Yine hamileyim :(

Allah'ın bir bildiği var mı bilmiyorum ama bir kul olarak benim bildiğim maddi ve manevi olarak doyuramayacağınız bir çocuğu dünyaya getirmenin çocuğa haksızlık olduğu. Rızkıyla doğar diyorlar ama o rızkı kazanması gereken sizsiniz. Kendinizi manevi olarak ikinci bebeğe hazır hissetmiyorsanız, yetemeyeceğinize inanıyorsanız, iki çocuğa birden iyi okullar okuyup mutlu bireyler olacakları, isteklerini karşılayabilecekleri bir gelecek hazırlayamacaksanız, yani işin özü sefillik olacaksa sonu insan yaşasa ne yaşamasa ne. Bebek sizin içinizde, son karar sizin. Bunlar sadece kişisel fikirler. Önünüzde iki yol var. Ya bebeği doğurup ona hakkıyla bakabilmek için kendi hayatınızda gerekli iyileştirmeleri yapacaksınız, ya da doğurmayacaksınız. Saldım çayıra mevlam kayıra olunca mutsuz insanlar yetişiyor.

Ben de bu kaygıları taşıyorum açıkçası. Maddi olarak çok çok kötü bir durumda değiliz şükür ama şu an için onumuzu goremiyoruz. Bir günde 5 parasız da kalabiliriz. Ben de işten ayrıldım doğum yaptıktan sonra. Kısacası belirsizlik . Mesleğim var tabi ama iş bulmak iki küçük bebek nasıl olacak bilmiyorum. Eşimin işinin hiçbir garantisi yok.

İşte bu yüzden sprail taktirmakdan vazgeçtim ama hiçbir şey yüz de yüz garanti değil çok ağır birşey anlayabiliyorum umarım doğru kararı verirsiniz ama unutmayın oda sizin evladiniz biliyorum çok zor ama 5 aylık olan ne ise o bebek de aynı şuan kalbi var

Öyle birşey yapmayın lütfen annemde hiç istemediği bi zaman da hamile kaldı daha sonra ikiz olduğunu öğrendik bazen ağladı bazen tükendi çoğu zaman sabahlara kadar uyuyamadı bulaşığı günlerce bekledi yeri geldi evi babam süpürdü kahvaltıyı babam hazırladı şuan 6 kişilik kocaman Bi aileyiz babamın mesleği dolayısıyla uzun süre doğuda kalmak zorunda kaldık o zaman annem iyiki doğurmuşum hepinizi dedi ve emin ol Allah bebeği rıskı ile gönderiyor biz ikiz kardeşlerimden sonra öyle bolluk gördük ki Allah'ın izni ile hayat bu neler ile karşılaşacağını bilemezsin Rabbim sana bi evlat daha nasip etmişse emin ol vardır bi bildiği ha eğer aldırmakta kararlıyım diyorsan bunun da bi cinayet olduğunu bilmen gerekiyor kendi evladının katili olabilecek misin ?

Rabbim ne guzel nasip etmiş korundugun halde. Aldırmayı düşünmeyin lutfen rabbim onu rızkıyla verir kucağınıza insallah sağlıkla alırsın bebeğini

İkiz gibi büyürler işte ne kadar güzel. Sonradan çok pişman olur vijdan azabı çekersiniz. Allah onun nasibini verir. İstenmeden olan çocuk daha başka oluyor.

Ve ayrıca ne yazsamda kendi çocuğunun canına kıymaktan vazgecirsem dedim kalemimden bu çıktı. Ha istersen varsa bildiğin bi doktor kürtajda başarılı yaz istersen. Belki seni dinler

Bakın ben kürtaja karar vermiş değilim karar vermiş olsam yazdiniz hiçbir şey beni vazgeçirmez. Bu yuzden yazdıklarınız beni uzmekten öte bir işe yaramıyor.

Ben de bu kaygıları taşıyorum açıkçası. Maddi olarak çok çok kötü bir durumda değiliz şükür ama şu an için onumuzu goremiyoruz. Bir günde 5 parasız da kalabiliriz. Ben de işten ayrıldım doğum yaptıktan sonra. Kısacası belirsizlik . Mesleğim var tabi ama iş bulmak iki küçük bebek nasıl olacak bilmiyorum. Eşimin işinin hiçbir garantisi yok.

Konuyla doğrudan ilgili değil ama, nickinizden anladığım kadarıyla diyetisyensiniz. Bir sürü ipsiz sapsız, lisanssız insan internet üzerinden danışan kabul edip hatırlı paralar kazanıyorlar, sizinse mesleğiniz bu. Bence evden, bebekle yapılabilecek bir şey online danışan kabul etmek. Yapmaya karar verirseniz bana haber verin, reklamınızı yaparım kendi instagram sayfamda. Siz maddi olarak sorunlarınız çözülürse bebeği isteyecek gibisiniz. Eğer tek kaygınız buysa, eşinizden, evliliğinizden yana kaygınız yoksa, iki çocuğa bakabilecek ve sevginizi verebilecek gücünüz varsa iki kişi çalışırken maddi sorunlarınız 6 yıl kadar sürer tahminimce. 6 yaşında çocuklar okula başladığında siz de işe dönebilirsiniz. Sıcak bakıyorsanız kreşe de verebilirsiniz bu evdeki yükünüzü azaltır. Sorun yalnızca paraysa çözülmesi nispeten daha kolay olur. Ama istemiyorsanız mahalle baskısıyla doğurmayın bence.

Ve ayrıca ne yazsamda kendi çocuğunun canına kıymaktan vazgecirsem dedim kalemimden bu çıktı. Ha istersen varsa bildiğin bi doktor kürtajda başarılı yaz istersen. Belki seni dinler
Nasıl bir kaleminiz var böyle asla demediğim demeyeceğim bi lafı üstüme yıkabiliyorsun ??

Bi bak bakalım her iki yorumumda da böyle bi ima var mı ? Kibliyorum.

Kürtaj =cinayet

Çok çirkin bir yorum olmuş. İnsanların bakamayacağı çocuklar doğurup dünyaya yaşayan ölüler salmaları daha mı az cinayet? Sokakta çöp toplayan çocuklar, aileleri bakamadığı için terk edilip bakım evlerinde cinsel tacize uğrayan çocuklar daha mı az cinayet? Mesele sadece para da değil. Benim trilyonlarım olsa 3 çocuktan fazlasını istemem. Zira haksızlık olur. Gün 24 saat, ilgimi, sevgimi kanalize edebileceğim insan sayısı belli. Bu zihniyet yüzünden insanlar Allah korkusuyla, elalem ne der korkusuyla istemedikleri çocukları doğurup yarım insanlar yetiştiriyorlar. İnsanlara bu fikri empoze etmek yerine istenmeyen gebelikten nasıl korunulacağı hakkında bilgilendirelim. Kaldı ki konu sahibi korunduğu halde planlanmayan bir gebelik yaşamış. Dinlere göre canı yaratan veriyor olabilir, ama aynanda iki bebeği emzirecek olan da annesi, ömür boyu arkasında duracak olan da ailesi.

Sizin kararınız bakacak olan sizsiniz sonuçta . Bir örnek vereyim annem biraz geç yaşta hamile kaldı aldirmaya gittiğinde kalp atişlarini dinletince doktor vazgeçti kardeşim şu an 15 yaşında tabi. İyiki almamiş doktor diyor siz de belki zamanla kabulleneceksiniz iyi düşünün hayirlisi olsun hakkınızda

Bebeğim henüz çok küçük daha yeni beş aylık olacak ve ben şüphelenip az önce test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. Spiral taktırmış tim... Bu bebeğe henüz hiç hazır değiliz çok kötüyüm aldırmayı düşünüyorum bir taraftan da hiç istemiyorum aldırmayı çok mutsuzum. Hem maddi hem manevi anlamda hazır değiliz bu bebeğe :KK43:
Vermisse vardir Rabbimin bir bildigi.. Kiymayin ona.. O da sizin evladiniz.. Tipki su an kucaginizda olan gibi..

Çok çirkin bir yorum olmuş. İnsanların bakamayacağı çocuklar doğurup dünyaya yaşayan ölüler salmaları daha mı az cinayet? Sokakta çöp toplayan çocuklar, aileleri bakamadığı için terk edilip bakım evlerinde cinsel tacize uğrayan çocuklar daha mı az cinayet? Mesele sadece para da değil. Benim trilyonlarım olsa 3 çocuktan fazlasını istemem. Zira haksızlık olur. Gün 24 saat, ilgimi, sevgimi kanalize edebileceğim insan sayısı belli. Bu zihniyet yüzünden insanlar Allah korkusuyla, elalem ne der korkusuyla istemedikleri çocukları doğurup yarım insanlar yetiştiriyorlar. İnsanlara bu fikri empoze etmek yerine istenmeyen gebelikten nasıl korunulacağı hakkında bilgilendirelim. Kaldı ki konu sahibi korunduğu halde planlanmayan bir gebelik yaşamış. Dinlere göre canı yaratan veriyor olabilir, ama aynanda iki bebeği emzirecek olan da annesi, ömür boyu arkasında duracak olan da ailesi.

Şimdi siz vicdan yaptınız öyle mi dışarı da ki çocuklara üzüldünüz peki o zaman :halay:

Kadın zaten korunmuş olması gerekiyormuş olmuş Allah vermiş Allah nasip etmiş neden insanları kürtaja teşvik eden bir site oldu burası şaka gibi destek vereceğine yaparsın sen güçlü annesini diyeceğine !

Annem ben doğduktan 5 ay sonra hamile kalmış ve kürtaj olmuş annem 48 yaşında vefat etti ben 23 yaşındayım hasta yatağında ağladı kızım ben yanlış yaptım pişmanım diye

Bu şekilde kürtajı normal gösteremezsin

Back
X