• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir sorun ve yine ben :( bi bakın lütfen

Nişanlıma doktor demiş, evleneceğiniz kişiyi muhakkak getirmelisiniz rahim ağzı kanseri riski olur demiş ve çok tedirgin oldum gerçekten :KK43:
Doktora gideceğiz bu haftaiçinde canım.
Aşı vurulacağım.
Teşekkür ederim yorumun için.

Canım konuyu görünce hemen cevap yazmak istedim. benim eşimde de vardı evlenmeden önce. hem de bayağ ilerlemişti. ona da doktor hemen nişanlınız da muayene olsun demişti ve ben de gitmiştim. çok şükür hiçbişey çıkmadı. Sonra evlendikten sonra da smear yaptırdım ve yine temiz çıktı. 6 ayda bir kontrole gel dedi doktor ama herhangi bi belirti olmayınca gitmedim bile. Ayrıca eşime de dondurma tedvaisi uyguladılar 1 yıl içerisinde tamamen yok oldu. tekrarlama riski var ama tedavisi de var. nişanlından soğumana gerek yok, herkesin başına gelebiliyor. uçuk gibi bişey bu..

Canım konuyu görünce hemen cevap yazmak istedim. benim eşimde de vardı evlenmeden önce. hem de bayağ ilerlemişti. ona da doktor hemen nişanlınız da muayene olsun demişti ve ben de gitmiştim. çok şükür hiçbişey çıkmadı. Sonra evlendikten sonra da smear yaptırdım ve yine temiz çıktı. 6 ayda bir kontrole gel dedi doktor ama herhangi bi belirti olmayınca gitmedim bile. Ayrıca eşime de dondurma tedvaisi uyguladılar 1 yıl içerisinde tamamen yok oldu. tekrarlama riski var ama tedavisi de var. nişanlından soğumana gerek yok, herkesin başına gelebiliyor. uçuk gibi bişey bu..

Çok teşekkür ederim canım benim valla böyle yorumlar gördükçe rahatlıyorum.
Çok şükür.
Aşı vurulmuşmuydun bekarken peki tatlım?

Okuduğum kadarıyla bu hastalık hemen çıkmıyor. Yıllar sonra da çıkabilir. O yüzden şuan kendilerinde olmaması sebebiyle başkalarını kınayan ve eşim herşeyin ilkini bende yaşadı diye güvenerek hava atan arkadaşlara da büyük konuşmamalarını bu gibi hastalıkların da kendilerinin başına heran gelebileceğini de hatırlatırım.
Hemen herşey kansere sebep olabilir oyüzden telaşlanmamalı ve doktor kontrollerini düzenli yaptırmalısınız. Sizdne önce olmuş, çaresi olan birşey yüzünden ayrılmak çok saçma bence. Cahil ve gaza getiren yorumları da hayretle takip ettim.

Çok afedersiniz ben ilk kez duyuyorum..bilen arkadaşlar bilgilendirebilirmi..bu sivilce gibi bişeymi hani iltahaplı falan..bide illa belli bölgede mi çıkar biraz internete baktım aynı bölgeler çıkıyo..hani göbeğin biraz aşağısı,sağda yanda ,kasık ve bacağın birleştiği yerin birazdaha üst kısmında,çıban türü bişey çıkmıştı eşimde..gitti sonra..korktum ben şimdi ya..

bu aşıyı ne için vuruldun hpv aşısımı dedin ? kadın doğumda mı vurdular yoksa sağlık ocagıda mı..
geçmiş olsun bu arada :)

Korktum valla. Boyle birsey duymamistim. Sanki bu aralar esim benden kaciyor inanin ayda bir ya oluyo yada olmuyor.bu nasil bir sigil sivilce gibimi ayy biri bana anlatsin.

Teşekkür ederim canım, siğilmiş HPV Hastalığı ismi.

cnm üzülme . hemen aşı ol evlenmeden. google dan bulduğum aşağıdaki yazıyı oku

Aşı olmak işe yarar mı?

HPV aşısı, özellikle 6, 11, 16 ve 18′inci cinselere karşı etkili oluyor. 3 kez koldan yapılan aşının tamamlanması durumunda bugünkü bilgilerimize göre hayat boyu dört cinse karşı tam korunma sağlanıyor. Dolayısıyla bu aşının cinsel ilişkiye başlamamış kız veya erkeklerde yapılması durumunda gerçek korunma mümkün olacaktır.

cnm üzülme . hemen aşı ol evlenmeden. google dan bulduğum aşağıdaki yazıyı oku

Aşı olmak işe yarar mı?

HPV aşısı, özellikle 6, 11, 16 ve 18′inci cinselere karşı etkili oluyor. 3 kez koldan yapılan aşının tamamlanması durumunda bugünkü bilgilerimize göre hayat boyu dört cinse karşı tam korunma sağlanıyor. Dolayısıyla bu aşının cinsel ilişkiye başlamamış kız veya erkeklerde yapılması durumunda gerçek korunma mümkün olacaktır.
Teşekkür ederim ilkini vuruldum canım :) fakat kalçadan

Back
X