Yine eşime sinirlendim:(

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
yani gün geçmiyor ki sevgili eşim beni sinirlendirecek bir şey yapmasın. gerçi yine bunu mu dert edindin diye papara yiyeceğim bazılarından ama kimseye anlatamadığım için içimde kalacağına burda anlatıp rahatlamak istiyorum.
dün akşam eşim, görümcem ve ben konuşurken tiyatroya gitmekten falan konu açıldı. ben de her zaman ki gibi ben tiyatroyu sevmiyorum dedim. eşim de 'aman sen hayatında tiyatroya mı gittin?' diye dalga geçti. bu arada görümcem de katıla katıla gülmeye başladı. bana eşimin benimle dalga geçmesi hoşuna gitti gibi geldi. çok bozuldum. sonra eşim 'sanki her gün operalarda falan gezn bi insanmışsın gibi' falan diye salakça esprisini sürdürmeye devam etti. tabi görümcem de katıla katıla gülmeye. abi kardeş benimle dalga geçtiler resmen. normalde alıngan bi insan değilimdir hatta eşim bu şekilde espri yapınca ben de esprili bi şekilde cevap vermeye hazırlanıyodum ki görümcem buna izin vermeyecek şekilde katıla katıla gülünce sustum kaldım. ama çokk sinirledim hala da sinirim geçmedi. sonra da pek konuşmadım.
bugün de eşim işteyken ona mesaj attım. ben üniversiteyi istanbulda okudum. istanbulun iki önemli sahnesinden biri okulumun biri kaldığım yurdun yanındaydı. siz benimle dalga geçemezsiniz. insanlar böyle böyle tüketiyolar kredilerini yazdım.
o da bana kimse seninle dalga geçmedi konuşuyoduk sadece falan yazmış.
ben de geçemezsiniz zaten, x(görümcem) de keyfinden bayıldı sen beni küçük düşürücü laf söyleyince dedim.
ben seni küçük düşürmedim, bilmeden konuştuğum için ben küçük düşmüş olabilirim sadece yazmış.
ama hala sinirim geçmedi, görümcemin karnını tuta tuta gülmesi aklıma geldikçe sinir oluyorum.

Bozulmakta haklısın elbette. Ve o ortamda tepki vermeyerek çok doğru bir haraket yapmışsın.
Görümcene gün doğardı daha bir yağları erirdi muhtemelen.

Ben olsam bu durumda napardım diye düşünüyorum da muhtemelen eşime hiçbir savunma yapmazdım.
Ama tepkimi son derece belli eder ve yeri gelince de lafımı söylerdim.

Hiç takma kafana canım boşver. Eşinde anlar hatasını eminim.

Keşke bu yazdığın msj görümcen katıla katıla güldüğü zaman söyleseydin haklısın ayıp etmişler.....

görümcenin gülmesi sinir bozucu sadece
eşin tamam belki böle espiriler yapıyomuşsunuz karşılıklı adam ondan demiştir ama görümceye bende sinir oldum ıyk

aslında görümcemin iyi bi insan olduğunu düşünüyorum, iyi de anlaşıyoduk ama son zamanlarda fazla birlikte vakit geçirdik. fazla muhabbet tez ayrılık getirir diye boşuna demiyolar demek ki.

Eğer iyi bir insan olduğu inancındaysan zaten sorun yok.
Belki gerçekten şaka yapmak istediler bilemeyiz.

Eşin çok iyi niyetli bir mesaj yazmış demekki kötü bir niyeti yokmuş
ama görümcen neden o kadar gülmüş

ben bu olayda sadece görümcene sinir oldum,ortada karın tutup gülünecek birşey yok

eşine kızma,huzurunu bozma derim demekki kendi çapında espri yaptı o da,zira erkekler daha yüzeysel düşünür kırılabileceğin aklına gelmemiş olabilir

ama görümcen abartmış,hatta saçmalamış....

aslında eşiniz o sözü söyleyince siz de şakayla karışık söylemek istediginiz şeyi söyleseydiniz, susarak içinize atmıssınız, bide eşin şaka yapmıştır eminim buna fakat görümcenin o denli gülmesini biraz alaycı buldum.

ne kadar ayıp birşey.sanki çocuk kandırıyor sana gülmedim diye.lüzumsuz işte.ama asıl hatalı eşin.milletin içinde seni ağzına doladığı ve dolattığı için.ben bile sinir oldum şimdi.

haklısınız sinir bozucu bir durum ama,
sizin olay anında değil de ertesi gün hem de mesajla eşinize yaptığınız açıklama biraz kompleksli bir tavır olmuş..
gereksiz olmuş bana kalırsa.o anda söyleseniz daha anlamlı olurdu.

kocaya, anayla babayla bacıyla ilgili bir şey söylenmiyor..
en güzeli içinize dert olacağına, sizinle dalga mı geçtiler o anda tepkinizi koyun..
inciler mi döküldü usturuplu bir şekilde verin cevabını altta kalmayın..

çünkü, bu kocalar hep aynıdır. değişmez.. anaları da bacıları da melektir..

ne kadar ayıp birşey.sanki çocuk kandırıyor sana gülmedim diye.lüzumsuz işte.ama asıl hatalı eşin.milletin içinde seni ağzına doladığı ve dolattığı için.ben bile sinir oldum şimdi.

hayır yani doğru bişey olsa gam yemicem, ben dediğim gibi öğrenciliğimi tam 6 sene istanbulda gayet faal bi şekilde geçirdim sevgili görümcemse doğunun bi ilinde okudu. Allahıma bin şükür herşeyden hevesimi aldım, hiç bişeyde gözüm kalmadı. eşimle evlendikten sonra fazla bi sanatsal aktivitemiz olmadı. onun için yaptı bu espriyi ama sanırım ben en çok görümcemin bu şekilde gülmesine sinir oldum. dediğim gibi onun da sinirleri bozuktu herhalde. gülmekten gözünden yaş geldi çünkü.

ama derler ya fazla mütevazı davranma gerçek sanırlar diye. herkese bakman gerektiği yerden bakmak lazım sanırım.

hiç sevmem böyle münasebetsiz şakaları..
görümceniz neden o kadar keyiflendi anlamadım; ama bence ayıp olan eşinizin hal ve harekatı.. kendisinin de itiraf ettiği gibi, kendisini küçük duruma düşürmüş..
abim yengemle benim yanımda böyle dalga geçse, abim adına utanırdım..

çok haklısın canım ama ben karakter olarak sinirli olduğum anlarda fazla konuşmamayı tercih ediyorum, susup kabuğuma çekilirim. daha sonra sakinleşince söylerim söyleyeceğimi. ama o da eşime tabi. görüceme zaten hiç bişey sölemicem, ama bundan sonra eskisi kadar sıcak davranamayacağım da kesin. çünkü birlikte geçirdiğimiz bi kaç gün içinde kendisinden hiç beklemediğim davranışlarda bulundu. mesela oğlum mızmızlandığı için sinirlendiğim bi anda ''oğlum bak anneni kızdırma, o kızdığı zaman biz hepimiz korkuyoruz ondan'' diye bana laf çaktırdı.
bi de ben yokken de eşime dt_noxeee anneme kötü davranıyo demiş. Kötü davranıyodan kastı kayınvalideme mesafeli davranmam, fazla bişey paylaşmamam oluyo. yoksa asla bi saygısızlık yapmadım şimdiye kadar.

ben evlıyım abım bekar.evlenınce boyle bırseyler yapsa gulmekten abıme yırtılır esıne vakıt vermeden sende operada dogdun heralde derdım.boyle seyler okuyunca ınanamıyorum.ınsanlar nıye gelını ezerkı.keske abımde evlensede banada hıc olmayan kız kardes gelse dıye beklıyorum dort gozle.ınsan olmak kolay degıl yanı.annesını babasını bırakıp gelmıs bır ınsan varsa hayatınızda kı bu bırde abınız le evlıyse ben abıme taparım karısı ne dese uzmem onu.kac gunluk dunya burası bosverın sızde umursamayın bılıyorum kolay degıl ama olsun.ınsan hayatında bırılerını kaybedınce daha ıyı anlıyor hayatın kısalıgını.ornek vereyım;arkadasıma cok kızmıstım gorseydım kavga edecektım belkıde agır laflar soylıcektım goremedım malesef.trafık kazasında kaybettım onu.ıyıkıde kavga etmemısız bısey dememısım ya dedıkten sonra olseydı kendımı hıc affetmezdım.hayat bu kadar ıste bu bana cok buyuk ders oldu kızlar sımdı cok cok dusunup konusuyorum.

Erkekler bizim gibi düşünmüyorlar.
Yani eşim küçük düşer kardeşimin yanında söylenmez demezler.Yani en azından benim ki öyle

Ama görümcene daha çok kızdım.Ne var yani o kadar gülcek

Doğunun illerinde tiyatroya olan ilgi daha fazla bunu belirtmek isterim.

Bence siz fazla kibir yapmışsınız.

Eşinizinde görümcenizinde kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum okuduklarımdan.
Dediğim gibi kendinizi ondan üstün görmeye çalıştığınız için belkide keyfiniz kaçtı gülmesine.

Eşinizde gayet nazik geri dönüş yapmış.

Fazlada mütevazi olmak değildir bu tarz düşünmeniz.

Ahh canım ya görümceden,eltiden,kayınvalideden hiç dost olur mu? Bizlere en büyük düşmanlıkları onların oğulları ile evli olmamız.

Bu arada sen neden ''Ben tiyatro sevmem'' gibi bir laf ettin.Mutlaka ilgini çekecek bir oyun bulurdunuz ve gidebilirdiniz
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…