• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine hüzünlendim 😏

Benim eşimin ailesi bana nişanlıyken hiç birşeyi layık görmedi herşey zorumla oldu açıkcası şimdi kına videolarını izleyince aşırı üzüldüm içimde kaldığı için ne zaman görsem iç çekerim sadece kına da değil halbuki organizasyon olsun gelin bohçası ne bileyim bride partileri herşey içimde bir ukte şimdide hepsinden nefret ediyorum yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin durumu iyi ve sadece bu yönden değil gelin olduğumu hiç hissedemedim hiç sevmediler sevmedikleri için bana düğün salonunu bile çok gördüler nikahtan gel bile dediler amaann gece gece yine dertlendim sanırım regl zamanım iyice yaklaştı 🥲
“Pride party” yapmadı mı vicdansızlar😳 bakin bu bir dramdır.. 😬😬
Kına gecesini kız tarafı yapar e yapsaydınız da içinizde kalmasaydı

Benim anlamadığım bunlar neden içinizde ukte kaldı?? Kına kız tarafına aittir . Salonu da organizasyonu da kız tarafı tutar şahsen bizde öyle yani .. kiyafeti erkek tarafı alıyordur bilmiyorum ama organizasyoncular genelde bindalli da dahil oluyordu benim hepsi aileme ait oldu .. siz erkek tarafı mı alsın istediniz hadi diyelim almadı aileniz neden üstlenmedi kızımızın içinde kalmasın diye. Bundan bi kac yıl evvel salon olayı bile yoktu kına dediğin kızın ailesinin evinde olurdu. Bu arada çalışıyordum maaşım da asgari ücret, nişan yapınca kenara para atıp organizasyonu da kendim tuttum , kına hatırası söz hatırası her şeyi maaşım ile yapmaya çalışıp kimseye yük olmak istemedim siz çalışmıyor muydunuz ?

Bu nişan düğün işlerine sadece kadınlar bu kadar anlam yüklüyor erkekler bu işin aman olsa bitse de kurtulsak kısmındalar. Ama kadınlarda hele de daha küçük yaşlarda bi kendimi prenses hissedeyim bi el üstünde tutulayım havaları var. Sosyal medyanın da etkisi büyük bu konuda. Ama inan senin düğünün sadece sana peri masalı. Her gün yüzlerce düğün oluyor kimse de özel değil. Evlilik hayatın farklı bir dönüm noktası evet ama bu kadar nümayiş merakına ne gerek var yahu. Bi de kalkıp buna üzülmek filan. O insanlar size kendinizi prenses gibi hissettirmek zorunda mı. Aranızda sorunlar varsa düşünüp dertlenmeniz normal de hala 5 yıl geçmiş ki bi de pandemideymiş yani, onu yapamadım bunu yapamadım diye dertlenmek asla normal değil.

yok bee benim ailem de düğünde eglenen insan degiller. sirf gösteriş , yapti "desinler" hevesi işte.
yoksa ablam da bu adimlarin hepsini yapti. ne annem ne babam kalkti bir kere oynadi. onlar oynamayi hic sevmez (isin ilginci oynayan insan izlemeyi de sevmezler, elestirirler). e ben zaten sifir dans yeteneği oynayamam. buldugum adam bambaska bir kulturden o da bizim danslarin halayin h'sini bilmez.
niye bosu bosuna kendimizi minimum ucyuz binlik, beşyüz binlik bir masrafin icine sokalim ki?
tasarruf ettigim parayla daha cok eglenecegimize eminim:)
benim cocukluktan beri hep hayalim konsolosluk nikahiydi. daha 11 yasindayken sevgilimle italyaya gidip sabah onun benim saclarimi yaptigi, yolda canli cicek alip gelin buketi yaptigimiz, konsolosluk calisanlarindan 2 sahitle evet evet dedigimiz sonra da guzel bir yere gidip hatira fotosu çekindiğimiz, romantik yemek yedigimiz bir nikah hayali kurardim . zaten yasim da oldu 34
hic sanmiyorum aklimin kalacağına 😅

O nasıl hayal yaa 😂

Kendiniz yapsaydiniz bride party falan. Kusura bakmayin ama derdiniz cok sacma. Evleneli 5 sene olmus, oturup buna dertlenmek issiz insan isi.

Nişan ve kınayı kızın ailesi yapmıyor mu? Onları da sizin aileniz ve siz düşünecektiniz.

Şimdiki gençlere de şaşırıyorum. Evlenmeden çalışıp birikim yapıp her şeyinizi kendiniz düşünüp yapmalıydınız.

Aileleri de zor durumda bırakmamak lazım.

Size göre çok olabilir bana göre az olabilir bundan doğal ne var ki zenginlerin 1 çantası bu para herkesin bütçesi kendinedir asgari ücretlileri aşağılamadan ne duyar kastınız ya güldüm vallahi 😅 zaten bizim kınada eş dostun taktığı para bu kadardır lütfen olayları farklı yerlere çekmeyin eşim şuan ki durumunda olsa ki kendiside diyor herşeyin en güzelini yapardı zaten yapıyorda şükür biraz duygusallaştım diye neler duydum off keşke yazmasaydım pişman oldum ya tamam en duyarlı en haklı en iyi bilen sizlersiniz artık yazmayın lütfen herkesin vardır içinde kalan şeyler kimine saçma gelir kına kiminin istediği bir şeydir kimi nikahtan gitmek ister kimi gösterişli insanların tercihlerine bi saygı duymayı öğrenseniz mi acaba

Durumunuz daha iyiyse kaç yıllık evlisiniz bilemiyorum ama 5. ya da 10. Yılınızda beyaz şık bir elbise giyip aile içinde mütevazi bir eğlence yapabilirsiniz, nikah tazeleyebilirsiniz. En azından bu kadar üzülmezdiniz.

yok bee benim ailem de düğünde eglenen insan degiller. sirf gösteriş , yapti "desinler" hevesi işte.
yoksa ablam da bu adimlarin hepsini yapti. ne annem ne babam kalkti bir kere oynadi. onlar oynamayi hic sevmez (isin ilginci oynayan insan izlemeyi de sevmezler, elestirirler). e ben zaten sifir dans yeteneği oynayamam. buldugum adam bambaska bir kulturden o da bizim danslarin halayin h'sini bilmez.
niye bosu bosuna kendimizi minimum ucyuz binlik, beşyüz binlik bir masrafin icine sokalim ki?
tasarruf ettigim parayla daha cok eglenecegimize eminim:)
benim cocukluktan beri hep hayalim konsolosluk nikahiydi. daha 11 yasindayken sevgilimle italyaya gidip sabah onun benim saclarimi yaptigi, yolda canli cicek alip gelin buketi yaptigimiz, konsolosluk calisanlarindan 2 sahitle evet evet dedigimiz sonra da guzel bir yere gidip hatira fotosu çekindiğimiz, romantik yemek yedigimiz bir nikah hayali kurardim . zaten yasim da oldu 34
hic sanmiyorum aklimin kalacağına 😅
Çok benzer hayalim vardı veronada evlenmek istiyordum düğün vs olmayacaktı hatta elbisem mini siyah olacaktı ben de bunun hayalini kurmuştum sonuç neredeyse 2 düğün 2 kına...

Sana bir şey diyeyim mi geçen gün Bursa'nın köylerinden birine bir organizasyona gittim şalvar gecesi deniyor gelinlerde bir takı vardı dedim ucuz gitmişiz😂😂😂
Ben balıkesirliyim bizde de var şalvar gecesi pullu payetli saten şalvar giyerler bir de altınlar topuklu ayakkabı 🤣 babaannem bile takar bizde altın çoook önemli ev araba için satılsa olay çıkar babaannemin bileziği kırıldı arkasından ağladı ciddiyim. Yemez içmez o altını takarlar. Benim altınım yok diye babaannem çok üzülür git al der hep. Millet crop şalvar kombini yapıyor. Ben de köydeysem köy düğünü varsa giyiyorum. Bayramlarda bir örnek giyinirler bir de 🤣

Ben balıkesirliyim bizde de var şalvar gecesi pullu payetli saten şalvar giyerler bir de altınlar topuklu ayakkabı 🤣 babaannem bile takar bizde altın çoook önemli ev araba için satılsa olay çıkar babaannemin bileziği kırıldı arkasından ağladı ciddiyim. Yemez içmez o altını takarlar. Benim altınım yok diye babaannem çok üzülür git al der hep. Millet crop şalvar kombini yapıyor. Ben de köydeysem köy düğünü varsa giyiyorum. Bayramlarda bir örnek giyinirler bir de 🤣
Evet şalvarlar aştı kendini artık saten pullu taşlı 😄altınlar o biçim 😂ya ben o kadar takmaya utanıyorum kalın bileziklerim var belki takarım diye yaptık ama ben utanıyorum en iyi burgu ajda 🤭tuhaf geliyor ne varsa takıp takıştırmışlar 😂

Evet şalvarlar aştı kendini artık saten pullu taşlı 😄altınlar o biçim 😂ya ben o kadar takmaya utanıyorum kalın bileziklerim var belki takarım diye yaptık ama ben utanıyorum en iyi burgu ajda 🤭tuhaf geliyor ne varsa takıp takıştırmışlar 😂
Yengem ilki gibi altın yaptırmış bir kaç akrabada daha gördüm böyle çanta sapı gibi geziyor arkadan biri çekse alsa ne olacak artık sahte olduğunu düşünüyorum . 2. Gibi gezerler hep yeni nesil dahil. baksan eğitim kariyer zirve bi akrabam var doktor 2 uzmanlığı var amerikada korede staj yaptı böyle geziyor bi tanesi uçak mühendisi düğün olunca böyle köylü kere köylüyüm asla alışamadım ya 3 sene altınlarım durdu sadece düğünümde taktım. Şimdi benim de ajdam var bi tane taktım yanında bileklikle takıyorum 2. Takınca fenalık geliyor. Ama normal halam bile gelinleri piyasada yokken hazırladı düğün altınını. Erkek kardeşim var daha 22 yaşında onun da hazır. Bizde adamın oğlu olacak altın takmayacak düğün yapmayacak öyle mi düşünemiyorum dedikoduyu. Abim kına düğün bir yaptı daha doğrusu önce düğün oldu sonra kız kına kıyafeti giydi kına yaktı bunda bile çok konuştular. Ben severim düğün oynağım kendi düğünüm ve kınamda da çok eğlendim ama aileler ödememiş olsaydı para verip yapmazdım valla

Eklentiler

• 1000000603.webp
    1000000603.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000000601.webp
    1000000601.webp
    25 KB · Görüntüleme: 12
Bizim köy çok zengin değil zengin köylerinde de sünnet çocuuuna arazi bağışlama hiç duymadım 🤭Urfayla karıştırmayasın😄
Hayır karıştırmıyorum çünkü babaannem bursalı, 1 tanesini büyük dedemizin kurduğu %80’i akrabamız olan 2 köyümüz var, keza İznik’te de akrabalarım var, Bursa merkeze de çok gelmişliğimiz, Uludağ eteklerindeki köyleri de ziyaret etmişliğimiz var ailece ama çocukluğum İznik, kendi köylerimiz ve Ilıca’da geçerdi, gerçi Ilıca’nın eski bakirliği kalmamış, rahmetli babamla karda kışta çok girerdik:))
Bizde tarla şeftali bahçeleri ama en çok zeytinlik var, köylerimiz zengin adetlerimiz ağırdır, sünnet çocuğunun dedeleri zeytinlik ve tarla bağışlar, çocuğa geline takılır gibi setler bilezikler hediye edilir, neyse öyle işte:)

Hayır karıştırmıyorum çünkü babaannem bursalı, 1 tanesini büyük dedemizin kurduğu %80’i akrabamız olan 2 köyümüz var, keza İznik’te de akrabalarım var, Bursa merkeze de çok gelmişliğimiz, Uludağ eteklerindeki köyleri de ziyaret etmişliğimiz var ailece ama çocukluğum İznik, kendi köylerimiz ve Ilıca’da geçerdi, gerçi Ilıca’nın eski bakirliği kalmamış, rahmetli babamla karda kışta çok girerdik:))
Bizde tarla şeftali bahçeleri ama en çok zeytinlik var, köylerimiz zengin adetlerimiz ağırdır, sünnet çocuğunun dedeleri zeytinlik ve tarla bağışlar, çocuğa geline takılır gibi setler bilezikler hediye edilir, neyse öyle işte:)
İznik'in köyleri zengin zaten malum zeytin var gerçi bizim köyde de zeytin çok var ama Mudanya, İznik köyleri gibi değil tabii yalnız sünnet çocuğuna tarla bağışı ilk defa duydum neyse bir ayağın Bursa'da sayılır yolun düşerse beklerim :)

Yengem ilki gibi altın yaptırmış bir kaç akrabada daha gördüm böyle çanta sapı gibi geziyor arkadan biri çekse alsa ne olacak artık sahte olduğunu düşünüyorum . 2. Gibi gezerler hep yeni nesil dahil. baksan eğitim kariyer zirve bi akrabam var doktor 2 uzmanlığı var amerikada korede staj yaptı böyle geziyor bi tanesi uçak mühendisi düğün olunca böyle köylü kere köylüyüm asla alışamadım ya 3 sene altınlarım durdu sadece düğünümde taktım. Şimdi benim de ajdam var bi tane taktım yanında bileklikle takıyorum 2. Takınca fenalık geliyor. Ama normal halam bile gelinleri piyasada yokken hazırladı düğün altınını. Erkek kardeşim var daha 22 yaşında onun da hazır. Bizde adamın oğlu olacak altın takmayacak düğün yapmayacak öyle mi düşünemiyorum dedikoduyu. Abim kına düğün bir yaptı daha doğrusu önce düğün oldu sonra kız kına kıyafeti giydi kına yaktı bunda bile çok konuştular. Ben severim düğün oynağım kendi düğünüm ve kınamda da çok eğlendim ama aileler ödememiş olsaydı para verip yapmazdım valla
Benim de kardeşim evlenecek bizde mecbur yapılıyor altın aynen dediğin gibi yapmazsan seyret dedikoduyu 😒ben evlenirken de eşim belli bir miktar yaptı he ben takmadım o ayrı sevmiyorum bana aşırı gösteriş geliyor Allah'tan ajdalar çıktı da kibar duruyor oynamaya gelince biz de severiz davul zurna eğlenmeyi🤩

İznik'in köyleri zengin zaten malum zeytin var gerçi bizim köyde de zeytin çok var ama Mudanya, İznik köyleri gibi değil tabii yalnız sünnet çocuğuna tarla bağışı ilk defa duydum neyse bir ayağın Bursa'da sayılır yolun düşerse beklerim :)
O bizimkilerin gösterişinden :)) bizim köylerde gösteriş ve rekabet vardır, kime ne yapıldıysa diğerine daha fazlası yapılır, hiçbir şeyden geri kalmazlar :KK70:
Nazik davetiniz için teşekkür ederim yolum düşer gelirsem neden olmasın 😌

Benim eşimin ailesi bana nişanlıyken hiç birşeyi layık görmedi herşey zorumla oldu açıkcası şimdi kına videolarını izleyince aşırı üzüldüm içimde kaldığı için ne zaman görsem iç çekerim sadece kına da değil halbuki organizasyon olsun gelin bohçası ne bileyim bride partileri herşey içimde bir ukte şimdide hepsinden nefret ediyorum yanlış anlaşılmasın eşimin ailesinin durumu iyi ve sadece bu yönden değil gelin olduğumu hiç hissedemedim hiç sevmediler sevmedikleri için bana düğün salonunu bile çok gördüler nikahtan gel bile dediler amaann gece gece yine dertlendim sanırım regl zamanım iyice yaklaştı 🥲
Amaaaaann demeyi bilmeliyiz. Herkes sıcak yatağında uyurken sizin gereksiz( faydasız) ayrıntılara takılmanız sizi yorar kimseye bir şey olmaz olan evliliğinize olur. Üzgün bir kadın, gergin bir eş. Ne gerek var? Önemli olan eşinizin ve ailesinin size şu an nasıl davrandığı.

Back
X