Yine kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi Shurup
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

Shurup

Ziyaretçi
Deli olacağım artık.....Size de anlatamazsam içime ata ata çatlayacağım...

Dün doktor randevum vardı.8 aylık hamileyim bu arada ve ayda bir kere gittiğim özel bi doktorum var.Neyse doktordan sonra kayınvalidemlere uğradık eşimle.Evliliğimizden bu yana hiç yıldızımız barışmadı bizim kayınvalidemle.İnanılmaz derecede ilgisizdi hep,bana ve oğluna karşı.Düğünümüzde hiç destek olmadı ne maddi ne manevi.Kendi oğlunun değilde,yabancının düğününe gelir gibi gelip gitti.koskoca evi eşimle ikimiz kurduk zor bela.Çok şükür her şey de istediğimiz gibi oldu.Derler ya Allah yardım etti...

Neyse dün uğradık işte doktordan sonra.Özele gitmemize takmış galiba.Ne kadar veriyorsunuz dedi doktora.eşimde 150 tl dedi.Aman allahım suratı bi düştü görmelisiniz.Ben 4 çocuk doğurdum özel doktor yüzü görmedim hiç dedi.Kızımda öyle (görümcem yani) ne özel doktora gitti,ne bu kadar pimpirikli davrandı dedi.Yazıkmış verdiğimiz paraya yani.Hıı bide eşime ' Bak siz doktorlara para dağıtıyosunuz,ablan kirasını verene kadar göbeği çatlıyor.Ödeyememiş bu ay kirasını.sıkıntıdaymış ' gibi laflar etti.

Varı yoğu kızı anlayacağınız.Oğlunu yani eşimi sadece para istemek için yada getir götür işi için arar.Beni hiç arayıp sorduğu yok zaten de çok da önemli değil.

Ya her defasında kızıyorum kendime,boşver diyorum yaşlı insan,alttan al,duyma.Ama olmuyor.Yüzüne baktıkça nefretim artıyor iyice.Derler ya içinin fesatlığı yüzüne vurmuş diye.Öyle işte...

en büyük sıkıntım eşimle oluyor bu konuda.Her kayınvalideme gidişimizde mutlaka bi tartışma yaşıyoruz arabada.Yüzüm düşüyormuş benim oraya giderken.Zoraki gidiyormuşum.Annesini çok iyi tanıyor aslında ama bi türlü kabul etmiyor.Sen çok ayrıntıya takılıyorsun,boşver konuşsun dursun diyor ama olmuyor işte.üffffffffff

yerden göğe kadar haklısın canım surat asmakla.böyle bir kayınvalide çekilmez.sanki sadece senin cocugun.onunda torunu nasıl böyle düşünebiliyor ki ya.özel doktora gideceksin tabi.çocugunun sağlıgı için ne gerekirse yapacaksın.bu konuda ona söz düşmez.hem görümcenin basında kocası yokmu o sahip cıksın.takma kafana canım.bak sen üzüldükce bebeginde üzülür.

ımkanınız varsa görümcene biraz yardım edebilirsiniz.

doktor işi önemli bir konu. sonuçta bebeğin için kendi sağlığın için para harcıyorsun. tabi ki harcarsın. kayınvalden özel doktora gitmeyebilir. onun zamanınında bu kadar yaygın değildi özel doktor ve imkan yoktu. kızı zor durumda olabilir. annesi yardım etsin. ben de zor durumdayım ama kalkıp abime bana niye yardım etmiyorsun demiyorum. takma kafana boşver. onun demesiyle hareket edecek değilsin. klasik kayınvalde tavrı işte.

Mümkün olduğunca az görüşmenizde fayda var.
Eşiniz destekse size hiç üzülmeyin

eşin sana destek canım boşver üzme şuanda kendini
valla kimsenin kimsenin kesesine karışmaya hakkı yok isteyen istediği gibi harcar canım utanmasa kirayı ödeyin diyecek tövbe tövbe

canım takma kafana hele bu zamanda hiç takma bebeğini düşün kayınvaliden söylesin aldırma sen yine bildiğini yap kaydirigubbakcemile3 tabiki doktora gideceksin en değerli varlıklarımız değilmi çocuklarımız kayınvaliden için sanırım bu durum biraz farklı...

Yerden göğe kadar haklısın canım..Ben sana kaynananın neden böyle davrandığını tek kelime ile özetleyeyim"KISKANÇLIK" sizin kendi çabanızla bir şeyler yapmış olmanız ve bunu başarmanızı çekemiyor..Sen ne görümcene ne de başka birine bakmak zorunda değilsin , yaparsan ne ala ama yapmıyorsun diye kimse seni zan altında bırakamaz..
Bu anlattığın konunun sadece bir örnek olduğunu ve bu tarz bir dünya konudan dolayı huzurunun kaçtığını düşünüyorum...

Sana tavsiyem naçizane şu olabilir ; Eşinle , onun ailesi yüzünden tartışıp huzurunu bozma..Onlar yoklarmış gibi yap..Hayat o kadar uzun değil...
Sevgiler..

kusura bakma ama 8 aylık hamilesin annesinin böyle olduğunu bile bile seni niye götürüyorki annesine.
seninle tartışmasıda çok saçma geldi.sen haklısın hayatım deyip seni yatıştıracağına iddalaşıyor.
doğumu parayla yaptırcaksanız onu söyleme bari sinirin bozulmasın .
doğduktan sonra torununu bedavadan sevmesini bilirler .
yinede sen kendini düşün doğurana kadar görüşme huzurunu kaçıran insanlarla bebişinde hissediyo sen üzülünce :ecrin_bebek:

canım benim bende 12 yıllık evliyim aynı kayınvalde bendede var senin yazdıklarını okuyunca aynı ben dedim mesafeli ol evinin içine karıştırma sonra huzurun kaçar amannn dikkat derim bol şans

canım ben yeni doğum yaptım sanada allah kucağına bir an önce almayı nasip eder inş yavrunu.kayınvalide konusuna gelince benimkinin kopyası seninki.bizde her seferinde ordan dönüşte daha yolda kavga etmeye başlıyoruz eşimle.annelerinin huyunu biliyorlar onlarda sonuçta ama anne atılmıyorki baştan bak ben oldum sende olacaksın anne.şimdi eşime baskı yapmıyorum yapacağımı ben yapıyorum altta kalmıyorum:).sende eşini yeyip bitirme kaynananı mutlumu edeceksin böyle yapıpta.inadına çok mutlu ol çatlasın.görümcen için niye yardım bekliyorki asıl onların bebeği olacak birine destek çıkmaları lazım.kolay değil vallahi yeni yaşadım herşey para......

canım bunları yaşayıpta aynı evde oturan arkadaşlar var.Allahtan evin ayrı.misafirliğe gideceğinizde oturacağınız 2 3 saat bişey onada eşinin annesi olarak katlan çok haklısın insanı sinirden çatlatacak davranışlar ama atsan atamazsın olan yine sana olur en iyisi takmamaya çalış yüzgöz olma eşininlede aranı bozma

Ayni ayni ayni
surat asmyacaksin
madem ugradiniz takmayacaksin kafana ne derse desin
napalim...
o ozele gidememis, sen gidiyorsun
soylediklerini de fazla kafana takma bence
her evlilikte yasaniliyor bu tur saçmaliklar

canım sen canını sıkma,bak hamileymişsinde..üzülmemen lazım..sende hiç bahsetme dr a gittiğin konusunda allttan bildiğini oku..hamileyken dr a gitmen kontroller çok önemli..eskiler konuşur öyle bakma sen ..ben hamileyken ultrasona niye giriyosun,işte sakatlığa sebep oluyo diye konuşurdu bazı çok bilmiş fikirsizler..hiç takmadım kafaya devam ettim ..sende öyle eşinin dediği gibi yap canım..Rabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin..amiiinn..

Eşiniz zaten size destek veriyor üzülmenize gerek yok bence onunda laflarını dikkate alma kaynananın yani üzülme canım sen üzüldükçe bebeğinde üzülür onu düşün sağlık bu tabiki gidiceksin doktora o zaman onlar gitmemiş olabilirler herkes bir deildir.....

shurup bi tek sen değilsin :) ama sakın annen şunu dedi bunu dedi diye
eşine çıkışma uygun bir dille sakin sakin anlat eğer çıkışırsan haklıyken haksız
duruma düşersin erkekler aslında kimin ne olduğunu bilir ama ne olursa olsun
ailelerine toz kondurmazlar ben takmamayı duymamayı öğrendim
mesafeni koru onun yanında eşinle kötü olma evinin içini anlatma gidincede 1-2 sırıt
eve dönerkende surat asmamak için çabala zamanla alışırsın bildiğini oku sen yine ona ne o mu veriyo özel dr parasını herkezin kesesi kendine

kayınvalden görümcenize de yardım edin demek istiyo aslında anladığım kadarıyla...
lafı dolaylı yollardan anlatıyor size...
herkesin kazandığı kendine dimi...
bak hamilesin bebeğini düşün...
bunları hiç takma bile kafana....
sen ne kadar haklı olursan ol,eşin yine ailesini atmaz laf söyletmez...

sanırım sizde çalışıyorsunuz. maddi olarak daha rahat olmanız kızından daha iyi konumda olmanızı çekemiyordur. anlamaya çalışın gülün geçin ciddiye almayın.

aman canım 8 aylık hamılesın
bırak kım ne derse desın ne yaparsa yapsın
esının dedıgı gıbı surat asma kafanada takmaa
zaten bebıs olunca onla ugrasmaktan bunları dusunemıcen bıleee
Allah analı babalı buyutsun canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…