Yine Çıkmaza Düştüm.

Kahvedelisiii

Bir kuş bile nasibi kadar kanat çırpar gökyüzünde.
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
585
183
29
Merhaba.
20 yaşındayım.5.yıllık bir üniversitenin 1.sınıf öğrencisiyim.Ben bugüne kadar ailem ne derse onları yaparak kendi kararları mı hiçe sayarak büyüdüm.Onlar en iyisini biliyordu benim adıma kararlar veriyorlardı ta ki geçen seneye kadar. Aileme kızmıyorum gerçekten iyiliğimi istiyorlar farkındayım.Geçen sene memleketim de bi üniversite kazandım memleketim de oturmuyoruz. Ailem gidemezsin dedi gidicem dedim ve 2 senedir buradayım.Akvaryum da büyüdüm desem yeri şimdi tabiri caizse denizde yüzmeye çalışıyorum. Ama bazen boğuluyormuşum gibi hissediyorum.Bu hissin başında erkek arkadaşım konusunda kararsızlığım geliyor.Erkek arkadaşım 22 yaşında ortaokul mezunu, 5 yıldızlı bir otelde aşcı.Peki neden kafam karışık ? Neden boğuluyorum ? Sorumun cevabı ise şöyle; acaba üniversite mezunu ile orta okul mezunu hayata aynı açıdan bakabilir mi? 4,5dır çıkıyoruz. 2 sene öncede 7 aylık çıkmışlığımız var. Hikayeyi başa sararsak babamın çalıştığı iş yerinde çalışıyordu bende orda staj yapıyordum öyle tanıştık. 7 ay çıktık fakat o çok olgun ve çabuk sinirlenen bir karakterken ben liseli bi karakter ve sürekli alttan alan bir bireydim. Babam öğrendi diye ayrıldık bunun yanında siniri katlanılmaz hal almıştı. Askere gitti, aradı.Askerden geldi aradı o kadar güzel cümle kurup kendini ifade ediyor ki,duygularının esiri oldum. İlk önce çok karşı çıktım ama askerlik onu bir hayli değiştirmişti.Olaylara eskisi kadar tepki vermiyor yani çabuk sinirlenmiyor. Benim için sigarayı bıraktı ki sigara içmese krize giren bir insandı. Alkollü bıraktı. Biraz kilolu, sağlığın için kilo vermelisin dedim. Allah nasip ederse öbür ay diyetisyene gidecek. Benim için açık öğretime yazıldı şu an güya okuyor.Ona her türlü desteği sağlamaya çalışıyorum sigarayı bıraksın diye çeşitli süprizler yaptım, bir dönem işsizdi ve evine para götüremedikçe ağrına giden bir insan kafası dağılsın diye çeşitli filmler gönderdim.En son rahat ders çalışsın diye ders notları gönderdim.Çalışmayı sevmiyormuş bende böyle yaparsa hayata farklı bakış açısıyla bakabileceğimizi anlattım. Eşim olacak insanın beynimi de doyurmasını istiyorum çeşitli konular üzerinde fikir sahini olup tartışmak istiyorum.En son olarak ona onu iteklemekten sıkıldığımı yanımda yürümesini istediğimi söyledim. Sınav sonuçlarına göre bizim için çabalayıp çabalamadığımızı göreceğimi ve buna göre hayattımıza devam edeceğimizi dile getirdim. Yani okumazsa bu iş biter. Sizce nankörlük mü ediyorum ? Çok iyi bir insan benim için bizim için birçok şey yapıyorum tabii ben de yapıyorum beni çok seviyor.Resmen üzerime titriyor. Sırf benim için okuyor. Ama kafam karışık mecburiyetten okuyor. O benim için doğru insan mı ? Zamanla ben zorlamadan okumayı sever mi ? Hayata aynı yönden bakabilir miyiz ? Yazım biraz uzun oldu ama okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Görüşleriniz benim düşüncelerime yön verecektir.

İnsanı niye sıkıyosunuz herkes tahsilli olmak zorunda değil. Dilbilgisi türev bilmekle kimsenin bir adım önüne geçmiş olmuyosunuz. Kuzenim ankarada büyük bşr üni. İyi birbölümünden mezun iyi bir işi var. Eşi ilk okul mezunu. Kendini geliştirmiş iş kurmuş ilerlemiş bi adam.
Başka bir akrabamda üni. Mezunu eşi ortaokul. Aynı yerde çalışıyorlar ortaokul mezunu olmasına rağmen eşi işte baya ilerlemiş durumda hatta önce bile diyebilirim. Konuşmalarınada bakarsan akrabam olan kızdan daha kültürlü bilgilidir.
Siz onu oldduğu gibi kabul edemiyosanız eğer. Ben sizin sevginizden şüphe ederim.biraz çıkarsız koşulsuz sevin insanları ya.

Turizm işletmeciliği okuyorum. İş bulma şansım çok yüksek çünkü liseden beri çalışıyorum her yaz ve çevrem var aynı zamanda turizm sektöründe çok fazla insan çalışıyor ama ben yüksek lisans istiyorum akademisyen olmak için.

okumak cahilliği alır,eşşeklik baki kalır. Nice üni mezunları var imla kurallarını bilmiyor! nice ilk okul mezunları var kitap yazıyor! kendisini geliştirmiş birisi ise diploma olsa ne olmasa ne?
Adamın güzel bir mesleği var. bence istemiyorsa gitme üzerine.

İnsanı niye sıkıyosunuz herkes tahsilli olmak zorunda değil. Dilbilgisi türev bilmekle kimsenin bir adım önüne geçmiş olmuyosunuz. Kuzenim ankarada büyük bşr üni. İyi birbölümünden mezun iyi bir işi var. Eşi ilk okul mezunu. Kendini geliştirmiş iş kurmuş ilerlemiş bi adam.
Başka bir akrabamda üni. Mezunu eşi ortaokul. Aynı yerde çalışıyorlar ortaokul mezunu olmasına rağmen eşi işte baya ilerlemiş durumda hatta önce bile diyebilirim. Konuşmalarınada bakarsan akrabam olan kızdan daha kültürlü bilgilidir.
Siz onu oldduğu gibi kabul edemiyosanız eğer. Ben sizin sevginizden şüphe ederim.biraz çıkarsız koşulsuz sevin insanları ya.
Kendini geliştirmeye çalışmıyor bu yüzden okumasını istiyorum. İlla okul okuması değil kitapta gönderiyorum.Ailemin yansımasıyım doğruları net bilmiyorum bu yüzden sizden fikir almak istiyorum ailem seni o kadar okuttuk üniversite mezunu olsun derlerse karşı çıkamasınlar diye okuyor birazda.

okumak cahilliği alır,eşşeklik baki kalır. Nice üni mezunları var imla kurallarını bilmiyor! nice ilk okul mezunları var kitap yazıyor! kendisini geliştirmiş birisi ise diploma olsa ne olmasa ne?
Evet güzel bir mesleği var fakat açıktan okuyup elinde diploma olsa ne kaybeder. Şu an nice diplomalı aşçılar var onun gibi yeteneklere sahip. Önüne diploma engeli çıksın istemiyorum ileri de.

Benim yazacaklarımı yazmışsınız zaten

Altını ben de imzalasam olur mu

Evet güzel bir mesleği var fakat açıktan okuyup elinde diploma olsa ne kaybeder. Şu an nice diplomalı aşçılar var onun gibi yeteneklere sahip. Önüne diploma engeli çıksın istemiyorum ileri de.
zorla yaptıramazsınız ama. kendisinin istemesi lazım. Evet okusa çok iyi olur ancak adam istemiyor.

Benim yazacaklarımı yazmışsınız zaten

Altını ben de imzalasam olur mu

tebi efenim :KK5:

Turizm işletmeciliği okuyorum. İş bulma şansım çok yüksek çünkü liseden beri çalışıyorum her yaz ve çevrem var aynı zamanda turizm sektöründe çok fazla insan çalışıyor ama ben yüksek lisans istiyorum akademisyen olmak için.

Adam da aşçıymış daha ne istiyorsun ilerde kendi işinizi kurarsınız birlikte

Ben müdür olurum o aşçı statü tutmaz dersen de yazık adama yol yakınken ayrıl

cnm eger ınsansa erkek arkadasın tahsılı hıc onemli degıl.. cunku dusunsene unıv mezunu olmus olsa para yıyen cıkarcı bı erkek olsa nasıl olurdu ozaman da soylenırdın emın ol.. hayatımda basıma geldı bu unıv mezunuydu tahsılı yerındeydı ama adam degıldı..

suanda bırlıkte oldugum ınsan acık ogretımı bile bıtırmedi. ama ben doktora yapıyorum.. bunu asla sorun etmıyorum cunku sevgılım cok olgun anlayıslı bı ınsan cok sukur..

Yani ailen biraz akvaryumdan cikarinca böyle oluyormuşsun demek ki :)
Bazi aileler cocuklarini biliyorda baskı yapıyor bence
Iteklemeyle olmaz o işler .. bırak ve aileni dinlemeye devam et bence sen cunku duzgun kararlar alamiyorsun zaten herkes yapacak diye birsey yok okuluna ver kendini karsina seni doyuracak birisi cikacaktir 1-2 kelimeye kanma

Kendini geliştirmeye çalışmıyor bu yüzden okumasını istiyorum. İlla okul okuması değil kitapta gönderiyorum.Ailemin yansımasıyım doğruları net bilmiyorum bu yüzden sizden fikir almak istiyorum ailem seni o kadar okuttuk üniversite mezunu olsun derlerse karşı çıkamasınlar diye okuyor birazda.
İnsan kitap okumak zorunda da değildir ki. Okusa o zamanda şu kitabı oku dersiniz siz. Kendini geliştirmiyo diyosunuz ama bence önce siz geldiğiniz yaşın farkına vararak kendi hayatınızla ilgili kararları ailenizin şartlarına bağlamayın.
O çocuğun yerinde ben olsam ' şekilci' tavrınızdan dolayı sizdende ailenizden de uzaklaşırdım açıkca söylüyorum. Siz bu baskılarınızla 'eziksin' diye adamın kafasına vuruyosunuz resmen. Bi erkeğe bırakın hiç bi insanın hoşuna gitmez bu.

Adam da aşçıymış daha ne istiyorsun ilerde kendi işinizi kurarsınız birlikte

Ben müdür olurum o aşçı statü tutmaz dersen de yazık adama yol yakınken ayrıl
Onun mesleğine birşey demiyorum ki bende liseden aşçılık çıkışlıyım müdürlükle de hiç bir ilgisi yok ama karakteri gereği altta çalışmaya katlanamıyor. Okusa ne kaybeder ki ? Bilgi insanın hayata bakış açısını değiştiriyor ben buna inanıyorum ve kendisini geliştirmesini istiyorum tek isteğim bu.

Diplomanin bir onemi yok ama babanin tepkisidir burda asil onemli. Devam etsen baban kabul edecek mi??
Aşcı olması artı babam için. Ama en azından lise mezunu olması babamın çabuk kabullenmesini sağlar. Babamda ben 6 yaşındayken üniversiteden mezun oldu. Beni ayağında sallarken açıktan bitirmiş üniversiteyi. Erkek arkadaşımın da benim ailemin de eşlerin hayatta bakış açıları farklı olduğu için sorunlar yaşıyor. Bende yaşamak istemiyorum iki aile de bilgi yüzünden sorunlar yaşıyor. Erkek arkadaşım çok zeki ve herşeyi başarabilir elimden geldikçe destek olmak istiyorum.

Kendisini ne kadar geliştirdiğine bağlı. Babam ortaokul mezunu annem açık üni. Annem sürekli kitap okur şiirler yazar hep uğraşır birşeylerle. Babam da tam aksi yıllardır açıktan liseyi bitir diye uğraştık istemedi halbuki elektronikçi sayısal zekası yüksek ama istemiyor. Kitap okuması için uğraştık onu da okumadı. Annemle oturup iki kelime konuşamaz anlaşamaz hale geldiler. 8 aydır da ayrılar. Ama senin sevgilin de böyle olacak diye birşey yok. Tek soyleyecegim içinde varsa insanın okur yapar ama yoksa istediğin kadar uğraş degistiremezsin

İnsan kitap okumak zorunda da değildir ki. Okusa o zamanda şu kitabı oku dersiniz siz. Kendini geliştirmiyo diyosunuz ama bence önce siz geldiğiniz yaşın farkına vararak kendi hayatınızla ilgili kararları ailenizin şartlarına bağlamayın.
O çocuğun yerinde ben olsam ' şekilci' tavrınızdan dolayı sizdende ailenizden de uzaklaşırdım açıkca söylüyorum. Siz bu baskılarınızla 'eziksin' diye adamın kafasına vuruyosunuz resmen. Bi erkeğe bırakın hiç bi insanın hoşuna gitmez bu.
Gerçekten eziksin ya da daha değişik birşey demek istemiyorum öylede görmüyorum.Zamanında ailesi destek çıkmamış hep çalışmak zorunda kalmış hep hayallerini ertelemiş.İleri de diploma engeli önüne çıkıp üzülsün istemiyorum.

siz birlikte olamazsınız. ama sen üniversite mezunu o ortaokul mezunu olduğu için değil. sen hayatın boyunca onu ezik göreceksin. hatta ezeceksin. saygını yitirmişsin bi kere.

Kendisini ne kadar geliştirdiğine bağlı. Babam ortaokul mezunu annem açık üni. Annem sürekli kitap okur şiirler yazar hep uğraşır birşeylerle. Babam da tam aksi yıllardır açıktan liseyi bitir diye uğraştık istemedi halbuki elektronikçi sayısal zekası yüksek ama istemiyor. Kitap okuması için uğraştık onu da okumadı. Annemle oturup iki kelime konuşamaz anlaşamaz hale geldiler. 8 aydır da ayrılar. Ama senin sevgilin de böyle olacak diye birşey yok. Tek soyleyecegim içinde varsa insanın okur yapar ama yoksa istediğin kadar uğraş degistiremezsin
Benim babamla annem de öyle sayılır erkek arkadaşım da gerçekten çok zeki ama şartlar okumasını engellemiş. Okulu bıraktığında okula giden çocuklara bakıp ağlamış üniversiteye geliyor ne güzel üniversite hayatı diyor arkadaşlarına imreniyor. Ama ailesini düşündüğü için çalışmaktan vazgeçmek istemiyor.Ben onun sonuna kadar arkasındayım ve hayatında keşke demesin diye uğraşıyorum.

X