Yine ben ve sorunlu ilişkim

Ay bir an benim erkek arkadaşım sandım. Delirtiyor beni oyun bağımlılığı ders çalışmıyor oyun uğruna. Ama oyundan da iyi para kazandığı için sesimi çıkarmıyorum. Önceden siz gibi cok ayrilip baristım bunun için. Ben ne kadar inat etsem o hic umursamadı. Bu oyun bağımlılığı o kadar ileri düzeydeydi ki yirmi dakika mesafede yanima gelmezdi. Öğrenci evindeyken eve cagirirdim gelmezdi. 2 yilda toplasaniz 10 kere gelmemistir. Haftada iki zor bulusurduk onda da dakika sayardi eve gidip oyun oynamak için. Sonra ben mezun oldum neyse bir ayrilik dönemi oldu bir ay kadar. Ondan sonra dedim ki ya ben onsuz da yaşarmışım. Hiç takmamaya başladım istediği kadar oynasın yazmazsa yazmadım. Yazsa geç cevap verdim. Kendiliğinden soğudu sonra. Sadece etkinlik vakitlerinde giriyor su aralar. Ben de hic karışmıyorum. Hatta o vakitlerde özellikle yazmam. Yazinca cevap alamayıp kuduruyorum çünkü.
Size tavsiyem hiç takmayın gidin kendinize vakit ayırın,trip atmayın. Umurunuzda değolmiş gibi davranın. Kendinize bir seyler hazırlayın ve en önemlisi nolursunuz dışarı cıkın arkadaslarinizla gezin onsuz planlar yapın.
Ya zaten benim işim gereği onunla geçirdiğim vakit çok sınırlı. Adam ne yapsın yani diyorum bir yandan ama delirtiyor beni. Benimkisi sizin kadar değil ya bırak deyince bırakıyor. Benim işim yoksa oynamaz genelde. Sizinkisi gibi olsa boğardım heralde.

Evet bu sonuç olarak amacıma ulaştım. Oyun silindi.

Sorun oyun değil ki silince bitsin sorun adam. Tekrar yüklemesi veya başka bir oyuna bağımlı olması kaç gün hadi en iyi ihtimal kaç hafta sürer sizce? Bugünlük amacınıza ulaşmışsınız evet. Bağımlılık bu tedavi olunmadan bırakılmaz.

Sorun oyun değil ki silince bitsin sorun adam. Tekrar yüklemesi veya başka bir oyuna bağımlı olması kaç gün hadi en iyi ihtimal kaç hafta sürer sizce? Bugünlük amacınıza ulaşmışsınız evet. Bağımlılık bu tedavi olunmadan bırakılmaz.
Bu da doğru zira ben de tedavi dedim ama adam bunu sorun olarak görmüyor ki. Bir de bu tee ilkokuldan beri devam eden bir şeymiş. Ailesinin yetiştiremediğini ben mi yetiştireyim şimdi?

En son ki flörtümle de bu yüzden kestim konuşmayı. Gel uyuruz sarılalım dedim, tamam dedik buluştuk. Uyuduk falan sonra gözümü açtım yanım boşluk ses geliyor. Hebele hübele oyun basında “ya dedim ne oluyoruz”. Gözümü açtım görmüyor beni dikildim yine görmedi. En sonunda bastım kıpkırmızı oldu hani uyuyacaktık diye.
Sus visenyaa diyor sesli bişeyler var arkadaslarıyla konuşuyormus malum tövbe rezil ettim.

I-ıh geçmiyorlar o bağımlılık. Öneriyi düşünemedim.

Bu da doğru zira ben de tedavi dedim ama adam bunu sorun olarak görmüyor ki. Bir de bu tee ilkokuldan beri devam eden bir şeymiş. Ailesinin yetiştiremediğini ben mi yetiştireyim şimdi?

Yetiştirmezsiniz ki mümkün değil. Eğer evlenirseniz ki nişanlı olduğunuza göre niyetiniz bu hayatınız boyunca ailesinin yetiştiremediği birini yetiştirmek için uğraşacaksınız evet.

Ya zaten benim işim gereği onunla geçirdiğim vakit çok sınırlı. Adam ne yapsın yani diyorum bir yandan ama delirtiyor beni. Benimkisi sizin kadar değil ya bırak deyince bırakıyor. Benim işim yoksa oynamaz genelde. Sizinkisi gibi olsa boğardım heralde.
Evlenince o iki katına çıkar. Biz ayri evlerde yasadigimiz için öyleydi ayni evde yasasak birak deyince birakirdi. Ama sonu yok özletin kendinizi gerçekten.

En son ki flörtümle de bu yüzden kestim konuşmayı. Gel uyuruz sarılalım dedim, tamam dedik buluştuk. Uyuduk falan sonra gözümü açtım yanım boşluk ses geliyor. Hebele hübele oyun basında “ya dedim ne oluyoruz”. Gözümü açtım görmüyor beni dikildim yine görmedi. En sonunda bastım kıpkırmızı oldu hani uyuyacaktık diye.
Sus visenyaa diyor sesli bişeyler var arkadaslarıyla konuşuyormus malum tövbe rezil ettim.

I-ıh geçmiyorlar o bağımlılık. Öneriyi düşünemedim.
Heh aynen bütün pubg alemi aile saadetimizi dinliyor. Adam kulaklık kulağında yavşayıp duruyor sonra millet öhö öhö. Rezillikkk

Benim öyle bir vaktim yok. Bir de vakit kaybı olarak görüyorum. Onla uğraşana kadar kaç sayfa kitap okurum.
Bağımlılık derecesinde. Kendi derslerini ihmal ediyor mesela. Duşa girmeyi erteliyor gibi gibi
Bence bu adam sizden ayrılmalı ki yakında bekliyorum böyle bir adım.

Herkesin "kötü" bir huyu var ama bunlar birlikte yaşayacağın partneri delirtecek özellikler olursa böyle sıkıntılı oluyor işte.
Haklisiniz :) ama iste etrafı görünce insan ayrilamıyor. Hep ya daha kötüsü olursa diye. Kimi sevgilisini aldatıyor,kimi kiskanç,kimi ana kuzusu,kimi yalancı vs...

Evlenince düzelmez demeye geldim.Simdi sizi kaybetme korkusuyla oyunu sildi.Ama ilişki bu boyutta devam ederse o korkuda kalmayacak..Siz o evde ebeveyn gibi sürekli onu kontrol edip, direktif veriyorsunuz.Hakli veya haksız. Zamanla bundan karşı tarafta sizde sıkılacaksınız.Sanırım uyumsuz bir ciftsiniz.

Nişanlımla sorunlu bir ilişkimiz vardı. Böyle devam ederse ben yokum dedim 1 aydır da her şey mükemmel derecede iyiydi. Hatta geçen hafta tatildeydik harikaydı. Sonra döndük onun sınavı vardı çalışması gerekiyordu ama harıl harıl oyun oynuyordu. Bir kaç kez uyardım. Ertesi gün sınava girdi çıktı. Yine harıl harıl gün boyu oyun oynadı. Bu arada küçüklükten gelen bir oyun bağımlılığı var ve bu aramızda hep sorun. Ben de tüm gün ders çalışıyordum bir yandan adam ne yapsın ben çalışırken dedim kendi kendime.

Neyse sonra çay koydu. Birlikte içicez sanıyorum baktım ki yine oyun. Ne yapıyorsun sen? Ben seni bekliyorum diye bağırdım tutamadım kendimi. O da bu el bitsin geleyim dedi ama nasıl bir memnuniyetsizlik o suratta. Ben çağırdıktan sonra ne önemi var dedim çarptım kapıyı başka odaya geçtim. Neyse geldi sonra benim de tepem attı tabi. Ya sil oyunu ya da ayrılırız dedim. Oyundan ayrı kalmak istemiyorum sen istiyorsan ayrıl ama ben ayrılmam dedi. Ben de silmiyorsan ayrılalım dedim çıkardım attım yüzüğü.

Sonra oyunu silerim ama oynamamak içinde elimden geleni ardıma koymam dedi. Bu beni iyice sinirlendirdi. Sonra da kalktı gitti salak salak videolar izliyor gülüyor. Ben üzgünüm adam kahkaha atıyor. Bir kaç kez yanına gitmeye çalıştım. Ben tek başıma takılmak istiyorum seninle konuşmak istemiyorum beni rahatsız etme dedi.

Gece oldu yatacağız ki ne kadar tartışsak da sarılıp uyuruz normalde. Yok bana dokunma, rahatsız etme, git şu köşede yat falan saçma sapan hareketler. Benim tepem 2.ye attım tabii. Kalktım eşyalarımı toplamaya başladım ben gidiyorum dedim. Beyefendi geldi gitme lütfen, gel geç yerine sarılalım, aşkımlar bitanemler... Neyse yattık uyuduk. Sabah da gayet öptü kokladı sevdi... İşe gitti saçma sapan tripler, soğuk falan...

Ha şimdi ben bu adama ne yapayım? Ne yapayım da burnundan getireyim? Çok sinirliyim. O kadar fevri davranmasam iyiydi ama tutamadım kendimi. Her şey de mükemmel gidiyordu halbuki. Yine mahvoldu😓 bir yandan yüz göz olduğumuza üzülüyorum bunu da düzeltmem lazım. Eleştiri değil öneride bulunursanız daha çok işime yarar.
Adam bırak oynasın sonra başka taraftan çıkar bu sefer onun bunun profil resimlerini begeniyor bulursun sıkma kendine bırak illaki bikacak veya kabullen düzgünce konuş ona vakit ayiracagin saat sinirlamani koy de sonra senle olsun çocukluktan beri diyosun sence silebilirmi daha

Nişanlımla sorunlu bir ilişkimiz vardı. Böyle devam ederse ben yokum dedim 1 aydır da her şey mükemmel derecede iyiydi. Hatta geçen hafta tatildeydik harikaydı. Sonra döndük onun sınavı vardı çalışması gerekiyordu ama harıl harıl oyun oynuyordu. Bir kaç kez uyardım. Ertesi gün sınava girdi çıktı. Yine harıl harıl gün boyu oyun oynadı. Bu arada küçüklükten gelen bir oyun bağımlılığı var ve bu aramızda hep sorun. Ben de tüm gün ders çalışıyordum bir yandan adam ne yapsın ben çalışırken dedim kendi kendime.

Neyse sonra çay koydu. Birlikte içicez sanıyorum baktım ki yine oyun. Ne yapıyorsun sen? Ben seni bekliyorum diye bağırdım tutamadım kendimi. O da bu el bitsin geleyim dedi ama nasıl bir memnuniyetsizlik o suratta. Ben çağırdıktan sonra ne önemi var dedim çarptım kapıyı başka odaya geçtim. Neyse geldi sonra benim de tepem attı tabi. Ya sil oyunu ya da ayrılırız dedim. Oyundan ayrı kalmak istemiyorum sen istiyorsan ayrıl ama ben ayrılmam dedi. Ben de silmiyorsan ayrılalım dedim çıkardım attım yüzüğü.

Sonra oyunu silerim ama oynamamak içinde elimden geleni ardıma koymam dedi. Bu beni iyice sinirlendirdi. Sonra da kalktı gitti salak salak videolar izliyor gülüyor. Ben üzgünüm adam kahkaha atıyor. Bir kaç kez yanına gitmeye çalıştım. Ben tek başıma takılmak istiyorum seninle konuşmak istemiyorum beni rahatsız etme dedi.

Gece oldu yatacağız ki ne kadar tartışsak da sarılıp uyuruz normalde. Yok bana dokunma, rahatsız etme, git şu köşede yat falan saçma sapan hareketler. Benim tepem 2.ye attım tabii. Kalktım eşyalarımı toplamaya başladım ben gidiyorum dedim. Beyefendi geldi gitme lütfen, gel geç yerine sarılalım, aşkımlar bitanemler... Neyse yattık uyuduk. Sabah da gayet öptü kokladı sevdi... İşe gitti saçma sapan tripler, soğuk falan...

Ha şimdi ben bu adama ne yapayım? Ne yapayım da burnundan getireyim? Çok sinirliyim. O kadar fevri davranmasam iyiydi ama tutamadım kendimi. Her şey de mükemmel gidiyordu halbuki. Yine mahvoldu😓 bir yandan yüz göz olduğumuza üzülüyorum bunu da düzeltmem lazım. Eleştiri değil öneride bulunursanız daha çok işime yarar.
Birbirinize çok benzediginizi düşünüyorum artık. Tencere kapak misali.

Evlenmeden önce aynı evde yaşamayı tecrübe edip bile bile bu adamla evlenirsen , sonrasında yaşayacağın sorunlar için hiçbir bahanen olmayacak farkında mısın?

Sende bu ilişkinin içinde mantıklı hareket etme yetini kaybetmişsin, davranışların tutarsız, yüzük çıkarmak çocuk oyuncağı olmuş.

Verilecek tek öneri ayrılman olur. Konularını başka birininmiş gibi okusan sende aynı öneriyi verirdin.

İyice laçkalaşmış ilişkiniz, adam sizi ciddiye almıyor bile. Bunu düzeltmek de çok zor hatta imkansız. Başka birisi ile yeni bir ilişkiye başlamak bile bundan daha kolay.

Benim erkek arkadaşım da oyun bağımlısıydı. Biz çareyi saat kısıtlamakta bulduk. 6 saat tek başına oyun oynarsa bir 3 saat de birlikte kaliteli zaman geçiriyorduk. Yani tabi ki böyle vardiyalı gibi saat tutarak değil ama tahmini, ortalama olarak. Ortak hobiler oluşturduk. Birlikte bazı dizileri izledik o bitince animeye başladık falan. Birlikte kaliteli zaman geçirdiğimizde aynı gün içinde o zamanın iki üç katını oyuna ayırması beni rahatsız etmedi. O oyundayken ben de simse girdim, dizi izledim, ödevlerimi yaptım. Bazen de saatlerce yanına oturdum oynadığı oyunları izledim, birlikte eğlendik.

Aynı evin hatta aynı odanın içinde birbirine bağımlı olmadan kendi halinde ayrı ayrı zaman geçirmek, sonra belli bir zamanı birlikte geçirmenin ilişki için daha yararlı olduğunu düşünüyorum.

Böyle 2-3 saatle başladı sonra 6-8 saate çıktı oyunsuz, benimle geçirdiği saatleri. Sonra bir tam günü gece yarısına kadar hiç oyuna girmeden geçirebilmeye başladı. Öyle öyle azalttı. Şimdi doğuda bir ile atandı orada tek başına yaşıyor. Can sıkıntısından mecbur oyuna giriyor, ne yapsın. Kimsesi yok. Ben yanına gittiğimde iki haftada 2-3 gün en fazla 3’er saat oynadı.

Biz yendik yani bağımlılığı. Ki öyle pubg mobile gibi tek bir oyun da değildi oynadığı. Lol oynar, wow oynar, hearthstone oynar, cs:go oynar, orijinal pubg’yi ilk çıktığında almıştı (hilelerden dolayı bıraktı), bir dönem de overwatch oynadı. Hani öyle bir triple oyun sildirsem hangi birini sildireyim? Oyun oynamasına sinir olsam ondan çıkar öbür oyuna girer. Zor, kolay değil.

Neden oyun bağımlısı olduğunu çözmeniz gerekiyor. Bende de vardı bu, ergenlik dönemimde. Ben de duşa bile girmezdim sırf oyun oynayacağım diye. Bendeki sebebi gerçek hayatın sıkıcı olması ve oranın bundan bir kaçış olmasıydı. Erkek arkadaşımda da böyle olduğunu anladım. O yüzden önce kendim uğraştım kaliteli zaman geçirecek aktiviteler yapmak için sonra o da çaba gösterip uzaklaştı oyunlardan. Bir de ben 4 yılda en fazla iki kere tartışmışımdır bu konudan dolayı onunla. O da iyice kendini gerçek hayattan kopardığı içindi. Ben hep yapıcı davrandım hiç bir zaman onu darlamadım. Sadece onun için endişelendiğimi ve bana da zaman ayırması gerektiğini söyledim. Bu sayede çözebildiğimizi düşünüyorum.

Back
X