Yine çocuk, derdim hep çocuk :(

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.475
Düşünmekten başıma ağrılar girdi,lütfen bana fikir verin :KK43:
Kızınızı haftada 3 ve yarım gün kreşe göndermek istiyorsunuz,çok güzel,içinize sinen bir yer de buldunuz(2 buçuk yaş) hem de çok ara vermeden hamilelik de istiyorsunuz.Kızınız ise kardeş için de kreş için de çok hevesli. (Mahallede arkadaş yok,biraz büyük olanlar küfürbaz.Anneanne de elinden geldiğince oynar,gezdirir ilgilenir yine de yetersiz olmaya başladı) Neyse... Bebek olunca işe 2-3 sene civarı ara vermek istediğinizden dolayı yani maddi durumlardan dolayı ya çok iyi bir kreşten vazgeçeceksiniz,normal bir yere göndereceksiniz ya bebekten. Bu durumda siz ne yapardınız?

Son düzenleme:
Doğuma kadar kreş.
Doğumdan sonra ikisi de yanımda, oh mis gibim.

Ayrıca çocuk rızkıyla gelir sözüne o kadar inanıyorum ki. Oğlum doğduğunda nasıl ederiz ne yaparız diye ter döküyorduk, ummadığımız yerlerden hediyeler geldi, bizim artık unuttuğumuz borçlar bize geri ödendi falan :)

Ayrıca çalışmadığınız dönemde kreş yerine çocuğunuzu yaşıtlarıyla vakit geçirebileceği etkinliklere kendiniz götürebilirsiniz, her gün parka götürebilirsiniz. Evde de küçük bebek olacağından çocuğunuzun canı sıkılmaz. İlkOkula başlamadan önce de anaokuluna gönderirsiniz.

Kızın 3 yaşında sayılır 2 yıl işten ayrılacağını düşünürsek yani kızın 5 yaşında mi gidecek ilk defa kreşe? Eğer durum bu ise elbette ilk çocuk için yapilacak şeyler öncelikli olmalı. Yani kreş.

ancak işe ara vermeyip d.izninden sonra bebeğe Anneanne baksa kızın da kreşe gitse nasıl olur?

Bi sene krese gitsin hevesini alsin seneye kadar cocugunuzda olur sonra ikisinede siz bakarsiniz

Okul öncesi eğitim kesinlikle alınmalı. krese suan ara ara gidiyor .hamilelik ve bebeğin doğum sürecinde evde sizinle olur yaşında biraz daha buyur .daha sonra ilk okula başlayacağı okulun anasinifina gönderirsiniz. Zaten anasınıfı bitince 1.sınıfa basladiginda cpk fazla yabancılik cekmeyecektir anasinifina ki arkadaşları ile ayni sinifda olacağı için daha kolay uyum sağlayacaktır.

Kızın 3 yaşında sayılır 2 yıl işten ayrılacağını düşünürsek yani kızın 5 yaşında mi gidecek ilk defa kreşe? Eğer durum bu ise elbette ilk çocuk için yapilacak şeyler öncelikli olmalı. Yani kreş.

ancak işe ara vermeyip d.izninden sonra bebeğe Anneanne baksa kızın da kreşe gitse nasıl olur?
Dogumdan sonra 2 yil ben olmak istiyorum.Kizim da çok kotu seyler yasadim vicdani yönden hala rahatsizim. Annem seve seve bakar o ayri ama Allah izin verirse cocuklarimin yaninda olmak isterim

Düşünmekten başıma ağrılar girdi,lütfen bana fikir verin :KK43:
Kızınızı haftada 3 ve yarım gün kreşe göndermek istiyorsunuz,çok güzel,içinize sinen bir yer de buldunuz(2 buçuk yaş) hem de çok ara vermeden hamilelik de istiyorsunuz.Kızınız ise kardeş için de kreş için de çok hevesli. (Mahallede arkadaş yok,biraz büyük olanlar küfürbaz.Anneanne de elinden geldiğince oynar,gezdirir ilgilenir yine de yetersiz olmaya başladı) Neyse... Bebek olunca işe 2-3 sene civarı ara vermek istediğinizden dolayı yani maddi durumlardan dolayı ya kreşten vazgeçeceksiniz ya bebekten. Bu durumda siz ne yapardınız?

malesef bazı istekler imkanlar çerçeves,nde gerçekleşiyor
keşke ikiside olabilse
ancak olmuyor ise
sen başında olduğunda ve birde kardeşi olduğunda
kızının kreş gereksinimi de azalacaktır

Dogumdan sonra 2 yil ben olmak istiyorum.Kizim da çok kotu seyler yasadim vicdani yönden hala rahatsizim. Annem seve seve bakar o ayri ama Allah izin verirse cocuklarimin yaninda olmak isterim
Her anne ister bunu hiç birimiz eve bırakıp gitmekten zevk almıyoruz ancak ikinci çocuk için olumlu bir şey yapayım derken ilk çocuk için olumsuzluğa yol açmak olabilir bu işin sonu.baba göre kızın alacağın kararda kızın öncelikli olmalı.

Çalışan kadınlar bir çok fırsatı kaçırabiliyorlar, bir sürü ücretsiz etkinlik oluyormuş, bizim haberimiz olmuyor mesela, o yüzden evde olacağınız dönemde ilk çocuğunuzla da ilgilenebilirsiniz. Örneğin annemlere çok yakın oyuncak kütüphanesi varmış, tatilde götürdüm oğlumu, bir sürü çocuk, oyuncaklar, ücretsiz, sadece saat kısıtı var. Bu tarz etkinlikler bulabilirsiniz.
Bu arada bu kadar ısrarla savunmamın sebebini de anlatayım :)))
Oğlum 2 yaşında, aralarında yaş farkı olmasın diye 2. bebeği düşünüyordum ancak düşük yaptım yeni. Fiziksel olarak zor bir durumdu, ben de ertelemeye karar verdim. Sizinle aynı durumları düşünmüştüm 2. bebeğe karar verirken. Ben de uzun bir süre işe ara vermeyi düşünüyordum ve güzel bir kreş için para ayıramayabilirdik. Ancak insan isterse ve araştırırsa kendi cebine uygun bir çok etkinlik bulabiliyor. Bence kardeşlerin yaş farkı da çok fazla olmamalı.
Eşimin 2 abisi var, biriyle 6 diğeriyle 10 yaş farkı var. Şu yaşımızda bile o kadar fark ediyor ki, elbette arada az yaş farkı olan abisiyle paylaşımları vakit geçirmesi çok daha güzel. Küçükken de yaş farkı önemli oluyor, birlikte vakit geçirmeleri açısından.

Yarim gun kres ucretleri nekadar ki cok mu sarsar sizi sen bakarsan kardeside olur yeterli olur bencr kendin ilgilenirsin oglum 2 yasinda bende krese veremiyorum hergun sokaga patka falan cikiyoruz gezmeye gidiyirux ben kisin yokum bakicinin kiziyla oynuyo bende vermek isterdim seni anliyorum

yalnız 2 buçuk yaşındaki çocuğu kreşe vermek çok da mantıklı değil. uygun yaş 4. iş durumunu nasıl ayarlarsınız bilmiyorum ama bence kreşten vazgeçip ikinci çocuğa odaklanın :KK22:

Yarim gun kres ucretleri nekadar ki cok mu sarsar sizi sen bakarsan kardeside olur yeterli olur bencr kendin ilgilenirsin oglum 2 yasinda bende krese veremiyorum hergun sokaga patka falan cikiyoruz gezmeye gidiyirux ben kisin yokum bakicinin kiziyla oynuyo bende vermek isterdim seni anliyorum
3 yarim gun 600 canim.Isten ayrilirsam kres devam ederse ve bebek de eklenirse çok zorlaniriz

Uygun kreş yasi 3 tür arkadaşlar.2 veya 4 değil. Bunu herkes bilir aslinda. Ayrıca bir sene kreşe ver sonra al gibi yaklaşımlar da doğru değil. Çocuk açısından gerçekten doğru değil.

Konu sahibi ne kadar pahalı ya kreş fiyatları öyle. 3 yarım gün 600:KK57:

Istanbul mu orası?

Peki devlet kreşlerini düşünmez misin?

Bence anneniz biraz daha baksın kızınıza. Siz bu sürede hamileliğinizde birikim yaparsınız. Haftasonu workshoplara falan gidebilir çocuğunuz böylece sosyal olarak da avantaj sağlayabilirsiniz. Sonra bebek doğduktan sonra da iki çocuğunuza da siz rahat rahat bakarsınız. Şimdiden hayırlı olsun...

Her anne ister bunu hiç birimiz eve bırakıp gitmekten zevk almıyoruz ancak ikinci çocuk için olumlu bir şey yapayım derken ilk çocuk için olumsuzluğa yol açmak olabilir bu işin sonu.baba göre kızın alacağın kararda kızın öncelikli olmalı.

Kadesa ya katıldım

Komşumuz çalışırken kızı 2,5 yaşında tam gün kreşe gitti

2,5-3,5 aradı kreşte geçti

3,5 -4,5 kardeş geldi anne ve kız da evde kaldı ve kızı çok bunaldı hem bebek hem arkadaşınız kalmak zor oldu

Işe dönmeyecek bebek bakacak 4,5 yaşına gelen kızı da devlet okuluna verdi önümüzdeki sene için

Kreşe ver hevesini aldın fikrine katılmıyorum zira çocuk o ortam sonrası yazın tatilde bile evde sıkılıyor sonra evde bir de kardeş ile kalmak zor

Sen daha farklı etkinliklere götürürsün diyorlar ama bir bebek ve bir okul öncesi çocuğun beklentileri farklı örnek bebeğin uyku saatinde öbür çocuğun yaşıtları parka gidiyor ikisinin arasında kalıyorsun

Oğlu 25 aylıktan beri kreşe giden 3,5 aylıkken şirket aracılığı ile bulduğu bakıcıya günde 11 saat oğlunu bırakan sonra 1,5 yaşından itibaren yaklaşık 7-8 ay kendi bakan bir anne olarak da bebek doğunca işten ayrılma kararını tekrar düşün derim

Evde olmak çocuk bakmak ve o büyüyünce yeniden iş bulmak daha zor bence

Uygun kreş yasi 3 tür arkadaşlar.2 veya 4 değil. Bunu herkes bilir aslinda. Ayrıca bir sene kreşe ver sonra al gibi yaklaşımlar da doğru değil. Çocuk açısından gerçekten doğru değil.

Konu sahibi ne kadar pahalı ya kreş fiyatları öyle. 3 yarım gün 600:KK57:

Istanbul mu orası?

Peki devlet kreşlerini düşünmez misin?
İstanbul malesef. Bu 600ün içinde öğlenleri eve bırakmaları için servis ücreti de var, 500+100 servis ücreti.
Uygun başka kreşler de var ama güven veren,içimize sinen,memnun kalan tanıdıklarımın da olduğu bir yer burası. Devlet kreşleri nasıl, kızımın yaşındakileri almıyorlar diye biliyorum ben

İstanbul malesef. Bu 600ün içinde öğlenleri eve bırakmaları için servis ücreti de var, 500+100 servis ücreti.
Uygun başka kreşler de var ama güven veren,içimize sinen,memnun kalan tanıdıklarımın da olduğu bir yer burası. Devlet kreşleri nasıl, kızımın yaşındakileri almıyorlar diye biliyorum ben
Devlet kreşleri 3 yaştan itibaren alıyorlar yarım gün. Ücreti çok daha uygun.

Sana bir anne ve öğretmen olarak cidden tek önerim ikinci çocuk olduktan sonra kızını evde tutmak zor olur hele de 4 yaşına yaklaşan bir çocuğu yasıtları ile birlikte eğitim alacağı vakit geçireceği kendini ifade edeceği bir kuruma yollaman gerek.

Ve sakin bir süre yolla geri al, evde kardeşi ile oturur, direkt okula yollarsin gibi yaklaşımlara yanaşma. kızın için hep olumsuz şeyler bunkar.Tamam 3 yaşında verme ama 4 yaşında yine bir kreş ayarlamak zorundasın sonuçta.

Allah büyük bir kapı açar elbet :)

Kadesa ya katıldım

Komşumuz çalışırken kızı 2,5 yaşında tam gün kreşe gitti

2,5-3,5 aradı kreşte geçti

3,5 -4,5 kardeş geldi anne ve kız da evde kaldı ve kızı çok bunaldı hem bebek hem arkadaşınız kalmak zor oldu

Işe dönmeyecek bebek bakacak 4,5 yaşına gelen kızı da devlet okuluna verdi önümüzdeki sene için

Kreşe ver hevesini aldın fikrine katılmıyorum zira çocuk o ortam sonrası yazın tatilde bile evde sıkılıyor sonra evde bir de kardeş ile kalmak zor

Sen daha farklı etkinliklere götürürsün diyorlar ama bir bebek ve bir okul öncesi çocuğun beklentileri farklı örnek bebeğin uyku saatinde öbür çocuğun yaşıtları parka gidiyor ikisinin arasında kalıyorsun

Oğlu 25 aylıktan beri kreşe giden 3,5 aylıkken şirket aracılığı ile bulduğu bakıcıya günde 11 saat oğlunu bırakan sonra 1,5 yaşından itibaren yaklaşık 7-8 ay kendi bakan bir anne olarak da bebek doğunca işten ayrılma kararını tekrar düşün derim

Evde olmak çocuk bakmak ve o büyüyünce yeniden iş bulmak daha zor bence
Verdiğin örnek için çok teşekkürler,tam benim durumuma uygun olmuş. Bebek olunca kreşten almak sanki kızıma haksızlık olur çünkü büyük ihtimalle oraya çok alışacak. Bir kaç kez oyun grubuna gitmiştik,az gitmesine rağmen o kadar alıştı ki aylarca okula gidiyoruz diyip durdu.Onu tanıyorsam bu kreşe daha fazla alışacak. Benim ya kreşe verip severse devam ettirmem lazım ya da bebeği uzunca bir zaman ertelemem lazım.Sizin öneriniz nedir?

X