yine kıskançlıkk yine

Evlenince karısının çobanı olacağı fikri empoze edilince o hakki görüyorlar zahir :63:
Haksızda sayılmazlar
Bugün okuduğum kaç konu var
Kocam beni zorla kapadı diye
Yahu silah mı dayadılar ? Kapanma, işine gelmiyosa boşanalım ben hep böyleydim de
Herşeye yarabbi şükür çeken hemcinslerimi kın kın kınıyorum

Haksızda sayılmazlar
Bugün okuduğum kaç konu var
Kocam beni zorla kapadı diye
Yahu silah mı dayadılar ? Kapanma, işine gelmiyosa boşanalım ben hep böyleydim de
Herşeye yarabbi şükür çeken hemcinslerimi kın kın kınıyorum
:KK49: evet maalesef kadınlardan ötürü oluyor sorunlar aman sorun olmasın vs vs sonra olan yine onlara oluyor:KK52:

ne tür giyimden bahseiyoruz mesela? mini etek mi askılı bluz mü,tayt mı?? yani dekolteden mi rahatsız yoksa normal giyimden mi???

kızlarr daha öncede konu açmışltım ama... artık ne yapacam bilemiyorumm. çok tahammülsüz oldumm ve elbise giymeme karısır etek giymeme karısırr... yakama karışır... dayanamıyorum artıkk... onu cok seviyorum onun beni daha çok sevdiğine de eminim. bir problememiz yok giyinme ve üstüme düşmesi konusunda çok aşırı tepkileri... bende aksinee eski gömleklerimi giymek istiyorum eteklerimiii elimde değil engel olamıyorumm... o böyle yaptıgı için belkide. kavga kıyamaet kopuyoo.. birbimize sayıp duruyoruz.. sorumlusu sensin diyo.. ama içimde kabul edemiyorum bu durumu. onun istediği gibi olayımm herseyi önüme sererr bir dediğimi iki etmezz böyle de bir adam.. bu durum bizi çok yıpratıyo bana bi akıl verin nolurrr. kendimi nasıl düzene sokabilirm. evliliğim tehlikede
Neden onun sizi daha çok sevdiğini düşünüyorsunuz kıskandığı içinmi?
Sizi böyle kısıtlamalar getirerek mutsuz ettiğini fark etmeyen bir adam yada ,sizin mutsuz olmanızı önemsemeyen bir adam nasıl daha çok seviyor olabilir?
Sevgi fedakarlık ister.emek ister.kuru kuru sevmek hiçbirşey yaramaz.

Neden onun sizi daha çok sevdiğini düşünüyorsunuz kıskandığı içinmi?
Sizi böyle kısıtlamalar getirerek mutsuz ettiğini fark etmeyen bir adam yada ,sizin mutsuz olmanızı önemsemeyen bir adam nasıl daha çok seviyor olabilir?
Sevgi fedakarlık ister.emek ister.kuru kuru sevmek hiçbirşey yaramaz.
beni çok sevdiğinii söylememin beni kısıtlamasıylaveya kıskanmasıyla alakası yokk kesinlikle yok hem de

Kendisi, dekolte giyen kadınlarla ilgili kafasında fanteziler kurduğu için, başka erkeklerin de onun karısı (yani sen) hakkında fantezi kurduğunu düşünüyor. Normal mantıklı düzgün bir adam karısını kıyafetleriyle yargılamaz, kısıtlamaz, bunu evliliklerinde problem olacak karısını mutsuz edecek seviyeye taşımaz. Boşan kurtul.

mesela derin yakalı buluzlarr derin açık yaka gömleklerr. dar pantolonlarr. dizüstü eteklerr elbiselerrr koyu renk ruj gibi

Evlenmeden önce bunları zaten giyiyordun dil mi?

Bu şekilde tanıyıp evlenme kararı aldıysa gitsin
ötede bir yerde geçirsin krizini :KK67:

Benim eşimde çok kıskanç mini etek giymemi istemez. Yakası açıkta giydirmez. Bende çok açık giyinmemeye çalışıyorum ama tamamen onun istediği gibi giyinmem. Orta yolda buluştuk yani

mesela derin yakalı buluzlarr derin açık yaka gömleklerr. dar pantolonlarr. dizüstü eteklerr elbiselerrr koyu renk ruj gibi
ben şahsım adına herkesin istediği gibi ama ortamına ve yaşına uygun giyinmesi taraftarıyım.ve ancak kendisi karar verir diye düşünürüm.
erkekler 2 düğme açık olunca meme görmek adına gözlerini diktikleri,diz üstü etek giyince frikik vermemizi bekledikleri için ,eşinizi anlayabiliyorum..
bence orta yol bulunabilir.şöyle ki aslında size yasak koymuş olduğu için devamlı böyle giyinmek istiyorsunuz bence..deneme yapın mesela konuşun,10 gün giydiklerime laf etme bakalım nasıl olacak gibi..

Şunu anlayabilirim.toplumda yerine göre giyinilir.mesela minicik bir etek ve göğüs dekoltesi çok olan bir kıyafetle heryere gidemezsiniz ama sizde herhalde bunun ayrimini yapabilecek bir olgunluktasinizdir.dolayısı ile size güven duymalı bu konuda sizi özgür bırakmalıydı.

Canım bunun bi alt modeli de bende var.
Üstelik çocukluk arkadaşım da yani, nasıl giyindiğimi, saçlarımı nasıl kullandığımı, makjayımı vs bilen gören adam.

Kısaca anlatayım, belki uygulayabilirsin:

Evlendikten sonraki ilk zamanlar çok sesini çıkarmadı, hatta kısa volanlı elbiselere bayılırım, onları filan giymeye devam ettim.
Sonra ufaktan müdahale etmeye başladı. Canım, biraz uzun giyinsen, kıskanıyorum. Hayatım, rujunu öyle belirgin sürmesen, o lensleri takmasan, çok dikkat çekiyo, kızıl kullanmasan saçını olmaz mı vb.

Kıskanıyor, ama bunu şiddet kullanarak, katı kurallar halinde sunmuyordu, rica ediyordu, böyle yaparsan daha mutlu olurum diyordu. Açıkçası ben de öyle olunca birkaç adım ona yaklaştım. Kozmetik lens kullanmayı bıraktım, saçlarımı dikkat çekici renklere boyamama kararı aldım, makyajı azalttım. Yani hayatımda olmasa da olur diyebileceğim şeyleri azalttım. Ama kendimden tamamen taviz vermedim. Kendinden vazgeçersen, kendin olmaktan çıkarsın.

Baktım elbiselerime yine karışıyor, birazcık da kaşları çatmış şekilde bakıyor bana.
"Canım ben evli olduğunun bilincinde bir kadınım, giyimimle-hareketlerimle kendim kadar seni de temsil ettiğimin farkındayım. Evlenmeden önce, benim nasıl biri olduğumu biliyordun, evlendikten sonra ancak bu kadar esneyebiliyorum tarzım konusunda senin için, seni sevdiğim için. Ama bu konuda daha fazla verici olursam, kendi heveslerini bitirmiş birisi olarak mutsuz olacağım. Beni böylesine ufak bir şey yüzünden mutsuz görmek isteyeceğini sanmıyorum." gibisinden konuştum.

Bizimki çözüldü böyle tatlı konuşunca, ifade edince.
Azalttığım makyajı, gıdım gıdım çoğalttım yine çaktırmadan. Evin içindeyken de ufak ufak makyaj yaptım, gözü alıştı, görmez oldu makyajı. Saçlarımı yavaş yavaş istediğim renklere çevirdim, alıştıra alıştıra...

İnatlaşmayla olmuyor, güven - sevgi problemine dönüyor olay.
Açık açık, konuşarak empati yollu ifade etmeniz lazım kendinizi.
"Seni de anlıyorum tatlım böyle böyle düşünüyorsun, ama bir de böyle düşün" gibi gibi...

Ben bodoslama daldım en sonunda tatlı açıklamadan anlamadı çünkü,şimdi biraz mola verdi,sonra yine başlıcak.huy değişmeyecek,sallamıyom ben de he diyip geçiyom.

bak canım burda vermişler odunu ama evlilik öyle çocuk oyuncağı bir iş değil.. orta yolu bulmalısınız. benim eşim de hoşlanmaz mini etekten ben de diz hizasında giyiyorum. rujuma ojeme makyajıma karışmaz ama çok dar pantolon sevmiyor ben de giymiyorum daha normal pantolon tercih ediyorum. askılı bluz giyerim ama derin yakalı bluz sevmiyor giymiyorum. çalışan kadınım topuklu ayakkabı düşkünüyüm. boy boy topuklu ayakkabım var gıkını çıkarmaz ama etekle topuklu giymemden hoşlanmaz. ben de etek giyeceğim zaman babet giyerim.
şimdi beni de taşlayacaklar yok erkeklere bu kadar ipleri vermeyin yok kadının hakları felan die ama ben bildiğimi söylemek zorundayım: normal şartlarda seni seven sayan el üstünde tutan, fikirlerini dinleyen bir adamsa iki çul çaput için bu kadar kapışmak, evlilikte huzursuzluk çıkarmak bana değmez olarak geliyor.
tamamen istediklerini yap, komple kendinden vazgeç demiyorum al karşına konuş orta yolda buluşun.
evet erkekler pis nefisliler. kocalarımız da bunu biliyor ve bizi dışardaki gözlerden sakınmak istiyorlar. evet kendi düşünceleri de belli olduğu için erkekleri bu kadar işi tanıyorlar. karılarını bu kadar korumak istemeleri bana anormal gelmiyor.
sen kocan vücut yapsa abdominalleri sergileyecek dar tşörtler giymesini ister miydin?? sünepe sünepe dolaştığında bir kadın baksa ifrit oluyoruz hepimiz dimi.. biraz empati lütfen erkekler de karılarını kıskanıyor bu kadar basit.

Canım bunun bi alt modeli de bende var.
Üstelik çocukluk arkadaşım da yani, nasıl giyindiğimi, saçlarımı nasıl kullandığımı, makjayımı vs bilen gören adam.

Kısaca anlatayım, belki uygulayabilirsin:

Evlendikten sonraki ilk zamanlar çok sesini çıkarmadı, hatta kısa volanlı elbiselere bayılırım, onları filan giymeye devam ettim.
Sonra ufaktan müdahale etmeye başladı. Canım, biraz uzun giyinsen, kıskanıyorum. Hayatım, rujunu öyle belirgin sürmesen, o lensleri takmasan, çok dikkat çekiyo, kızıl kullanmasan saçını olmaz mı vb.

Kıskanıyor, ama bunu şiddet kullanarak, katı kurallar halinde sunmuyordu, rica ediyordu, böyle yaparsan daha mutlu olurum diyordu. Açıkçası ben de öyle olunca birkaç adım ona yaklaştım. Kozmetik lens kullanmayı bıraktım, saçlarımı dikkat çekici renklere boyamama kararı aldım, makyajı azalttım. Yani hayatımda olmasa da olur diyebileceğim şeyleri azalttım. Ama kendimden tamamen taviz vermedim. Kendinden vazgeçersen, kendin olmaktan çıkarsın.

Baktım elbiselerime yine karışıyor, birazcık da kaşları çatmış şekilde bakıyor bana.
"Canım ben evli olduğunun bilincinde bir kadınım, giyimimle-hareketlerimle kendim kadar seni de temsil ettiğimin farkındayım. Evlenmeden önce, benim nasıl biri olduğumu biliyordun, evlendikten sonra ancak bu kadar esneyebiliyorum tarzım konusunda senin için, seni sevdiğim için. Ama bu konuda daha fazla verici olursam, kendi heveslerini bitirmiş birisi olarak mutsuz olacağım. Beni böylesine ufak bir şey yüzünden mutsuz görmek isteyeceğini sanmıyorum." gibisinden konuştum.

Bizimki çözüldü böyle tatlı konuşunca, ifade edince.
Azalttığım makyajı, gıdım gıdım çoğalttım yine çaktırmadan. Evin içindeyken de ufak ufak makyaj yaptım, gözü alıştı, görmez oldu makyajı. Saçlarımı yavaş yavaş istediğim renklere çevirdim, alıştıra alıştıra...

İnatlaşmayla olmuyor, güven - sevgi problemine dönüyor olay.
Açık açık, konuşarak empati yollu ifade etmeniz lazım kendinizi.
"Seni de anlıyorum tatlım böyle böyle düşünüyorsun, ama bir de böyle düşün" gibi gibi...
ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. adama inat yapar gibi sana ne ben istediğimi giyerim dediğinde o da ben burda eşek başı mıyım die kuduruo.. halbuki insanlar konuşa konuşa.. biraz o gelcek biraz sen gitceksin evlilik budur.

Back
X