğunuzda alır temelli aile evine dönersiniz . Erkekler çokta yalnız kalmaya gelmıyor akılları kayıyor sizinki zorunlu bi ayrılıkta değil üstelik adam ben sana gitme kal yanımda dedikçe gittin die de bahanesi hazır .

aynı şehirde olsan Senın ailende her hafta görürdü, hatta emınım daha çok görürdü .
Özlüyorsa az da aileniz gelsin gitsin .madem bastan evlenmeseydınız aileden kopamıyorsanız uzak şehire .

Eşinizde çokta yalnız bırakmamaya bakın sonra Allah esirgesin çoçuğunuzda alır temelli aile evine dönersiniz . Erkekler çokta yalnız kalmaya gelmıyor akılları kayıyor sizinki zorunlu bi ayrılıkta değil üstelik adam ben sana gitme kal yanımda dedikçe gittin die de bahanesi hazır .
Tek pişmanlığım zaten bir kişi için kaç kişiyi arkamda bırakmış olmak
Ailem de geliyor ama ben oraları da özlüyorum memleketimi

Tek pişmanlığım zaten bir kişi için kaç kişiyi arkamda bırakmış olmak
Ailem de geliyor ama ben oraları da özlüyorum memleketimi
Pişmansanız ayrılın dönün ailenizin yanına . Yani adama da bunu yapmaya hakkınız yok . Aileniz dışında oraları da özlüyorum die alıp çocuğu babasından uzaklaştırıyorsunuz . Yine valla iyi eşiniz varmış 2 aya bir gönderiyormuş yatılı 3-4 hafta…
benım eşim 3-4 hafta gitsem çocuğum da çocuğum die çatlar geberir ya da arkamızdan çıkar gelir . Kaç saat mesafe var ailenizle aranızda

Ailenizi memlekete bağlayan bir şey yoksa sizin yanınıza taşınsın

Pişmansanız ayrılın dönün ailenizin yanına . Yani adama da bunu yapmaya hakkınız yok . Aileniz dışında oraları da özlüyorum die alıp çocuğu babasından uzaklaştırıyorsunuz . Yine valla iyi eşiniz varmış 2 aya bir gönderiyormuş yatılı 3-4 hafta…
benım eşim 3-4 hafta gitsem çocuğum da çocuğum die çatlar geberir ya da arkamızdan çıkar gelir . Kaç saat mesafe var ailenizle aranızda
5 saat mesafe

Ne yapacak adam işi bırakıp çalışmayan karısının yanına mı gidecek. Taş mı yiyecekler sonra. Hem erkek çalışmalı evi geçindirmeli kadının böyle bir görevi yok dinen de böyle deniyor ya her konuda.

Bu tamamen kadınların çalışmaması ya da çalıştığı halde işini bırakmaya çok hevesli olmasıyla ve erkeğe yüklenen ev geçindirme sorumluluğu ile ilgili.

Adama işini bırak gel ben sana bakarım derseniz gelir bence.

Toplumsal kalıplardan çıkmadan bir şeylerin pozitif anlamda değişmesini bekleyemezsiniz.

Back
X