Bu konularda uzman değilim ama benim fikrim ; öğünlerin az ve eksik olmasından dolayı akşam mideniz kazınıyor.ya da şeker ile ilgili problem olabilir.Bir de karbonhidrat fazlalığı (börek gibi) kan şekerini oynatır.Mesela ben eskiden pazarları börek yerdim, kahvaltıdan sonra uyumak gelirdi içimden, ağırlık verirdi ama şimdiler de öyle bir sıkıntım kalmadı.
Kilonuz nedir, boyunuz nedir bilemiyorum ama diyette her kategoriden evet alınmalı ama bence börek, çörek tarzı şeylere hiç bulaşılmamalı.Karbonhidrat alımı için tam tahıllı ekmek (sabah1-2 dilim) hem tokluk verir hem de yağsız bile olsa böreğe nazaran daha faydalı ve az zararlıdır diye düşünüyorum.
Evden aburcuburu kaldırabilirsiniz, kendinize bir yöntem seçebilirsiniz (kalori takibi, x diyeti, y beslenme tarzı) ya da disiplin altına giremiyorsanız diyet listelerine bağlı kalıp liste dışına çıkmamayı deneyebilirsiniz.
Basit kalori hesaplarını öğrenebilirsiniz.Örneğin bir simit 250 kalori, aşağı yukarı 5 dilim ekmeğe eş değer.simit ve benzeri türevleri gördüğünüzde "şimdi 5 dilim ekmek yemenin ne gereği var?" diye kendinizi durdurabilirsiniz.
1 saatlik hızlı tempoda yürüyüş 300 kalori yaktırır ama bir parça börek 200 kaloridir.Yani 1 saat deli gibi hareket etseniz bile anca bir parça börek erir, kaldı ki eski yağlara etki eden bir çalışma olmaz.Bu sebeple spor aktivitelerinin de kalori değerlerini akılda tutmak işe yarayabilir.Böylece onca emek boşa gitmez.
Sizi tok tutan besinlerin listesini çıkarabilirsiniz,akşamları açlık hissedince bir bardak süt ya da 2 kaşık yoğurt yiyebilirsiniz.
Bol bol su içip, akşamları çay yerine yeşil çay içebilirsiniz böylece yanında yeşil çayın pek bir şey iyi gitmediği için abur cubur da yememiş olursunuz.Fazla sebze yerine et türevlerini tercih edebilirsiniz, hem protein alır hem de kolay kolay acıkmazsınız.
Ve en önemlisi; içten gelen motivasyon, istek.Kişi ve beyni tam hazır olmadığı müddetçe dünyanın ne diyetine aşlarsa başlasın, disiplini tutturamaz, hep başlar hep savsaklar ama ne zaman ki "ben hazırım, bu işi başarabilirim" der, içindeki gücü hisseder, o saatten sonra onu kesseler yemez abur cuburu
Umarım istediğiniz hedefe sağlıkla ve istikrarla istediğiniz vakitte ulaşmış olursunuz.
hepimize kolay gelsin.