Gerçekten öyle, Türkiyede evlenmek askerlik gibi,20 yi devirdiginde insanlar davetiye beklemeye basliyor. Ben de bu konudan çok muzdaribim. Okul bittiyse hemen kocanin yanına diye bir beklenti oluyor. O elalem kimse, anne babalar bile onları düşünüp hadi kızım artık sıra sende vs diye başlıyorlar. Erkeklere tanınan ayrıcalık evlilikte çok şahane dediğiniz gibi. Daha evlenmeden bile ornegin kızlar için 30 sözde treni kaçırmaya meyilli bir yaş imiş gibi görünse de erkek 30 sa hmm iyi işte deniyor.
Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil, haklisiniz. Ancak onda bile ne yazıkki annelerimiz dahi, aman sen iş bilmiyorsun, seni alan(mal alıyorlar sanki) iki günde kapının önüne koyar gibi sacmasapan söylemlere giriyor. Yani kadın evi çekip cevircek, mecburmus gibi. Ama ne yazıkki adam düzgün biri değilse hakikaten mecburmus gibi, aynı saatte işten gelseler de eve, o yemeği kadın hazırlayacak diye bir beklenti var. Ayrıca bahsettiginiz diğer konu bağlanma konusunda da kadınlar sanki daha çok bağlanıyor evet, ben de mesela bağlanmakktan çok korkuyorum. Tüm bu sebeplerden ve su kkda okuduğum şeylerden sonra evlilikten çok korkar oldum. Ben de ne dertliymisim kusura bakmayın, resmen dert anlatmisim