• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine ben, nişanlım ve ailem...

yaşadığınız olaya çok üzüldüm. benimde bir tanıdığım nişanlılık döneminde kızı çok bunalttı. aşırı kıskanç tavırları vardı. evlenince sorunları çözülmedi (tedavi olmadı ama). hep sorunlu bi evliliği var şimdi. yaşadığınız buna mı dayanıyor bilmiyorum.

ama bence aileniz haklı. aileler hep objektif bakamaz. sizin söylediğiniz şekilde olaya bakar. sizde sorunu direk anlatınca haliyle çok sevdikleri kızlarını öle birisine vermek istemeyecektir. intihar olayı var. kendine kötülük yapan kızıma ne yapmas die düşünüyorlardır.

eğer çok istiyorsanız aileniz de anlayış gösterirler er yada geç. ama siz yinede iyi düşünün derim.

ah be canım ne çok zor şey bir tarafta ailen diğer tarafta nişanlın ...
ve düğününüze sayılı zaman kala bu gerginlik ...
ailen için kesinlikle kabullenebilmesi biraz zor bir şey bunu bir kere kabullenmek gerek
ama şuda varki
sen şimdi tamamen nişanlınla bağlarını koparsan,
bundan sonra hayatına girecek kişinin evlendikten sonra daha kötü biri olmayacağı ne malum?
1,5 senedir tanıyorsun.elbette tartışmalar olacak kırgınlıklar olacak bu belki biraz şiddetli olmuş ama eğer karşındakini gerçekten seviyorsan ve aileni yanıltmayacağına ilk önce sen inanıyorsan ve eminsen eğer nişanlından bence ne yap ne et o tatlı anneciğin babacığın gönlünü al.
onların istememesinin tek nedeni o gün senin olay atmosferince sadece nişanlının yaptıklarını öne sürerek ve kesin , net bi şekilde istemiyorum bitti demen olmuş.
sen bitti dedikten sonra senin istemediğin bir şeyi ailen hiç isteyebilir mi?
öyle olmuş olsaydı eğer en başından beri yanında olmazlardı
diyeceğim o ki hiç bir şey için geç değil
ailenle tekrar konuş
daha sonra en kısa zamanda bence 2 aile bir araya gelmeli
ve nişanlın güzel bir konuşma yapmalı
ikinizinde hataları olabilir tek başına nişanlın hatalı değildir elbette
e sende sadece kendi dediklerini değilde nişanlının dediklerini ailene yansıtınca olanlar olmuş
bitir ayrıl boşver demek çok kolay
ama seviyosan eğer neden ayrılasınki
ne malum dediğim gibi bundan sonrakinin daha iyi olacağı?
anneciğinde elbette çok haklı kadıncağız seni bunca sene doğurmuş emzirmiş büyütmüş senin iyi olman iyi şartlarda yetişebilmen için eminim annende babanda sonsuz mücadele vermişlerdir
hiç istermi ya insan evladını canını üzecek birini?
e sende öyle bir kötülemişsinki demekki atmosfer gereği olayın sıcaklığıyla nişanlını
ailende kendi canlarından olan evlatlarını bitaneciklerini ateşe atmak istememişler
halbuki ikinizinde sinir anına geldiğiniz bir zamanmış
hangi nişanlılık döneminde hangi evlilikte olmuyor halbuki tartışmalar kavgalar
ama BİTTİ diyerek bir kenara atılamaz bence..!
en kısa zamanda ailenle konuş ve 2 aile bir araya gelsin

ah be canım ne çok zor şey bir tarafta ailen diğer tarafta nişanlın ...
ve düğününüze sayılı zaman kala bu gerginlik ...
ailen için kesinlikle kabullenebilmesi biraz zor bir şey bunu bir kere kabullenmek gerek
ama şuda varki
sen şimdi tamamen nişanlınla bağlarını koparsan,
bundan sonra hayatına girecek kişinin evlendikten sonra daha kötü biri olmayacağı ne malum?
1,5 senedir tanıyorsun.elbette tartışmalar olacak kırgınlıklar olacak bu belki biraz şiddetli olmuş ama eğer karşındakini gerçekten seviyorsan ve aileni yanıltmayacağına ilk önce sen inanıyorsan ve eminsen eğer nişanlından bence ne yap ne et o tatlı anneciğin babacığın gönlünü al.
onların istememesinin tek nedeni o gün senin olay atmosferince sadece nişanlının yaptıklarını öne sürerek ve kesin , net bi şekilde istemiyorum bitti demen olmuş.
sen bitti dedikten sonra senin istemediğin bir şeyi ailen hiç isteyebilir mi?
öyle olmuş olsaydı eğer en başından beri yanında olmazlardı
diyeceğim o ki hiç bir şey için geç değil
ailenle tekrar konuş
daha sonra en kısa zamanda bence 2 aile bir araya gelmeli
ve nişanlın güzel bir konuşma yapmalı
ikinizinde hataları olabilir tek başına nişanlın hatalı değildir elbette
e sende sadece kendi dediklerini değilde nişanlının dediklerini ailene yansıtınca olanlar olmuş
bitir ayrıl boşver demek çok kolay
ama seviyosan eğer neden ayrılasınki
ne malum dediğim gibi bundan sonrakinin daha iyi olacağı?
anneciğinde elbette çok haklı kadıncağız seni bunca sene doğurmuş emzirmiş büyütmüş senin iyi olman iyi şartlarda yetişebilmen için eminim annende babanda sonsuz mücadele vermişlerdir
hiç istermi ya insan evladını canını üzecek birini?
e sende öyle bir kötülemişsinki demekki atmosfer gereği olayın sıcaklığıyla nişanlını
ailende kendi canlarından olan evlatlarını bitaneciklerini ateşe atmak istememişler
halbuki ikinizinde sinir anına geldiğiniz bir zamanmış
hangi nişanlılık döneminde hangi evlilikte olmuyor halbuki tartışmalar kavgalar
ama BİTTİ diyerek bir kenara atılamaz bence..!
en kısa zamanda ailenle konuş ve 2 aile bir araya gelsin

çok sağol çok teşekkür ederim yorumun için, öyle içimi rahatlattın ki anlatamam..

çok sağol çok teşekkür ederim yorumun için, öyle içimi rahatlattın ki anlatamam..

tamamen içimden geçenleri yazdım bende çok seviyorum ve bende nişanlıyım ve bende en az senin kadar çok düşkünüm aileme..ama bende senin yerinde olsam bende her iki taraftanda vazgeçemezdim ve ailemin gönlünü kazanmak için çabalardım

Şu an sizin durumunuz da olan kuzenim çocuğunu da alıp baba evine dönüyor ne yazık ki, eşinin düzelir diye düşündüğü takıntıları kıskançlıkları şiddete dönüştü son radde de..

Nisanlinizin hastaligini bilmiyorum ama, ertelemek istemeyecek kadar ve onu boyle kabullenecek kadar cok sevdiginizi anliyorum. Hastaligi neticesinde kavgalariniz oluyor degilmi? Yani hastaligi nuksetmemisken normal zamanlarda hersey yolunda gidiyor deilmi?
O zaman ona ozellikle bu hassas donemlerinde alttan alip cok destek cikmaniz gerekiyor...Cok cabuk bu donemi atlatabilmesi icin.. Sabir ve anlayisiniz gerekiyor. Aileniz de onun hastaliginin farkinda sanirim.
Sizin onu cok sevdiginizi ve her daim ona destek ciktiginizi, karsiliginda da nisanlinizin duzeldigini gorunce, bence aileniz de yavas yavas size destek olmaya baslayacak ve evliliginize dair kararlarda da destekciniz olacak...
Ailenizin boyle davranmasi normal, sizin kirilip uzulmenizi daha fazla gormek istemiyorlar da ondan..Koruma amacli yani...

buna kesinlikle katılıyorum bir yakınımında başında böyle bir durum vardı birlikte çok seyi çözdüler ve emin olu ki anlattıklarından cok daha ciddi sorunlardı. hayatta herzaman dayanişma ile çözülebilir herşey. canım bence sende bunu yapmalısın kötü anlarında desteğini alırsa emin ol herşey daha iyi neticelere varır. ailende bunu görür şunu unutma sakın erteleyerek uzaklasarak konulardan hiç bırsey elde edilmiyor. eşimle benımde aramda sorunlar vardı bir dönem iş yaşantımla alakalı çalışmamı hiç istemiyordu. ilk başlarda çok ters tepkıler verdım cok kırdım ve üzdüm onu. ama sonrasında endişelerini dinledim anlamaya çalıştım neyin ne oldugunu ona gösterdim sıkıntıları beraber aştık. mesafeler emin ol daha da zorlstırıyor hersey her zaman yakınında ol ve ellerınden tut bak sen de göreceksin nasıl herseyin değişeceğini.ailene gelince onlar biraz haklı sanırım senin üzülmeni istemezler.burda yapacağın en doğru hareket eşinle mutluluğunu biraz gözlerine sokup o mutlulugu ulu orta yaşaman bak görürsün sen mutlu oldukça ailenin fikirleri değişecektir.eşine de senden başkası yardımcı olamaz bunuda unutma yazdıklarından anladığım kadarıyla birbirinizi çok seviyorsunuz.unutma tatlım bu hayatta o sevgi hiç kolay bulunmuyor ve yaşanmıyor. sonrasında keske dememek için eşinle el ele kol kola savaşn bence.kaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile5

Back
X