Yine BOSANMALAR ARTMIS

batlove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2016
630
1.296
63
Çok yorgunum ,bir göz gezdiriyim dedim ama tablo çok fena...hep eş ten kaynaklı yakınmalar..Bence hepinize diyorum biraz sakin olun sakin haraket edin ...boğazınıza gelmiş dayanmış olabilir ama ..insan öyle de böyle de mutsuz yani ayrı olsa da mutsuz ayrı olmasa da...Bende boşanmış biriyim hii sirtimdaki yük gitmedi değil ama başka bişey biniveriyor zaten..istediğim tek şey sonunu her ayrıntısına kadar iyi düşünün...

Çok yorgunum ,bir göz gezdiriyim dedim ama tablo çok fena...hep eş ten kaynaklı yakınmalar..Bence hepinize diyorum biraz sakin olun sakin haraket edin ...boğazınıza gelmiş dayanmış olabilir ama ..insan öyle de böyle de mutsuz yani ayrı olsa da mutsuz ayrı olmasa da...Bende boşanmış biriyim hii sirtimdaki yük gitmedi değil ama başka bişey biniveriyor zaten..istediğim tek şey sonunu her ayrıntısına kadar iyi düşünün...
Tabi lan manyak mısın
Ben zaten iki tokata, üç beş aldatmaya, akşamdan sabaha azar işitip boşancam diye yırtınan hemcinslerime anlam veremiyorum :hamarat:
Sanki adam 17 kez bıçaklamış gibi, bi tripler, yok çalışırım da çocuğuma da tek başıma bakarım demeler.
Hadi adam kezzap atsa suratına neyse derdim de..

Ah ben daha ne diyeyim

Keşke dilim dönse de, ikna edebilsem, özgürlüğe, özgüvene

Mutluluk evlilikte değil çünkü.. ama eşin mutlu olmana engel oluyorsa boşanırsın, mutlu olacağın hayatı yaşarsın. Bekarken de mutlu idim evliyken de mutluyum. Beni mutlu eden eşim değil, sadece engel olmuyor mutlu yaşamama.. biraz hayattan ne istediğini bilmek gerekiyor mutlu olmak için bence.. önceliklerimden şüphe duymuyorum , önceliklerimi belli ederek yaşıyorum. Herşey mükemmel değil hayatımda ama öncelik verdiklerim yolunda çok şükür...

Himm tmm cnm oyle yaparim.

Bence kendin eften puften sebeple bosandin ve pismansin ama her bosanma oyle olmuyor, bazi kadinlarin hayati bile kurtuluyor. Hani bogazina kadar gelmek demissin ya bazen esinin elleri bogazindayken aliyor bu karari.

Pismansan git konus bence ama bosanma konusunda ahkam kesme.

Aslında konu sahibi kötü bişey demek istememiş mutsuzlugun çok fazla arttığından dolayı biz hanımlar adına üzgün olduğunu dile getirmek istemiş diye düşünüyorum

Aldatma yada şiddet dışında insan niye boşanır ki ve muhtemelen kendisi de buna benzer bi sebepten boşanmış yani kendisi de boşanmış biri bende burda boşanma arefesinde olan hanımlar için çok üzülüyorum

Ama bence şiddet yada aldatma olduğu bir evlilikte asla bosanmayın demek değil!

Aslında konu sahibi kötü bişey demek istememiş mutsuzlugun çok fazla arttığından dolayı biz hanımlar adına üzgün olduğunu dile getirmek istemiş diye düşünüyorum

Aldatma yada şiddet dışında insan niye boşanır ki ve muhtemelen kendisi de buna benzer bi sebepten boşanmış yani kendisi de boşanmış biri bende burda boşanma arefesinde olan hanımlar için çok üzülüyorum

Aldatma ya da şiddet dışında insan niye boşanır?

1 istemediği evlilik
2 çocuk gelin
3 ilişkinin enerjisi düştü, dinamik falan diyorlar o denge bozuldu
4 aileler karıştı
5 maddi sorunlar
6 eşlerin çalışma saatleri, günleri
7 çocuk isteme, istememe
8 zart diye çıkıp geliveren sülale sorumlulukları
9 din & mezhep uyuşmazlığı
10 kadının erkekten beklentisi
11 erkeğin kadından beklentisi

....

Maddeleri tamamlayan olur elbet

:)

Tabi canım aldatma ve şiddet dışında herhangi bir sebep boşanmak için geçerli değildir. Aldatılmıyor ve dayak yemiyorsak kırıp dizimizi oturmalıyız.

1 istemediği evlilik
2 çocuk gelin
4 aileler karıştı
5 maddi sorunlar
7 çocuk isteme, istememe

....

Maddeleri tamamlayan olur elbet

:)

Tabi canım aldatma ve şiddet dışında herhangi bir sebep boşanmak için geçerli değildir. Aldatılmıyor ve dayak yemiyorsak kırıp dizimizi oturmalıyız.

Ne ilgisi var Allah aşkına ben saymış olduğunuz maddelere karşı çıkmak amacıyla söylemedim ne anladınız bilmiyorum en çok rastlanan sorun olan 2 meseleden gem vurdum genel geçer amacıyla söyledim saydiginiz maddeler kadar etraflıca dusunememis olabilirim ki öyle söylemiş olsam bile mesajimda bunlar disindaki varsa kırıp dizinizi oturun demek değildi

Bosanilacak bi sebep varsa bosanilmasi taraftariyim ki herkesin kendi hayatı kendi seçimi kendi mücadelesi beni ilgilendirmez
Sadece bu gibi durumlarda hemcinlerim adına daha çok üzgün olduğumu belirttim en çok
Ne anladiginiz nasıl yordugunuz sizlere kalmış

Once yapilan evlilikler azalsin bence. Su evde kaldin, kiz kurusu demeler de azalsin.Mumkunse bitsin. 25 yasinda kizlar kendi uzerlerinde evlenemedim baskisi hissetmesin. Daha bilincli evlilikler olursa bosanmalar da ona paralel olarak azalir.
Bence de katılıyorum. Evlenmek zor, boşanmak çok kolay olmalı bence. Hanı bazen boşanma için ugrastiriyolar ya hakimler, mahkeme vs yetkili mercii kimse işte, aslında bunu evlenmeden önce evlenmek isteyen kişilere yapmaları lazım. Gerçekten bu insanlar birbirleriyle uyumlu mu, adam psikopat mi vs diye bakmaları lazım. Bu testler geciliyorsa evlenilse belki de bunca kadın cinayeti olmazdı.
Konu sahibi boşanma psikolojisi( artık neyse o psikoloji, neden ayrılan bir kadında olur da erkeklerde pek de boşanma psikolojisiini duymuyorsak, bu da toplumdan kaynaklı bence) ni atlatamamis galiba. Mutluluk başka bir insanın bize sağladığı bir şey olmamalı. Biz yalnizken de mutlu olmalıyız. Bir de mutluluk kavramı süper bir eş, lüks araba vs değil de bizim o anki sartlarimiza gore şekillenmeli. Mesela ben simit yemeyi çok severim, kahvaltıda simit yemek beni mutlu ediyorsa her sabah simit yerim; mutluluk bu kadar kolay ulaşılabilir bir şey algısı olsa kadınlarımız yalnızım diye çok da üzülmez diye dusunuyorum.

Boşanmış olmanın kendine has zorlukları tabi var.

Ama bazı evlilikler görünürde elle tutulur toplum tarafından kabul gören nedenler olmasa da bitmeli...

Yanlış evlilikler yüzünden yıllar belki bir ömür çöpe gidiyor. Etrafta o kadar çok var ki böyleleri. Gözünün feri sönmüş, en son ne zaman içten güldüğünü unutmuş bayanlar.

Çok üzülüyorum onları görünce. Oysa biraz cesur olsalar, hatayı eşlerinde de arasalar. Evlilik sadece kadının sorumluluğundan çıksa keşke. Yuvayı dişi kuş yapsa bike erkek kuş korusa ne olur

Kendini başkasının sevgisine muhtaç olmayacak kadar sevmeyen ve cesur olmayan hiçbir kadın gökkuşağını göremez ne yazık ki....

Bence de katılıyorum. Evlenmek zor, boşanmak çok kolay olmalı bence. Hanı bazen boşanma için ugrastiriyolar ya hakimler, mahkeme vs yetkili mercii kimse işte, aslında bunu evlenmeden önce evlenmek isteyen kişilere yapmaları lazım. Gerçekten bu insanlar birbirleriyle uyumlu mu, adam psikopat mi vs diye bakmaları lazım. Bu testler geciliyorsa evlenilse belki de bunca kadın cinayeti olmazdı.
Konu sahibi boşanma psikolojisi( artık neyse o psikoloji, neden ayrılan bir kadında olur da erkeklerde pek de boşanma psikolojisiini duymuyorsak, bu da toplumdan kaynaklı bence) ni atlatamamis galiba. Mutluluk başka bir insanın bize sağladığı bir şey olmamalı. Biz yalnizken de mutlu olmalıyız. Bir de mutluluk kavramı süper bir eş, lüks araba vs değil de bizim o anki sartlarimiza gore şekillenmeli. Mesela ben simit yemeyi çok severim, kahvaltıda simit yemek beni mutlu ediyorsa her sabah simit yerim; mutluluk bu kadar kolay ulaşılabilir bir şey algısı olsa kadınlarımız yalnızım diye çok da üzülmez diye dusunuyorum.

Bazilarinin artik hayat amaci EVLILIK oluyor. Ben bu genc kizlarimiza kiziyorum. Evde kaldim eee yas kac . Genc kizlari da suclamiyorum cunku acaip bir baski olusturuyor uzerlerinde. Erkeklere bu yapilmiyor. Adam kendinden 10-20 yas kucuk biriyle evlenirken sebebi erkeklerin gec olgunlasmasi, kadinlar bunu yapamiyor.

Ben 35 + yim. Uzun bir sure yurt disinda yasadim. Istedigim okullara gittim ama istedigim isi bulamadim. O ayri konu da elimden geleni yapisim. Simdi evlenmeyi dusunebilirim ama her insan boyle degil. Kocalarina bagimli oluyorlar. Haliyle mutsuz evlilikler , mutsuz cocuklar yetisiyor.

Ayrilmak da kolay olmasin ama bir arkadasin yazdigi mutsuz olmak bile bosanma sebebidir. Kimse kimsenin kahrini cekmeye gelmiyor bu dunyaya.

Evli oldugunuz kisiyle huzuru yakalayamadiysaniz evliligi devam ettirmenin manasi yok evliligin amacina aykiri zaten bu durum..mutsuzum ama olsun bekarkendr sorunlarim olur bosanmiyim durumu o evliligin ne kdr sacma oldugunu gosteriyor

Bazilarinin artik hayat amaci EVLILIK oluyor. Ben bu genc kizlarimiza kiziyorum. Evde kaldim eee yas kac . Genc kizlari da suclamiyorum cunku acaip bir baski olusturuyor uzerlerinde. Erkeklere bu yapilmiyor. Adam kendinden 10-20 yas kucuk biriyle evlenirken sebebi erkeklerin gec olgunlasmasi, kadinlar bunu yapamiyor.

Ben 35 + yim. Uzun bir sure yurt disinda yasadim. Istedigim okullara gittim ama istedigim isi bulamadim. O ayri konu da elimden geleni yapisim. Simdi evlenmeyi dusunebilirim ama her insan boyle degil. Kocalarina bagimli oluyorlar. Haliyle mutsuz evlilikler , mutsuz cocuklar yetisiyor.

Ayrilmak da kolay olmasin ama bir arkadasin yazdigi mutsuz olmak bile bosanma sebebidir. Kimse kimsenin kahrini cekmeye gelmiyor bu dunyaya.
Gerçekten öyle, Türkiyede evlenmek askerlik gibi,20 yi devirdiginde insanlar davetiye beklemeye basliyor. Ben de bu konudan çok muzdaribim. Okul bittiyse hemen kocanin yanına diye bir beklenti oluyor. O elalem kimse, anne babalar bile onları düşünüp hadi kızım artık sıra sende vs diye başlıyorlar. Erkeklere tanınan ayrıcalık evlilikte çok şahane dediğiniz gibi. Daha evlenmeden bile ornegin kızlar için 30 sözde treni kaçırmaya meyilli bir yaş imiş gibi görünse de erkek 30 sa hmm iyi işte deniyor.
Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil, haklisiniz. Ancak onda bile ne yazıkki annelerimiz dahi, aman sen iş bilmiyorsun, seni alan(mal alıyorlar sanki) iki günde kapının önüne koyar gibi sacmasapan söylemlere giriyor. Yani kadın evi çekip cevircek, mecburmus gibi. Ama ne yazıkki adam düzgün biri değilse hakikaten mecburmus gibi, aynı saatte işten gelseler de eve, o yemeği kadın hazırlayacak diye bir beklenti var. Ayrıca bahsettiginiz diğer konu bağlanma konusunda da kadınlar sanki daha çok bağlanıyor evet, ben de mesela bağlanmakktan çok korkuyorum. Tüm bu sebeplerden ve su kkda okuduğum şeylerden sonra evlilikten çok korkar oldum. Ben de ne dertliymisim kusura bakmayın, resmen dert anlatmisim :anneadayı::KK51:

Gerçekten öyle, Türkiyede evlenmek askerlik gibi,20 yi devirdiginde insanlar davetiye beklemeye basliyor. Ben de bu konudan çok muzdaribim. Okul bittiyse hemen kocanin yanına diye bir beklenti oluyor. O elalem kimse, anne babalar bile onları düşünüp hadi kızım artık sıra sende vs diye başlıyorlar. Erkeklere tanınan ayrıcalık evlilikte çok şahane dediğiniz gibi. Daha evlenmeden bile ornegin kızlar için 30 sözde treni kaçırmaya meyilli bir yaş imiş gibi görünse de erkek 30 sa hmm iyi işte deniyor.
Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil, haklisiniz. Ancak onda bile ne yazıkki annelerimiz dahi, aman sen iş bilmiyorsun, seni alan(mal alıyorlar sanki) iki günde kapının önüne koyar gibi sacmasapan söylemlere giriyor. Yani kadın evi çekip cevircek, mecburmus gibi. Ama ne yazıkki adam düzgün biri değilse hakikaten mecburmus gibi, aynı saatte işten gelseler de eve, o yemeği kadın hazırlayacak diye bir beklenti var. Ayrıca bahsettiginiz diğer konu bağlanma konusunda da kadınlar sanki daha çok bağlanıyor evet, ben de mesela bağlanmakktan çok korkuyorum. Tüm bu sebeplerden ve su kkda okuduğum şeylerden sonra evlilikten çok korkar oldum. Ben de ne dertliymisim kusura bakmayın, resmen dert anlatmisim :anneadayı::KK51:

Kadinlar calistirilmaya alistirildi da erkekler ev isi yapmaya alistirilmadi . :KK53: Onlar zaten bastan 1-0 onde basliyorlar ve hemen her konuda onlara daha ustun davraniliyor.

Bilincsiz anneler cocuk yetistirdigi surece bu boyle devam eder. Kadinlara takilan su kotu terimleri degistiremiyoruz bir turlu.

Isin ozunde her zaman yalnizsin. Kendinle eglenemiyorsan baskasinin seninle eglenebilmesini bekleme. Her zaman kendine ozel bir hayatin olabilmeli. O zaman bagimli olmazsin kocana bagli olursun.

Ben evlilikten de korkmuyorum. Senin de korkmana gerek yok. Dogru yere baktigin surece dogru adami secebilirsin.Biraz da mantik evliligi gerekiyor. Yari yariya yani. :KK45:

1 istemediği evlilik
2 çocuk gelin
4 aileler karıştı
5 maddi sorunlar
7 çocuk isteme, istememe

....