- 4 Şubat 2019
- 4.207
- 9.012
- 158
- Konu Sahibi socialscientist
Biz de bunu düzeltmiştik aslında. Yani benim zaten vaktim yok. Ne yaparsa yapsın ama adamın sağlığına zarar. Şeker hastası. Çok kilo aldı son 1 yılda. Yürüyüş falan yapması lazım. Öyle 10 saat oyun başında oturursa ne olur? Tam düzeltmiştik son izin günü diye cıvıttı ben de dayanamadım. Çünkü yemek yiyip oturdu şekeri hiç düşmedi. Bir de aöf sınavı vardı. Ona çalışacağı yerde oyun oynuyordu. Yani sorumluluklarını aksatmasa oyun oynaması dert değil. Benimle gayet ilgilidir. O yandan sorun yok. Adamın şahsi işleri aksıyor.İyice laçkalaşmış ilişkiniz, adam sizi ciddiye almıyor bile. Bunu düzeltmek de çok zor hatta imkansız. Başka birisi ile yeni bir ilişkiye başlamak bile bundan daha kolay.
Benim erkek arkadaşım da oyun bağımlısıydı. Biz çareyi saat kısıtlamakta bulduk. 6 saat tek başına oyun oynarsa bir 3 saat de birlikte kaliteli zaman geçiriyorduk. Yani tabi ki böyle vardiyalı gibi saat tutarak değil ama tahmini, ortalama olarak. Ortak hobiler oluşturduk. Birlikte bazı dizileri izledik o bitince animeye başladık falan. Birlikte kaliteli zaman geçirdiğimizde aynı gün içinde o zamanın iki üç katını oyuna ayırması beni rahatsız etmedi. O oyundayken ben de simse girdim, dizi izledim, ödevlerimi yaptım. Bazen de saatlerce yanına oturdum oynadığı oyunları izledim, birlikte eğlendik.
Aynı evin hatta aynı odanın içinde birbirine bağımlı olmadan kendi halinde ayrı ayrı zaman geçirmek, sonra belli bir zamanı birlikte geçirmenin ilişki için daha yararlı olduğunu düşünüyorum.
Böyle 2-3 saatle başladı sonra 6-8 saate çıktı oyunsuz, benimle geçirdiği saatleri. Sonra bir tam günü gece yarısına kadar hiç oyuna girmeden geçirebilmeye başladı. Öyle öyle azalttı. Şimdi doğuda bir ile atandı orada tek başına yaşıyor. Can sıkıntısından mecbur oyuna giriyor, ne yapsın. Kimsesi yok. Ben yanına gittiğimde iki haftada 2-3 gün en fazla 3’er saat oynadı.
Biz yendik yani bağımlılığı. Ki öyle pubg mobile gibi tek bir oyun da değildi oynadığı. Lol oynar, wow oynar, hearthstone oynar, cs:go oynar, orijinal pubg’yi ilk çıktığında almıştı (hilelerden dolayı bıraktı), bir dönem de overwatch oynadı. Hani öyle bir triple oyun sildirsem hangi birini sildireyim? Oyun oynamasına sinir olsam ondan çıkar öbür oyuna girer. Zor, kolay değil.
Neden oyun bağımlısı olduğunu çözmeniz gerekiyor. Bende de vardı bu, ergenlik dönemimde. Ben de duşa bile girmezdim sırf oyun oynayacağım diye. Bendeki sebebi gerçek hayatın sıkıcı olması ve oranın bundan bir kaçış olmasıydı. Erkek arkadaşımda da böyle olduğunu anladım. O yüzden önce kendim uğraştım kaliteli zaman geçirecek aktiviteler yapmak için sonra o da çaba gösterip uzaklaştı oyunlardan. Bir de ben 4 yılda en fazla iki kere tartışmışımdır bu konudan dolayı onunla. O da iyice kendini gerçek hayattan kopardığı içindi. Ben hep yapıcı davrandım hiç bir zaman onu darlamadım. Sadece onun için endişelendiğimi ve bana da zaman ayırması gerektiğini söyledim. Bu sayede çözebildiğimizi düşünüyorum.
Neyse az önce konuştuk insan gibi. İkimizinde saçmaladığını bir daha böyle yüz göz olmamamız gerektiğini konuştuk. Çift terapisine de gitmeyi kabul etti.