• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eşim ve oğlum :(

kusura bakmayın ama konunuzda belirtmemişsiniz daha sonraki yorumlarda belirtmişsiniz bu 1
2.si her ne sebep ile olursa olsun siz annesiniz ve o dartı asacak başka uygun bir yer mutlaka bulmanız lazımdı
helede eşinizin huyunu şiddete yönelimini bilen biri olarak
tehlikeli oyunlarda baştan tedbir almanız gerekirdi bence evet hatanın en büyüğü sizde
çocukta kabahat yok o adı üstünde çocuk
eşinizde fazla tepki vermiş
ben olsaydım o dartı alır çöpe atardım kesinde çocuğuma atmazdım yani

birincisi dart konusuna yoğunlaşmışsınız ben eşimin davranışını sorguladım haklımı haksızmı babında dart oradaydı sonrasını sordum
ikincisi çöpe atmakta aşırı tepki sizinde eşimden farkınız yokmuş

Dart zaten manyetikmiş, zararsız yani.

Kaldı ki yeni nesil aileler toplu aktivite yapabilmek için çocuk odası/salon ayrımı pek yapmıyorlar bence. Biz de bir çok etkinliği bir arada yapabilmek için oturma odamızı işgal ediyoruz. Bir spor aletini oturma odasına koymak gibi. Bir taraftan birlikte olurken bir taraftan yürümek gibi.

Ya da siz hiç TV izlerken ütü yapmadınız mı?

O zaman ben baştan sona anormal bir anneyim. Evimin her yeri çocuk odası gibi.

hay ağzına sağlık. neden konuya yardımcı olmak yerine konunun bir detayına takılıpta ordan vurmaya çalışıyoruzki hemcinslerimizi anlayamıyorum:KK43:

aynen katılıyorum tek çocuk . sıkılıyor birlikte vakit geçirmek hoşumuza gidiyor ve salonda çoğu şey. spor aletleri
ütüyü salonda yaparız. arkadaşımın bilgisayar salonda koca kız salonda oturuyormuş sırf konuşmasakta beraber oluruz diyorlarmış

böyle olmasını ben istermiydim yani

anladım. Madem manyetik eşin amma da abartmış yani. Gözüne değse ne olacak ki.

Çocuğun sana olan çıkışması babasını bastıramayacağından, gücünün sana yettiğinden kaynaklanma ihtimali çok yüksek.

Bir şekilde detaylara bakılmaksızın çocuk evde huzur istiyor, günah keçisi de sensin.

Bir kere eşini ikna etmelisin danışman için falan gerçi ben çok yardımcı olacağını sanmıyorum. Kendi gayreti çok önemli; sigarayı bırakmaya odaklanması gibi..

Senin yerinde olsam kocam adam olana kadar içime atar çocuğun yanında sorun çıkarmazdım.
manyetik falan deme bi tane fırlat bak ne oluyo ha adamın yaptığını savunamam kesinlikle ama bu tarz oyunlarının kurulumuna dikakt etmek lazım..

işte bende onu sordum sadece tepkisinde haklımı yokda benmi abarttım diye başka konuyo yorum yapıyorsunuz ve ilk başta suç sizde diye itham ediyordunuz burada kaç kişi dartı asmasaydınız dedi ama bak ikinci yorumunuz bile farklı uyarsaydınız diyorsunuz

onu oraya tek başıma asmadım o yüzdeni suç sizde lafınıza suçlama dedim
ayrıca orada oturan o ben bir kez uyarmıştım önceki gün eşim ben burdayken oynama deseydi

bu arda tabiki eleştirilere açık olacağız hakaret içermeyen ve aslını öğrenmeden suçlemeyen

Ben ilk kez yorum yaptım bu konuna orada bir yanlış anlaşılma olmasın öncelikle.

Ayrıca haklısın tabi, suç sende değil tabi ki sadece. Eşin de çocuğu uyarabilir ya da dartı oradan kaldırabilirdi. Ev hepinizin olduğuna göre, çocuk ikinizin olduğuna göre, nereye ne konur eşiniz de müdahale edebilir. Niye çocuğun hatalı davranışından bir tek anne sorumlu olsun ki? Sana suçlusun dersek şayet eşin de senin kadar suçludur demek zorundayız. O yorumları hiç kafana takma.

Bence tepki verilebilir bu durum karşısında ona bir şey diyemiyorum ama tepkisinin dozunda tamamen haksız. Daha sakin tepki vermeliydi.

hay ağzına sağlık. neden konuya yardımcı olmak yerine konunun bir detayına takılıpta ordan vurmaya çalışıyoruzki hemcinslerimizi anlayamıyorum:KK43:

aynen katılıyorum tek çocuk . sıkılıyor birlikte vakit geçirmek hoşumuza gidiyor ve salonda çoğu şey. spor aletleri
ütüyü salonda yaparız. arkadaşımın bilgisayar salonda koca kız salonda oturuyormuş sırf konuşmasakta beraber oluruz diyorlarmış

böyle olmasını ben istermiydim yani

He çocuğu odasına atıp da ne yaparsa yapsın derse insanlar tabi odada dart falan olmaz, hiçbir şey olmaz.

Hayatları izole etmeyi sakıncalı buluyorum.

manyetik falan deme bi tane fırlat bak ne oluyo ha adamın yaptığını savunamam kesinlikle ama bu tarz oyunlarının kurulumuna dikakt etmek lazım..

Tehlikeli olsa zaten konu sahibinin iş güzarlık yapıp evin göbeğine bunu koyacağını sanmıyorum.

O kadar tehlikeliyse zaten odasına da koymaması lazım o daha kötü gelen giden çocuklar açısından.

canım teşekkür ederim.
O zaman sen de fevrisin. Mesela ben ilk evlediğimiz yıllar eşime ailesi hakkında ya da türevleriyle ilgili şeyleri an be an pat pat söylerdim. Ama şimdi o an bir şey oluyor ben bunu saklıyorum yeri ve zamanı gelince usturuplu bir şekilde önüne koyuyorum. Mesela artık kpederime gitmeme kararı aldım geçen haziran ayında(başka şehirde) ama eski ben olsaydım bu kararı aldığım an söylerdim eşime. Ama neden huzurumu kaçırayım ki Bir dahaki bayramda nasıl olsa öğrenecek:KK48:. 1 sene önceden tartışmanın anlamı yok; yarın ne olacağını bile bilmiyoruz.

Velhasıl kelam sen de kendine hakim olmayı öğren. Bunu sadece evde yap, dışarıda yine salıver kendini ama en azından bırakmaya çalıştığın bir tik gibi ya da kötü bir alışkanlık gibi üstüne git bunun.

Tedavi olayı nasıl oluyor? Seanslar yani?

cnm ben fevriyim evet ama tepkilerim aşırı değil ve yerinde
tavsiyene uygulamaya çalışacağım ben olsam hemen söylerdim

tedaviye gidiyor hem ilaç hem terapi alıyor aynı dr dan
geçmişini konuşmuşklar ilk dr taktikler vermiş fln

cnm ben fevriyim evet ama tepkilerim aşırı değil ve yerinde
tavsiyene uygulamaya çalışacağım ben olsam hemen söylerdim

tedaviye gidiyor hem ilaç hem terapi alıyor aynı dr dan
geçmişini konuşmuşklar ilk dr taktikler vermiş fln
Ben de yıllar önce hemen söylerdim. Baktım önceden söylediğim şeyler ya olmadı ya aksadı vs vs gün doğmadan neler doğar mantığı durup durduk yerde tadımı kaçırmanın anlamı yok dedim.
Dene bak işe yarayacak. O an tut ağzını çocuk uyunca de. Belki demene bile gerek kalmayacak, buhalaşıp gidecek.
En azından şu tedavi süresinde evde minimum gerilim.

Ben ilk kez yorum yaptım bu konuna orada bir yanlış anlaşılma olmasın öncelikle.

Ayrıca haklısın tabi, suç sende değil tabi ki sadece. Eşin de çocuğu uyarabilir ya da dartı oradan kaldırabilirdi. Ev hepinizin olduğuna göre, çocuk ikinizin olduğuna göre, nereye ne konur eşiniz de müdahale edebilir. Niye çocuğun hatalı davranışından bir tek anne sorumlu olsun ki? Sana suçlusun dersek şayet eşin de senin kadar suçludur demek zorundayız. O yorumları hiç kafana takma.

Bence tepki verilebilir bu durum karşısında ona bir şey diyemiyorum ama tepkisinin dozunda tamamen haksız. Daha sakin tepki vermeliydi.

işte bende bunu diyorum bak ne güzel yorumlamışsınız hem yanlışa vurgu yapı hemde soruma yorum yapmışsınız saolun

o dartı oraya beraber eşimle astık ben suçlu değilim sadece bunu kabul etmiyorum

Tehlikeli olsa zaten konu sahibinin iş güzarlık yapıp evin göbeğine bunu koyacağını sanmıyorum.

O kadar tehlikeliyse zaten odasına da koymaması lazım o daha kötü gelen giden çocuklar açısından.
konu sahibi birlikte vakit geçirebilmek adına ortak kararla salona koymuş dartı aile bireylerinin o anki aktivitesi biter bitmez kaldırmalıydı malum ortada canı sıkılan bir çocuk var ve her an hevesini alana kadar oynayacaktır oyunla bu arada babası dartın gölgesinde şekerlemesini yaparken zaten sorun ben geliyorum diye bayrak sallıyor konu sahibi aslında bunun farkında ama oğluna öle bir kenetlenmiş kocasına öyle bir gölge yapmış ki bu savunma mekanizması yuvasını her an dağıtacak farkında değil...

Neyse uzmeyin kendinizi birde bir sey daha diyecegim esiniz oglunuza kizdigi belkide vurdugu zamanlar hakli oldugu surece bence karismayin. Sonucta babasi herkes ayni yazmis ama dogrusu bu sekilde. Demin bir mesajinizda esim annesine gitmek istedi ben istemedim demissiniz. Sonra kabul etmissiniz. Esinizde oglunuza 2.li davranmis. Bence burda hata sizde eainizin huyunu siz daha iyi bilirsiniz. Madem egilimi var ufak tefek seyler icin esinizi germeyin . Biraz huyuna gitmenizi tavsiye ederim. Genede siz bilirsiniz.

saolunda annesine gitmedim çocuğa sataşmak doğrumu

Dart zaten manyetikmiş, zararsız yani.

Kaldı ki yeni nesil aileler toplu aktivite yapabilmek için çocuk odası/salon ayrımı pek yapmıyorlar bence. Biz de bir çok etkinliği bir arada yapabilmek için oturma odamızı işgal ediyoruz. Bir spor aletini oturma odasına koymak gibi. Bir taraftan birlikte olurken bir taraftan yürümek gibi.

Ya da siz hiç TV izlerken ütü yapmadınız mı?

O zaman ben baştan sona anormal bir anneyim. Evimin her yeri çocuk odası gibi.
birincisi dart konusuna yoğunlaşmışsınız ben eşimin davranışını sorguladım haklımı haksızmı babında dart oradaydı sonrasını sordum
ikincisi çöpe atmakta aşırı tepki sizinde eşimden farkınız yokmuş

kusura bakmayın
ben evde herşeyin yerli yerinde olmasından yanayım
çocukta askeriye kadar olmasada belirli bir düzen disiplin kuralı çerçevesinde büyümesinden yanayım
sizin eşinizde zaten sıkıntı var bunu biliyorsunuz ve açtığınız konudan bizde biliyoruz
bile bile lades demek olmuş sizinki ben bunu söylüyorum darttan önce bunu anlayın lütfen
haklımı haksızmı derken bence ne eşiniz haklı nede siz haklısınız
eşiniz fazla tepki vermiş kabul ama sizde buna zemin hazırlamışsınız
keşke daha dikkatli daha duyarlı olabilseydiniz
önceden düşünüp böyle bir sonuca gelebileceğinizi düşünebilseydiniz
bu tecrübe olsun o halde size
ortak aktivasyon yapmak isterseniz bile ailecek kapatın tv yi geçin çocuğun odasına orda birlikte oyun oynayın
çocuğun ders zamanı gene çocuğun odasına geçin birlikte ders yapın
ailecek yemek masasında sohbet edin gibi yani

saolunda annesine gitmedim çocuğa sataşmak doğrumu
Sizin tepkinizle alakali. Guzelliklemi yoksa cemkirerekmi bilemem ama bundan bahsetmedim zaten hakli oldugu zamanlarda bahsettim. Birde esinizi siz en iyi tanirsiniz tepkisine gore biraz hareket etmelisiniz. Orta yolu bulmak sizin icin en sagliklisi. Erkekler sinirlencek yer ararlar. Cocukmus buyukmus farketmez onlara

kusura bakmayın
ben evde herşeyin yerli yerinde olmasından yanayım
çocukta askeriye kadar olmasada belirli bir düzen disiplin kuralı çerçevesinde büyümesinden yanayım
sizin eşinizde zaten sıkıntı var bunu biliyorsunuz ve açtığınız konudan bizde biliyoruz
bile bile lades demek olmuş sizinki ben bunu söylüyorum darttan önce bunu anlayın lütfen
haklımı haksızmı derken bence ne eşiniz haklı nede siz haklısınız
eşiniz fazla tepki vermiş kabul ama sizde buna zemin hazırlamışsınız
keşke daha dikkatli daha duyarlı olabilseydiniz
önceden düşünüp böyle bir sonuca gelebileceğinizi düşünebilseydiniz
bu tecrübe olsun o halde size
ortak aktivasyon yapmak isterseniz bile ailecek kapatın tv yi geçin çocuğun odasına orda birlikte oyun oynayın
çocuğun ders zamanı gene çocuğun odasına geçin birlikte ders yapın
ailecek yemek masasında sohbet edin gibi yani

"eşiniz fazla tepki vermiş kabul ama sizde buna zemin hazırlamışsınız"

bu sözünüzün üstüne diyecek laf yokta neyse. yani eşime zemin hazırlarsak ben veya oğlum. her şeyi yapmak hakkıdır. şiddet fln. bişiler fırlatmak fln. siz böyle düşünüyorsunuz yani. bu sözünüzün üstüne yazdığınız yorumları asla dikkate almayacağım . zira sizde normal değilsiniz

Back
X