Yine bir evde mi kaldım acaba sorunsalı?

30 yaşında evde kalmak diye birşey olamaz bence. Ne güzel kariyerin var , bu hedefleri gerçekleştirmek evlilikten daha önemli. Evlilikte zamanı gelince olur elbet yeter ki doğru insan olsun. Ama bu yaş en güzel yaş 💕

Kısmeti nereden gelecegi bellı olmaz derler ya dogru. Belkı o bulusmalardan bırınde hayatınızın askını bulursunuz, belkı aynı kampüstedir hala rastgelmemıssınızdır yada hiçbiri. Bunların hepsı olabılır elbette. Ama böyle dusunmeyın bence. Guzel gunler elbet gelır, sız gonlunuzu ferah tutun. Hem hayatınıza alelade bırı gırecekse hıc gırmesın daha ıyı bence. En dogru zamanda en dogru ınsan olur umarım❤️
Umarım 🙏Çok teşekkür ederim

Hayır bende sunu anlayamıyorum, akademik kariyeri olan insanlar görücğ usulü neden olamıyor itici geliyor. Nihayetinde 50 sene önceki görücü usulü kavramıyla günümüz bir değil ki. O zamanlar çiçeğini çikolatasını kolunun altında kıstıran kızın evınde alırmıs solugu, ana baba azıcık modernlerse kızlarına da sorarmıs olabılıtesı var mı dıye yoksa uygun gorduyseler olurmus al sana evlılık. Şimdiki öyle değil ki biri vasıtasıyla tanısmaktan bir tık farklı olarak aileler de biliyor görüştüğünüzü. Yıne sevgılılıkte oldugu gıbı gezıp tozabılırsınız yemek yıyıp kahve ıcebılırsınız. Ben bu olayın neden ıtıcı geldıgını anlamadım. Bence kendınız bulup tanısmaktan bir tık daha güvenilir geliyor bana hatta. En azından aracı olan aileler hakkında bilgi veriyor, ınsan bır nebze daha ılımlı yaklasabılıyor. Bence boyle bır nıyetınız varsa degerlendırmenız taraftarıyım. Ayrıca akademisyen birinin ağzına hiç yakıstıramadım acaba evde mı kaldın dıye bunu kendınıze yakıstırıp karamsarlıga dusmeyın:KK52:
Ben bu konuyla ilgili bir örnek vermek isterim size. Aracı olan kişi ve ya Kişiler artık teyzelerden çok arkadaşlar oluyor. Bu kişiler herrrrr şeye karışıyor, yorum yapıyor, mesela bir insan bana göre iyidir ama sonuçta ben onu arkadaşım olarak tanıyorumdur. O kişi ilişkide karşısındaki insana daha farklı biri olabilir. Önerdiği ya da önerilen kişinin, aklına yatmayabilir. Karakter uyuşmayabilir. Bir sürü etken var.
Ama aracı kişi karşısındakini o kadar seviyor oluyor ki bazen illa da olsun diye ısrar ediyor. Müdahale ediyor. Israr da bu işler de en kötü şey. Çünkü bu iki kişinin bileceği iş.
Benim tecrübe ettiğim olaylar böyle oldu. O yüzden artık arkadaş çevremin önerdiği kişilerle görüşmek istemiyorum. Arkadaşım da olsa karıştırmak istemiyorum, bir de bunların bak işte sen bulamıyorsun biz sana buluyoruz sen onu da beğenmiyorsun ne olacak senin halin böyle vs diye söylenen versiyonu var, o iyice can sıkılıyor. O yüzden böyle işlere ben artık kimseyi karıştırmak istemiyorum, şu an hayatımda birini istesem bile kimseye bundan söz etmiyorum.
Kendim tanımak istiyorum.

Kaliteli evlenme sitelerinden biriyle evlenmişti eşimin kuzeni. Gayet güzel oldu. Çocuk muhendis. 2 de çocukları oldu. Mis.

30 yaşındayım, akademisyenim, 15'ten fazla ülke gördüm, yapabileceğim tüm birikimi yaptım, ailem çok iyi ve sağlıklı. Ancak aşk hayatım berbat. Yaşadığım tüm ilişkiler flörtten öteye gitmedi. Yaklaşık 1.5 yıllık kopuk bir ilişkim vardı. Sevgilim bana hiç değer vermediği ve tek talebi sadece cinsellikmiş gibi olduğu için ayrıldım. Şimdi bakıyorum arkadaşlarım bir bir evleniyor. Çok sıkıntı etmiyorum aslında ama arada geliyor aklıma yaş geçiyor, ne olacak böyle diye. Zaten birisi bir tanıdığım var dese böyle görücü usulü gibi tanıştırmaya kalksa çok itici geliyor ve aşamıyorum bu durumu. Sonra bende mi bir sorun var ben mi çok şey istiyorum diyorum. Böyle kısır bir döngü. Kafamda deli sorular. Birisini çok sevmek ve sevilmek istiyorum. Siz ne dersiniz?
Bir yasin çok normal. Evde falan kalmadin.
İki ne güzel bekar yapilcak her şeyi yapmışsın. Evlenince gezebilcegin ülke sayısı sıfırla üç arası bence🤣🤣
Paran var.
İçine sinmeyen sana kıymet vermeyen hiç bir erkek ile beraber olma
Üçüncüsü. Görücü usulü tanışma aslında iyi bı şey. Söyle yani. Senin çevren standartları ni bilir. Sana uyan birisi olunca tavsiye eder. Tanisirsin. Kalbin isinirsa ne âlâ. İsinmazsa teşekkür edersin. Bu kadar kolay. Bu konuya takılma bence. Evde kalmak diye bişey olur mu yaaa. Çok saçma bı düşünce. Asıl evlenince evde kalıyo insan. 🤣🤣 Sen benden fazla gezmissin😎😎 ben evde nöbet tutuyorum🤣🤣

Ben bu konuyla ilgili bir örnek vermek isterim size. Aracı olan kişi ve ya Kişiler artık teyzelerden çok arkadaşlar oluyor. Bu kişiler herrrrr şeye karışıyor, yorum yapıyor, mesela bir insan bana göre iyidir ama sonuçta ben onu arkadaşım olarak tanıyorumdur. O kişi ilişkide karşısındaki insana daha farklı biri olabilir. Önerdiği ya da önerilen kişinin, aklına yatmayabilir. Karakter uyuşmayabilir. Bir sürü etken var.
Ama aracı kişi karşısındakini o kadar seviyor oluyor ki bazen illa da olsun diye ısrar ediyor. Müdahale ediyor. Israr da bu işler de en kötü şey. Çünkü bu iki kişinin bileceği iş.
Benim tecrübe ettiğim olaylar böyle oldu. O yüzden artık arkadaş çevremin önerdiği kişilerle görüşmek istemiyorum. Arkadaşım da olsa karıştırmak istemiyorum, bir de bunların bak işte sen bulamıyorsun biz sana buluyoruz sen onu da beğenmiyorsun ne olacak senin halin böyle vs diye söylenen versiyonu var, o iyice can sıkılıyor. O yüzden böyle işlere ben artık kimseyi karıştırmak istemiyorum, şu an hayatımda birini istesem bile kimseye bundan söz etmiyorum.
Kendim tanımak istiyorum.
Açıkçası gönlüne birisini bulmak ta kolay değil ki. Yeşilçam daki gibi sokak köşesinde elinde kitaplarla çarpışma mi bekliceksiniz. 🤔 Ben görücü usulü tanıştım. Arkadaşımın annesi kaynanamin yirmi senelik arkadaşıymis. Eşim annesine su özelliklerde bı kızla evlenmek isterim demiş. Arkadaşım da benim istediğim özellikleri biliyodu. Ve eşimle bu konuda cuk oturduk😎😎 zaten istenilen vasıflara sahiptik ikimizde. Ayrıca iki ailenin de çok iyi tanıdıklar çıktı ve herkes iki aile içinde kefil oldu. Düzgün ailedir diye. Ee geriye ne kaldı. Tanışıp ısınmak. Biz ilk görüştük . İki saat nefes almadan sohbet ettik. Ve evlenme kararı ile kalktık. Odadan çıktığımda eşimin yüzünü hatırlamıyorum. Ama aramızda öyle bı elektrik oluştu ki. Tamam dedim. Bu adamla evlenirim ben. Sizi iyi tanıyan kişiler aracı olursa bu işler çok dah kolay oluyor kısacası.

Etrafımdaki insanlar beni bu psikolojiye sokuyor. Genelde rahatım ama işte ara ara geliyor aklıma. Birde insanlar bak herkes evlendi sen hala bulamadın mı birini? diye sorunca ister istemez bozuluyorum. Manavda bakkalda satılan bişi mi ki bu parasını verip evleneyim?

Ama cevreniz mi size uygun degil acaba?

34 yasindayim, evli cocukluyum, bir cok arkadasim bekar, bazisinin sevgilisi var ve evlilik cocuk dusunmuyorlar.

Cevreleri swap etsek sizinle olabilir gibi.

Tabi arkadaslari kastediyorum. Yoksa konu akrabalar falansa onlar agzinizla kus tutsaniz sizi elestirecek bir sey bulurlar.

Açıkçası gönlüne birisini bulmak ta kolay değil ki. Yeşilçam daki gibi sokak köşesinde elinde kitaplarla çarpışma mi bekliceksiniz. 🤔 Ben görücü usulü tanıştım. Arkadaşımın annesi kaynanamin yirmi senelik arkadaşıymis. Eşim annesine su özelliklerde bı kızla evlenmek isterim demiş. Arkadaşım da benim istediğim özellikleri biliyodu. Ve eşimle bu konuda cuk oturduk😎😎 zaten istenilen vasıflara sahiptik ikimizde. Ayrıca iki ailenin de çok iyi tanıdıklar çıktı ve herkes iki aile içinde kefil oldu. Düzgün ailedir diye. Ee geriye ne kaldı. Tanışıp ısınmak. Biz ilk görüştük . İki saat nefes almadan sohbet ettik. Ve evlenme kararı ile kalktık. Odadan çıktığımda eşimin yüzünü hatırlamıyorum. Ama aramızda öyle bı elektrik oluştu ki. Tamam dedim. Bu adamla evlenirim ben. Sizi iyi tanıyan kişiler aracı olursa bu işler çok dah kolay oluyor kısacası.
Yani çok denedim ama olmuyor. O kişinin daha fotoğrafı bile gösterilince kendimi çok tuhaf hissediyorum. O yüzden bu şekilde biri ile tanışmak istemiyorum artık.

Evet film sahnesi gibi tanışma olmaz ama birilerinin zorlamasıyla da olmuyor. Sizin açınızdan çok güzel olmuş sizi tanıştırmışlar, aranızda karşılıklı bir uyum sağlanmış, elektriğiniz tutmuş. Ama tam tersi bir durum olsaydı eşinizle uyumsuz olduğunuzu düşünseydiniz aracı olan kişiler de size ısrarla ee daha ne istiyorsun ya evlen gitsin, bu zamandan sonra aşk olmaz deseydi sizi eleştirseydi eminim ki siz de itilirdiniz. Bu iki kişinin uyumuna bağlı.
Doğru insan değil ki olmuyor bi şekilde elektrik tutmuyor. Ben doğru bulmuyorum görücü usulü tanışmayı demiyorum.
Ben kendi tecrübemi anlattım, sizin tecrübeniz de olumlu olmuş ne güzel. Benim yaşadığım benim bakış açımı değiştirdi. Çevremdekiler hayatıma müdahale edebileceğini düşündü buna izin vermedim. Tabi ki herkeste aynı olacak diye bir şey yok.
Siz de mutlu sonla sonlanmış ne güzel❤️

Evet film sahnesi gibi tanışma olmaz ama birilerinin zorlamasıyla da olmuyor. Sizin açınızdan çok güzel olmuş sizi tanıştırmışlar, aranızda karşılıklı bir uyum sağlanmış, elektriğiniz tutmuş. Ama tam tersi bir durum olsaydı eşinizle uyumsuz olduğunuzu düşünseydiniz aracı olan kişiler de size ısrarla ee daha ne istiyorsun ya evlen gitsin, bu zamandan sonra aşk olmaz deseydi sizi eleştirseydi eminim ki siz de itilirdiniz. Bu iki kişinin uyumuna bağlı.
Doğru insan değil ki olmuyor bi şekilde elektrik tutmuyor. Ben doğru bulmuyorum görücü usulü tanışmayı demiyorum.
Ben kendi tecrübemi anlattım, sizin tecrübeniz de olumlu olmuş ne güzel. Benim yaşadığım benim bakış açımı değiştirdi. Çevremdekiler hayatıma müdahale edebileceğini düşündü buna izin vermedim. Tabi ki herkeste aynı olacak diye bir şey yok.
Siz de mutlu sonla sonlanmış ne güzel❤️
Bana kimse hiç bir konuda ısrar edemez. Beni tanırlar. Biraz dik basliyimdir🤣🤣 . Allah seninde gönlüne göre versin. ☺️

Back
X