yine ben ve yine fikirleriniz benim icin cok onemli..

camlarını silmeyin, anne kolum iyi değil bu ıralar kendi evimin camlarını bile silmiyorum kusura bakma de geç,
zikrede katılma cidden çocuğun etkilenebilir. katılamam anne geçen katıldığımda günlerce uyuyammaıştım de. ısrarcı olursa yine duymazdan gel

Teşekkür ederim yorumun için:-)

:D gidip çemkirme de cesaret alıp alıp:d

:-)))))ay nerdeee bunu yaptimda o kaldı "anne ben camimi bile silmedim biliyorsun kolum ağrıyor "desem ustune de "anne çocuk da bende korkuyoruz gelemicem "bi desem gerisi gelir ,şimdi bile nasıl heycanlandim varyaa ayy kalbim nasıl atıyor

:-)))))ay nerdeee bunu yaptimda o kaldı "anne ben camimi bile silmedim biliyorsun kolum ağrıyor "desem ustune de "anne çocuk da bende korkuyoruz gelemicem "bi desem gerisi gelir ,şimdi bile nasıl heycanlandim varyaa ayy kalbim nasıl atıyor

ya ne var bu lafta git söle sende ne iyi gelinmişsin

ya ne var bu lafta git söle sende ne iyi gelinmişsin

Aslında iyi gelinlik ten değil benimki,eskiden bu tarz soylemelerimde eşimi fitlerdi oda gelip bana kukrerdi ,iki senedir çok sükur eşim düzeldi artık annesinin laflarıyla bana kukremiyor fakat iki senedir böyle bi konu olmadı ,gitmeyince eşimi fitlemesinden huzurumun yine kalmamasindan korkuyorum ,gerçi fitlersede eşimin değişip değişmediğini anlamış olurum en azindan ,bakalım yine ufak bi sebepten sırf annesi için kukricekmi bana meydana çıkar eşimin tavri,bende cesaret yok vardi da yok ettiler tekrar cesaret kazanmam gerek

Aslında iyi gelinlik ten değil benimki,eskiden bu tarz soylemelerimde eşimi fitlerdi oda gelip bana kukrerdi ,iki senedir çok sükur eşim düzeldi artık annesinin laflarıyla bana kukremiyor fakat iki senedir böyle bi konu olmadı ,gitmeyince eşimi fitlemesinden huzurumun yine kalmamasindan korkuyorum ,gerçi fitlersede eşimin değişip değişmediğini anlamış olurum en azindan ,bakalım yine ufak bi sebepten sırf annesi için kukricekmi bana meydana çıkar eşimin tavri,bende cesaret yok vardi da yok ettiler tekrar cesaret kazanmam gerek

seni sindirmiş bunlar eşin kükreyince sen daha çok kükre

az once netten baktim donup kafasini sallayanlardan mi kaynanan???ben bile korktum gitme kiz:)

Tövbe estağfurullah:-)
Bir kısmı halka şeklinde oturuyor ,diğerleride halkanin etrafında ayakta duruyor,eller göbekte bağlı,belden egilirizya hani osekil ama çok inanılmaz seri bisekilde kafalarda one arkaya hu hu hu deyip agliyorlar,ve bu bitince hiç birşey olmamış gibi sohbetlerine devam ediyorlar,
bende gördükten sonra "anne senin omuzun belian boynun ağrıyor du hani"dedim bişey olmaz o şifa şifa diyor.yani rock cilar bile osekil kafa sallayamaz inan,başörtüleri kayiyor,saçlar biroyana bir buyana..

Namazını kılıyor orucunu tutuyor,niye böyle bi ortama girdi anlamadim,
Bir kere ben yeni evliyken bir yere gidiyoruz ,züccaciye den hediye alicaz ama dükkan kapalı,bekledik önünde "şimdi gelir"dedi,bidinledim mırıldanıyor"yetis ya meded"diye tekrar ediyor,on dak olmadı adam geldi,"bak şihima nasıl gönderdi meded"dedi,şaştım kaldim,saate baktım ,"anne dedim cami dağıldı adam namazdan çıktı geldi","ben yetis ya meded demeseydim oyalanirdi,gec gelirdi"dedi:-)))))))ne gulmustum icimden.

Arkadaslar daha önce bahsetmiştim bir konumda,kv pek hoşlanmam yuzgoz olmadik ben kendimce hata olarak gördüğüm birçok şeyini yüzüne vurmam,sevmem ama bazı akraba ziyaretlerinde, ev toplantılarında,düğün vs gibi yerlere birlikte katıliriz.Zaten yanyanayiz mecbur görüyorum hergün.
Benim kv sohbet lere katılır ???(in cin mevzu değil ama zikr cekerler bilmiyorum yasakmi bu konu:-( )önümüzdeki çarşamba kendisi alicakmis,bende daha önce birkez kendi istegimle (meraktan)katıldım,yine kv evinde ydi,onlar zikr çekerken gözlerimi kapattım ama çok rahatsız oldum sabaha kadar uyuyamadim seslerden vs.birde enaz elli kişi ve yemek servisi çay servisi bana kalıyor gelinimya!:-(
İki gün önce anneme giderken "camlar var ne zaman silersin"dedi , silebilirmisin silermisin yok!benim çocukta koşuyordu bende arkasından kostum güya ,duymamazlıktan geldim.Benim annem hasta olduğu halde bana iş buyurmaz neyse o anne bu kv iste. Benim sağ bilegimde çocukken kirilmisti ağır bişey kaldirsam bir kilo patates soysam bilegim parmaklarim siser hemen ve bunu kv biliyor daha öncede hep ben sildim camlarını ama artik istemiyorum :-(bayramlarda normal günlerde hep sildim "anne ağrıyor kolum "dedim " yavas yavas yap"dedi cami silince elimi gördü "eline sağlık" vs dedi ama artık gerçekten istemiyorum.
Dün gorumcemdeyken konuyu açtım küçük gorumcem"ben hamileyken bir kere denk geldim ayy amanallah sakin katılma "dedi,ortanca gorumcem "sen ogün cocugu al dükkana gel ,çocuğun psikolojisi bozulur ,sende uyuyamiyormussun "dedi.
Kv de "olurmu öyle sizin nasıl arkadaşlarınız varsa onlarda benim cuma arkadaslarim ayıp olur kim dolanacak gelin nerde derlerse ne derim ayıp olur"dedi kizlarida izah edince "tamam dolanmasin ama gelsin yinede"dedi,bugün büyük gorumcem aradı "dün duydum sakin ha katılma cocugu al dükkana git "dedi .kv "hayır ayıp olur "diyor,ben katılmak istemiyorum.birde cam konumuz var .
Sizce nasıl davranmaliyim,camları silmelimiyim yine?zikr ine katılmalımiyim?

Cam felan simeyin. Çok istiyorsa kızlarına yaptırsın. Zaten kolunuz problemliymiş birde rica minnet yok kayınvalidenizde, sanki gündelikçisiyle konuşuyor.
Öyle bir ortama çocuğunuzu götürmeyin etkilenir, korkar vs. Görümceleriniz bile gitmiyorken siz neden gidecekmişsiniz.
İstemediğiniz hiçbirşeyi yapmayın.

Cam felan simeyin. Çok istiyorsa kızlarına yaptırsın. Zaten kolunuz problemliymiş birde rica minnet yok kayınvalidenizde, sanki gündelikçisiyle konuşuyor.
Öyle bir ortama çocuğunuzu götürmeyin etkilenir, korkar vs. Görümceleriniz bile gitmiyorken siz neden gidecekmişsiniz.
İstemediğiniz hiçbirşeyi yapmayın.

Teşekkür ederim yorumun icin:-)

Korkuyorsan etkileniyorsan miye gidiyorsun sana da yazik yani.gitme annne ben korkuyorum de cocuk da etkileniyor oda huzursuz oluyor de.annen hastaymis annenin yanina git kaynana da soylersin gelen o misafirlere annesi hasta onun yanina gitti deyi verir. Camlari da silme nasil olsa duymamazliga vurmussun duymadim dersin. Ha donup adam akili rica ederse o zamn bilemem

Korkuyorsan etkileniyorsan miye gidiyorsun sana da yazik yani.gitme annne ben korkuyorum de cocuk da etkileniyor oda huzursuz oluyor de.annen hastaymis annenin yanina git kaynana da soylersin gelen o misafirlere annesi hasta onun yanina gitti deyi verir. Camlari da silme nasil olsa duymamazliga vurmussun duymadim dersin. Ha donup adam akili rica ederse o zamn bilemem

Dedim,"anne çocukta korkar bende sabaha kadar uyuyamadim"dedim,"öyle sey mi olur kim dolanacak,gelin nerde derlerse ne derim "dedi,kızlarının da bulunduğu kalabalık bi ortamda konustuk,yüzyüze başbaşa konusmadik,evlerimizde yanyana bugün yarın tekrar sorucak,benimki bir nevi kucukbi rest çekme olacak çünkü anlamıyor anlatamiyorum kizlarida söyledi ,yüzüne karşı söylediler cocugu al bize gel diye itiraz etti "olmaz kim dolanacak"dedi ,ben burdan cesaret lenmeye çalışıyorum çok saolun biraz güvenim geldi kendime,soyleyebilicem insallah,yorumun içinde teşekkür ederim

Dedim,"anne çocukta korkar bende sabaha kadar uyuyamadim"dedim,"öyle sey mi olur kim dolanacak,gelin nerde derlerse ne derim "dedi,kızlarının da bulunduğu kalabalık bi ortamda konustuk,yüzyüze başbaşa konusmadik,evlerimizde yanyana bugün yarın tekrar sorucak,benimki bir nevi kucukbi rest çekme olacak çünkü anlamıyor anlatamiyorum kizlarida söyledi ,yüzüne karşı söylediler cocugu al bize gel diye itiraz etti "olmaz kim dolanacak"dedi ,ben burdan cesaret lenmeye çalışıyorum çok saolun biraz güvenim geldi kendime,soyleyebilicem insallah,yorumun içinde teşekkür ederim

Kim dolanack kelimesi bile ne kadar ayp .soyle senin psikolojin sagligin onun gununden onemli degil ya gerekirse esini de araya koy ben ve cocugum korkuyor annen anlamiyor de tabi esin ana kuzusu. degilse ..... canm bu kadar ezdirme kendini ya sen ne kadar sessiz kalirsan o kadar ezer. Basina cullanir yuzune atla demiyorum ama istemedigin seyleri zorla yapma en fazla iki gun kuser nasil olsa onun sana isi duser

Kim dolanack kelimesi bile ne kadar ayp .soyle senin psikolojin sagligin onun gununden onemli degil ya gerekirse esini de araya koy ben ve cocugum korkuyor annen anlamiyor de tabi esin ana kuzusu. degilse ..... canm bu kadar ezdirme kendini ya sen ne kadar sessiz kalirsan o kadar ezer. Basina cullanir yuzune atla demiyorum ama istemedigin seyleri zorla yapma en fazla iki gun kuser nasil olsa onun sana isi duser[/QU

İki yıldır hanım kuzusu yapmaya çalıştım,bu konuda devreye sokucam eşimi,bakalım odaeskisi gibi anneci mi?enazindan bunu anlarım hep değişti diyorum ama bakalım hangimizi tutacak beyefendi,

Istemediginizi belirtmeniz en guzeli ama cesaretiniz yoksa birinin hastalandigini (Akraba, es, dost sallayin iste) ona yardima gideceginizi soyleyin. Anneniz yakinsa o esinizi arasin cagirsin sizi. Bir bahane bulun yani. Keske icinizden gecenleri soyleyebilseniz en guzeli o ama neyse. Camlari kesinlikle silmeyin doktor yasakladi bi is yapicam diye elimden kolumdan olamam cocugum var benim diyin. Esiniz bisey soylerse sen benim annemin camlarini silersen silerim diyiverin.
Boyle seyleri biz yetiskinler kaldiramazken cocuk ne hale gelir. Kesinlikle bir yolunu bulun gitmeyin

Aksilik olacak ya ,ogünun sabahında beş gibi adana ya gidecek annem ,dokuzda orda olması gerek,onbesgunde bir,ve tesadüf bu ki,aynı gun

Back
X