- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
Gangsta,
zaten kararını vermişsin ama stand başlangıç için daha iyi, sezonda iyi getirisi var, buna güvenip dükkan açanlar çok oldu ama sonu hayal kırıklığı oluyor çoğunlukla çünkü yerli turist pek alışveriş yapmaz, küçük magnetler, uygun takılar, minik hatıra havluları gibi şeyler dışında birşey almazlar, yabancı turistlerde sokak sokak gezip dükkan arayışına pek girmez, dükkan turistlerin daimi takıldığı popüler sokaklarda değilse 1 sezon bile dayanmıyor kapanıyor dükkanlar.
Stand + şöyle dikkat çekici bir satış sitesi derim, uzaktan satış sözleşmesi olan, İngilizce ve Türkçe tanıtım, aynı instagram gibi ana sayfada satışa sunulan ürünlerin görselleri olan bir site, bir de instagram sayfası açılabilir, hatta siteyi kur ürünleri koy, Google görsün diye popüler tag gir, uçar o site, bir de kartvizit bastırırsın stand satışlarında yerli yabancı turistlere satış esnasında satış sitenin iletişim bilgilerinin olduğu kartviziti verirsin mis gibi olur, zaman sitelerden alışveriş yapma zamanı, yeter ki sitene ciddi emek ver, profesyonel bir görüntüsü olsun ve Google'da ilk sayfaya girmeyi başar, gerisi geliyor zaten, dükkan işini siteden satışların artınca düşünürsün.
Site işini düşünüyordum Mune, daha profesyonel yönelmek için. Şanslıyım ki ailemizde 3 yazılımcı var ve site işini hemen hallederler, popüler olması için yönlendirirler. Kartvizit işi de olabilir evet.
Dediğin doğru ayrıca, yabancı turist öyle pek dükkan gezmez şehrin içinde. Benim kullanabileceğim dükkan şehrin işlek yerlerinden birinde ama yabancı turistlerin sıklıkla uğradığı bir yer sayılmaz. Stant işi aklıma daha çok yattı, site de olur. İnsta satışlarını çözmem ve doğru yönetmem gerekecek. Milana anlatmış gerçi kitleye ulaşma yollarını ama sanırım ben açıp bi de örnek profilleri incelemeden olmayacak kafam tam almadı :)
Teşekkür ederim yorumun için.