Yine bir ikilem

Gangsta,
zaten kararını vermişsin ama stand başlangıç için daha iyi, sezonda iyi getirisi var, buna güvenip dükkan açanlar çok oldu ama sonu hayal kırıklığı oluyor çoğunlukla çünkü yerli turist pek alışveriş yapmaz, küçük magnetler, uygun takılar, minik hatıra havluları gibi şeyler dışında birşey almazlar, yabancı turistlerde sokak sokak gezip dükkan arayışına pek girmez, dükkan turistlerin daimi takıldığı popüler sokaklarda değilse 1 sezon bile dayanmıyor kapanıyor dükkanlar.

Stand + şöyle dikkat çekici bir satış sitesi derim, uzaktan satış sözleşmesi olan, İngilizce ve Türkçe tanıtım, aynı instagram gibi ana sayfada satışa sunulan ürünlerin görselleri olan bir site, bir de instagram sayfası açılabilir, hatta siteyi kur ürünleri koy, Google görsün diye popüler tag gir, uçar o site, bir de kartvizit bastırırsın stand satışlarında yerli yabancı turistlere satış esnasında satış sitenin iletişim bilgilerinin olduğu kartviziti verirsin mis gibi olur, zaman sitelerden alışveriş yapma zamanı, yeter ki sitene ciddi emek ver, profesyonel bir görüntüsü olsun ve Google'da ilk sayfaya girmeyi başar, gerisi geliyor zaten, dükkan işini siteden satışların artınca düşünürsün.

Site işini düşünüyordum Mune, daha profesyonel yönelmek için. Şanslıyım ki ailemizde 3 yazılımcı var ve site işini hemen hallederler, popüler olması için yönlendirirler. Kartvizit işi de olabilir evet.

Dediğin doğru ayrıca, yabancı turist öyle pek dükkan gezmez şehrin içinde. Benim kullanabileceğim dükkan şehrin işlek yerlerinden birinde ama yabancı turistlerin sıklıkla uğradığı bir yer sayılmaz. Stant işi aklıma daha çok yattı, site de olur. İnsta satışlarını çözmem ve doğru yönetmem gerekecek. Milana anlatmış gerçi kitleye ulaşma yollarını ama sanırım ben açıp bi de örnek profilleri incelemeden olmayacak kafam tam almadı :)
Teşekkür ederim yorumun için.

Evet Antalyadayım.
İmkan var kuzum da işte şu kararsızlıklarım beni benden alıyor. Babamla konuştuk öyle o da diyor ki "Çabuk tüketme kendini, stantla küçük küçük başla, dükkanla bir anda baş edemezsin" filan. Eşime göre de öyle. Annem de diyor dükkan olsa daha ciddi olur; kapın belli olur.

Ben de dükkan sorumluluğunu bir anda alabilir miyim acaba diyorum, tek kişinin elinden çıkacak sonuçta boyamalar. Ürünler çoğalır. Çömlekçi bi abiyle konuştuk, farklı kalıplar çıkarıyorlarmış isteğe göre, aroma terapi mumlukları filan çok güzel şeyler vardı ellerinde fırınlanmış. Başlayınca gerisi gelecek de işte. Dükkan başlangıçta zor mu gelir... Babam çok girdi aklıma, o da çizimle uğraşan biri "Bıktırırsın kendini hızlı koşma" diyor. :/
Bu işlerin getirisi nasıl bilemiyorum,yağlı boya yapan biri olarak pek stabil değil hele Türkiyede.Antalyada yazın iyi iş çıkartırsınız gibi.Şöyle olabilir ufak bir dükkan açın yarısı atölye olsun , müşteri yokken hele kışın bol bol üretin yazın satın.Sadece tablo ve saksı ile yürümez bence, değişik takılar ıngım zıngımlarda koyuverin .Boşa dememişler sanat karın doyurmaz.Birde internet satışı yapın.

Yeni gördüm mesajını. Ben de ne zaman cevap yazacaksin diye bekliyordum :))
Etiket yapıyorum elimden geldiğince ama dekorasyon vb yazmıyordum, akrilik boya filan tarzı yazıyordum. Ama senin dediğin etiketler daha çok takipçi getirir.

Benim hali hazırda var sayfam ama adım soyadım ile normal hesabım yani. Oradan devam mı etmeli yeni mi kurayım sence? Bi de neden başta gizli? Benim profilde hep açıktan gittim, hiç gizlemedim. Gizli olunca ne değişiyor Milana?
Yeni sayfa kur tatlim , profesyonel gozukmesi lazim , gizli olmasinin bi espirisi yok , 2 tane foto koyup basladiginda sayfana gelenler amannn bisi yokmus deyip takibe almadan gider ama sen 100 tane fotoyla baslarsan hemen takibe alir sayfayi goren

Back
X