• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine eşim ve oğlum :(

canım geçmiş olsun
ama sanırım eşindeki travma babasından kaynaklı komaya soktu yazmışşsın :KK57:
kimse farketmemiş yazdığını
sanırım o zaman ben babama bişey yapmışım ki bana böyle yazmış
psikolojisinde çocuguna da bu yüzden böyle yaklaşım yapıyor
aslında önemsiyor ama bazen düşünceleri kendi babasına kayıyor
çocuklukta yaşanan travmanın etkisi kötü ya
allah yardımcın olsun
oğlun psikologa gidiyormu atlamış olabilirim kusura bakma
çünkü böyle giderse onunda tedaviye ihtiyacı olabilir
babasını şuan oda kötü algılıyor
eşin gibi :KK17:

çok güzel özetlemişsiniz eşimin olayını
aynen aslında benide çocuğuda önemsiyor düzgün davranmak istiyor ama geçmişinden kaynaklı bazı şeyler
oğlum psikolağa gidiyor cnm. zaten dikkat eksikliği için başlamıştık. ama terapi de alıyor sorunlarını konuşuyorlar

işin enteresan tarafı oğlumda eşimde babaları kötü algılamyıyor. olması gereken buymuş gibi davranıyorlar. mesela kuzenimin eşide böyleymiş çocuklar boşan babamdan nefret ediyoz diyorlarmış

benimki baba hakkında tek kötü laf etmedi ne bana ne başkasına. babası her şeyi söyler oğlum başını eğer susar
eşimde öyleymiş küçükken

çok güzel özetlemişsiniz eşimin olayını
aynen aslında benide çocuğuda önemsiyor düzgün davranmak istiyor ama geçmişinden kaynaklı bazı şeyler
oğlum psikolağa gidiyor cnm. zaten dikkat eksikliği için başlamıştık. ama terapi de alıyor sorunlarını konuşuyorlar

işin enteresan tarafı oğlumda eşimde babaları kötü algılamyıyor. olması gereken buymuş gibi davranıyorlar. mesela kuzenimin eşide böyleymiş çocuklar boşan babamdan nefret ediyoz diyorlarmış

benimki baba hakkında tek kötü laf etmedi ne bana ne başkasına. babası her şeyi söyler oğlum başını eğer susar
eşimde öyleymiş küçükken

umarım tedavileri işe yarar sağlıklı bi hayatınız olur canım
ama dikkatli davranmam canım
yani onların oyun oynaması veya futbol balık gibi aktiviteler yapmaları belki iyi olur kavga etselerde
baba oğullar sonuçta
ama bu durum özgüven sorunu yaratmaz umarım oğlunda
eşinde var çünküü hep baskı kurmak istiyor gbi

umarım tedavileri işe yarar sağlıklı bi hayatınız olur canım
ama dikkatli davranmam canım
yani onların oyun oynaması veya futbol balık gibi aktiviteler yapmaları belki iyi olur kavga etselerde
baba oğullar sonuçta
ama bu durum özgüven sorunu yaratmaz umarım oğlunda
eşinde var çünküü hep baskı kurmak istiyor gbi

ayyyyynen oğlumun özgüveni çok düşük :(
eşiminde öyle
kelimelerle kendilerini savunamayınca eyleme döküyorlar ve özgüvensiz bir evlat yetiştirmek en son isteyeceğim şey

özgüven için ne yapılabilir ki bilemiyorum. görevler sorumluluklar veriyoruz iyi olur dedi dr ama oğlum çok zayıf bu konuda

çünkü baba figürü biraz değişik
yanlış yaptığı şeyler bağırarak kırıp dökerek
düzeltmeye çalışıyor
çünkü böyle yaparsa baskın geleceğini biliyor
gerekirse ceza verin ama nasıl üstesinden gelicen bilmiyorum
ama bir kanalda program vardı süper eğitim veriyordu çocuklara
biraz araştır canım bak nete
ama eşine de arada ceza vericen gibi geliyor :KK11:

Ben daha anne degilim onun icin belki anne baba olanlari anliyamam ama ne olursa olsun cocuga siddette karsiyim. Anne baba olmak hic kolay birsey degil. Eminim cok sabir gerektiriyor. Cocuga tabiki kizilir, yanlislari varsa duzeltilir ama kufurle, cinnet gecirir gibi bagirmakla, esya firlatmakla cocuk egitilmez. Biliyorum simdi cocugun olsun senide gorucez diyenler olucak. Bende babamdan cok baski gordum. Dovmezdi ama bir bagirdimi ne yapacagimi bilemezdim. Ve bu hala boyle. Benim uzerimde cok buyuk etki birakti. Belki cok duygusal oldugum icindir ama ben hala kavgadan tartismadan cok ama cok korkarm.

Ben daha anne degilim onun icin belki anne baba olanlari anliyamam ama ne olursa olsun cocuga siddette karsiyim. Anne baba olmak hic kolay birsey degil. Eminim cok sabir gerektiriyor. Cocuga tabiki kizilir, yanlislari varsa duzeltilir ama kufurle, cinnet gecirir gibi bagirmakla, esya firlatmakla cocuk egitilmez. Biliyorum simdi cocugun olsun senide gorucez diyenler olucak. Bende babamdan cok baski gordum. Dovmezdi ama bir bagirdimi ne yapacagimi bilemezdim. Ve bu hala boyle. Benim uzerimde cok buyuk etki birakti. Belki cok duygusal oldugum icindir ama ben hala kavgadan tartismadan cok ama cok korkarm.

cnm yaaaa :( bir gün dünyanın en sabırlı ve anlayışlı annesi olucaksın inşallah:nazar:

Sagol canim insallah:cry: bazen cok korkuyorum. Acaba iyi anne baba olabilecekmiyiz. Uzun zamandir istiyoruz rabbimin takdiri hala olmadi. Rabbim tum isteyenlere ve banada insallah nasip eder bu duygulari isteyenlerde yasar. Bana guc verdin cok sagol.:KK68: Allahima emanet ol.

cnm yaaaa :KK43: bir gün dünyanın en sabırlı ve anlayışlı annesi olucaksın inşallah:nazar:

Sagol canim insallah:cry: bazen cok korkuyorum. Acaba iyi anne baba olabilecekmiyiz. Uzun zamandir istiyoruz rabbimin takdiri hala olmadi. Rabbim tum isteyenlere ve banada insallah nasip eder bu duygulari isteyenlerde yasar. Bana guc verdin cok sagol.:KK68: Allahima emanet ol.

bak sana şu kadarcık söyleyim. çok sevdiğim bir çift vardı. karı koca ikiside arkadaşım . bir kez çocuğu karnında öldü sonra tedavi fl oldu ama çocuğu olmadı

her konuşmamızda olacak dua et diyordum ve oldu:-) bir ay sonra bebek doğacak. Allah sanada nasip eder inşallah

Cok ama cok sevindim arkadasiniz icin. Rabbim arkadasinin ve diger hamilelerin bebeklerini sag salim kucagina almayida nasip etsin, hayirli evlat olarak yetistirmeyi nasip etsin insallah. Insallah canim rabbim tum isteyenlere hayirli saglikli evlatlar nasip etsin. Boyle baskalarindan duyunca umidimi kaybetmiyorum. Allah razi olsun. :KK60:

bak sana şu kadarcık söyleyim. çok sevdiğim bir çift vardı. karı koca ikiside arkadaşım . bir kez çocuğu karnında öldü sonra tedavi fl oldu ama çocuğu olmadı

her konuşmamızda olacak dua et diyordum ve oldu:-) bir ay sonra bebek doğacak. Allah sanada nasip eder inşallah

ablacim esine bir yerde hak verebiliyorum aslinda... cellallenme hemen söyle anlatayim...
göz çok hassas bir organdir, inan bana bir an bile görme yetkinden engel olmak ne demektir ben çok iyi biliyorum... (yillarca gözlük, lens kullandim) sonra hatta ankarada dünya göz hastanesinde, BIPPPPPPPPP hatunun biri sen 7 sene sonra gel ben senin gözüne mercek takicam ameliyatla dedi (lazer ameliyat olamayacakmisim)
ayni hafta eskisehirde bir baska göz doktoru, bana, o olamazsin denilen lazer ameliyati yapti...!
ve daha geçenlerde (2 ay belki olmadi), kucagimda 1,5 yasinda yegenim elinde kagit-kalem çiziyor birseyler yapiyor...
nasil oldu anlamadim kolunu kaldirdigiyla tükenmez kalemin ucu gözüme batti...
gözümün akinda resmen kalemin mavi mürekkebi vardi!!!!
gel sen simdi 1,5 yasindaki sübyana bagir çagir... ne anlatabilirsin?? (ona birsey diyemedim o benim canim) ama benim göz korkum var, o an ki shok'tan gözlerim yasariyor... göz tansiyonumdan tutta kafamin içine kadar zonkluyorum!

simdi ablacim göz hassas bir organ; her insan bir olamayabiliyor...
eger karsimda kardesim, annem-babam, veyahut baska biri, bu sekilde canimi yakacak...
kiyameti koparirim!!! o bebek diye seslenemedim elbette ama yaniii canim yaniyor!! görüntüm flu'lasti... bunun kalici olmasindan nasil KORKTUM anlatamam bile!!!

esinin o anda çocuguna o sekilde bagirmasi elbette yanlis...
aslinda en büyük yanlis, SIZIN O DARTI ORAYA ASMANIZ!!!
çocugun odasina asin; yada daha müsait bir duvara asin!!
adam sinirlenmekte sonuna kadar hakli, o can havliyle kimse sakinlestiremez onu, yalniz elbetteki çocuga o sekilde bagirmasi hata... sizde alttan alsaydiniz keske biraz... elbetteki çocugunuzu kanatlariniz altina alacaktiniz, onu odasina gönderip, esinizi sakinlestirip onunla ilgilenseydiniz biraz, belkide durum aleyhinizde o saçma sapan seyleri söylemeyecekti..
hem söylesede bir önemi yok diye düsünüyorum, çünkü ciddi degil, çünkû öfkeli, çünkü cani yaniyor...
umarim empati kurmanizi saglayabilmisimdir...
hersey düzelir, siz sIkmayin caninizi..

Back
X